ΗΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Reaction score
7.004
Στο σαιτ υπαρχει ακομα το τευχος Μαρτιου αλλα στην Αθηνα κυκλοφορει απο σημερα. Τοσο πολυ βαριουνται να ενημερωσουν την ιστοσελιδα τους?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΗΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εδώ δεν το είχαν σε κανένα περίπτερο, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό να αργούν να ενημερώσουν το site.

Το site που στην αρχή το ξεκίνησαν με ταρατατζούμ και μεγάλα όνειρα πλέον είναι σχεδόν κλινικά νεκρό. Ούτε νέες αγγελίες, ούτε πολλά άρθρα, νέα, ειδήσεις κλπ κλπ. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει την ισχύ του διαδικτύου...

Reaction score
0
yeap! i agree πολύ γεμάτο τεύχος - ειδικά τώρα που το Hitech έχει φτάσει στα 12Ευρώ με το BluRay... Αλλά το πρόβλημα με τις βαθμολογείες καταντά εξευτελιστικό...Δλδ τα Martin Logan Purity πήρε 4.4 οκ πριν καιρό, αλλά τώρα όλα τα ηχεία 2900-3000Ευρώ τα στρίμωξαν ανάμεσα στο 4.63 και το 4.70 έλεος!!! Και πως παίρνει το ML Source πιο ψηλά από το ML Purity ένας θεός ξέρει...Προτιμώ την ευρεία κλίμακα του Stereoplay.de και το Audio.de στα δικά τους 'bestenliste που επεκτείνεται απείρως προς τα πάνω στην εύρεση ακόμα καλύτερων ηχείων από τα ήδη δοκιμασμένα...Αν και όλες οι βαθμολογίες είναι μια ένδειξη και όχι η απόδειξη ενός καλού ηχείου...πρέπει να ακούσεις πριν αγοράσεις

Reaction score
8
Α ειναι απλο αφαιρεις το μονιμο 4 και μεταφερεις την υποδιαστολη μια θεση

Reaction score
0
Αν και χιουμοριστικό επιμένω ότι υπάρχει πρόβλημα... Συγκεκριμένα δεν στέκει να έχεις τα εξής σκορ μαζί:
Martin Logan Purity 4.4/5
Martin Logan Vista 4.5/5
Martin Logan Vantage 4.6/5
Martin Logan Source 4.67/5
Martin Logan Summit 4.80/5

Για να μην μιλήσω ότι στο ΗΧΟΣ πριν 4-5 χρόνια που είχαν βαθμολήσει ηχεία μέχρι 1000Ευρώ έπαιρναν όλα το μέγιστο 3.4! και τα δικά μου Audio Pro Avantek Six έπαιρναν 3.2...Ωστόσο τώρα σχεδόν κανένα ηχείο δεν παίρνει κάτω από 3!!! Αντί να συμπιέζονται τα ηχεία και κάτω από το 1 δλδ 0.3 - 0.5 κτλ.. έχουν όλα μπεί στην κλίμακα 3.5-5.0 !!! Τραγικό! Αν επίσης θυμάμαι καλά στα παλία τεύχη (πριν 5 χρόνια) πριν τα πράσινα αστεράκια υπήρχαν και κόκκινα για την χαμηλότερη τάξη ηχείων...τώρα τίποτα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Υπομονή, σε λίγο αναμένονται βαθμολογίες με 3 δεκαδικά ψηφία...

Δεν πρόλαβα να το ξεφυλλίσω ακόμη, αλλά ελπίζω μέσα στο ΣΚ...

Reaction score
10
Μιχαλη παντα θα υπαρχουν καποιοι νεοι στο χωρο και απειροι, ή καποιοι που δεν πολυασχολουνται και αγοραζουν τον ΗΧΟ για να δουν τα προτεινομενα ηχεια για να στησουν ενα απλο συστηματακι. Δεν ειναι ο καταναλωτης το προβλημα.

Reaction score
0
Θα προτιμούσα είτε βαθμολία ευρείας κλίμακας που να επκτείνεται προς τα πάνω και πρός τα κάτω όπως Stereoplay και Audio ή καθόλου βαθμολογία! Το μόνο που μπορούν να βαθμολογήσουν είναι η κατασκευαστική ποιότητα η οποία είναι αρκετά αντικειμενική, αλλά όχι η ομορφιά... Το δε Hitech το έχω κόψει εδώ και χρόνο/χρόνια και λόγω της ξέφρενης πορείας της τιμής του, αλλά και του φτωχού testing που είναι ένα καλό ηχείο και μετα μπορεί 5 τεύχη να έχουν ομαδικές δοκιμές τηλεοράσεων και βιντεοπροβολέων μόνο! Τραγικό! Το δε ήχος ενώ έχει καλό περιεχόμενο και σταθερή τιμή, παρατηρώ ότι προβάλει τα εμπορίκα προϊόντα που ακούγονται στο internet και στα άλλα περιοδικά ότι είναι ουαου....Παράδειγμα που πήγα να την πατήσω κατα την αγορά του πρώτου συστήματος μου ήταν τα Tannoy Sensys DC2 που όλα τα περιοδικά θριαμβολογούσαν και τελικά όσο αντικειμενικά γίνεται ήταν χειρότερο και προβληματικό από 4-5 ηχεία που άκουσα στην ίδια κατηγορία...Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούν οι αρμόδιοι στο ΗΧΟΣ γιατί αν και δεν θα χάσουν τους νεότερους καταναλωτές θα χάσουν αυτούς που το έπαιρναν 5-10-20-30 χρόνια...Καταλήγω λέγοντας ότι οι βαθμολογίες τείνουν να γίνουν με πέντε αστεράκια αλα hifi-choice/what hifi? που είναι από 1 έως 5 και τίποτα ενδιάμεσο...

Reaction score
0

ΝΑΙ ρε παιδια τι χαλι ειναι αυτο με την βαθμολογια του ηχου?χαμος!σε λιγο η μια συσκευη θα παιρνει 4,897869554 και καποια αλλη 4,98769543978!!!!!!!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Μιχαλη παντα θα υπαρχουν καποιοι νεοι στο χωρο και απειροι, ή καποιοι που δεν πολυασχολουνται και αγοραζουν τον ΗΧΟ για να δουν τα προτεινομενα ηχεια για να στησουν ενα απλο συστηματακι. Δεν ειναι ο καταναλωτης το προβλημα.
+1000!

Reaction score
5
Πιστεύω πως είναι θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή δεν μπορούμε πλέον από πουθενά να απολαύσουμε αντικειμενική αξιολόγηση λόγω των ισχυρών συμφερόντων της αγοράς και ο μόνος τρόπος να βρούμε την αλήθεια είναι η προσωπική αναζήτηση συνδυάζοντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες από διάφορες πηγές.

Τουλάχιστον έχουμε πλέον το internet...

Reaction score
4
Και όμως. Ένα τέτοιο περιοδικό είναι αναντικατάστατο. Για να μπορέσουμε να κάνουμε κριτική (αγαπημένη συνήθεια του έθνους) στα αστεράκια και να θάψουμε την κριτική επιτροπή σαν πουλημένη ή άχρηστη, κάποιοι πρέπει να τα βάλουν αυτά τα καταραμένα αστέρια. Να εκτεθούν. Και είναι αλήθεια πως κατά 90τοις εκατό πέφτουν μέσα. Οι τελευταίες σελίδες του ΗΧΟΥ είναι πολύτιμες όχι μόνο για νεοεισερχόμενους αλλά και για κάθε έναν που ζητάει να έχει μια γρήγορη κάτοψη της αγοράς. Τα πιο πολλά ξένα περιοδικά αρκούνται σε μια επιλογή 20-30 μηχανημάτων που προβάλλονται σκανδαλωδώς. Εδώ ο κατάλογος είναι τεράστιος και διευρύνεται συνεχώς.
Εκτός αυτού, ένα περιοδικό καλύπτει την ανάγκη του χομπίστα να διαβάζει για τα μηχανήματα όπως για παράδειγμα διαβάζει για το δερμάτινο σαλόνι ενός αυτοκινήτου, για τα κρατήματα και ακόμα περισσότερο για το «συναίσθημα» της οδήγησης. Δεν το λέω τυχαία. Ο Καββαθάς και τα περιοδικά του υπήρξαν σχολή για όλους μας.
Διαβάζω συχνά κριτική κατά της φιλολογίας και της αμπελοφιλοσοφίας των κειμένων. Εγώ αντίθετα απολαμβάνω έναν τέτοιο οίστρο:

«Η λυχνία κάνει την εμφάνισή της με μια λεπτή, πενταδιάφανη στρώση από ντελικάτες αρμονικές που όχι μόνο δεν κρύβουν αλλά τονώνουν την ανάλυση, με φοβερό αέρα και αποστάσεις των οργάνων και τρισδιάστατη ανάπτυξη, που δίνει έμφαση στο περίγραμμα και την κίνηση παρά στη στατική υφή. Γι’ αυτό και δεν καταρρέει όταν η δράση πυκνώσει…Το μπάσο είναι δυνατό και ογκώδες, χωρίς λάσπη ή αργοπορία….Όταν ηρεμήσεις και αρχίσεις να ακούς μουσική σαν άνθρωπος και όχι σαν ειδωλολάτρης, ανακαλύπτεις ότι ο (τάδε) είναι τόσο γραμμικός και φυσικός που δεν απαιτεί από σένα καμία προσπάθεια…»

Στόχος ενός ειδικού εντύπου δεν είναι μόνο να φωτογραφίζει το μηχάνημα και από κάτω να γράφει με κεφαλαία: ΤΡΑΒΑ ΑΚΟΥ ΤΟ ή, αντίθετα, ΜΑΠΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΟΥ. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε εδώ, όταν συζητάμε με φίλους-και πάλι με συνείδηση της υποκειμενικότητάς μας. Στόχος ενός εντύπου είναι να ερεθίζει διαρκώς τη φαντασία και το ενδιαφέρον του αναγνώστη γύρω από το αντικείμενο του πόθου, να ενημερώνει, να παίρνει θέση. Τελικά να κρίνει και να κρίνεται για το ΣΥΝΟΛΟ της δουλειάς του.
Αν σκεφτούμε τι παίζεται σε άλλα έντυπα και εφημερίδες πρώτης γραμμής, εκεί όπου καθημερινά θάβονται καλλιτέχνες, παραστάσεις, συναυλίες κλπ και αντίστοιχα εξυμνούνται άλλοι, ημέτεροι, τα δύο-τρία αυτά περιοδικά του χώρου τα έχουν πάει ως τώρα μια χαρά.

Διευκρινίζω πάντως πως συμφωνώ με αρκετά από όσα ειπώθηκαν εδώ προηγουμένως. Περισσότερο αφορμή πήρα να μιλήσω γενικά για το περιοδικό, (φυσικά ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν) γιατί έχω προσέξει πως αγαπημένη συνήθεια όλων των εμπόρων και κατασκευαστών είναι να θάβουν τα περιοδικά. (παρότι τα αγοράζουν αξημέρωτα και τα σέρνουν πάνω στα γραφεία τους σαν ιερά ευαγγέλια…)

Reaction score
13
Δεν εχω αντιρρηση οπως καταλαβαινεις για την χρησιμοτητα των περιοδικων. Αντιθετα εχω μεγαλωσει με αυτα και κατα περιστασεις εχω πραγματικα απολαυσει το γραψιμο μερικων.
Με τις βαθμολογιες εχω αντιρρηση διοτι αφενος εχουν καταφερει οι ιδιοι να αποδυναμωσουν την εννοια της βαθμολογιας, και αφετερου ενα νουμερο απο μονο του αντικειμενικα δεν μπορει να περιγραψει την αξια μιας συσκευης.
Θα μου πεις οτι γι' αυτο υπαρχουν τα τεστ.
Ξερω ομως πολλους που "διαβαζουν" μονο τις φωτογραφιες, και πανε κατευθειαν στους πινακες.

Προς αυτους λοιπον τους καταναλωτες ειναι τα βελη. Και εδω νομιζω οτι θα συμφωνησεις.

Reaction score
0
@gus gus, κανείς δεν είπε ότι το περιοδικό έτσι όπως είναι γραμμένο δεν είναι χρήσιμο. Το εναντίον! Μάλιστα οι βαθμολογίες του ΗΧΟΣ έχουν και αυτές τον ρόλο τους ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο...Ωστόσο το να αλλάζεις τρόπο βαθμολόγησης δεν είναι ότι πιο ωραίο...Δηλαδή δεν μπορούν όλες οι συσκευές >1000Ευρώ να είναι στο 4.4-5.0 δλδ άριστες! Το ίδιο πάει να γίνει με τα ηχεία που έχουν φτάσει στο 4.67-4.69, ενώ κοστίζουν 2600Ευρώ. Τι να πει και το καημένο το Vivid Audio K1 στα 13000+(?) που βρίσκεται στα 4.85...Μην ξεχνάμε υπάρχουν και καταναλωτές που αγοράζουν αποκλειστικά από την βαθμολογία. Και νομίζω πουθενά δεν αναφέρει το περιοδικό ότι οι τελευταίες αποτελούν ενδεικτικές, τουλάχιστον για τυπικούς λόγους...

Σαν δική μου άποψη λέω πως προτιμώ το συγκεντρωτικό bestenliste του Stereoplay.de που έφτιαξα και επισυνάπτω στο post...
Κάνει σύγκριση με πολύ πιο διατεταγμένο τρόπο φυσικά και εδώ υποκειμενικό
Ακόμα το Ήχος θα μπορούσε να έχει πιο αναλυτικές μετρήσεις, ως προς το dispersion και το impedance, και άλλους μετρήσιμους παράγοντες, όπως φαίνεται στα link του Cin Et Son για τα Martin Logan Purity...
http://www.cinetson.org/phpBB3/panneaux-f1/martin-logan-purity-t25182-60.html#p380169

Attachments

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi