Ετσι θελω να βλεπω!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Βαρεθηκα να βλεπω ετσι:

Θελω να βλεπω ετσι:

Θελω να εχω τετοια οθονη και να βλεπω τις ταινιες μαυ ακριβως ετσι:

Mηπως ειναι καιρος να ξεκινησουμε μια σταυροφορια για τις οθονες 2.35:1 αλλα και τον τροπο με τον οποιο μπορουμε να φτασουμε σε αυτο το αποτελεσμα?( αναμορφικους φακους , scalers κλπ)

Ας ξεκινησουμε με μια προσπαθεια κατανοησης των πλευρων και των φορμα.
Διαβαστε αυτο:
http://www.carada.com/reviews_understanding-aspect-ratios.aspx

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εξαιρετικό θέμα Ανδρέα, όπως και η φωτογραφία με τα Stack CRT που ξετρύπωσες.
Τελικά όσα ξερεις εσυ, ψάχνοντας και βρίσκοντας.. .. .. δεν ξέρει κανείς μας.

Για να ακούσουμε τα μέλη μας στο παρόν θέμα.
Θα σας δωσω και καλά αλλά και κακά νέα για το 2,35. Απόψεις παρακαλώ.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Εξαιρετικό το θέμα σου Ανδρέα, αυτό είναι και το δικό μου όνειρο το οποίο θα παραμείνη όνειρο δυστυχώς!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Kαι γιατι να μεινει ονειρο Ηλια?

Για να δουμε τι ακριβως χρειαζομαστε για να παρουμε αυτη την εικονα:

1.Ταινιες σε 2.351(υπαρχουν ηδη παρα πολλες για να μην πω οι περισσοτερες)
2.Ενα pc η scaler για να εξαφανισουμε τις μαυρες γραμμες
3.Εναν 16/9 βιντεοπροβολεα(σχεδον ολοι ειναι 16/9)
4.Αναμορφικο φακο
5.Μια οθονη με φορμα 2.35:1(οπως αυτες που ειδαμε πιο πανω)

Η οθονη η/και ο αναμορφικος φακος μπορουν να ειναι και DIY

Εναλλακτικη λυση

Ο αναμενομενος νεος βιντεοπροβολεας της Canon 26:10(2600x1000) πολυ κοντα στο επιθυμητο 2538χ1080 :wink: :wink:

Reaction score
7
Όπα μισό λεπτό γιατί αυτό που έδειξε ο Ανδρέας δεν είναι το ίδιο με του Videomix.Στου Ανδρέα το παράδειγμα δεν χάνεται πληροφορία.Ενώ στο τελευταίο έχει χαθεί και πολύ μάλιστα.Ελπίζω να είναι απλώς παράδειγμα για τις διαστάσεις.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Βλέποντας το CONTACT παρατήρησα κάτι, οι υπότιτλοι ήταν έξω απο το κάδρο αρκετά μάλιστα, τότε συνηδειτοποίησα οτι ποτέ δεν θα δώ όπως ονειρεύωμαι, διότι δεν προλαβαίνω να μάθω Αγγλικά τόσο καλά!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Όταν έχουμε οθόνη 2,35 θα χάνουμε σε μερικές ταινίες τους υπότιτλους, όπως έγραψα πρίν καί κάτι άλλο για φανταστήτε τι εικόνα θα πάρουμε σε 4,3 όταν βλέπουμε TV, θα είναι μικρή σαν τηλεόραση!!
Ο Βαγγέλης όμως θα μας λύση καί αυτές τις απορίες!!!

Reaction score
5
Είναι ένα θέμα που δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Από ότι κατάλαβα δηλαδή:
1. Ξεκινάμε με την πηγή μας να μας δίνει σήμα 2.35:1, π.χ. Lord of the Rings.
2. Το παιρνάμε από το PC ή τον scaler και το συμπιέζουμε σε 16:9.
3. Το στέλνουμε στον 16:9 projector που το 'ρίχνει' στον αναμορφικό φακό.
4. Ο αναμορφικός φακός το κάνει 2.35:1 καθαρά στο πανί ή τοίχο μας, χωρίς φυσικά μαύρες/γκρί γραμμές πάνω-κάτω.
5. Το πανί/τοίχος δεν θα πρέπει να έχει κάδρο 2.35:1 για να εκμεταλευτούμε το γεγονός; Ή θα βλέπουμε το άσπρο/γκρι χρωματάκι τους πάνω και κάτω από την ταινία μας;
6. Τι γίνεται όταν χρησιμοποιήσουμε κανονικό 16:9 περιεχόμενο, ή ακόμα και 4:3; Βαζοβγάζουμε το φακό και αλλάζουμε το PC/scaler κάθε φορά; Λίγο ασύμφορο μου κάνει...

Τα έχω καταλάβει λάθος;

Reaction score
8.347
Νομιζω οτι υπαρχουν στο αμερικανικο Φοορυμ αρκετοι που κανουν κατι τετοιο διοτι δεν τους αρεσει να αλλαζει η πλαγια διασταση,οποτε ετσι μενει σταθερη και ανοιγεις την εικονα οπως γινεται οταν τραβανε τις κουρτινες στον κιν/γραφο.Χρησιμοποιεις και περισσοτερο μερος του πανελ.
Καποτε ειχα πειραματιστει με αναμορφικους φακους,οταν ηταν τα 4/3,στο αμερικανικο Φορουμ τοτε ηταν μεγαλη μοδα,ειχα δειξει και στον Αντρεα απ'οτι θυμαμαι αλλα μετα βγηκαν τα 16/9 και κοπασε η μοδα.Τον εχω ακομα το φακο και ετσι οπως πανε τα πραγματα,μου φαινεται οτι θαμαι μια μερα στους ψηφιακους και θα τον χρησιμοποιησω παλι. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Ωπ! Καλώς τους!

Άντε βρε παίδες από πέρσι ψάχνω για αναμορφικούς φακούς αλλά δεν μιλάτε δεν λαλάτε! Γιααααα ξεράστε τα όλα plssss.....

Reaction score
0
παληκαρια εχει δει κανενας το panasonic s97 :?:
Σε συνδιασμο με τον panasonic 700, οταν βαζεις σαν επιλογη εξοδο εικονας lcd projector σου δινει Panavision 2.35:1 και γεμιζει ΟΛΗ η οθονη μου,2,60 μακρος...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Και ενοειτε χωρις να χανεται μερος της ταινιας........................

Reaction score
383
παληκαρια εχει δει κανενας το panasonic s97 :?:
Σε συνδιασμο με τον panasonic 700, οταν βαζεις σαν επιλογη εξοδο εικονας lcd projector σου δινει Panavision 2.35:1 και γεμιζει ΟΛΗ η οθονη μου,2,60 μακρος...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Και ενοειτε χωρις να χανεται μερος της ταινιας........................
Den kerdizeis tipota etsi. O anamorfikos fakos auxanei ta pixels kata 33% , ara kai tin foteinotita. Esi mono zoom kaneis me auton ton tropo, kanontas tin eikona xeiroteri.

Den xero ean gnorizere, alla exoun perasei 2 anamorfikoi fakoi apo ta xeria mou, kai exo Ilektriki 2.35 othoni.

Opoios dei eikona me anamorfiko fako, den mporei na dei xoris. 33% perissotera pixels einai TERASTIA diafora.

Mesa Ianouariou tha exo kai foto na sas deixo. Autes tis meres kano anakalodiosi sto xoro kai pernao kapoia sistimata automatismou, ara apo to neo xrono.

Dimitris

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Με τον Δημήτρη το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα παλαιότερα και συμφωνούμε απολύτως. Δυστυχώς είναι λίγο μακριά για να μπορέσουμε να κάνουμε καμιά προβολή και να δοκιμάσουμε αναμορφικούς... :cry:

- Πρέπει σε κάποια φάση να κανονίσουμε θεάσεις πάντως γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο...

p.s. Δημήτρη χώσε photo στον λαό :wink: ...

Reaction score
383
Με τον Δημήτρη το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα παλαιότερα και συμφωνούμε απολύτως. Δυστυχώς είναι λίγο μακριά για να μπορέσουμε να κάνουμε καμιά προβολή και να δοκιμάσουμε αναμορφικούς... :cry:

- Πρέπει σε κάποια φάση να κανονίσουμε θεάσεις πάντως γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο...

p.s. Δημήτρη χώσε photo στον λαό :wink: ...
Tha eimai mia ora makria apo ti Thessaloniki telos tou minos, alla o Isco 3 einai TERASTIOS gia na ton katevaso. Exei diko tou valitsaki, gia na katalaveis kai zugizei giro sta 5-6 kila!
Ton prismasonic ton poulisa, allios tha ton eferna euxaristos, na ston afina kamia evdomada na paixeis....

minas

Πισιά
Reaction score
3.934
Με τη σειρά:
Προφανώς η λογική είναι όχι μόνο ότι δεν χάνεται πληροφορία, αλλά η ίδια πληροφορία καταλαμβάνει το μέγιστο δυνατό χώρο. Το παράδειγμα του VIDEOMIX ήταν για τις διαστάσεις.
Ανάλογα με την πηγή, οι υπότιτλοι μπορούν να μετακινηθούν. Κανονικά δεν θα έπρεπε να βγαίνουν από την ορατή εικόνα όμως.

Αλλά για να καταλήξω στο ψητό: Τι να μπλέκουμε με φακούς και συναφή? Παίρνουμε τόσους λαμπάτους όσους θέλουμε να μας βγάλουν τη σωστή αναλογία, δίνουμε άλλα τόσα για να τους ενώσουμε και τελειώσαμε. :mrgreen:

Βέβαια παίζουν και αυτά τα καινούργια συστήματα (βλ. Barco πχ) που υπόσχονται stacked ψηφιακούς, αλλά ακόμα δεν έχω δει κανένα από κοντά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.478
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134