(Ζήτηση) Καλώδια Ηχείων

Reaction score
513
Καλησπέρα,

Καθώς ήδη θεωρώ σκότωμα την τιμή των PMC μου σε άλλη αγγελία (άστρωτα καινούρια ηχεία διμήνου), δεν έχω κανένα σκοπό να τη ρίξω άλλο ούτε να χάσω χρήματα που συγκέντρωσα με πολλή δυσκολία, αλλά και δεν βλέπω να φεύγουν άμεσα ώστε να προχωρήσω στην αγορά πολύ συγκεκριμένου μοντέλου ηχείων φίλου, με βασικό γνώμονα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα εν λόγω ηχεία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μηχανήματά μου με ένα μικρό "αγκάθι", στρέφομαι σε αναζήτηση καλωδίων.

Ζητούνται προς αγορά καλώδια ηχείων (κατά προτίμηση για διπλοκαλωδίωση), αυτό που θέλω να πετύχω είναι να ρίξω λίγο τα πρίμα του συστήματος δίχως να χάσω σε ανάλυση. Βρίσκω τα ηχεία σχεδόν άψογα για τα λεφτά τους, εξαιρώντας ένα κάπως ενοχλητικό "σίγμα" και τις πολύ υψηλές. Μην προτείνετε καλώδια 4ψήφιας τιμής κτλ, απλούστατα δεν με αφορούν οικονομικά. Παρακαλώ μην μου προτείνετε ό,τι καλώδιο θέλετε να "φύγει", αν ήταν κοιτούσα κι εγώ στην κατηγορία προφοράς, ψάχνω καλώδιο με συγκεκριμένο χαρακτήρα, όπως αναφέρω πιο πάνω. Βασική προϋπόθεση η ακρόαση στο σπίτι μου, έχω ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα σε "τυφλές" αγορές :)

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Last edited:

C

chrispo

Guest
Αν σε ενοχλούν τα πρίμα του PMC, τότε δύσκολα θα τα ¨ρίξεις ¨, γιατί έτσι παίζουν αυτά τα ηχεία....ειδικά δε, αν συνεισφέρει αρνητικά και ο χώρος , τότε καλύτερα άστα και ασχολήσου με άλλο ηχείο...αν σε ένα ηχείο σε ενοχλήσει το πριμο του , με σχετικά νορμάλ καλώδια(όχι ασήμι π.χ)...τότε ό,τι και αν κάνεις ,σχεδόν πάντα θα το ¨ακούς ¨ και θα μπείς σε κυκεώνα να δαμάσεις ένα ηχείο ,που από τη φύση του είναι ατίθασο...(γνώμη μου...)

Reaction score
145
Καλησπέρα,

Καθώς ήδη θεωρώ σκότωμα την τιμή των PMC μου σε άλλη αγγελία (άστρωτα καινούρια ηχεία διμήνου), δεν έχω κανένα σκοπό να τη ρίξω άλλο ούτε να χάσω χρήματα που συγκέντρωσα με πολλή δυσκολία, αλλά και δεν βλέπω να φεύγουν άμεσα ώστε να προχωρήσω στην αγορά πολύ συγκεκριμένου μοντέλου ηχείων φίλου, με βασικό γνώμονα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα εν λόγω ηχεία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μηχανήματά μου με ένα μικρό "αγκάθι", στρέφομαι σε αναζήτηση καλωδίων.

Ζητούνται προς αγορά καλώδια ηχείων (κατά προτίμηση για διπλοκαλωδίωση), αυτό που θέλω να πετύχω είναι να ρίξω λίγο τα πρίμα του συστήματος δίχως να χάσω σε ανάλυση. Βρίσκω τα ηχεία σχεδόν άψογα για τα λεφτά τους, εξαιρώντας ένα κάπως ενοχλητικό "σίγμα" και τις πολύ υψηλές. Μην προτείνετε καλώδια 4ψήφιας τιμής κτλ, απλούστατα δεν με αφορούν οικονομικά. Παρακαλώ μην μου προτείνετε ό,τι καλώδιο θέλετε να "φύγει", αν ήταν κοιτούσα κι εγώ στην κατηγορία προφοράς, ψάχνω καλώδιο με συγκεκριμένο χαρακτήρα, όπως αναφέρω πιο πάνω. Βασική προϋπόθεση η ακρόαση στο σπίτι μου, έχω ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα σε "τυφλές" αγορές :)

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
τα Audioquest Gibraltar 2x2,5 +2x1,5 που δινω με 600 και 400 ευρω είναι πολύ καλα ηχητικα απλα εχω ανεβει κατηγορια και τα δινω.
αν η τιμη και το μηκος είναι οκ και μενεις στην Αθηνα μπορούμε να βρεθουμε και να τα ακουσεις.τηλ.6977 504905

Reaction score
111
Καλησπέρα,

Αν είσαι Αθήνα, έχω σε αγγελία στο forum τα ACOUSTIC ZEN - HOLOGRAM II τα οποία είναι άριστα και μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σύστημά σου αν σου ταιριάζουν.
Τηλέφωνο 6946-178180

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Φίλε μου το πρόβλημα των ηχείων σου δεν διορθώνεται με τα καλώδια.

Σου είχα προτείνει μια ανέξοδη και ουσιαστική λύση στο αρχικό σου νήμα, πριν ακόμα αλλάξεις ενισχυτή (κακός κατά την γνώμη μου), αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται πως θες να παιδεύεσαι και να σπαταλάς ανούσια τα χρήματά σου.

Καλή τύχη.

Reaction score
1.391
παντα ενα τετοιο προβλημα διορθώνετε με τα καλωδια...

τα pmc οχι δεν εχουν τσιριχτό ηχο, αλλα σιγουρα αφου το ακους κατι αλλο στην αλισιδα το δινει εκει...

τα audioquest που σου εχουν προτεινει ειναι καλα για αυτο το ηχειο φανταζομαι γιατι στα δικα μου ob1i εκαναν πολυ καλη δουλεια..

επισης ακομη καλυτερα να σου προτεινω τα au24...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
τα pmc οχι δεν εχουν τσιριχτό ηχο, αλλα σιγουρα αφου το ακους κατι αλλο στην αλισιδα το δινει εκει...
:thumbsup:

Μπορει να ειναι και ο χωρος και το στησιμο, αλλα σιγουρα κατι πισω απο τα ηχεια δινει αυτη την οξυτητα. Τα συγκεκριμμενα ηχεια ειναι ανοιχτα υψηλα αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχουν "προδιαθεση" για σκληροτητα. Καλωδια τα οποια μπορει να δοκιμασει ο φιλος τα οποια ειναι σε λογικη τιμη με τον χαρακτηρα που θελει ειναι και τα vdh cs122, audioquest type 4.

Reaction score
3.093
Με προβληματίζει το συριστικό...αυτό είναι καθαρά θέμα ηχείου
Καλό καλώδιο και το qed anniversary

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Yπαρχει μια λεπτη ισορροπια μεταξυ συνοδων και ηχειων η οποια εαν ξεπεραστει απο οποιοδηποτε κρικο της αλυσιδας τοτε μπορει να βγαλει ακομα και συριστικα. Μου χει συμβει απειρες φορες να κουμπωνει επανω σε ενα πλουσιο ηχειο ψηλα, ενισχυτης ο οποιος να ειναι "σκληρος" μεσουψηλα και υψηλα. Εκει το ηχειο να αποκαλυπτει το χαρακτηρα που υπαρχει "πισω" του και να βγαζει οξυτητα ακομα και συρριστικα. Δυστυχως οι παραμετροι στο θεμα του φιλου ειναι τοσοι πολλοι που δεν μπορεις να βγαλεις ακρη εαν τουλαχιστον δεν βρεθεις στο χωρο του να διαπιστωσεις ιδιοις ωσι το προβλημα. Συμφωνω για το qed anniversary, δεν ξερω εαν βγαινει πια αλλα εχω κρατησει ενα ζευγαρακι για αυτο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του.

Το συγκεκριμμενο PMC το εχω ακουσει με 5-6 διαφορετικα ενισχυτικα και μια σχετικη οξυτητα εβγαλε μονο με ενα.

Reaction score
72
Με την διαθέσιμη πληροφορία που υπάρχει αρκετή στο net και το ακουστικό του κριτήριο, ο καθείς κάνει τις επιλογές του. Τα PMC θεωρώ ότι είναι φιλοσοφίας monitor (και για αυτό τα βλέπεις ενίοτε και σε στούντιο).
Τα μονιτορ (και μιλώ για καλά studio monitor) έχουν συνήθως (στα δικά μου αυτιά) την τάση να ψιλοξυρίζουν αλλά είναι αυτό που είναι και για αυτό που είναι και για αυτό δεν παίρνω hifi στις μίξεις ή monitor στο σαλόνι μου (and that's just me).
Τα καλώδια από την άλλη είναι μεταφορέας σήματος και όχι eq.
Η αναζήτηση καλωδίου είναι για την "μεταφορά της αλήθειας" και όχι για να κρύψουμε ατέλειες.
Αν όμως θέλεις να καταλήξεις ντε και καλά σε αυτήν, μια προσεκτική επιλογή κάποιων (φθηνών και εύκολων να πειραματιστείς) παθητικών εξαρτημάτων εν είδει crossover πριν το crossover, ή ακόμα και μέσα στο crossover (δεν προτείνεται εκτός κι αν έχεις υπογράψει συμβόλαιο ότι θα μείνεις με τα PMC) είναι (για μένα) η καλύτερη λύση όπως σωστά σου επεσήμανε ο zakman35. Δεν χάνεις απολύτως τίποτε να δοκιμάσεις.

Το πρόβλημα του πικάπ σου το έχω κι εγώ ενίοτε, με το δεδομένο σφάλμα στο τέλος του δίσκου (και δεν αλλάζω την Baerwold ρύθμιση) αλλά εσύ έχεις άλλες ρυθμίσεις με αυτόν τον βραχίονα (δεν ξέρω πως ρυθμίζεται). Σίγουρα όμως μία μικρορύθμιση στο VTA (αν δεν πρόκειται για σφάλμα ανάγνωσης) θα βοηθούσε πολύ.

Την ταπεινή μου συγγνώμη και με το συμπάθειο που μετέτρεψα ένα thread αγοράς σε thread συμβουλών αλλά προσπαθώ να γιατρέψω λίγο την φαγούρα που χεις στην τσέπη σου εποχές που είναι......

Reaction score
221
αν το καλωδιο ηχειων ειναι στη σωστη διατομη σπανια ευθυνεται για προβληματα σαν το δικο σου,δεν θα δεις διαφορα ουσιαστικη ειδικα αν ακους δυνατα.Αντιθετα τα ιντερκονεκτ παιζουν μεγαλο ρολο στο φιλτραρισμα του σηματος και θα προτεινα να ψαχτεις με αυτα...Ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο απλα η γνωμη μου μετα απο καποιους παλιοτερους πειραματισμους:hi:

Reaction score
513
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είμαι ειδήμων ούτε δήλωσα ποτέ τέτοιος, έχω τα μηχανήματά μου εδώ και ένα χρόνο ακριβώς. Τα έχω μάλιστα σε έναν χώρο αρκετά προβληματικό και μικρό, πράγμα από το οποίο προκύπτουν οι αλλαγές σε συνδυασμό με μερικές ευκαιρίες που μου δόθηκαν κατά καιρούς να πάρω κάτι πραγματικά αξιόλογο και όχι από βίτσιο και πλήρη ανουσιότητα όπως τελείως άκομψα είπε ο zakman35. Χρειάζομαι και εκτιμώ τη γνώμη κάθε μέλους, το ίδιο και τη δική του στο νήμα που αναφέρεται, πλην όμως ότι την προσπέρασα γιατί πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα και δεν έχω ιδέα πώς να την υλοποιήσω. Πέραν τούτου εκτιμώ τις γνώμες ακριβώς εξίσου καθώς δεν γνωρίζω τις παραμέτρους και ο καθένας εμφανίζεται ως ειδικός που, στο κάτω κάτω, μπορεί να είναι αλλά εγώ για να ξεκαθαρίσω οφείλω να ψάξω κάθε μία. Την ιστορία με τα καλώδια την ξεκίνησα ακριβώς γιατί δεν θέλω να παιδεύομαι και να σπαταλάω τα χρήματά μου ανούσια, δεν πήρα κάποιο καλώδιο στα τυφλά αλλά ζήτησα τη δοκιμή όποιου έχει κάτι να μου προτείνει. :)
(εν ολίγοις, μια τρύπα στο νερό, τα καλώδια έρχονται και φεύγουν για δοκιμή τόσο εύκολα, τα ηχεία ακριβώς το αντίθετο...)

Reaction score
513
Και, τέλος, αν τα ηχεία είναι τόσο καλά και το πρόβλημα βρίσκεται στη συνεργασία με τα συνοδά μου, ε κάποιος θα τα πάρει στην τιμή που τα δίνω και είναι πραγματικό σκότωμα και τότε πάω και παίρνω αυτά που άκουσα στο σύστημά μου και είναι περφέκτο. :p

Και, φυσικά, η μπύρα υπάρχει παγωμένη, ο καιρός καλός για βεράντα και το σαλόνι ανοικτό για δοκιμές σε όποιον φίλο θέλει να κατέβει Εξάρχεια. ;)

Last edited:

Reaction score
513
Για ProAc D18 που, σημειωτέον, τα άκουσα με όλα τα συνοδά μου αλλά όχι στο χώρο μου.

C

chrispo

Guest
..αν το έχεις ακούσει στο χώρο σου και ¨κάθισε ¨ καλά...τότε δώσε το άλλο και μείνε με εκείνο που σου κάνει καλό στα αυτιά..μην μπλέκεις με καλώδια και συσκευές..το ηχείο στο στερεοφωνικό set , είναι paramount....αυτό και μετά η πηγή...αν την ¨φάς¨
σ´αυτά τα δύο (ειδικά στα ηχεία)...τότε ¨γειά ¨σας...

Reaction score
513
Αυτό ακριβώς λέω, ότι δεν το άκουσα στο χώρο μου και, δυστυχώς, πόσο δύσκολο είναι να ακούσω μερικά ζευγάρια ηχείων στο σαλονάκι μου :(

nima

Banned
Reaction score
618
Αν ένα ζευγάρι ηχεία δεν μπορεί να "ταιριάξει" με ένα υπάρχον σύστημα σε ένα δεδομένο χώρο,
α) δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό &
β) ότι και να κάνεις αλλάζοντας καλώδια δεν θα το κάνεις να παίξει σωστά, θα το "φέρεις λίγο" ίσως αλλά τελικά θα αλλοιώσεις τα ηχητικά χαρακτηριστικά όλων των υπόλοιπων συσκευών κάτι το οποίο δεν είναι σωστό.
Οπότε κρίνεται επιβεβλημένη η αντικατάσταση του έστω και με παλιότερα τα οποία κακώς θεωρείς ότι είναι χειρότερα γιατί κανένα ηχείο δεν παίζει μόνο του για να κριθεί αντικειμενικά αλλά σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες συσκευές και το χώρο.

Reaction score
144
Καλησπερα σε ολους. Επειδη ειχα και εγω το ιδιο προβλημα και ψαχτηκα πολυ με καλωδια και
interconnects μπορω να πω οτι εχασα και τον χρονο μου αλλα και χρηματα.
Μπορει με καποια καλωδια να τα τιθασευσεις λιγο αλλα το προβλημα σου δεν νομιζω να λυθει
100% κατα την ταπεινη μου γνωμη. Ειδα καποια καλα αποτελεσματα με καλωδια της VDH οπως και
με το QED anniversary που το αναφερουν και αλλοι ομως μετα απο καποιο συντομο διαστημα
το συστημα μου ακουγοταν και παλι "σκληρο".
Η λυση παντως για μενα προσωπικα ηταν η αλλαγη των ηχειων..
Οπως και να εχει σου ευχομαι καλη τυχη!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.135
Members
38.536
Νεότερο μέλος