Ιδέες Αναβάθμισης - Βελτίωσης

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους

Παραθέτω αρχικά την σύσταση του συστήματος που έχω αυτή τη στιγμή στημένο στο υπνοδωμάτιο. Εκεί βρίσκεται και ο Η/Υ που είναι η κύρια πηγή που χρησιμοποιώ.
DAC: Mojo 2
AMP: SMSL A300
Ηχεία: Dali Spektor 2
Sub: SVS SB 1000 με SVS SoundPath
Πικάπ: Audio Technica AT-LPW50
Βάσεις ηχείων: ISO Acoustics Aperta series

Γενικά δηλώνω ευχαριστημένος με την απόδοση του συστήματος δεδομένου του μικρού χώρου που βρίσκεται. Στο χώρο δυστυχώς δε μπορώ να κάνω κάτι, δηλαδή αυτός θα συνεχίσει να είναι για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτό που έκανα όμως τελευταία είναι η αγορά ενός UMIC-1. Ομολογουμένως από τις μετρήσεις που έκανα με το REW και αυτά που έχω καταλάβει και δει, ήταν ψιλο-καλά τα πράγματα.
Εκεί που εντόπισα ένα μεγάλο boost της τάξης των 10db είναι στα 100hz (room mode???), το οποίο το διόρθωσα με το EQ APO. Το αποτέλεσμα ακουστικά ήταν πολύ αισθητό με τη διόρθωση, η οποία όσο χρησιμοποιώ το pc σαν πηγή είναι μόνιμη. Όταν θέλω να παίξω κανά LP όμως (από τη μικρή μέχρι τώρα συλλογή μου) δεν υφίσταται διόρθωση. Έτσι έχω μπει στο τρυπάκι να προβώ στην αγορά ενός minidsp 2x4 hd, ώστε να είναι μόνιμη η διόρθωση, αλλά και να ενωματώσω καλύτερα το sub στο σύστημα (timing, phase). Τι γνώμη έχετε για αυτό? Θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και για τις 2 διαφορετικές πηγές ενεργό το minidsp?
Αν αργότερα πάρω και ένα cd transport θα μπορώ να το προσθέσω και αυτό? Απότι έχω δει η καλύτερη λύση είναι να αλλάξω τον ενισχυτή και να πάρω ένα integrated, που θα δουλεύει σαν pre amp αλλά και σαν τελικός.

Επιπρόσθετα έχω βάλει στο μάτι και τα buchardt S400 MKII για αναβάθμιση, με το επόμενο κομμάτι να είναι η αναβάθμιση του ενισχυτή. Εδώ ξεχωρίζω τον audiolab 7000a ο οποίος μου κάνει από άποψη κριτικών, αλλά κυρίως γιατί είναι low profile η κατασκευή του, κάτι που μου είναι σημαντικό λόγω έλλειψης χώρου.

Ακούω (σ.σ. διαβάζω) τις προτάσεις - απόψεις σας για τους ανωτέρω προβληματισμούς μου.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.613
Reaction score
15.818
Έτσι έχω μπει στο τρυπάκι να προβώ στην αγορά ενός minidsp 2x4 hd, ώστε να είναι μόνιμη η διόρθωση
Ο λόγος που πήγα από ΑΡΟ σε minidsp... global ρύθμιση για όλα
Καλό χρυσό το ΑΡΟ αλλά ούτε στο PC δεν έχεις global ρυθμιση (π.χ. αν χρειάζεσαι ASIO drivers)

Απότι έχω δει η καλύτερη λύση είναι να αλλάξω τον ενισχυτή και να πάρω ένα integrated, που θα δουλεύει σαν pre amp
Είναι μια πολύ καλή λύση για να συνδέσεις το minidsp και να παίζει πάντα.
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.414
Reaction score
7.695
Η να πάρεις pro που έχει Dirac
Νομίζω το λέει studio
Ή το Flex για αρκετά ποιο φθηνά (και εφόσον δεν χρειάζεται τις υποτιθέμενες "streamer" δυνατότητες του Studio).
 

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Ή το Flex για αρκετά ποιο φθηνά (και εφόσον δεν χρειάζεται τις υποτιθέμενες "streamer" δυνατότητες του Studio).
Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να σκάσω μια περιουσία στο DSP. Streaming δε με νοιάζει να κάνω καθώς παίζω από το PC. Άρα κοιτάζω να λύσω το "πρόβλημα" με κάποιον ενισχυτή και με ένα minidsp 2x4 hd. Επειδή θέλω να χρησιμοποιήσω έναν μόνο ενισχυτή (δλδ δε θέλω να προσθέσω τελικό ακόμα), προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο?

Επίσης για τα ηχεία που αναφέρω πως σας φαίνονται για αναβάθμιση? Έχει κανείς άποψη? Μήπως στο nearfield scenario που θα τα χρησιμοποιήσω είναι overkill?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.140
Μηνύματα
2.930.304
Members
38.141
Νεότερο μέλος
Marfil
Top