Ηχεια στις πορτες - εταζερα και προβληματα...

Reaction score
1
Την καλημερα μου στο φορουμ!

το θεμα για μενα αναβαθμιση εργοστασιακου ραδιοφωνου στο αμαξι [Ford Fiesta mk6 prelift] ξεκινησε τον Αυγουστο που βρηκα σε υπερβολικα καλη τιμη την 4100SD πηγη της Pioneer.

απο τοτε αφησα τα εργοστασιακα 5"χ7" στις μπροστινες πορτες που να σας πω την αληθεια δεν ειναι και πολυ ασχημα, απλα αρχιζουν να μπουκωνουν στο 42 volume και θελουν ηπιες ρυθμισεις στο equalizer, loudness κλπ... επομενως επειδη μου αρεσει και η ενταση [με κλειστα παραθυρια!] αποφασισα οτι θελω κατι καλυτερο αλλα σε 16αρι στρογγυλο μιας και σε 5χ7 υπαρχουν ελαχιστες επιλογες. Υπαρχουν ομως καποια προβληματα εκει στις πορτες που εχω ηδη διαπιστωσει με τα εργοστασιακα. Τριξιματα των ηλ. παραθυρων+γρυλλου ακομα και χωρις μουσικη, σε λακουβες πχ. κλεισιμο πορτας. Και τριξιματα [συντονισμος μαλλον] απο καπου σε υψηλο μπασο. τι θα μου προτεινατε να κανω ωστε να μην ανοιγω ξανα κ ξανα στις πορτες? για ηχεια μπροστα ακομα δεν εχω αποφασισει, αν εχετε καμια γνωμη δεκτη! budget <100€... :108:

στο θεμα εταζερα τωρα... προτιμησα εταζερα αφου ο ηχος ειναι ψηλοτερα πρωτον και οχι κατω στις πορτες και δευτερον η καμπινα του χωρου αποσκευων λειτουργει για εξτρα αποδοση. ετσι την προηγουμενη βδομαδα αποφασισα να παω για 6"χ9", σκεφτομαι να παρω τα Mac Audio MXZ 69.3 τριων δρομων, αποκριση 32-24k Hz, 100W RMS ονομαστικη που μου ειναι υπεραρκετα μιας και η Pioneer βγαζει 4x50 αποσο ξερω. απλα δεν ειμαι σιγουρος για την ποιοτητα κατασκευης...
οι τρυπες εχουν ηδη γινει εταζερα οποτε ειναι μονοδρομος το θεμα 6χ9 εκτος και αν γινεται να σκεφτω και για 16αρια... τι θα λεγατε? λογικα θα εχω και μπαλατζα, κουνηματα εταζερας μπορει να κανει και κοιλια...

αυτα τα ολιγααα! σας ευχαριστω οσους κανατε τον κοπο να το διαβασετε αυτο!

Reaction score
24.770
Απάντηση: Ηχεια στις πορτες - εταζερα και προβληματα...

οχιιιιιιι!!!!
οχι εταζερα
η πορτα ου εινια παρα πολυ καλη
αυτο που τριζει ειναι η ταπετσαρια πανωστην πορτα.
πριν πας στα πισοφυλλα δοκιμασε να ανοιξεις την πορτα (την εχω ανοιξει ισα με 10 φορες την καθε μια)
χρειαζεται μια προσθηκη γυρω απο το μεγαφωνο ( το ιδανικο ειναι ενα καλωδιο 8καρε γυρω απο το σασι του μεγαφωνου ωστε να κραταει την ταπετσαρια 5-6 χιλιοστα μακρυα απο το μεγαφωνο (στο μπασσο βρισκει η λαστιχενια αναρτηση του μεγαφωνου στην ταπετσαρια.
μετα θελει κατι μαλακο μεταξυ φενιζολ και πορτας / ταπετσαριας.
αυτα για αρχη

Reaction score
1

μου φαινεται κομματι δυσκολο να ανοιξω εγω ο ιδιος τις πορτες... δεν εχω ιδεα. εδω το ταμπλο ειδα να λυνουν για αλλαγη πηγης και σαστισα!. σε εχαριστω για τις πληροφοριες, θα τα χω υποψιν...

Reaction score
24.770

το ταμπλω ειναι πιο δυσκολο γιατι εχει 8 βιδες και σε περιεργες θεσεις.

Reaction score
1

κατι αλλο να πω στον εγκαταστατη οταν ανοιξει τις πορτες?

υπαρχει περιπτωση τα Mac Audio MXZ 69.3 να μην εχουν steel basket και να βρεθω με καμια πλαστικουρα?

Reaction score
24.770

ο εγκαταστατης αν ξερει το αυτοκινητο δεν χρειαζεται κατι αλλο.
αλλα δεν καταλαβα, εχεις αλλαξει ηχεια μπροστα η οχι?

Reaction score
1

προκειται να τα αλλαξω και θελω να αποφυγω να ανοιγω ξανα κ ξανα πορτες...

Reaction score
24.770

δεν μασανε μια οι πορτες
βαλε κατι περιοπης μπροστα και τα ξαναλεμε.
προυπολογισμος ???

Reaction score
1

πως δε μασανε εδω τα ηλεκτρικα απο μονα τους τριζουν. μολις κλεινεις την πορτα η σε καμια βαρια λακουβα... ασε...

χαμηλος προυπολογισμος. για μπροστα μεχρι 60-70ευρω... 2 ή 3 δρομων.
ενισχυτη δεν θα βαλω.

Reaction score
24.770

τα παραθυρα "τριζουν" στα 3θυρα οταν ειναι κατεβασμενα αλλα πιστεψε με η πορτα μας ανοιγει παρα πολλες φορες χωρις αλλα προβληματα.

μια λυση
http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1286&ccid=9&cpid=65&t=9-
αλλη μια
http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1401&ccid=9&cpid=48&t=9-

Reaction score
41

πως δε μασανε εδω τα ηλεκτρικα απο μονα τους τριζουν. μολις κλεινεις την πορτα η σε καμια βαρια λακουβα... ασε...

χαμηλος προυπολογισμος. για μπροστα μεχρι 60-70ευρω... 2 ή 3 δρομων.
ενισχυτη δεν θα βαλω.

Θα σου πρότεινα να βάλεις μερικά € παραπάνω.....

Αγόρασε σε πρώτη φάση έναν τέτοιο αντάπτορα για να μετατρέψεις την υποδοχή των οβάλ στις πόρτες για να μπαίνει στρογγυλό 16.5άρι (για πολύ περισσότερες επιλογές)
Έχει μόνο 12€

Για ηχεία, ναι σε ανεβάζω αρκετά αλλά αξίζουν πολύ.
Και θα ακούσεις τεράστια διαφορά σε σχέση με το κόστος που ανέφερες....

Είναι αυτά τα split Pioneer TS-E170Ci
με κόστος 165€

Best Value For Money!! :107:

Reaction score
1

παιδες ριλαξ! δε προκειται να δωσω τοσα για αμαξι που προκειται να αλλαξω καποια στιγμη. δε λεω φοβερα τα προτεινομενα και με ξεχωριστο crossover.

σε αυτο το αμαξι ομως οχι διαιρουμενα να εχω κοψε-ραψε... χωρια που δεν θελω να τρωω τις ψηλες συχνοτητες right in the face και με ζαλιζουν! κατι απλο να μπαινει-βγαινει ευκολα κ γρηγορα.

νεωτερα για εταζερα: τελικα δεν πηρα τα mac audio MXZ 69.3 αν και ομορφα εξωτερικα [γυμνα] ειχαν πλαστικο περιβλημα [basket]. στην αναζητηση παλι για εταζερα και 6χ9...

Reaction score
24.770

δεν προτεινω εταζερα
δεν χωρανε ευκολα καταρχην (λογω των νευρων) και περιπλεκεις πρακτικα θεματα οπως κοπανιεται πιο ακουστα η εταζερα, δεν βγαινει ευκολα για φορτωμα, οι μαγνητες κοβουν χωρο κλπ
νομιζω το ομοαξονικο που σου προτεινα σε καλυπτει πληρως και η αναβαθμιση ειναι ηδη μεγαλη (καθως εχεις πηγη με καλο ενισχυτη)

Reaction score
1

μα εχω κανει ηδη τρυπες στην εταζερα, και τα 6χ9 ειναι μονοδρομος εκτος και αν μπαινουν 16αρια που νομιζω δε γινεται. η εταζερα βγαινει το ιδιο ευκολα γιατι μου εχει βαλει διακοπτη και οι μαγνητες ενταξει δεν θα παρω και θηρια!

Reaction score
1

παιδια εβαλα rockford fosgate μπρος πισω εδω και μια βδομαδα! πολυ καλη αποδοση ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και το κοστος χαμηλα! εβαλα και μερικα pads κατω απο την εταζερα εκει που βρισκει και στηριζεται και δεν εχω ουτε χτυπηματα ουτε τπτ! σουπερ!

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!

για ενισχυτη ουτε λογος αφου ειμαι υπερκαλυμενος με την ενταση. ειλικρινα βαζω offspring [320kbps] στο mp3 στο pioneer με 46volume και δεν ακουγεται το παραμικρο μπουκωμα! πιο πανω δεν εχω ανεβασει και δε νομιζω να το κανω αφου ειναι αρκετα δυνατα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.106
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo