Ηχεία βρήκαμε... από AV ενισχυτή τί γίνεται;;;

Reaction score
1
Έχω σχεδόν καταλήξει στα ηχεία B&W mt20 και προβληματίζομαι στο ποιόν ενισχυτή να διαλέξω. Θέλω κάποιον που να έχει τα νέα φορμά ήχου και να προορίζεται κυρίως για ταινίες. Τα αυτόματα συστήματα σεταρίσματος είναι και αυτά ευπρόσδεκτα.

Αναρωτιέμαι:
..έχει νόημα η ύπαρξη 7.1 αφού δύσκολα βρίσκει κανείς 2 ίδια επιπλέον ηχεία με αυτά που ήδη έχει;
..Η δυνατότητα upscale στον ενισχυτή δικαιολογεί τα λεφτά της , μια που σκέφτομαι να έχω HTPC και να βγάζω από εκεί τα HD σήματα που χρειάζεται ο προβολέας και η τηλεόραση;

Πόσα χρήματα αγοράζουν ικαοποιητικό μηχάνημα χωρίς περιττά gadgetακια;

Reaction score
50
Για τις ερωτήσεις σου:

- Ως προς το 7.1: δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος βρίσκει δύσκολα δύο ίδια επιπλέον ηχεία μ' αυτά που ήδη έχει. Εκτός αν αυτά που ήδη έχει είναι πλέον εκτός παραγωγής. Αλλά κι έτσι να είναι, παίρνει κάποια παρεμφερή (τους αντικαταστάτες τους π.χ.) και καθαρίζει. Και εντελώς ίδια να μην είναι δε μας πειράζει, γιατί δε μιλάμε για την μπροστινή 3άδα που πρέπει να είναι "ταυτόσημη". Υποθέτω μιλάς για τα δύο επιπλέον ηχεία που σε πάνε από 5.1 σε 7.1. Δεδομένου λοιπόν ότι δυσκολία ως προς την επιλογή ηχείων δεν τίθεται, το ερώτημα θα ήταν καλύτερα αν έχει νόημα η ύπαρξη 7.1 εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές ταινίες που να υποστηρίζουν 7.1. Ακόμα κι έτσι, κατά τη γνώμη μου αξίζει με το παραπάνω. Έτσι κι αλλίως ταινίες με περισσότερα από πέντε κανάλια βγαίνουν όλο και πιο συχνά, άσε που με τα νέα format μιλάμε πλέον για άλλα δεδομένα. Αν μπορείς να πας σε 7.1 για μένα δεν είναι άσχημο να πας. Πάντως, εννοείται, δε μιλάμε για την ίδια διαφορά που υπάρχει μεταξύ π.χ. δικάναλου και 5.1, έτσι;

- Upscale: έχω πει τη γνώμη μου κι άλλη φορά. Αν ο scaler που έχεις στο player είναι καλύτερος απ' αυτόν του ενισχυτή (άρα εξαρτάται απ' το player και τον ενισχυτή που σκέφτεσαι), ο scaler του ενισχυτή ουσιαστικά δε σου χρειάζεται. Από την άλλη βέβαια, όταν πας σε καλύτερο scaler ενισχυτή αυτό συνήθως συνοδεύεται και με αναβαθμισμένες δυνατότητες και σε άλλους τομείς, οπότε η αγορά καλύτερου ενισχυτή αξίζει (και) για τις λοιπές παραμέτρους.

Τώρα, πόσα χρήματα αγοράζουν ικανοποιητικό μηχάνημα είναι κάτι πάααααααρα πολύ σχετικό. Εξαρτάται τι θεωρείς εσύ λογικό ποσό, τι ικανοποιητικό μηχάνημα και τι περιττά gadgetάκια...

Reaction score
1
Απάντηση: Ηχεία βρήκαμε... από AV ενισχυτή τί γίνεται;;;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Είπα ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρώ 2 ίδια ηχεια γιατί αυτά που έχω διαλέξει (B&W MT20) βγαίνουν μόνο σε πεντάδα. Αλλά λογικά για τα δύο πίσω δεν έχουμε και ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε κάτι θα βρώ να ταιριάξω ε; Παρεπιπτόντως έχει κανείς υπόψη του αυτά τα ηχεία της anthony gallo; Σε αυτά μπορεί κανείς να παραγγείλλει με το κομμάτι...

Όσο για το "λογικό" κόστος ενισχυτή νομίζω πως κανείς δε θα επενδύσει 3 και 4 φορές περισσότερα για τον ενισχυτή του από ότι για τα ηχεία του. Με δεδομένο λοιπόν την τιμή των ηχείων (και το επίπεδο ποιότητας που αυτή συνεπάγεται) ποιοί ενισχυτές ξεχωρίζουν στο -ψυχολογικό- όριο των 1000€; Οτι θα επαρκούν οι ενισχυτές αυτοί για τα ηχεία το θεωρώ σχετικά σίγουρο. Θα έχουν όμως τις απαραίτητες HDMI εισόδους και εξόδους ωστε να έχω προβολέα και τηλεόραση πάνω τους; Το upscale που πιθανώς κάνουν χρειάζεται; Ή μήπως μπορώ να βρώ και πιό οικονομικό ενισχυτή που θα με καλύψει;:203:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.248
Members
38.294