Ηχεια για παρτι με φοβερο ηχο

Reaction score
0
Γεια χαρα.υπαρχει κανεις να μου προτεινει ηχεια ικανα για να ανταπεξελθουν σε ενα πολυωρο σπιτικο παρτυ και απο την αλλη να το πετυχαινουν αυτο με ποιοτικο πλουσιο ηχο? εννοειται πωσ οταν δεν υπαρχει παρτυ τα ηχεια θα χρησιμοποιουνται για οικιακη-ιδιωτικη χρηση σε μεσαιο προς μεγαλο χωρο. φανταζομαι πωσ μερικα απο τα χαρακτηριστικα που θα πρεπει να εχουν ειναι να εχουν βαθυ μπασο, 'μεγαλο' ηχο, και να ειναι σχετικα ευαισθητα σωστα? τιμη εως 2000ε, αλλα αν υπαρχει κατι ακριβοτερο που να ειναι αξιο αναφορας ας ειπωθει! ευχαριστω

Reaction score
0
α συγνωμη, μαλλον παρεξηγηθηκα. δεν ενδιαφερομαι για επαγγελματικα ηχεια γιατι οποια εχει τυχει να ακουσω ειναι αισχος.οπως ειπα τα ηχεια αυτα θα χρησιμοποιουνται για ιδιωτικη ακροαση και οταν τυχαινει σε παρτι. με αλλα λογια ,για να διευκρινισω, ψαχνω hi end ηχειο ικανο να ανταπεξελθει στισ απαιτησεις ενος παρτυ με αξεχαστο ηχο. συγνωμη αν δεν τα ειπα σωστα

Reaction score
5
αν θες να παραμείνεις στο hifi, η cerwin vega βγάζει ηχεία όπως τα θες

έχω ένα ζευγάρι που πλέον δεν βγαίνει και είναι ιδανικό, τριδρομο με 12άρι γούφερ, μεγάλη ευαισθησία και 200 βάτ

η εταιρία συνεχίζει να βγάζει τέτοια ηχεία πάντως

Reaction score
0
cerwin vega ls-12?

προσφατα ακουσα κατι cerwin vega ve-12 και δεν μπορω να πω πωσ δε μου αρεσαν ομως πιστευω πωσ σιγουρα θα υπαρχει κατι πιο ποιοτικο σε αυτα τα λεφτα η' και λιγο παραπανω

Reaction score
5
ένα θέμα με τα cerwin vega είναι ότι ακούγονται καλύτερα αν ΔΕΝ ξέρεις πως ακούς cerwin vega... με πιάνεις πιστεύω...

κοίτα και τα μεγάλα klipsch...

Reaction score
1.772
δες τα klipsh αλλα μην περιμενης το απολυτο.

πρεπη να συμβιβαστης λιγο.

εγω στη θεση θα νοικιαζα στα παρτι για να μη βρεθω με καμενα ηχεια.

Reaction score
0
για πιο μοντελο klipsch μιλαμε? τα δεν triangle naia τα ειχα ακουσει τι γνωμη υπαρχει γι αυτα?

Reaction score
10
Τα είχα, πολύ καλό ήχο για τα λεφτά τους, σχετικά ευαίσθητα και παίζουν και δυνατά!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Για περιπτώσεις σαν τη δική σου έχω δύο επαγγελματικά ηχεία 12 ιντσών και 95 db. Μια χαρά σε ξελασπώνουν χωρίς να κινδυνεύουν τα καλά σου ηχεία. Πάντως ανάμνεναι...

Reaction score
5
σε ένα πάρτυ οι απαιτήσεις για εντάσεις ξεφεύγουν, όλοι φωνάζουν για να ακουστούν πάνω από τη μουσική, η οποία με τη σειρά της πρέπει να ακουστεί πάνω από τις φωνές... απαιτούνται "δραστικές" λύσεις με ηχεία υψηλής ευαισθησίας, που να σηκώνουν πολλά βατ, και που να έχουν μεγάλο/α γούφερ για να προσφέρουν το "μπαμ" που είναι απαραίτητο σε ένα πάρτυ...

με άλλα λόγια ένα ηχείο που μπορεί να παίξει δυνατά σε μοναχική ακρόαση μπορεί να αποδειχθεί πολύ "λίγο" σε πάρτυ...

Reaction score
0
σε ένα πάρτυ οι απαιτήσεις για εντάσεις ξεφεύγουν, όλοι φωνάζουν για να ακουστούν πάνω από τη μουσική, η οποία με τη σειρά της πρέπει να ακουστεί πάνω από τις φωνές... απαιτούνται "δραστικές" λύσεις με ηχεία υψηλής ευαισθησίας, που να σηκώνουν πολλά βατ, και που να έχουν μεγάλο/α γούφερ για να προσφέρουν το "μπαμ" που είναι απαραίτητο σε ένα πάρτυ...

με άλλα λόγια ένα ηχείο που μπορεί να παίξει δυνατά σε μοναχική ακρόαση μπορεί να αποδειχθεί πολύ "λίγο" σε πάρτυ...

ετσι οπως τα λες ειναι. ομως ακομα και σε συνθηκες παρτυ δεν ειμαι οπαδος των υπερβολικα μεγαλων εντασεων-πιο πολυ θελω ενα σωστο γεματο ηχο που να μην κουραζει τα αυτια μετα απο λιγο χρονικο διαστημα.θυμαμαι που μου ελεγε ενας γνωστος οτι οταν υπαρχει καλος και σωστος ηχος, και δυνατα να ειναι μπορεις με ανεση να μιλας με τον διπλανο σου.

Reaction score
5
γνώμη μου είναι πως αν κάνει κάποιος πάρτυ σχετικά συχνά, η καλύτερη λύση είναι ένας τελικός επαγγελματικός τύπου alesis r300 και δύο επαγγελματικά ηχεία, με κόστος που ξεκινά από 250+2*150, δηλαδή σχετικά χαμηλό

κι επειδή σε μια παρέα δεν κάνει μόνο ένας τα πάρτυ, το κόστος επιμερίζεται σε 2-3-4 άτομα και εξαφανίζεται

τέτοια συστήματα δεν μασάνε σε πάρτυ, καλύπτουν άνετα μεγάλους χώρους και τη βαβούρα πολλών ατόμων (έστω και μεθυσμένων...), και δεν ταλαιπωρούνται καν, είναι φτιαγμένα γι' αυτή ακριβώς τη χρήση

...και κρατάς και το hifi σου όπως το θές, χωρίς παρτυ-ικούς συμβιβασμούς

οι λύσεις δύο-σε-ένα είναι μάλλον ημίμετρα και δεν καλύπτουν καμία ανάγκη

Reaction score
384
Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος?
2 ηχεια θα κουφανουν αυτους που στεκονται μπροστα.

Reaction score
43
Εγώ έφτιαξα δικά μου πάντως.
Τρίδρομα, με μονάδες PA Eminence και Beyma.
Απο ενισχυτικά έφτασα αισίως στα 3.000 watts (μαζί με ένα sub 500w)
Για να "στρώσει" ο ήχος βέβαια χρησιμοποιήθηκαν 2 SRC, ένα DEQ της Behringer, και λαμπάτοι προενισχυτές - buffers.
Τελικά ήρθε εκεί που το ήθελα, και ακούγεται όμορφα ακόμα και σε αρκετά υψηλές στάθμες (>125 db)
Για να έχεις και ήχο HiFi υπολόγισε πόσα db θέλεις να ακούς, μετά υπολόγισε ενισχυτικά (watts) που θα χρειαστείς για τις συγκεκριμένες στάθμες και ηχεία ανάλογης ισχύος, και μετά πολλαπλασιάζεις τα πάντα επί δύο!
Αυτός είναι ο κανόνας.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss