Θεματακι με ηχεία.

Reaction score
4
Καλημέρα , Πρόσφατα αγόρασα τα ESI near 05 experience.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο τους αλλά με προβληματίζει κάτι που το ένα από τα δυο ηχεία.

Από το 1" silk-dome high frequency driver ήθελα και μεταξωτό tweeter μην χέσω.... ακούγετε ένας βόμβος σαν να περνάει θόρυβος από την είσοδο του PC. Έκανα μερικές δοκιμές να το γράψω ποιο αναλυτικά.

1. Αρχικά έχω ένα Poel καλώδιο 1χ stereo jack σε 2 χ RCA με χρυσά βύσματα κτλ πολύ καλής ποιότητας.
2.Δυο κονβερτορες απο RCA σε Stereo Jack (το μεγάλο)
3.To stereo jack πάει στο PC και τα υπόλοιπα στα ηχεία.
4.Τα ηχεία τα δουλεύω με την ένταση στην μέση και στο pc η ένταση πάντα είναι γύρω στο 36 %.
5.Το ένα λοιπόν κάνει έναν θόρυβο από το tweeter. Λέω κάτι θα περνάει από το PC το κλείνω βγάζω το βύσμα το ανάβω και ο ήχος ακουγόταν ξανά.... όχι με την ίδια ένταση που ακουγόταν πριν αλλά αν έβαζες το αυτί σου κοντά στο tweeter το άκουγες.
6.Δεν έχω ζουλήξει το tweeter γιατί το ήξερα από την αρχή ότι μπορεί να πάθει κοκομπλοκο.Το άλλο δεν κάνει το ίδιο αν και δεν εχω κολλήσει το αυτί μου στο tweeter για να το εξακριβώσω απο την τσαντίλα μου.
7.Το πολυπριζο που το έχω βάλει έχει διακόπτη.(Ξέρω ότι βάζουν θόρυβο)

Λέτε να είναι οφφ το ηχείο ?
Ευχαριστώ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Θεματακι με ηχεία.

τα ηχεια ειναι ενεργα και ο ανεπαισθητος βομβος ισως να ναι φυσιολογικος κ να προερχεται απο τον ενισχυτη.

Reaction score
4

τα ηχεια ειναι ενεργα και ο ανεπαισθητος βομβος ισως να ναι φυσιολογικος κ να προερχεται απο τον ενισχυτη.
Τι άλλο θα μπορούσα να δω για να είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν θέμα τα ηχεία ?Αν ας πούμε το άλλο που θα το τσεκάρω δεν το κάνει ακόμα και χωρίς βύσμα τι σημαίνει ?

ευχαριστώ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν δεν εχεις τιποτα συνδεδεμενο πανω στα ηχεια, μονο τα ηχεια απλα στο ON, ακουγεται αυτος ο θορυβος που λες? Αν ακουγεται, σημαινει οτι ο θορυβος δημιουργειται ειτε απο τον ενισχυτη των ηχειων ειτε απο την τροφοδοσια τους. Αν δεν ακουγεται σημαινει οτι ο θορυβος προερχεται απο τη συνδεση με τον υπολογιστη, λογω κακης γειωσης ισως..

Reaction score
4

Ναι ακούγετε αλλά σε πολύ χαμηλή ένταση. Όταν βέβαια είναι και το pc πάνω το ακούς κανονικά από το σημείο ακρόασης.Και είναι ενοχλητικό για αυτό το ψάχνω.
Βέβαια όπως έγραψα και ποιο πάνω δεν είδα αν και το άλλο κάνει τον ανεπεστητο βόμβο.

Σε περίπτωση που το άλλο δεν το κάνει λες να πάω το ηχείο για έναν έλεγχο στο κατάστημα που το πείρα ? η να πάω σε xlr καλώδια αν κάνει διαφορά και έχει νόημα βέβαια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο ελεγχος επιβαλλεται μιας και εισαι μεσα στην εγγυηση, αλλα αφου εισαι μπροστα στον υπολογιστη, τσεκαρe αν εχουν αναφερθει κ απο αλλους κατοχους known issues για τα συγκεκριμμενα ηχεια.

Reaction score
4

Οκ θα ψαχουλέψω στο ιντερνετ και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Reaction score
4

Φίλε μου τελικά το ίδιο κάνει και το άλλο και όταν βγάζω τα βύσματα ο ήχος ακούγετε μόνο όταν κολλήσεις το αυτί σου στο tweeter οπότε λογική συμπεριφορά από δυο διαφορετικές μονάδες άρα νο προμπλεμο.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μερικές φορές ακούγετε ράδιο από τα ηχεία χεχεχε το έκανε και στα παλιά μου ηχεία ένα 5.1 σύστημα.Αυτό που θα έπρεπε ίσως να σου πω είναι ότι όταν είχα το hifi στο pc και έπαιζα βέβαια από optical δεν το έκανε ποτέ και το είχα περίπου 2 μήνες το hifi στο Pc.

Λογικά αν έχω καταλάβει το πρόβλημα μου ίσως υπάρχει πρόβλημα με την γείωση από τις balanced στην unbalanced του pc ?γιατί το συνδέω με unbalanced stereo jack άρα loop ?αν είναι αυτό θα τους γ@μ@σω στο μαγαζί γιατί τους ρώτησα αν υπάρχει θέμα με αυτές τις συνδέσεις.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μερικές φορές ακούγετε ράδιο από τα ηχεία χεχεχε το έκανε και στα παλιά μου ηχεία ένα 5.1 σύστημα.Αυτό που θα έπρεπε ίσως να σου πω είναι ότι όταν είχα το hifi στο pc και έπαιζα βέβαια από optical δεν το έκανε ποτέ και το είχα περίπου 2 μήνες το hifi στο Pc.

Λογικά αν έχω καταλάβει το πρόβλημα μου ίσως υπάρχει πρόβλημα με την γείωση από τις balanced στην unbalanced του pc ?γιατί το συνδέω με unbalanced stereo jack άρα loop ?αν είναι αυτό θα τους γ@μ@σω στο μαγαζί γιατί τους ρώτησα αν υπάρχει θέμα με αυτές τις συνδέσεις.

Ηρεμα, το μαγαζί δεν μπορεί να ξέρει αν σου λείπει γείωση .
Απ ότι κατάλαβα εχεις αντάπτορες πάνω στο καλώδιο, κακώς.
Φτιάξε ενα απευθείας απ το ηχείο στην πηγή και βλέπεις.

Reaction score
4

Η πλάκα ξέρεις ποια είναι ότι αυτοί μου πρότειναν τους ανταπτορες και τους λέω μα ρε παιδιά με τους ανταπτορες δεν θα έχω πρόβλημα γιατί είναι unbalanced ??? και μου είπαν όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Και αυτό ξέρεις γιατί γιατί δεν είχαν καλώδιο οι ίδιοι.

Θα τους πάω πίσω το καλώδιο να μου δώσουν απευθείας και βλέπω αν μου πούνε μα μου.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
η πρωτη και πιο απλη λυση ειναι να απομακρυνεις ...η μαλλον καλυτερα να αποσυνδεσεις οτιδηποτε ηλεκτρικο υπαρχει διπλα στα ηχεια .... για παραδειγμα ενα monitor υπολογιστη με κακο τροφοδοτικο μπορει να σου εισαγει θορυβο απο τις γραμμες των σηματων ....

ξεκινα απο το μηδεν ...μονο τα ηχεια στην πριζα και τιποτα αλλο ...μετα αρχισε να προσθετεις ... καπου εκει θα βρεις την λυση .......

κανε και μια αλλη ασκηση ... ξεχνα τα ολα βαλε μονο τα ηχεια στην πριζα και ενα cd player για πηγη .... δες πως παει .. και ξαναμιλαμε

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Θεματακι με ηχεία.

η πρωτη και πιο απλη λυση ειναι να απομακρυνεις ...η μαλλον καλυτερα να αποσυνδεσεις οτιδηποτε ηλεκτρικο υπαρχει διπλα στα ηχεια .... για παραδειγμα ενα monitor υπολογιστη με κακο τροφοδοτικο μπορει να σου εισαγει θορυβο απο τις γραμμες των σηματων ....

ξεκινα απο το μηδεν ...μονο τα ηχεια στην πριζα και τιποτα αλλο ...μετα αρχισε να προσθετεις ... καπου εκει θα βρεις την λυση .......

κανε και μια αλλη ασκηση ... ξεχνα τα ολα βαλε μονο τα ηχεια στην πριζα και ενα cd player για πηγη .... δες πως παει .. και ξαναμιλαμε
Όταν τα συνδέω με το PC παρουσιάζετε το πρόβλημα και μετά από κάποια ώρα που δουλεύει το ένα από τα ηχεία τσιρίζει...θα χρειαστώ λες ενα κουτί που να κάνει τις balanced εξόδους unbalanced ?

Ευχαριστώ Σάκη.

Reaction score
4

Ξέχασα να σας πω ότι χθες εκεί που έκανα τους ελέγχους μου είπα ρε δεν στρίβεις λίγο τον ανταπτορα.... σταμάτησε ο βόμβος για χθες αλλά μετά δεν είχα χρόνο να το τεστάρω διεξοδικά.Για αυτό και λέω ότι ο θόρυβος έρχεται από το pc. Έτσι και αλλιώς κοντά δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή και όλα τα τροφοδοτικά είναι 1,5 από τα ηχεία στο πάτωμα.

Παιδιά sorry αν σας κουράζω με τις λεπτομέρειες και sorry αν κάνω λάθος απλά υποθέσεις κάνω :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891

6.Δεν έχω ζουλήξει το tweeter γιατί το ήξερα από την αρχή ότι μπορεί να πάθει κοκομπλοκο.
γενικής φύσεως ερώτηση: γουάτ ιζ "κοκομπλοκο"? αρ γιου τόκιν γκρικ?:143:

γενικής φύσεως υπόδειξη: μη βάζεις τα αυτιά σου στο τουίτερ, είναι λάθος θέση ακρόασης. :135:

γενικής φύσεως απάντηση:ο βόμβος που ακούς προέρχεται από πρόβλημα γης. τα πι-σιά λούζονται με παρασιτέξ και ενοχλούν όλα τα καλά παιδιά. γι'αυτό, να προτιμάτε τα αντίθετα: ή καλή γη, ή καθόλου γη. συνήθως ένα από τα δυό δουλεύει. αν έχεις 2 καλές γες, (όχι γιες), τότε η μια η καλοσύνη της καλής γης σφάζει την άλλη καλοσύνη, οπότε για να μη σφάζονται τις έχεις ξεχωριστά, καθεμιά στο κλουβί της (γαλβανική απομόνωση το λένε αυτό, κι όποιον βάζεις στην απομόνωση δε τον μιλάς καθόλου και δε μιλάει κι αυτός, ησυχάζει δια παντός, είναι σα να ψεκάζεις με βομβο-εξαφανιζολ) :137::138:

καλημέρες

Reaction score
4

γενικής φύσεως ερώτηση: γουάτ ιζ "κοκομπλοκο"? αρ γιου τόκιν γκρικ?:143:

γενικής φύσεως υπόδειξη: μη βάζεις τα αυτιά σου στο τουίτερ, είναι λάθος θέση ακρόασης. :135:

γενικής φύσεως απάντηση:ο βόμβος που ακούς προέρχεται από πρόβλημα γης. τα πι-σιά λούζονται με παρασιτέξ και ενοχλούν όλα τα καλά παιδιά. γι'αυτό, να προτιμάτε τα αντίθετα: ή καλή γη, ή καθόλου γη. συνήθως ένα από τα δυό δουλεύει. αν έχεις 2 καλές γες, (όχι γιες), τότε η μια η καλοσύνη της καλής γης σφάζει την άλλη καλοσύνη, οπότε για να μη σφάζονται τις έχεις ξεχωριστά, καθεμιά στο κλουβί της (γαλβανική απομόνωση το λένε αυτό, κι όποιον βάζεις στην απομόνωση δε τον μιλάς καθόλου και δε μιλάει κι αυτός, ησυχάζει δια παντός, είναι σα να ψεκάζεις με βομβο-εξαφανιζολ) :137::138:

καλημέρες
Χαχαχαχαχαχαχα να είσαι καλά γέλασα με την απάντηση σου.Αν κατάλαβα δηλαδή ποιο σωστό είναι να πάρω μια γαλβανισμένη ψησταριά και να βάλω πάνω το PC και μετά να πετάξω μια πλακά στον κήπο και να τραβήξω καλώδιο χαχαχαχαχαχα :142::143:

Πέραν της πλάκας πως μπορώ να το απομονώσω υπάρχουν κουτιά που το κάνουν αυτό η είναι θέμα της κάρτας ήχου που δεν έχει προφανώς σωστό κύκλωμα ?Το pc και τα ηχεία περνούν ρεύμα από το ίδιο πολυμπριζο :120: ρε έχω μπερδευτεί τι πρέπει να κάνω για να το φτιασω ?
:139:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891

έχει έτοιμα στο εμπόριο τέτχια απομονωτήρια, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μετασχηματιστής. τα έχουν και ενσωματωμένα σε βύσματα ή καλώδια. μπες στο πρώτο μαγαζί με επαγγελματικό ήχο που θα βρεις μπροστά σου και πες "γαλβανική απομόνωση", όλο και κάποιος θα καταλάβει τι λες. αν δε καταλάβει κανένας, πες τους να γραφτούν ομαδικώς στο avsite, παραδίδουμε μαθήματα κάθε τρίτη και πέμπτη μετά τις 8 το απόγεμα, σε τιμές ξεφτίλας.

Reaction score
4

έχει έτοιμα στο εμπόριο τέτχια απομονωτήρια, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μετασχηματιστής. τα έχουν και ενσωματωμένα σε βύσματα ή καλώδια. μπες στο πρώτο μαγαζί με επαγγελματικό ήχο που θα βρεις μπροστά σου και πες "γαλβανική απομόνωση", όλο και κάποιος θα καταλάβει τι λες. αν δε καταλάβει κανένας, πες τους να γραφτούν ομαδικώς στο avsite, παραδίδουμε μαθήματα κάθε τρίτη και πέμπτη μετά τις 8 το απόγεμα, σε τιμές ξεφτίλας.
Χεχεχεχεχε ωραίος να είσαι καλά για την βοήθεια θα τους πάρω τώρα ενα τηλέφωνο να δω τι θα μου πούνε και θα γράψω σχόλια :103:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
χμμμμ η γαλαβανικη απο μονωση ειναι η καλυτερη λυση πλην ομως ειναι ενας συμβιβασμος σε βαρος της ποιοτητας ....

εξωτερικη καρτα ηχου η ενα dac λυνει το προβλημα θα εχι μακραν καλυτερη ποιοτηατ ηχου και ειναι και ενα upgrade γενικοτερα ..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...πως ξεκινας με χαρα να αγορασεις ενα ζευγαρι μονιτορ για τον υπολογιστη σου και ξαφνικα βρισκεσαι να σκεφτεσαι DAC, γαλβανικες απομονωσεις, κ ολικο ξηλωμα της εγκαταστασης-καλωδιωσης του ρευματος του κτιριου...:140:

Reaction score
4

Σκεφτόμουν να πάρω την Asus ST έχω διαβάσει ότι έχει εξαιρετικό dac και καλή μόνωση.
Βέβαια δεν είμαι φίλος των εσωτερικών καρτών ήχου μιας και έχω καεί στο παρελθόν.

Καμιά πρόταση για καλή κάρτα ήχου usb ?¨ κάτι τέτοιο ας πούμε ?

http://www.musica.gr/προϊόντα/ΜΟΥΣΙ...ARE/ESI/MAYA44USBAUDIOINTERFACECMH011004.html

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef