ΚΑΛΩΔΙΑ - ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ..ΚΑΛΑ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ανοιγω το θεμα μη γνωριζοντας αν υπαρχει και αλλου αναφορα - αν υπαρχει συγχωνεψτε το οι...αρμοδιοι!
Λοιπον ποια ειναι τα φθηνα (εστω και σχετικα) αλλα ΚΑΛΑ καλωδια για συνδεσεις ηχου και εικονας σε ενα πληρες συστημα home cinema; Εννοω καλωδια rca, οπτικης ινας, σκαρτ, ηχειων κλπ. Ως προς το φθηνο εννοω να μην υπερβαινει η δαπανη για ολες τις συνδεσεις ενος τυπικου συστηματος τα 300-400€.
Λιγα φαινονται αλλα ποσοι μπορουν να διαθεσουν παραπανω; Χρονιαρες μερες ερχονται ας κανουμε ενα δωρακι στον εαυτο μας. Περιμενω προτασεις παιδια - ηγγικεν γαρ η ωρα!

Reaction score
0
Λακη νομιζω οτι τρωγεσαι να γινεις Hi-Endας.
Προσεχε .
Περνας στην ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ!!! :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Καλοοο! Ομως απλα θελω να κανω καπως πιο...ανθρωπινες τις συνδεσεις γιατι εχω τα απλα φθηνοκαλωδια που συνοδευουν τις συσκευες. Αναμενω...ενθαρρυνση!

Reaction score
0
τα καλα καλωδια ειναι σαν τα καλα λαστιχα στο αυτοκινητο οσο πιο καλα τοσο μεγαλυτερες συγκινισεις προσφερουν συν ειναι και διαχρονικα αληθεια τι λαστιχα εχουμε σατα αυτοκινητα μας ? καλα η ..............

Reaction score
14
lakiss51 said:
Εννοω καλωδια rca, οπτικης ινας, σκαρτ, ηχειων κλπ. Ως προς το φθηνο εννοω να μην υπερβαινει η δαπανη για ολες τις συνδεσεις ενος τυπικου συστηματος τα 300-400€.

Νομίζω....ότι τα 100 με 160 χιλιάρικα (το έκανα δραχμές για "δραματικούς" λόγους :p ) για καλώδια σε
ένα "τυπικό" σύστημα...είναι ένα σοβαρό ποσό...που μόνο τυπικό δεν είναι.
Όπως είπε και ο Ανδρέας...πρόσεξε....περνάς στην Σκοτεινή πλευρά.
Σε αυτήν που ο κουβάς δεν έχει πάτο! :p :lol:

Reaction score
14
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
Εσυ κε preve κυτα να ανεβασεις τισ φωτο και ασε τους ...πατους :lol:
Εγώ να σας προστατέψω προσπαθώ.... :p 8) :lol:

Reaction score
5
Λοιπον, εχουμε και λεμε.... παρε 2 παραδειγματα....

HDMI ... 5m : 30-35€ vs 100-300€
coaxial x2 (cd-dvd) ... 1.5m : 25€ vs δεν ξερω...

αρα η τιμη 300-400€ που λες εξακολουθει να ειναι υπερβολικη!!!

Reaction score
0
προσεξε την σκοτεινη πλευρα η αλλιως μεινε εκει που εισαι που μου ειχε πει και ο κυρ Γιαννης ασχετα αν αυτος ειχε χωσει αρκετα μυρια σε καλωδιακια
η απλα μην αναζητας το καλυτερο κινδυνευεις
εχθρος το καλου ειναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ
και οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια
ο κουβας δεν εχει πατο ρειξτε μεσα ολα τα dvd βιντεοκασετες και σε λιγο τα hddvd discs ενοψει της ανερχομενης τεχνολογιας που ολοι μιλαμε συν προβολεις 720ρ ενισχυτες και παει λεγοντας..............

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Λοιπον, εχουμε και λεμε.... παρε 2 παραδειγματα....

HDMI ... 5m : 30-35€ vs 100-300€
coaxial x2 (cd-dvd) ... 1.5m : 25€ vs δεν ξερω...

αρα η τιμη 300-400€ που λες εξακολουθει να ειναι υπερβολικη!!!
Kλωδιο hdmi υπαρχει ηδη (supra 10m) αρα βγαινει απο την λιστα. Ενταξει ισως ειναι αρκετα τα 300€ αλλα απλα ειναι ενδεικτικα μεχρι που φθανει το...παπλωμα! Αν με λιγοτερα μπορω να παρω κατι καλο,(περαν των πωλουμενων στα ...μεγαλομαγαζα τυπου bluesky!) θα πω οχι; Οσο για τα λαστιχα που λεει ο Αργυρης εχω στην Alfa τα Mishelin pilot exalto! Τι λες, ειναι καλα; Το ξερω οτι ο κουβας δεν εχει πατο (εχω γεμισει αρκετους στο Στοιχημα!) αλλα δεν εχω σκοπο να συνεχισω!
Παντως περιμενω προτασεις πως να φαω το...κρυφο ταμειο!

Reaction score
0
προσεξε γιατι οπως τα βουλκανιζατερ δεν παιρνουν πισω τα λαστιχα που εβαλες πριν 5 λεπτα μην δεν σου δουλευει το hdmi και μετα δεν ξερεις τι να το κανεις γιατι οπως ειπε και ο καθηγητης οτι εχει πανω απο 5 ευρο ειναι ακριβο

Reaction score
14
Λάκη, φίλε μου, πάρε καλώδια 400 € και βάλε τα στον τυπικό AV σου των..."400€" να δεις το φως σου.
Μάλιστα μπορείς να βάλεις και ακριβότερα καλώδια από το συνολικό κόστος του συστήματος σου
(προβολέας-AV-DVD) ώστε να κλείσεις τα στόματα όλων μας. :p 8)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αμαν βρε παιδια αφηστε με να δω...σκοταδι ("σκοτεινη πλευρα"δεν ειπαμε;). Εγω εθεσα ενα χρηματικο οριο με την ...ορεξη να ξεφυγω απο τα φθηνιαρικα, αλλα βεβαια δεν θελω να πιαστω και Κωτσος, ετσι; Αφου διαφωνειτε με τη διαθεση τετοιου ποσου γιατι δεν μου προτεινετε εναλλακτικες λυσεις; Ο AV Preve ειναι των 1100e (Pioneer και: Panasonic eh 65 - optoma 72i - B&W MT20)

Reaction score
14
lakiss51 said:
Ο AV Preve ειναι των 1100e (Pioneer και: Panasonic eh 65 - optoma 72i - B&W MT20)
Ναι...κάτι θυμόμουν. Χρησιμοποίησα το ποσό ... για τυπικούς λόγους...ποιητικής αδείας. :wink:

Reaction score
0
400 euro μονο τοσο κανει το καλωδιο που εχω στο dvd του σκυλιου βαλτε κατι παραπανω ετσι και αλλιως διαφορα δεν θα δειτε ουτε με φτηνο καλωδιο ουτε με ακριβο
οπως λενε και οι αμερικανοι δεν φταιει το παιχνιδι ο παικτης φταιει
μερικοι δεν θελουν να δουν και αλλοι δεν μπορουν.................

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ως ειθισται εδω μεσα, το θεμα ξεστρατιζει και παει κατα...!!!

Reaction score
0
Να σε βοηθήσω λίγο (άσε τους άλλους να λένε...):
για καλώδια ηχείων 50μ, HDMI 12,5μ, Component 15μ, διάφορα 1,5μ οπτικά και μονοαξονικά το κοστούμι πήγε γύρω στα 700 ευρώ...
Ποιότητες κάτι εκεί κάπου στο μέσο όρο, με το πιο ακριβό να είναι το HDMI για να παίζει 1080p.
Επομένως το budget που έχεις είναι ρεαλιστικό. Αν τα μέτρα είναι πολλά τότε θα το υπερβείς.
Δυστυχώς το άθλημα θέλει πολλά μέτρα σε καλώδια και σχετικά καλής ποιότητας άρα αυξημένο budget.

Reaction score
0
Για coaxial(1694A) και interconnect (89259,1505F) δες εδώ http://www.bluejeanscable.co.uk/index.htm. Belden με βύσματα canare. Τίμια και αξιόπιστα επαγγελματικά καλώδια για τα οποία έχουν γραφεί και ακουστεί πολλά και στο φορουμ και στο ιντερνετ. Προσοχή το 89259 είναι πολύ δυσκαμπτο.
Για scart δες τα supra.
Για ηχεία δεν ξέρω. Ισως κανα μεταχείρισμένο? Eγώ παντως παίζω με qed, sommer, kimber. Α, άλλαξα και τους βραχυκυκλωτήρες των ηχείων με καλώδιο. Και μην ξεχνάς να σφίγγεις και να ελέγχεις τις επαφές.
Για ρευματος......άλλη ιστορία. Τώρα πήρα κατι θωρακισμένα lapp για να αντικαταστήσω kimber και μαμισια. Τι κατάλαβα από τα καλώδια ρευματος???? Mάλλον κάτι πολύ λίγα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan