Θα το αναγνωρίσει ως πρόβλημα η Sony ; Θεωρείτε πως είναι αποδεκτό ;

Θα το αναγνωρίσει ;

• Θα το αναγνωρίσει και θα επισκευάσει / αντικαταστήσει την tv

Votes: 3 30,0%
  • Οχι , θα θεωρήσουν πως είναι μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της tv

Votes: 7 70,0%

• Total voters
    10
Reaction score
1.468
Sony Bravia XR-85X95K mini led , 85" flagship της Sony για το 2022.
Αγοράστηκε 2600€ πριν ενάμιση χρόνο.
Παρουσίασε εντελώς ξαφνικά μέσα σε μια μέρα αυτές τις τρεις σκιάσεις - μουτζούρες όπως παρουσιάζονται στις φωτό.
Είναι αποδεκτό ;

Attachments

Reaction score
5.844
Γιατί ρωτάς εμάς και όχι την ΣΟΝΥ ;
υπάρχει εγγύηση ;
είχες πάρει τηλ την ΣΟΝΥ πριν την ανάρτηση του ποστ ;
κάνεις γκαλοπ ;
εγώ έχω άριστη εντύπωση για την αντιπροσωπεία της ΣΟΝΥ πάντως

χωρίς δόλο οι ερωτήσεις μου

Reaction score
1.468
Γιατί ρωτάς εμάς και όχι την ΣΟΝΥ ;
υπάρχει εγγύηση ;
είχες πάρει τηλ την ΣΟΝΥ πριν την ανάρτηση του ποστ ;
κάνεις γκαλοπ ;
εγώ έχω άριστη εντύπωση για την αντιπροσωπεία της ΣΟΝΥ πάντως

χωρίς δόλο οι ερωτήσεις μου
Κουβέντα να κάνουμε μέχρι να πάρω απάντηση βρε άνθρωπε.
Εννοείται τους τα έχω στείλει και αναμένω .
Είχα απασχολήσει αρκετά το forum πριν δυο χρόνια όταν ψαχνόμουν για "μεγάλη" εικόνα. Έβγαλε αυτές τις βούλες και ήθελα να το συζητήσω με τους φίλους εδώ.

Κάποιος admin να βγει να μας ενημερώσει υπεύθυνα με ποιους πρέπει να έχουμε μιλήσει πριν κάνουμε ποστ και ιδιαίτερα πολ για την αγαπημένη ΣΟΝΥ.

Τέλος πάντων σκοπός του ποστ είναι να δω εάν εσείς θεωρείτε αποδεκτές αυτές τις σκιάσεις σε τέτοιο μοντέλο και εάν πιστεύετε πως η Sony θ προχωρήσει με επισκευή/αντικατάσταση.

Προβληματίζομαι επειδή υπήρξε μέλος με αντίστοιχο πρόβλημα στην 85Χ900H εάν θυμάμαι καλά που δεν το αναγνώρισαν.

Last edited:

Reaction score
4.372
Όχι σε δωρεάν αντικατάσταση από κακή χρήση (90% πιθανότητα), π.χ . έκθεση στον ήλιο, καθάρισμα οθόνης με υλικά ή υγρά που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή , .... επίσης χτυπήματα με μαξιλάρια, ή με παντόφλα από απόσταση 3-5μ. συχνό φαινόμενο αντίδρασης συζύγου για μία τόσο ακριβή και τόσο μεγάλη τηλεόραση -στραβωμάρα έχετε ωρέ ;

Reaction score
1.468
Όχι σε δωρεάν αντικατάσταση από κακή χρήση (90% πιθανότητα), π.χ . έκθεση στον ήλιο, καθάρισμα οθόνης με υλικά ή υγρά που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή , .... επίσης χτυπήματα με μαξιλάρια, ή με παντόφλα από απόσταση 3-5μ. συχνό φαινόμενο αντίδρασης συζύγου για μία τόσο ακριβή και τόσο μεγάλη τηλεόραση
Δεν την έχω καθαρίσει ποτέ.
Μπήκε από επαγγελματία στην βάση της στον τοίχο και έμεινε εκεί.
Ήλιος δεν την πετυχαίνει ούτε κατά διάνοια στο σημείο που είναι αλλά και να έπεφτε ήλιος θα ήταν κακή χρήση ;
Για σαλόνια δεν προορίζονται ;
Η σύζυγος ήταν ενήμερη για μέγεθος και τιμή.
Ίσα ίσα την βόλεψε, μπορεί σαν άνθρωπος πλέον να αλλάζει κανάλια πριν της είχα προβολέα.

Last edited:

Reaction score
4.372
Δεν την έχω καθαρίσει ποτέ.
Μπήκε από επαγγελματία στην βάση της στον τοίχο και έμεινε εκεί.
Ήλιος δεν την πετυχαίνει ούτε κατά διάνοια στο σημείο που είναι αλλά και να έπεφτε ήλιος θα ήταν κακή χρήση ;
Για σαλόνια δεν προορίζονται ;
Η σύζυγος ήταν ενήμερη για μέγεθος και τιμή.
Ίσα ίσα την βόλεψε, μπορεί σαν άνθρωπος πλέον να αλλάζει κανάλια πριν της είχα προβολέα.
Την σύζυγο την ενοχλεί η θαμπάδα, ή δεν την παρατήρησε ποτέ ;
Τι εγγύηση (σε μήνες) έχεις από την Sony Hellas ;
Έστειλες τα στοιχεία της εγγραφής (registration) όταν την αγόρασες ;

Reaction score
1.468
Την σύζυγο την ενοχλεί η θαμπάδα, ή δεν την παρατήρησε ποτέ ;
Όταν της το έδειξα το είδε , προφανώς σε κανονικό περιεχόμενο. Πιο πολύ την ενοχλεί που ενοχλεί εμένα.
Επίσης, τώρα που το ξανασκέφτηκα ήταν ενήμερη για το 80% της τιμής.🫢🤣

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.300
Όχι δεν είναι φυσιολογικό.
Όχι δεν θα στο καλύψουν στην εγγύηση.
Για δοκίμασε, είναι τρεις δαχτυλιες όπως θα γραπωνε κάποιος την οθόνη για να την στρίψει;

Reaction score
1.468
Όχι δεν είναι φυσιολογικό.
Όχι δεν θα στο καλύψουν στην εγγύηση.
Για δοκίμασε, είναι τρεις δαχτυλιες όπως θα γραπωνε κάποιος την οθόνη για να την στρίψει;
Θα μπορούσε αλλά με τη φορά προς τα μέσα που έχουν τα φανταστικά αποτυπώματα δεν βγάζει νόημα να την γραπώσει κάποιος από εκεί.( Φαίνεται στο νήμα μου πώς την έχω τοποθετήσει )
Επίσης δεν στρίβει είναι σταθερά σε βάση κα το γνωρίζουν όλοι.
Επίσης όλοι γνωρίζουν τους νόμους του σπιτιού. Δεν κουνάμε ηχεία ούτε χιλιοστό και δεν πλησιάζουμε τηλεοράσεις στο μισό μέτρο, πόσο μάλλον να ακουμπήσουν το πάνελ , πόσο μάλλον να το γραπώσουν.
Χωρίς πλάκα το θεωρώ πραγματικά απίθανο να πήγε κάποιος να έβαλε χέρι εκεί.

Last edited:

Reaction score
152
Μήπως στο service αν αποδεχθούν το πρόβλημα τα πράγματα τα κάνουν ακόμα χειρότερα.
ίσως την λύση την δώσει από εδώ και πέρα η TCL. :)
Μακάρι πάντως να επανέλθει στην αρχική κατάσταση εντός εγγύησης. για αυτό και πληρώνονται αυτά τα χρήματα.

Reaction score
1.468
Δεν είναι τραγικό , εάν ήταν μικρότερη /φθηνότερη ίσως να μην είχα ασχοληθεί.
Δεν πήρα OLED για να βλέπω όσο θέλω χωρίς να χάνω φωτεινότητα και χωρίς να χρειάζεται να την χαϊδεύω μήπως βγάλει burn in.
Τελικά μου άφησε μόνιμες στάμπες τύπου "burn in” η Mini Led και άντε να αποδείξεις ότι δεν είμαι υπεύθυνος εγώ.
Εάν μείνει έτσι ίσως καταπίνεται αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχω δει τις σκιές να επεκτείνονται.
Τι μπορεί να έχει συμβεί ; Έχουν χάσει τα led την μέγιστη φωτεινότητα τους στα συγκεκριμένα σημεία ;

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
86.845
σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ρωτάς...ούτε πας δισταχτικά...
δείχνεις αυτοπεποίθηση για τα δικαιώματα σου.... απαιτείς να σε καλύψει η εγγύηση και το τραβάς όσο πάει

Υ.Γ. Η εγγύηση τι αναφέρει ως κάλυψη ?

Reaction score
5.844
σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ρωτάς...ούτε πας δισταχτικά...
δείχνεις αυτοπεποίθηση για τα δικαιώματα σου.... απαιτείς να σε καλύψει η εγγύηση και το τραβάς όσο πάει

Υ.Γ. Η εγγύηση τι αναφέρει ως κάλυψη ?
Ακριβώς αυτό

Reaction score
1.112
Δεν είναι τραγικό , εάν ήταν μικρότερη /φθηνότερη ίσως να μην είχα ασχοληθεί.
Δεν πήρα OLED για να βλέπω όσο θέλω χωρίς να χάνω φωτεινότητα και χωρίς να χρειάζεται να την χαϊδεύω μήπως βγάλει burn in.
Τελικά μου άφησε μόνιμες στάμπες τύπου "burn in” η Mini Led και άντε να αποδείξεις ότι δεν είμαι υπεύθυνος εγώ.
Εάν μείνει έτσι ίσως καταπίνεται αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχω δει τις σκιές να επεκτείνονται.
Τι μπορεί να έχει συμβεί ; Έχουν χάσει τα led την μέγιστη φωτεινότητα τους στα συγκεκριμένα σημεία ;
Φαινονται μαυρες κηλιδες απο θεμα backlight στο πανελ μαλλον Οταν ανεβασεις τερμα την φωτεινοτητα μενουν ακομη ?Αυτες δεν φαινεται οτι ειναι απο burn in ,ουτε απο στατικη εικονα λογικα ειναι θεμα πανελ .
Διαβασε καλα τους ορους της εγγυησης και προχωρησε οπως ειπε ο daharis666 Για αρχη θα απευθυνομουν στο καταστημα αγορας ...με ευγενικη αυτοπεποιθηση ! Καλα ξεμπερδεματα !:wink:

Reaction score
4.372
Ίσως χρειαστεί η Sony να ανακαλέσει όλη την παρτίδα, να τους πεις ότι έχει γίνει θέμα στο avsite.gr
Ελπιζω να συμμορφωθούν και να σου δώσουν μία καινούργια του κουτιού, όχι κάποια exdemo ή από επιστροφή.
Εγώ σε πιστεύω Venom7, ότι δεν χάλασε η TV απο δική σου κακή χρήση.
Nα τους γίνεις 'βεντούζα' ...

Reaction score
1.468
Η εγγύηση τι αναφέρει ως κάλυψη ?
Τρέχει ακόμα η κλασική διετής εργοστασιακή της Sony. Είχα κάνει και τριετής επέκταση βέβαια αλλά ακόμα είμαι στο ενάμιση έτος απ την αγορά.
Όροι τα κλασικά που ισχύουν παντού φαντάζομαι.
Αναφέρει δεν καλύπτεστε για ζημιές που προκαλούνται λόγω πτώσης , υγρασίας , κεραυνού , χρήση με λάθος τρόπο, περιοδική συντήρηση και επιδιόρθωση ή αντικατάσταση εξαρτημάτων λόγω χρήσης και φθοράς (όπως ο οπίσθιος φωτισμός στις οθόνες LCD)
Burn in που προκαλείται από συνεχή προβολής της ίδιας ή των ίδιων εικόνων.

Ας πούμε ότι δεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα.
Γνωρίζει κάποιος εάν αναλαμβάνουν αυτοί το κατέβασμα από τη βάση τη μεταφορά σε επισκευαστικό κέντρο και στη συνέχεια την επανατοποθέτηση;
Οταν ανεβασεις τερμα την φωτεινοτητα μενουν ακομη ?Αυτες δεν φαινεται οτι ειναι απο burn in ,ουτε απο στατικη εικονα λογικα ειναι θεμα πανελ
Ναι πάντα ίδια ένταση έχουν είναι εκεί με την ίδια μορφή σε οποιαδήποτε ρύθμιση φωτισμού ή άλλη ρύθμιση γενικότερα.
Είναι lcd (mini led) δεν παθαίνουν burn in αυτές.

Last edited:

Reaction score
1.013
Τρέχει ακόμα η κλασική διετής εργοστασιακή της Sony. Είχα κάνει και τριετής επέκταση βέβαια αλλά ακόμα είμαι στο ενάμιση έτος απ την αγορά.
Αναφέρει δεν καλύπτεστε για ζημιές που προκαλούνται λόγω πτώσης , υγρασίας , κεραυνού , χρήση με λάθος τρόπο, περιοδική συντήρηση και επιδιόρθωση ή αντικατάσταση εξαρτημάτων λόγω χρήσης και φθοράς (όπως ο οπίσθιος φωτισμός στις οθόνες LCD)

Γνωρίζει κάποιος εάν αναλαμβάνουν αυτοί το κατέβασμα από τη βάση τη μεταφορά σε επισκευαστικό κέντρο και στη συνέχεια την επανατοποθέτηση;

Ναι πάντα ίδια ένταση έχουν είναι εκεί με την ίδια μορφή σε οποιαδήποτε ρύθμιση φωτισμού ή άλλη ρύθμιση γενικότερα.
Στην περιπτωση μου ειχε ερθει συνεργειο και παρελαβε 55αρα oled απο το σπιτι μου χωρις να κανω εγω κατι. Η οποια στη συνεχεια εκριναν οτι χρήζει αντικατάστασης.

Reaction score
2.479

Η λογική ορίζει ότι σε τέτοιες διαστάσεις θα πρέπει να έρθουν και να παραλάβουν οι ίδιοι.

Ειδάλλως γιατί να μην σου πούνε απλά ότι τη χάλασες κατά τη μεταφορά προς το συνεργείο;

Reaction score
1.564
Νοεμβριο του 2020 πηρα την KD-75XH9096, full array led με επεκταση εγγυησης στα πεντε χρονια, εληξε πριν τρεις μηνες.

Περιπου εναμιση χρονο μετα μου εβγαλε σταδιακα τις ιδιες σταμπες στις 4 γωνιες. Στεναχωρηθηκα. Ειχα ομως πολλα και διαφορα στο κεφαλι μου, δεν ασχοληθηκα. Συνηθισα το προβλημα.

Πλεον δεν με ενοχλει, αλλωστε οταν βλεπω τιβι οι εικονες εχουν χρωμα.
Σε ταινιες βαζω "κανονικη" ή "ζωηρη" εικονα και ρυθμιζω την φωτεινοτητα, ουτε που παιρνω χαμπαρι τις μουτζουρες.

Αποδεκτο δεν ειναι σε καμμια περιπτωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.868
Members
38.898
Νεότερο μέλος
racas