Ηχεία για Peugeot 206(2003)

Reaction score
0
Κατ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι γνωρίζω πολλά απο ηχοσυστήματα.

Ακούγοντας τρίξιμο στα 3 απο τα 4 ηχεία(εργοστασιακά) που έχει το αυτοκίνητο μου στις πόρτες, άνοιξα το panel της μιας πόρτας και βρήκα το αφρώδες υλικό που συγκρατεί τη μεμβράνη του ηχείου κομμένο. Αυτό φαντάζομαι συμβαίνει και στα υπόλοιπα.

Προκειμένου να αντικαταστήσω και τα 4 ηχεία, ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει σχετικά, τι ηχεία να πάρω για να αντικαταστήσω μόνος μου τα εργοστασιακά.
Στις μπροστινές πόρτες υπάρχουν και tweeters, ενώ στις πίσω όχι.
Η διάμετρος των μπροστινών είναι 16,5 cm ενώ των πίσω 13 cm, ενώ η πηγή μου είναι Kenwood KDC-4551UB.

Δεν έχω απαιτήσεις για υψηλή ένταση ή φοβερή ποιότητα. Απλά να ακούω τη μουσικούλα μου χωρίς να δώσω πολλά χρήματα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Ηχεία για Peugeot 206(2003)

Καλημέρα, δηλαδή μέχρι πόσα χρήματα?
Η πρόταση μου είναι να δώσεις λίγο παραπάνω "βάρος" στα εμπρός ηχεία. Τα tweeter στα τρίγωνα του καθρέφτη θα τα τοποθετήσεις από την έξω πλευρά? ορατά? (με αυτόν τον τρόπο θα αποδίδουν καλύτερα).

Reaction score
0

Καλημέρα.
Δεν έχω budget στο μυαλό μου γιατί δεν γνωρίζω και την αγορά, αλλά σίγουρα θα προτιμούσα κάτι οικονομικό (έτσι κι αλλιώς δεν έχω απαιτήσεις). Να φανταστείς ότι αν δεν είχαν χαλάσει τα εργοστασιακά, δεν θα περνούσε απο το μυαλό μου να τα αλλάξω.

Θεωρείς απαραίτητο να αλλάξω και τα tweeter? Δεν θα ήθελα να είναι ορατά. Έτσι όπως είναι τα εργοστασιακά είναι ok νομίζω.
Είδα υπάρχουν component και coaxial. Να φανταστώ ότι τα μπροστινά πρέπει να είναι component και τα πίσω coaxial?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ναι διαιρούμενα μπροστά και ομοαξονικά πίσω. Κατηγορία μέχρι 150Ε για εμπρός και τα μισά περίπου για πίσω είναι το πρώτο στάδιο αναβάθμισης και αξιοπρεπές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.097
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos