Ηχεια για parasound προ/τελικο

Reaction score
0
Καλησπερα στο φορουμ..
Θα ηθελα να αναβαθμισω τα ηχεια απο το συστημα μου, το οποιο αποτελειται απο προενισχυτη parasound P3, τελικος Parasound A23, cd player marantz 5004, squeezebox duet, Cambridge DacMagic. Μεχρι τωρα επαιζαν με τα wharfedale diamond 9.5 που κρατησα απο το προηγουμενο set, στο οποιο χρησιμοποιουσα av ενισχυτη.
Ο χωρος ακροασης ειναι περιπου 30τμ, μερος ενος μεγαλυτερου ενιοαιου χωρου 65τμ, αποσταση ακροασης 3,5 μετρα περιπου. Ακουω ολων των ειδων τις μουσικες, πλην ισως ροκ, και παιζω απο καθε ειδους πηγη, cd, squeezebox, tv, youtube κλπ..
Θα ηθελα τα καινουρια μου ηχεια να ακουγονται ισορροπημενα και ζεστα, να μην κυριαρχουν τα πριμα η τα μπασα κλπ, να ακουγονται καλα σ' ολες τις μουσικες, να ακουω ξεκουραστα για αρκετες ωρες και να μην κοστιζουν πανω απο 1500 €, αντε με πολλες θυσιες να ανεβω λιιιιιγο παραπανω..
Ζηταω πολλα ε?

Reaction score
1.831
Απάντηση: Ηχεια για parasound προ/τελικο

θέτεις ως δεδομένο το σετ προ-τελικού και ψάχνεις να βρεις ηχείο.

Το πας ανάποδα.

Πρώτα βρες το ηχείο για το χώρο σου (που είναι μεγάλος) και μετά δες πως θα το οδηγήσεις.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

θέτεις ως δεδομένο το σετ προ-τελικού και ψάχνεις να βρεις ηχείο.

Το πας ανάποδα.

Πρώτα βρες το ηχείο για το χώρο σου (που είναι μεγάλος) και μετά δες πως θα το οδηγήσεις.
Αφού αυτά έχει με αυτά θα πορευθεί... :126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ηχεια για parasound προ/τελικο

Είναι λάθος να αγοράζει κάποιος ηχεία βάσει των ενισχυτών που έχει.
Θα πρέπει "απλά" να αγοράσει το καλύτερο ηχείο που μπορεί με βάση τις απαιτήσεις του και το budget του.

Mantho, επειδή μάλλον δεν έχεις διαβάσει ακόμα το σχετικό thread, διάβασε εδώ και τα ξαναλέμε: Αγοράζοντας ηχεία

Reaction score
1.831

όπως και να το κάνουμε είναι λάθος.

Μπορεί η προτίμησή του να είναι ηχείο κόρνας με 100 db ευαισθησία και ένας τριπάθιος των 100 ευρώ να του είναι υπεράρκετος.

Πρώτα το ηχείο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ηχεια για parasound προ/τελικο

Και δεν δυσκολο στην πραξη αυτο? Το ηχειο πως θα το ακουσει ? με καποιον ενισχυτη κ που θα βρει τοσους πολλους να συγκρινει ! Μπορεις να κουβαλας ηχεια κ ενισχυτες σπιτι σου για ακροαση? με τους ενισχυτες κατι γινεται αμα εισαι αθηνα ειναι κ μικροι αλλα ηχεια?? Μπορει να ειναι το σωστο αλλα στην πραξη δεν γινεται, πιστευω τελικα διαλεγεις μεσα απο πολυ μικρη γκαμα!!!

Reaction score
1.831
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεια για parasound προ/τελικο

Και δεν δυσκολο στην πραξη αυτο? Το ηχειο πως θα το ακουσει ? με καποιον ενισχυτη κ που θα βρει τοσους πολλους να συγκρινει ! Μπορεις να κουβαλας ηχεια κ ενισχυτες σπιτι σου για ακροαση? με τους ενισχυτες κατι γινεται αμα εισαι αθηνα ειναι κ μικροι αλλα ηχεια?? Μπορει να ειναι το σωστο αλλα στην πραξη δεν γινεται, πιστευω τελικα διαλεγεις μεσα απο πολυ μικρη γκαμα!!!
το βασικό είναι να ακούσεις το ηχόχρωμα του ηχείου, το πως ακούγεται δηλαδή.

Αν ένα ηχείο δε σου αρέσει ακόμα και σε τέλειο χώρο, σίγουρα δε θα σου αρέσει και στον δικό σου.

Αυτό για τις δοκιμές κατ'οίκον κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει ως υπηρεσία από τα καταστήματα και να χρεώνεται αναλόγως.
Αν κάποιος θέλει να πάρει ένα σύστημα των 5000 ευρώ δε φαντάζομαι να είχε πρόβλημα να δώσει 100 ευρώ για να ακούσει στο χώρο του αυτό στο οποίο έχει περίπου καταλήξει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αυτό για τις δοκιμές κατ'οίκον κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει ως υπηρεσία από τα καταστήματα και να χρεώνεται αναλόγως.
Αν κάποιος θέλει να πάρει ένα σύστημα των 5000 ευρώ δε φαντάζομαι να είχε πρόβλημα να δώσει 100 ευρώ για να ακούσει στο χώρο του αυτό στο οποίο έχει περίπου καταλήξει...
Πονεμένη ιστορία.Όλοι θέλουν ν ακούσουν σπίτι τους τσάμπα και για καμιά εβδομάδα..

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Είναι λάθος να αγοράζει κάποιος ηχεία βάσει των ενισχυτών που έχει.
Θα πρέπει "απλά" να αγοράσει το καλύτερο ηχείο που μπορεί με βάση τις απαιτήσεις του και το budget του.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Δε θα πρέπει να αγοράσω το ηχείο που θα συνεργάζεται καλύτερα με τον ενισχυτή μου ώστε να αποφύγω μελλοντικά προβλήματα;
Αφού έχει τους Parasound με αυτούς δε πρέπει να γίνει το ταίριασμα;

Εκτός αν εννοείς ότι άσχετα τιμής θα πρέπει να γίνει η επιλογή του ηχείου δλδ. αν το ηχείο που ταιριάζει με τον ενισχυτή σου κοστίζει χίλια ευρώ και εσύ θέλεις να φτάσεις χίλια πεντακόσια μην το ψάχνεις παραπάνω, πάρε του χιλιάρικου αφού ταιριαζει με τον ενισχυτή σου, το χώρο σου και σου άρεσε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Aγοράζουμε το ηχείο που ταιριάζει στον χώρο μας.
Πχ όσο και αν θέλουμε το 802 δεν πρόκειτε να παίξει σε 15τμ ούτε και το 805 σε 50τμ(λίγο ακραία τα παραδείγματα).
Οπότε βάση του ηχείου θα επιλέξουμε τον ενισχυτή που θα το οδηγήσει σωστά.
Και δεν έχει σχέση με την τιμή.

TGD

Reaction score
10.493

Ναι, αλλά αν έχεις τον ενισχυτή τι κάνεις; Τον πετάς; Το αίτημα είναι απόλυτα δικαιολογημένο και σαφές: έχω αυτόν τον ενισχυτή και αυτόν τον χώρο και θέλω ένα ηχείο που να ταιριάζει και με τα δύο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι βρε παίδες,δεν τον πετάς.Απλά εγώ μέχρι στιγμής δεν μπορώ να βρω ηχείο που να ικανοποιεί και τις 3 συνθήκες(τιμή,χώρος,ενισχυτής).

Reaction score
28

Αφού αυτά έχει και θέλει θα πρότεινα κάποιο ηχείο αγγλικό (όχι τονισμένα πρίμα και μπάσα
όπως λέει) ίσως Tannoy dc6t ή κάποιο ιταλικό Chario Premium 2000T ή το Cygnus.
Γενικά μιλώντας μάλλον προς τα κει θα κοίταζα,χωρίς να αποκλείω και τίποτα άλλο.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Νομίζω ότι υπάρχουν πληθώρα ηχείων στα χρήματα που κινείται.
Εταιρείες όπως Audio Spectrum, Chario, Elac, Focal, Kef, Leema Acoustics, Pmc, System Audio, Tannoy είναι μερικά ονόματα που θα συνεργαστούν καλά με τα ρεύματα του τελικού που έχει αρκεί να μην το παρακάνει στις απαιτήσεις όγκου και μεγαφώνων δλδ. αν πάρει κάποιο από τα 816, 207, 247 κλπ. όλα θα βαίνουν καλώς, αν προσπαθήσει για παραπάνω όπως 826, 208, 248 (τυχαία τα παραδείγματα) μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Κανένα δε θα φωνάξει, δε θα μπουμάρει, αν δε στριμωχθούν και υπάρχει τυπική ασυμμετρία στα ακέραια πολλαπλάσια του ύψους σε σχέση με το μήκος, πλάτος.

Κάνω λάθος;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members