Θόρυβος από τροφοδοτικό πηγής σε σύστημα ήχου

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Καλημέρα,

Για να γίνω σαφής ως προς το θέμα που με απασχολεί σχετικά με τον pro μου, πρώτα θα σας αναφέρω περιληπτικά την σύνθεση του συστήματος (για όσους δεν την γνωρίζουν φυσικά)
Στο σύστημα λοιπόν υπάρχει ένας δικάναλος τελικός, ένας προενισχυτής (σύνδεση με τελικό μέσω xlr) και ένας av ο οποίος συνδέεται με τον τελικό μέσω rca (τα 2 κύρια κανάλια εννοείται), και υπάρχουν διάφορες πηγές (ps3,dune 3d base, hdpc) οι οποίες συνδέονται και στους 2 (pro & av) μέσω hdmi, οπτική,ή ψηφιακή.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα τροφοδοτικά των πηγών, τα οποία μεταδίδουν θορύβους μέσω του pro στα ηχεία!
Απευθύνθηκα στην εταιρεία κατασκευής του pro (advance) και δεν έλαβα σαφή απάντηση, ή μάλλον θεώρησαν φυσιολογικό να υπάρχει κάποιος θόρυβος, διότι δεν υπάρχουν φίλτρα προστασίας από τέτοια προβλήματα λόγω πολιτικής, (καθαρότερο σήμα?). Τέλος πάντων. Ενημέρωσα και την εταιρεία που τον αγόρασα, ενδιαφέρθηκαν οι άνθρωποι και πήρα παραμάσχαλα τον pro και πήγα για δοκιμή και εντοπισμό του προβλήματος στην έδρα.
Μαζί μου είχα και την πηγή με το πρόβλημα (dune). Συνδέονται όλα και για ηχεία συνέδεσε κάποια chairo αν θυμάμαι καλά. Θόρυβος 0..... Βάζω το αφτί κοντά στο τουίτερ και μόλις ακούγεται ένα φυσιματάκι.
Φταίνε λοιπόν τα ηχεία μου (klipch) που είναι ευαίσθητα, μου ανέφεραν και έφυγα.

Σημειωτέον ότι ο av δεν παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα.

Δοκίμασα αλλαγή πόλωσης στα καλώδια και όλα τα σχετικά, γειώσεις κλπ, ακόμη και φίλτρα δοκίμασα, όπως εις μάτην.

Στο σπίτι υπάρχουν 2 Ps3 ένα σλίμ και ένα κανονικό, με το σλίμ κανένα πρόβλημα, οπότε έγινε αλλαγή.
Στο hdpc αλλάζοντας το τροφοδοτικό ok.
Στο dune μετά από 2,3 επανεκκινήσεις το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίζεται και εμφανίζεται στην επόμενη εκκίνηση, οπότε ξανά τα ίδια....

Πως εξηγείτε την περίπτωσή μου???

Last edited:

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Εάν το dune συνδεθεί μόνο στον προενισχυτή, χωρίς HDMI καλώδιο πάνω του που να καταλήγει στον AV, συνεχίζει να κάνει το θόρυβο;

Reaction score
8.905
Ξεκίνα και βγάλε το pc & media player από το ρεύμα να δεις εάν εξαφανίζεται τελείως... συνήθως από το pc προέρχεται.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Εάν το dune συνδεθεί μόνο στον προενισχυτή, χωρίς HDMI καλώδιο πάνω του που να καταλήγει στον AV, συνεχίζει να κάνει το θόρυβο;
Για να είμαι ειλικρινείς μάλλον δεν έκανα τέτοιον έλεγχο, θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω!
[DOUBLEPOST=1460537758][/DOUBLEPOST]
Ξεκίνα και βγάλε το pc & media player από το ρεύμα να δεις εάν εξαφανίζεται τελείως...
Είμαι εκτός, το απόγευμα θα ενημερώσω, και αν κατά τύχη είστε on line τα λέμε.
Πάντως ευχαριστώ!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Αγαπητοί φίλοι, προς το παρόν (δεν ευρίσκομαι στο σπίτι),ας αναβάλουμε τη συζήτηση,διότι πρέπει να είμαι κοντά στο σύστημα για να εφαρμόσω τις προτάσεις σας , θα επικοινωνήσω σύντομα..

Ευχαριστώ...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Αγαπητοί φίλοι, μάλλον έχετε δίκιο, τώρα που το θυμάμαι, από την advance μου ανέφεραν κατά λέξη, ότι το μηχάνημά τους δεν έχει πρόβλεψη για ταυτόχρονη χρήση με av....

Το απόγευμα λοιπόν θα δοκιμάσω.

Απάντηση advance:

Dear Sir,

We sent all the information to our technical department, and here below their comments :

Is it possible to force in the menu of your source ( Dune HD) and select stereo sound ? ( for example this it is possible in the menu of a DVD player)

Normally, X-Preamp is not designed for home cinema signals. The Dac is not designed for 5.1 . X-Preamp is a real hifi stereo product.
For example a CD player is coded on 2 channels ( stereo mode but a movie is coded for more channels ( it can be 7, and with subwoofer till 7.1)
The DAC dedicated to stereo sound are able to decode only 2 channels , and this is the case of our X-Preamp, so that's why you can meet this problem. But maybe in the menu of your source you can try to force and select stereo mode, we think that this will solve your problem if it is possible.

Remaining at your disposal.

Best regards,

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90