Ηχεία σε Τηλεόραση PLASMA Panasonic TX-P42U10E

Reaction score
0
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας για να αποκόψω τον ήχο από τα 2 μαμίσια ηχεία της τηλεόρασης έτσι ώστε να ακούω είτε από κάποιο καινούργιο σύστημα ηχείων 4+1 είτε στη χειρότερη από home cinema.

Στη φώτο φαίνονται οι έξοδοι της τηλεόρασης. (Οι δύο HDMI είναι κατειλημμένες από media player + δορυφορικό)
Νομίζω πως και στα πλάγια υπάρχει μία έξοδος για ακουστικά (καρφάκι)

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σας παρακαλώ τι πρέπει να αγοράσω και που να το συνδέσω?

Attachments

ika

News
Reaction score
15.145
Από το DIGITAL AUDIO OUT με οπτική ίνα ή από το AUDIO OUT με stereo RCA, ανάλογα τις εισόδους του συστήματος. Ίσως και σε κάποιο menu της TV χρειάζεται να κλείσουν τα ενσωματωμένα ηχεία της.
Οι HDMI είναι είσοδοι, από το σηματάκι που έχουν. Έχουν Audio Return Channel (ARC);

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Οι 2 HDMI είναι είσοδοι.
Αν υπάρχει έξοδος ακουστικών, μπορούν να συνδεθούν 2 ενεργά ηχεία. Στη φωτό φαίνεται επίσης στερεοφωνική αναλογική έξοδος.
Αν θέλεις να αγοράσεις ενισχυτή ή all-in-one για 5.1, πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή έξοδο που φαίνεται στη φωτό σου.
Αυτά ισχύουν για έξοδο ήχου απο την TV.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, αλλά είμαι λιγάκι μπερδεμένος με όλες αυτές τις ονομασίες και τις εξόδους. θα ήταν εύκολο να μου προτείνει κάποιος ένα δύο συστήματα ηχείων πχ 5.1 από το eshop για να καταλάβω τι χρειάζεται να αγοράσω?

Reaction score
0
Περισσότερο με ενδιαφέρει να έχω 4 ηχεία γύρω γύρω (η 5?) + sub για να απολαμβάνω τις ταινίες.
Το ARC δεν ξέρω τι είναι..ούτε πως μπορω να μάθω αν το έχω.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Αν δεν εχεις πολλες απαιτησεις, μια ευκολη λυση ειναι η ηχομπαρα περιπου στα 180 με 200 ευρω.

Panasonic SC-HTB170EG-K

Reaction score
30.454
Από το DIGITAL AUDIO OUT με οπτική ίνα ή από το AUDIO OUT με stereo RCA, ανάλογα τις εισόδους του συστήματος. Ίσως και σε κάποιο menu της TV χρειάζεται να κλείσουν τα ενσωματωμένα ηχεία της.
Οι HDMI είναι είσοδοι, από το σηματάκι που έχουν. Έχουν Audio Return Channel (ARC);
Δε νομίζω να χρειάζεται κάποια ρύθμιση απο το μενού για να απενεργοποιηθούν τα ηχεία της, απλά πατάς το mute στο χειριστήριο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Τότε χρειάζεται ή ενισχυτής με 5.1 ηχεία, ή κάποιο 5.1 all-in-one.

Reaction score
30.454
Ωραία, έστω home cinema λοιπόν. για παράδειγμα αυτό: http://www.e-shop.gr/lg-dh4530t-51ch-dvd-home-theater-system-p-PER.703432
Σε ποια θύρα θα συνδεθεί? Υπενθυμίζω πως οι δύο HDMI είναι κατειλημμένες από media player + δορυφορικό..
Mηπως εχει τριτη εισοδο hdmi στο πλαι?
Αν και απο οτι καταλαβα εσενα σε ενδιαφερει κυριως να στειλεις ηχο στα ηχεια οποτε αυτο που σε απασχολει ειναι πως να συνδεσεις το audio out της τηλεορασης με το audio in του all in one.
Στο συγκεκριμενο που εβαλες στο λινκ μονο αναλογικα (δε βλεπω καπου εισοδο για οπτική ινα) απο το audio out στην πλατη της τηλεορασης (κοκκινο -ασπρο) στο αντιστοιχο κοκκινο-ασπρο στην πλατη της κεντρικης μοναδας του all in one.
Καλυτερα παντως να επιλεξεις καποιο συστημα που να εχει και εισοδο οπτικης.

Reaction score
0
Μάλιστα, μπαίνω σιγά σιγά στο νόημα...
(δεν υπάρχει 3η HDMI στη TV)
Για παράδειγμα θα μπορούσα να συνδέσω το Digital Audio Out της TV με το Digital Audio In από αυτό εδώ http://awww.crazysundays.gr/philips-htd3510-51-home-theater-p-PER.703356 και να γίνει η δουλειά.

Πάμε όμως στο επόμενο πρόβλημα...
Από τη μία μεριά έχουμε την TV με 2 μόνο hdmi εισόδους
και από την άλλη μεριά θα έχουμε 3 συσκευές με έξοδο hdmi (1 Media Player + 1 Δορυφορικό + 1 Home Cinema).
Το λογικό είναι το Home Cinema να κάνει μόνιμη κατάληψη στη μία απο τις δύο θύρες HDMI της TV.
Οι άλλες δύο συσκευές με ποιόν τρόπο μπορούν να εναλλάσσονται στην εναπομείναντα HDMI θύρα της TV?
Μόνο με μια λύση αντάπτορα? Εαν ναι, με ποιόν?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Πάρε έναν φθηνό AV ενισχυτή με ηχεία, που θα παίζει και καλύτερα. Πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Με 200€ δύσκολο, μόνο ενισχυτή παίρνεις.
Ψάξε μήπως υπάρχει κάποιο all in one με HDMI εισόδους.

Reaction score
30.454
Mπορείς να βρεςι κάποιο all in one με component και να το συνδεσεις στην διαθεσιμη είσοδο της τηλεόρασης και έτσι να μεινουν ο δορυφορικός δέκτης και το media player στις 2 hdmi που έχεις,άλλωστε υποψιάζομαι πως βασική πηγή εικόνας θα είναι το media player .

ika

News
Reaction score
15.145
Περισσότερο με ενδιαφέρει να έχω 4 ηχεία γύρω γύρω (η 5?) + sub για να απολαμβάνω τις ταινίες.
Το ARC δεν ξέρω τι είναι..ούτε πως μπορω να μάθω αν το έχω.
Εξοδος ήχου από την TV μέσω του HDMI, θα το γράφει το εγχειρίδιο χρήσης της.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.965
Members
38.271
Νεότερο μέλος
xardavelas89