Η Starlink στην Ελλάδα.

Reaction score
7.936
Μπορεί κάποιος να μου πει προς τα που πρέπει να γυρίσει το Κάτοπτρο? Δυτικά η ανατολικά? Πάνω η κάτω ?

Firefox_Screenshot_2025-11-28T19-12-20.653Z.png

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.253
Αν καταλαβαίνω σωστά, το κάτοπτρο τώρα είναι σχεδόν οριζόντιο (12,03 μοίρες κλίση μόνο προς τα κάτω) και θα πρέπει να αποκτήσει κατά 10,97 μοίρες μεγαλύτερη κλίση προς τα κάτω.

Στον οριζόντιο άξονα (Ανατολή-Δύση) πρέπει να σταφεί 11,16 μοίρες ανατολικά.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.389
Ήμουν την περασμένη Τρίτη σε εξοχικό σπίτι φίλου πάνω απ' το Ναύπλιο που έβαλε Starlink mini. Άρχισε να βρέχει, όχι τίποτα φοβερό, και το σήμα χάθηκε εντελώς. :O_o: Απογοητεύτηκα.

Μου ξόδεψαν 10+GΒ από το κινητό που έχει πολύ. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.261
Κάποια παπαριά έχουν κάνει, ή είναι το "mini" προβληματικό.

Άμα ήταν έτσι προβληματική η κατάσταση γενικώς στην starlink, στο ψιλόβροχο, εμείς εδώ πάνω δεν θα είχαμε ίντερνετ όλο το χειμώνα, που άμα ξεκινήσει δε σταματάει!

Έχω δει κατ'επανάληψιν εδώ σε ΠΟΛΥ γερές καταιγίδες, να ρίχνει κουβάδες ασταμάτητα, να λειτουργεί κανονικά το ίντερνετ.

Βασικά δεν έχουμε προβλήματα όσο άσχημος κι αν είναι ο καιρός.

Reaction score
1.318
Με κατακλυσμό όχι όμως το mini δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Το μόνο σοβαρο θέμα που έχουν όλοι είναι το live streaming. Για αυτό γκρινιάζουν όλοι με cosmote tv κτλ. Εγώ δεν έχω καλωδιακή τηλεόραση για να σας πω αλλά όταν θέλω να μπω να δω καμερες απομακρυσμένα πολλές φορές συχτηρώ!!!
Το starling είναι φοβερό για προβληματικές περιοχές χωρίς οπτική ίνα. Αν υπάρχει οπτική είναι δε συζητάμε για κάτι άλλο
Όσον αφορά την ευθυγράμμιση όπως σου είπαν παραπάνω από το κινητό σου θα το φέρεις σωστά και αν θέλεις το τελειοποιεις από το web ui 192.168.100.1 που έχεις μπει

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.518
Δεν ξέρω για το mini.
Το κανονικό πάντως, αν έχεις κάνει σωστή (τέλεια ή σχεδόν τέλεια) στόχευση και έχεις καλό ανεμπόδιστο βλέμμα προς τον ουρανό, δεν χάνει το σήμα εντελώς ούτε κάτω από σφοδρή βροχή/χιονόπτωση.
Η ταχύτητα μπορεί να πέσει. Αλλά και πάλι, 80-100Mbps υπό αδίξοες καιρικές συνθήκες vs ADSL2 που είναι η κόντρα στις περιοχές που δεν υπάρχει VDSL/FTTH δεν αφήνει κανένα θέμα υπέρ της επίγειας πάναργης γραμμής :D

Reaction score
7.936
Μάλλον οφείλεται στο μέγεθος του κατόπτρου, με κανονικό κάτοπτρο και εν μέσω καταιγίδας σε συνδυασμό με κεραυνούς είχα την παρακάτω ταχύτητα.
Μειωμένες ταχύτητες εχω μόνο σε ώρες αιχμής (γύρω στα 200 Mbts)
20251128_070508.png

Διευκρίνηση .
Τo screensot έχει ληφθεί γύρω στις 4 το πρωί.

Reaction score
618
και εγώ κάποια στιγμή δοκίμασα με σφοδρή καταιγίδα τι γίνεται και ήταν περίπου 70-75mbps. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διακοπή. Ψιλοδιακοπές υπάρχουν κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά δεν γίνονται αντιληπτές.
Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στόχευσης στο κάτοπτρο.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.382
Δεν ξέρω για την σταρλινκ, υπ' όψιν όμως οτι όταν παρεμβάλλονται κλαδιά δέντρων με φύλλα (που συγκρατούν τις σταγόνες), τα δορυφορικά TV πιάτα έχουν θέμα στην βροχή.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.738
Δεν ξέρω για την σταρλινκ, υπ' όψιν όμως οτι όταν παρεμβάλλονται κλαδιά δέντρων με φύλλα (που συγκρατούν τις σταγόνες), τα δορυφορικά TV πιάτα έχουν θέμα στην βροχή.
Ίσως τα μικρά. Είχα χρόνια δορυφορική, με δύο κάτοπτρα και 3 lnb στο ένα χωρίς θέματα. Είχα βάλει όμως διπλάσια διάμετρο από ότι μου έλεγαν.

Reaction score
618
Υπάρχει και μουρμούρα σε ομάδες για προβλήματα με Cosmote TV.
ναι, με κάποιο "μαγικό" τρόπο μόνο σε αγώνες live :sneaky: .
Πληρώνω συμβόλαιο OTE και απολαμβάνω πειρατική ποιότητα :roflmao:

Στη περίπτωση μου άλλαξα τους dns στο starlink (και τους ipv6) σε αυτούς της google και το πρόβλημα λύθηκε.
Κάποιοι γράφουν για το warp 1.1.1.1 της cloudflare (vpn) ότι λύνει το πρόβλημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.874
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain