Ηχος από Denon Dvd-1920

Reaction score
1
Καλησπέρα.

Εχω διαπιστώσει τα ακόλουθα και όποιος μπορεί ας δώσει μία εξήγηση.

Εχω συνδέσει το Denon με Coaxial με τον Ενισχυτή. Ολα παίζουν ΟΚ και η στάθμη εξόδου στο subwoofer channel είναι μια χαρά. Οταν συνδέω το Denon αναλογικά μέσω του 5.1 output με το αντίστοιχο 5.1 input τότε η στάθμη εξόδου του subwoofer είναι πολύ πιο χαμηλή.

Φυσικά εχω επιλέξει από το dvd analogue audio mode και type Multichannel. Εχω ρυθμίσει τα ηχεία ως small (αλλά και large που τα ρύθμισα δεν αλλαξε κάτι).

Σχόλιο: O ηχος του Denon αναλογικά συνδεδεμένο είναι σχεδόν ίδιος με τον ήχο του yamaha όταν παίζει από coaxial με ενεργοποιημένο το Pure Direct του ενισχυτή. Στην τελευταία απλά περίπτωση είναι αυστηρά δικάναλο (no sub) ενώ μεσω της Mutlichannel In είναι ενεργοποιημένο και το sub χωρίς να μεσολαβούν τα dsp του ενισχυτη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να παίξει απλά δικάναλα CD με 2 ηχεία και το sub ενεργοποιημένο στην ουσία 2.1 setup.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως εξηγείται η χαμηλότερη στάθμη εξόδου ;

Reaction score
5
Δυο πράγματα είναι πιθανόν να συμβαίνουν, στον ενισχυτή έχεις δηλωμένο για τις χαμηλές την κατάσταση SW/BOTH και όχι SW που σημαίνει ότι, ναι μεν τα μπροστά ηχεία είναι μεγάλα αλλά στις πολύ χαμηλές συχνότητες ενισχύονται και από το sub και έχεις περισσότερα db σε πολύ χαμηλές συχνότητες πράγμα που δεν συμβαίνει από τις 5.1 αναλογικές εισόδους.

Το δεύτερο πιθανό είναι να έχεις την στάθμη του LFE καναλιού στον ενισχυτή σε πολύ ψήλη ένταση πέραν του κανονικού πράγμα που δεν συμβαίνει με τις 5.1 εισόδους. ;)

Reaction score
1
Δυο πράγματα είναι πιθανόν να συμβαίνουν, στον ενισχυτή έχεις δηλωμένο για τις χαμηλές την κατάσταση SW/BOTH και όχι SW που σημαίνει ότι, ναι μεν τα μπροστά ηχεία είναι μεγάλα αλλά στις πολύ χαμηλές συχνότητες ενισχύονται και από το sub και έχεις περισσότερα db σε πολύ χαμηλές συχνότητες πράγμα που δεν συμβαίνει από τις 5.1 αναλογικές εισόδους.
1. Τα ηχεία μου είναι δηλωμένα και από τον ενισχυτή και από το Multichannel setup του DVD ως SMALL.

2. Εχω δηλωμένο στον ενισχυτή ΜΟΝΟ SW για τα χαμηλά.

Το δεύτερο πιθανό είναι να έχεις την στάθμη του LFE καναλιού στον ενισχυτή σε πολύ ψήλη ένταση πέραν του κανονικού πράγμα που δεν συμβαίνει με τις 5.1 εισόδους.
H Σταθμη του LFE είναι στα 0db. Παραπάνω δεν ρυθμίζεται. Μόνο Παρακάτω. ΚΑΙ δεν θέλω να την χαμηλώσω.

Reaction score
5
Κατέβασε την στάθμη στα -10db και αύξησε την ένταση στο sub αν κρίνεις ότι δεν έχεις ικανοποιητικές χαμηλές συχνότητες. Με μια σωστή ρύθμιση στο sub θα λυθεί και το θέμα της στάθμης τον χαμηλών από το dvd. :!:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.306
Νεότερο μέλος
ChristosDi