Ηχοσυστημα σε Α156

Reaction score
0
Χαιρεται κ καλη χρονια!

Αποφασισα να ασχοληθω λιγο με το θεμα του ηχου στην 156 μου, οποτε και αγορασα καποια κομματια για την αναβαθμιση.

Πηγη. Pioneer DEH4000UB
Eνισχυτης. Macrom M2A4000
Ηχεια. Focal 165V1
Sub. JBL 1204BR

Οπως καταλαβατε, ηθελα κατι απλο, οικονομικο και με ανεκτη ποιοτητα για την κατηγορια τιμης.

Αφου τα εγκατεστησα (ελπιζω με τα σωστα καλωδια), εβαλα ασφαλεια 15Α απο την μπαταρια και ολα καλα.

Οποτε πηγα στο θεμα των ρυθμισεων και μετα απο ψαξιμο κατεληξα σε καποιες ρυθμισεις.

Ποια η γνωμη σας για τα κομματια που αποτελουν το ηχοσυστημα? Τι ακριβως θα μπορουσα να αναβαθμισω ωστε να κερδισω σε ποιοτητα?
Κρινεται απαραιτητο να μπει μονωση στις εμπρος πορτες?(η αληθεια ειναι οτι σε μεσαιες εντασεις και ανω, τριζουν). Dynamat ας πουμε?

Reaction score
24.784
Απάντηση: Ηχοσυστημα σε Α156

15Α για τον εινσχυτη?
τι καλωδιο εβαλες (διατομη?)

Reaction score
0

15Α για τον εινσχυτη?
τι καλωδιο εβαλες (διατομη?)
Αν δεν κανω λαθος εχει διαμετρο 4mm αρα διατομη περιπου 12. Ο ενισχυτης εχει 2χ20Α και εγω στην ασφαλειοθηκη απο την μπαταρια στον ενισχυτη εβαλα 15Α οπως ειπα. Τι λετε?:121:

Reaction score
24.784

πολυ μικρο το καλωδιο (αν 4 ειναι η διαμετρος με την μονωση)
κανονικα θελεις περιπου 10-14mm2 χαλκο για αυτον τον ενισχυτη και 60Α ασφαλεια.

Reaction score
0

πολυ μικρο το καλωδιο (αν 4 ειναι η διαμετρος με την μονωση)
κανονικα θελεις περιπου 10-14mm2 χαλκο για αυτον τον ενισχυτη και 60Α ασφαλεια.
4mm ειναι η διαμετρος του χαλκου. Με την μονωση ειναι 6mm.

Τα 12mm^2 που ανεφερα ισχυουν.

Αρα, μηπως τα 60Α ειναι υπερβολικα με δεδομενο οτι ο ενισχυτης εχει 20Α και η 15Α που εχω βαλει δεν εχει καει μεχρι στιγμης?

Reaction score
41

4mm ειναι η διαμετρος του χαλκου. Με την μονωση ειναι 6mm.

Τα 12mm^2 που ανεφερα ισχυουν.

Αρα, μηπως τα 60Α ειναι υπερβολικα με δεδομενο οτι ο ενισχυτης εχει 20Α και η 15Α που εχω βαλει δεν εχει καει μεχρι στιγμης?

Απλά ο ενισχυτής σου δεν ζήτησε πολύ ρεύμα από το κύκλωμα, Σωτήρη.
Αν γκαζώσεις την πηγή (και το gain δεν είναι πολύ χαμηλά στον ενισχυτή), θα στην κάψει.
Η λογική λέει πως η ασφάλεια στο καλώδιο είναι μεγαλύτερη από αυτήν (ή το άθροισμα των) του ενισχυτή και το καλώδιο θα έχει ικανή διατομή για να αντέξει το ρεύμα που αφήνει η ασφάλεια στην μπαταρία να διαρρέει το κύκλωμα.

Ο ενισχυτής σου έχει 2Χ20Α ή 1Χ20Α ασφάλεια?
Αν έχει 2Χ20=40Α η 60Α ασφάλεια που είπε ο Πάνος είναι σωστή.
Αν έχει 1Χ20Α=20Α τότε βολεύεται η κατάσταση και με μια 30Α ασφάλεια.

Reaction score
24.784

η ασφαλεια ειναι για να προστατεψει το καλωδιο οχι τον ενισχυτη (δεν μπορει αλλωστε)
επισης ειναι ενας φραγμος στο ρευμα σου αρα οσο μεγαλυτερη ειναι τοσο λιγοτερο μειωνεις της διατομη (εστω και τοπικα)

αρα βαζεις τη μεγαλυτερη δυνατη για το δεδομενο καλωδιο.
μηπως γραφει το καλωδιο μεγεθος σε awg η σε qmm να βεβαιωθουμε?

Reaction score
0

η ασφαλεια ειναι για να προστατεψει το καλωδιο οχι τον ενισχυτη (δεν μπορει αλλωστε)
επισης ειναι ενας φραγμος στο ρευμα σου αρα οσο μεγαλυτερη ειναι τοσο λιγοτερο μειωνεις της διατομη (εστω και τοπικα)

αρα βαζεις τη μεγαλυτερη δυνατη για το δεδομενο καλωδιο.
O ενισχυτης εχει 2χ20Α. Πληροφοριακα, ακομη δεν εχει καει η 15αρα ασφαλεια και το τελευταια παιζει σε υψηλες εντασεις με το gain του ενισχυτη πανω απο την μεση.
Δυστυχως στο κομματι που ειναι εμφανες, δεν αναγραφεται κατι.

Reaction score
446

Φιλε μου εγω παντα προτεινω σε εγκατασταση καθε ενυσχητη μινιμουμ 6awg καλωδιο και καλη ασφαλειοθηκη με τουλαχιστον 50-60A ασφαλεια αμεσως μετα την μπαταρια..Εκτος τα της ασφαλειας παντως, γενικα μεγαλη βελτιωση στον ηχο παιρνεις αν μονωσεις καλα την πορτα φιλε,...αν μπορεις να κολησεις στην λαμαρινα απο μεσα κανα κοματι πισσοχαρτο χοντρο η dynamat σε ολη την πορτα (η τελοσπαντων οσο μπορεις) και απο πανω του κανα ρικοφον τουλαχιστον πισω απο το ηχειο, και παρεις και κανα μαλακο λεπτο (1-2cm) ρικοφον και το βαλεις αναμεσα στην πορτα σου και την πλαστικη μπαφλα ωστε να χανεται οσο δυνατον λιγοτερος αερας, τοτε θα δεις καλη βελτιωση την οποια πιστεψε με δεν την παιρνεις και διπλασιας αξιας ηχεια να βαλεις!!! Τα ηχεια σου μπροστα ειναι πολυ αξιοπρεπες για τα χρηματα τους! Watt δε σηκωνουν πολλα αλλα ειναι καλα ηχεια.

Reaction score
0

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Σχετικα με τα ηχεια...τα tweeters αρχισαν να τσιριζουν και εχουν κανει μαυρο κυκλο πανω στην επιφανεια τους...Τι να πηγε στραβα? ειμαι ετοιμος να τα αλλαξω και να βαλω καποια Ψωράλ που βρηκα. Οσο για την μονωση, ειναι το επομενο βημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.413
Νεότερο μέλος
FotisLam