Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.644
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις με τίποτα, είναι πως όσο περισσότερο παρατείνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τόσο περισσότερο βλάπτει ανεπανόρθωτα την οικονομία της.

Ο κύβος ερρίφθη. Όποιος καθυστερεί, μόνον περισσότερο χαμένος θα βγει.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, σημαντικές επενδύσεις άμεσα, επιθετικές πολιτικές στήριξης της μετάβασης εδώ και τώρα, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στα EV το συντομότερο δυνατόν, ειδάλλως έχει χάσει δια παντός το παιχνίδι.
Ακριβώς αυτό. Όσο πίσω μένει τόσο το χειρότερο για αργότερα. Αν δεν γίνει τώρα κάτι, που δεν φαίνεται να γίνεται, και δεν πέσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια, κάθε χρόνο, το αποτέλεσμα το ξέρουμε ήδη. Κάποιοι θα μικρύνουν και κάποιοι άλλοι θα εξαφανιστούν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.613
Εγω δεν βλέπω τον ρυθμό παγκοσμίως να ακολουθεί τα προβλεπόμενα προ διετιας, έχει κόψει φόρα, και άρα όλες αυτές οι προβλέψεις είναι αμφίβολες.
Αλήθεια; 🤪😜🤣😁

Τώρα σοβαρά; Είσαι καλά γιατρέ μου; 😜🤣😁

global EV sales kept accelerating in 2023. According to the IEA, the global electric car sales reached almost 14 million, which represented a 35% increase from 2022. This growth meant that the global electric fleet rose to 40 million in 2023.

1734212702058.jpeg

And the trend seems to stay positive in 2024. Only in the first quarter of the year, sales grew by 25% compared to the same period in 2023.

We're predicted to see 17 million in sales by the end of 2024. Electric cars could account for 20% of total car sales by then. The IEA sees a great growth potential, especially outside of the core markets of China, Europe and the USA.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.613
Τώρα σοβαρά; Είσαι καλά γιατρέ μου;
Πάρε μια βαθιά αναπνοή. Χαλάρωσε. Δες ξανά τα στοιχεία:
Το 2023 τα BEV είχαν το 15,8% των πωλήσεων. Εαν αυξηθούν οι πωλήσεις τους κατά περίπου 20%, πόσο θα ανέβει το ποσοστό τους επί των πωλήσεων ; Στο 18%, άντε βάλε και κάτι ακόμα, εάν δεν ανέβει ο συνολικός αριθμός πωλήσεων αυτοκινήτων, το οποίο είναι πολυπαραγοντικό.
Και ο ρυθμός αύξησης αριθμού πωλήσεων επιβραδύνεται από χρόνο σε χρόνο. Ήταν 60%, πήγε 35%, τώρα προβλέπουν 20% κτλ κτλ.
Αργεί λοιπόν. Αυτό λέω. Αργεί.
Ασχέτως αν είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά, ασχέτως αν αρέσουν σε μένα και σε σένα, αργεί.
Άλλο να αυξάνονται οι πωλήσεις κατά 60% τον χρόνο, και άλλο κατά 20%. Και του χρόνου ίσως 15%. Και μετά; 10% ;
Εγώ δεν βλέπω πίεση χρόνου με αυτόν τον ρυθμό αύξησης. Εσείς αν βλέπετε, όλα καλά.

Στο κάτω κάτω γι αυτό ψηφίσαμε Τραμπ για να βάλει δασμούς στους Κινέζους. Έτσι δεν είναι; :tongue:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.752
Members
38.233
Νεότερο μέλος
dimpam