Ηχεία οροφής. Magnat vs B&W vs....

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά!
Είμαι νέος στο φόρουμ και ακόμα ψιλοάσχετος σχετικά με τον ήχο.

Θέλω να αγοράσω 4 εντοιχισμένα ηχεία οροφής (για σαλόνι).(δεν έχω ακόμα ενισχυτή οπότε δεν τίθεται ακόμα θέμα συμβατότητας).

Γενικά έχω μια(μικρή) τρέλα με τον ήχο αλλά δεν θα έδινα και 2000 ευρώ για 2 ηχεία.... θέλω απλώς ο ήχος να είναι αρκετά καλής ποιότητας.

Ως τώρα σκεφτόμουν να πάω σε B&W πχ κάτι τέτοιο
http://www.bestbuy.com/site/bowers-...p?id=1219073750257&skuId=2472944#tab=overview

αλλά μου πρότειναν σήμερα (από κατάστημα) κάτι ηχεία magnat interior ic-82
http://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/215

Τα B&W έχουν (τα φθηνότερα) τα διπλάσια λεφτά. Η ερώτηση μου είναι, αξίζει να πάω στα b&w, ή η διαφορά θα είναι ελάχιστη? Γενικά με τα b&w δεν νομίζω να απογοητευτώ. Για τα mαgnat είμαι λίγο επιφυλακτικός....

Γενικά έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία(είμαι διατεθιμένος να δώσω μέχρι 700-800 ευρώ και για τα 4)?
πχ είδα ότι αυτά εδώ έχουν πολύ καλά reiviews

http://www.bestbuy.com/site/6-1-2-a...yid$pcmcat210900050001&cp=1&lp=2#tab=overview

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!(και συγνώμη για την ασχετοσύνη μου) :)

Υ.Γ. Τα ηχεία οροφής, μπορούν να παίζουν κανονικά ήχο stereo, έτσι? ( ρωτάω γιατί αναρωτιέμαι, σε τί θέσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν) :)

Reaction score
677
Ναι,αλλά πριν το οτιδήποτε,αυτά θέλουν μελέτη πριν τοποθετηθούν.
Και μάλιστα επαγγελματική,σίγουρη,αφού μετά δεν έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν.
Εδώ με μη-σταθερά και ψαχνόμαστε συνεχώς...
Κι αφού καταλαβαίνω πως δεν έχεις όρεξη να ξοδέψεις πολλά,μήπως να το ξανασκεφτόσουν;
Με δυο μικρά βάσης που βολεύονται,δεν θα καθάριζες καλύτερα;
Είναι σίγουρα η μόνη λύση;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Καλώς ήρθες!

Θα παίζουν κανονικά στέρεο, καταλαβαίνεις όμως πως ο ήχος θα έρχεται απ' το ταβάνι. :)

Απο τη μικρή εμπειρία μου σε μη εντοιχισμένα ηχεία οροφής θα παίξουν καλύτερα κοντά σε τοίχο αλλά όχι σε γωνία, απέναντι απο τη θέση ακρόασης.
Επίσης είναι προτιμότερο να έχουν δικό τους κουτί αντί να παίζουν χύμα στη γυψοσανίδα γιατί έτσι θα υπάρχει κάποιος έλεγχος της συμπεριφοράς τους. Τα συγκεριμένα που βρήκες δεν ξέρω αν έχουν.

Προσωπικά θα προτιμούσα εξωτερικά ηχεία βιδωμένα στο ταβάνι ή καλύτερα στον τοίχο απο εντοιχισμένα.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! :) :D

@sokmav Ναι, έχει γίνει κάποια μελέτη από ειδικούς,
@Zizik κάπως έτσι θα μπούν , στις δύο άκρες ενός τοίχου απέναντι από τον καναπέ.(αλλά όχι πολύ κοντά στη γωνία). Ευχαριστώ για τη συμβουλή για το κουτί! Θα το διευκρινίσω σίγουρα!!

Τώρα, για ηχεία με βάση(και όλα τα υπόλοιπα), απορρίπτονται γιατί οι υπόλοιποι στο σπίτι τα θέλουν όσο το δυνατόν να μη φαίνονται... :/ Και το σπίτι βρίσκεται σε φάση "ψιλοοικοδομής" οπότε δεν υπάρχει θέμα με τις τρύπες που θα γίνουν κτλ.
Οπότε, ναι, είναι η μόνη λύση....

thank you!! :) :) :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Χμ,σε ηχείο οροφής θα προτιμούσα από κάποια εταιρία που εξειδικεύεται σε αυτό,πχ Audac.
Απέφυγε όσα έχουν διπλό tweeter καθότι είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν,μια σχετική,στερεοφωνία από ένα ηχείο κάτι που δεν είναι χρήσιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Aπο τις hi-fi εταιρίες θα κοίταγα όσες φτιάχνουν και αυτοκινήτου,καθότι τα οροφής ακολουθούν την ίδια λογική(ομοαξονικό κτλ.),δλδ Focal,την Magnat που είπατε,Τymphany(Peerless) ή όσες έχουν μεγάλη γκάμα σε ηχεία εγκαταστάσεως όπως Kef ή και την B&W.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ!

:)

Θα βασιστώ περισσότερο σε reviews, γιατί απότι μου είπαν δεν είναι εύκολο να ακούσεις ένα τέτοιο ηχείο (συγκεκριμένα ότι διαφέρει το πως ακούγεται αναλόγως με τον χώρο- το ταβάνι κτλ)

Οπότε αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία με κάποιον τύπο θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη του.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και πάλι! :D

:)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut