Ηχεία Δαπέδου ή βάσης?

Reaction score
1
Χαιρετώ, πρώτο μου πόστ και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θέλω να αναβαθμίσω τον ενισχυτή-ηχεία και έχω μία δυσκολία στο τί να κοιτάξω. Πριν μπώ στο τριπάκι του τί εταιρείας μηχανήματα να πάρω θα θελα να μου πείτε αν οι διαστάσεις του χώρου μου υπάρχει περίπτωση να "σηκώσουν" ηχεία δαπέδου ή να κοιτάξω μόνο σε ηχεία βάσης.
Το δωμάτιο (κουτί καλύτερα) είναι 3,3*3,3*3(ύψος) και είναι ενιαίο σχεδόν (παρεμβάλονται κάτι προεξοχές τοίχου αριστερά και δεξιά) με ένα δωμάτιο ίδιων διαστάσεων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεία Δαπέδου ή βάσης?

Βασης. Υπαρχει φυσικα μεγαλη γκαμα και πρεπει να προχωρησεις στο παρασυνθημα. Δηλαδη το μπατζετ. Επισης τι θα αναβαθμισεις και τι δεν..

Reaction score
6
Κι εγώ βάσης θα σου πρότεινα εκτός κι αν γκρεμίσεις τον πίσω τοίχο και τον μετακινήσεις 2-3 μέτρα πιο πίσω.:138:

Σοβαρά τώρα, αν και δεν μας είπες budget, θεωρώ πως για να βρεις ένα δαπέδου που να μη μπουμάρει σε τέτοιο χώρο πρέπει να είναι μικρό όπως αυτό http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=310

Reaction score
1
κοιταξε το duevel planets φιλε! αν το ταιριαξεις με λαμπες προσπαθησε να εχουν κρατημενο χαμηλο (οι προενισχυτριες - δοκιμασε μερικες).

το ηχειο αυτο δεν εχει κατευθυντικα στοιχεια με αποτελεσμα να ταιριαζει σε δυσκολους χωρους. θα παρεις μια εικονα διευρυμενη με βαθος και ο ηχος δεν θα ειναι ενοχλητικα κοντα σου.

δοκιμασε μηπως ο μιχαηλος γιαννης μπορει να σε βοηθησει, ειναι και μελος μας.

τα εχω ακουσει να παιζουν με cary ενισχυτικα με πολυ καλα αποτελεσματα σε χωρο με μικρο μηκος.

προσοχη! αν δεν τα ειχα ακουσει δεν θα τα συνιστουσα. μια δοκιμη θα σε πεισει και νομιζω θα εισαι πολυ ικανοποιημενος απο την επιλογη.

ειναι οικονομικα και οδηγουνται ευκολα, μην προσπερασεις το post μου, δεν θα χασεις...

γεια χαρα και καλωσηρθες

Reaction score
8
καταρχας θα πρεπει ο φιλος να μας πει σε ποια κατηγορια τιμης θελει να κινηθει και αφου του τονισουμε οτι ο χωρος του ειναι οτι πιο ακαταλληλο μιας και ολες οι διαστασεις του ειναι η μια πολλαπλασιο της αλλης

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Ηχεία Δαπέδου ή βάσης?

3,3 x 3,3 x 3 = κύβος. Άλλαξε δωμάτιο, αν γίνεται...
Ναι αλλα με προεξοχες και επιπλα- αρα καθαρα γεωμετρικως απαραδεκτος, αλλα ...δωσε του μια ελπιδα, ισως κατι γινει! Κι εγω νομιζω οτι σε τοσο μικρους χωρους μονο ηχεια βασης ταιριαζουν (τα δαπεδου θα φιμωθουν και θα ειναι αταιριαστα λογω χωρου)

Reaction score
1
Το μπάτζετ που θα παίξει ειναι (μόνο για τα ηχεία) γύρω στα 1000 χωρίς να φύγει πάνω απο τα 1500 αν και αυτό δεν σημαίνει ότι απορίπτονται ηχεία κάτω των 1000 ευρώ (μάλλον ευπρόσδεκτα είναι!).
Επειδή δεν θέλω να πάρω κάτι το οποίο δεν θα μου κάτσει καλά και θα θέλω να το αλλάξω μετά, προτιμώ να πάρω τα ηχεία και να περιμένω να μαζέψω λεφτά για ενισχυτή αργότερα.
Στο συγκεκριμένο σπίτι το δεύτερο μεγαλύτερο κακό είναι το πάτωμα (μωσαϊκό) που μόνο με μοκέτες που έβαλα ψιλοσώνετε η κατάσταση (απο μουσικής και αισθητικής πλευράς).
Τα Duevel ομολογώ ότι τα βρίσκω πάρα πολύ όμορφα εμφανισιακά. Μουσική που ακούω είναι απο βινύλια κυρίως και μου αρέσει να ακούω στερεωφωνική εικόνα.
Επίσης επειδή μένω Μυτιλήνη θα πρέπει να περιμένω να ανέβω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να ακούσω μηχανήματα.
"Κι εγώ βάσης θα σου πρότεινα εκτός κι αν γκρεμίσεις τον πίσω τοίχο και τον μετακινήσεις 2-3 μέτρα πιο πίσω" ...... το σκέφτομουν και εγώ αυτό

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l