Ηχεία Στην Κατηγορία Των 500ε ;

Reaction score
50
Με βάση τα παρακάτω δεδομένα δώστε μου τα φώτα σας για ηχεία:

1) Ενισχυτής NAD 314 (35W/8Ω)
2) Πηγή Denon 2910 & πικαπ
3) προτιμώ ηχείο δαπέδου
4) Τιμή το πολύ 500Ε

Ο ενισχυτής δεν πρόκειται να αλλάξει οπότε θα πρέπει να βρώ κάτι να ταιριάζει στην κατηγορίας τιμής/ποιότητας του.

Γιατί καλό το Home cinema αλλά τελικά το Hi-Fi είναι αλλιώς :roll:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
δες για αρχή τα Wharfedale Diamond 9.5 (είναι πολύ εύκολο να τα ακούσεις με ενισχυτή NAD μιας και τα φέρνει ο ίδιος εισαγωγέας) και τα B&W DM 309.

Δεν αναφέρεις όμως τις διαστάσεις του χώρου σου (ίσως να μην ταιριάζουν τα δαπέδου)...

Ο ενισχυτής σου ίσως να είναι λίγο δύσκολος στο ταίριασμα με τα ηχεία λόγω χαμηλής ισχύος. Αν θυμάμαι καλά ο εν λόγω ενισχυτής έχει pre-out οπότε μπορείς αργότερα να προσθέσεις έναν τελικό ενισχυτή μεγαλύτερης ισχύος...

Reaction score
50
Δυστυχώς Σπύρο δεν παίζει budget για κάτι παραπάνω από τα ηχεία και δεν θέλω να δώσω και παραπάνω.

Θελω να βολευτώ προσωρινά με ενα ζευγάρι ηχεία και (πολύ) αργότερα θα φτιαχτεί νέο σύστημα.
Μας τα έφαγε το home cinema βλέπεις τα μαρούλια :D

Ο χώρος είναι ενιαίος, σαλόνι-τραπεζαριά-καθιστικό αλλά ο χώρος που θα γίνεται η ακρόαση είναι 3,5 x 5,5μ.
Προτιμώ ηχεία δαπέδου για δύο λόγους: μου αρέσει το μπάσο και τα δαπέδου θα μπορώ να τα στήνω στο χώρο πιο εύκολα και ίσως βάλω και πάνω τους τους δορυφόρους του 5.1 ώστε να κερδίσω σε χώρο (και γλιτώσω και την "ιπτάμενη παντόφλα" :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Τα wharfedale diamond 9.5 είναι και πολύ καλά και πολύ οικονομικά (450€ τιμή καταλόγου) και δαπέδου...

οπότε πιστέυω να σε καλύψουν...

σαν φορτία είναι μέτρια οπότε με τον ενισχυτή δεν θα έχεις πρόβλημα σε πρώτη φάση...

Σαφώς θα πρέπει όμως να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αγορά τελικού ενισχυτή...

Τώρα όσον αφορά τα wharfedale diamond 8.x είναι αρκετά φτηνά (ιδίως τώρα που καταργήθηκαν)αλλά σε απόδοση πολύ πίσω σε σχέση με τα 9.5

Reaction score
50
Ακούω συνήθως pop-rock και jazz αλλά και (λίγότερο) ελληνικά εντεχνα - λαικά

Τα mordaunt-short που μπορώ να τα δώ/ακούσω;

σκέφτομαι και τα Klipsch, τι λέτε;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Τα mordaund τα εισάγουν τα "Ειδικά Καταστήματα Ήχου" απ' ότι θυμάμαι...

Τα klipsch άκουσέ τα αλλά έχουν πολύ ιδιόμορφο ήχο...

Όσο για τα wharfedale 9.5 στον Νάκα....

Reaction score
0
Τα Mordaunt-short μπορείς να τ' ακούσεις στο Heaven (Συγγρού 222, αν θυμάμαι καλά).
Και βέβαια στην αλυσίδα Best Buys γενικότερα.

Νομίζω ότι σαν άκουσμα θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου, ενώ δίνει πολλά "καλούδια" στην -πολύ- χαμηλή τιμή του (διπλοκαλωδίωση, spikes και έτοιμο για γέμισμα με άμμο/ σκάγια κλπ).

καλή ακρόαση

Υ.Γ.
ελπίζω να έχεις ένα "φυσιολογικό" χώρο ακρόασης και όχι κανένα αεροδρόμιο -αλλιώς τα 500 είναι ΛΙΓΑ-.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.022
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957