ΖΗΤΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

Reaction score
0
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
,έχω ένα ζεύγος ηχεία AUDIO SPECTRUM HERMES TLS ,και μια και εδώ στο νησί που ζω ,δεν εχω πολλές δυνατότητες να κανω ηχητικές συγκρίσεις θα ήθελα την γνώμη σας ,αν είχε κάποιος άποψη σχετικά με το θέμα ,πως είναι οι ακουστικές διαφορές με κάποια σύγχρονα ηχεία δαπέδου.
π.χ ATC SCM 40 - ROIS STATUS 8.4 -POLK AUDIO TSX 550T. -SPENDOR D7.2 η κάποια παροιμία.
τα ηχεία μου τα οδηγώ με έναν ενισχυτή TECHNICS SU-VX700 2X90 WATT στα 8ωμ.και πικ-απ TECHNICS SL-1200 MK2 ME STANTON 881S σε
δωμάτιο 4χ7=28 τμ.
χαιρετώ.

ika

News
Reaction score
16.507
Εγώ θα έμενα με τα AS και θα άλλαζα ενισχυτή.
Ίσως θα πρέπει να κάνεις και ένα φρεσκάρισμα στο κροσσόβερ.

Επίσης αυτά που αναφέρεις ως υποψήφια, κινούνται από 1000 εως +4500€!

Last edited:

Reaction score
9.061
Καλησπέρα,
Τα AS Hermes ήταν ένα από τα τοπ ηχεία της εποχής του από θέμα ποιότητας υλικών και ήχου,
αν δεν έχουν πάθει κάτι οι μονάδες η το κροσόβερ και δε έχει χάσει το ηχόχρωμα του κράτησέ τα όσο δε πάει.
Φυσικά βρίσκεις ηχεία του ίδιου βεληνεκούς αλλά θα τα πληρώσεις.
Συμφωνώ και εγώ με τον @ika για το φρεσκάρισμα αν χρειάζεται.
Αν θέλεις οπωσδήποτε μία αλλαγή πάρε έναν καλό ενισχυτή πρώτα με αρκετό ρεύμα, η καλύτερα έναν προ+τελικό.
Η γνώμη μου........

Reaction score
2.288
Εννοειται οτι κρατας τα AS και αλλαζεις επειγοντως ενισχυτη.
Ελπιζω να εχεις και τον χωρο που χρειαζονται τα ηχεια σου μια που προκειται για ηχεια σχεδιασμενα για μεγαλο χωρο, με αρκετες αποστασεις απο πισω και πλαινους τοιχους.
Θες τουλαχιστον 1.2-1.5μ απο τον πισω τοιχο και 1μ+ απο τους πλαινους.
Για ενισχυτη πηγαινε κατευθειαν σε σετ προ-τελικου.
Ενας Hypex η ενας Purifi ειναι οτι πρεπει για τα ηχεια σου.

Reaction score
0
παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.
ήθελα να μου λέγατε το φρεσκάρισμα στο crossover τι σημαίνει?
έλεγχο με καπασιτόμετρο χωρητικότητας πυκνωτών, η νέα σχεδίαση crossover .
και ερωτώ, είναι κάποιος φίλος ,που εχει ηχεία audio spektrum hermes tls και άλλαξε κάτι στο crossover.
ευχαριστω

Reaction score
2.288
παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.
ήθελα να μου λέγατε το φρεσκάρισμα στο crossover τι σημαίνει?
έλεγχο με καπασιτόμετρο χωρητικότητας πυκνωτών, η νέα σχεδίαση crossover .
και ερωτώ, είναι κάποιος φίλος ,που εχει ηχεία audio spektrum hermes tls και άλλαξε κάτι στο crossover.
ευχαριστω
Αντικατασταση πυκνωτων αν υπαρχουν ηλεκτρολυτικοι στο κυκλωμα.
Αν δεν υπαρχουν ηλεκτρολυτικοι, οι πλαστικοι μαλλον θα ειναι ΟΚ ακομα και μετα απο τοσα χρονια.

Reaction score
4
Αν θες απλά να καλυτερέψεις τον ήχου σου και αν θεωρήσουμε οτι τα ηχεία σου ειναι καλοδιατηρημένα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουν επηρεαστεί οι μονάδες τους και πολύ από ηλιακή ακτινοβολία/υγρασίες/πηγές θερμότητας κλπ, συμφωνώ να ξεκινήσεις από τον ενισχυτή και σε επόμενη φάση κάποια στιγμή στο μέλλον δρομολογείς και τα ηχεία.

Αν το ζήτούμενο είναι πέραν του ήχου να φρεσκαριστεί και αισθητικά ο χώρος σου, τότε είναι άλλο το πλαίσιο της συζήτησης που θα πρέπει να γίνει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Το ηχείο σου υπερέχει όλων των ηχείων που αναφέρεις στο θέμα σου, ασχέτως αν τα χωρίζουν κάποιες δεκαετίες.
Χωρίς να χρειάζεται κάποιο ενισχυτή τέρας οδήγησης, ζητάει έναν ποιοτικό ενισχυτή για να αναδείξει τι πραγματικά μπορεί να δώσει.
Για το θέμα της συντήρησης τώρα... Το crossover του φέρει μόνο πλαστικούς πυκνωτές που, αν και δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, δεν έχουν κάποιο θέμα με την πάροδο του χρόνου.

Reaction score
7.067
Aλλαγή ενισχυτή,αλλά για καινούργιο μιλάμε για κάτι πάνω από 1500 ευρώ (το λιγότερο) .Ο Τechnics πάντως (ο συγκεριμένος) δεν είναι κακός ενισχυτής και μπορεί να οδηγήσει και σχετικά δύσκολα ηχεία. Οπότε ίσως να ξεκινούσες από έναν έλεγχο του ενισχυτή, που έχει 30+ χρόνια στην πλάτη του (και που προφανώς τον αγόρασες μεταχειρισμένο).

Reaction score
2.405
πάρε ενισχυτή......Κάνε και ένα φρεσκάρισμα το crossover του ηχείου με καλύτερους πυκνωτές.

έχω τα polk R700 με τελικό Α23 (125@8/220@4) της Parasound....νόμιζα ότι τα οδηγεί επαρκώς μέχρι που έβαλα δοκιμαστικά ένα set μονομπλοκ της hypex και μου έφυγε το σκατό.

Reaction score
2.405

Reaction score
9.061
Μιας και τα ηχεία σου είναι ελληνικής κατασκευής δε τα συνδυάζεις και με αντίστοιχο ενισχυτή από Tsakiridis Device και με καλώδια Mamalos να φτιάξεις άρωμα ελληνικό.....λέω εγώ !!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Ο Ερμής TLS είναι ηχείο 3,5 δρόμων, όπου από τους 150 Hz και κάτω παραλληλίζονται δύο 8ιντσα woofers.
Ένας λυχνιακός ενισχυτής, με τα συνήθη μεγέθη Damping Factor, βλέπε και Αντίσταση εξόδου, δεν θα μπορέσει ούτε στα ποιο τρελά του όνειρα να τον ελέγξει επαρκώς!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88