Κάρτα ήχου για Logitech Z906 5.1

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, σε λίγες ημέρες θα αγοράσω τα ηχεία Logitech Z906 5.1, όπου θα συνδεθούν με laptop για μουσική χρήση. Θέλω να αγοράσω και μία κάρτα ήχου usb, όπου θα συνδεθούν εκεί με οπτική ίνα. Έχω καταλήξει σε τρεις, συγκεκριμένα: Creative Sound Blaster G6/X4/X3, και θα ήθελα να με βοηθήσετε ποια κάρτα να διαλέξω, όπου να ταιριάζει με τα συγκεκριμένα ηχεία για μουσική κυρίως!

TGD

Reaction score
10.354
Δεν ελέγχεις αν ο υπολογιστής έχει ήδη οπτική έξοδο μέσα στο βύσμα ακουστικών; Έτσι δεν θα χρειαστεί κάρτα ήχου.

Κι αν δεν έχει, μήπως απλώς πρόσθεσης μια έξοδο toslink αντί να αγοράσει μια ακριβή κάρτα ήχου που δεν θα χρησιμοποιηθεί στην πράξη;

Last edited:

Reaction score
0
Καλημέρα, αρχικά να πω ότι δεν έχω θέμα να δώσω 100-150€ για κάρτα ήχου η οποία ξέρω ότι θα δώσει έξτρα ποιότητα και ένταση στα ηχεία, και ξέρω ότι και οι 3 κάρτες που ανέφερα το κάνουν αυτό και με τα συγκεκριμένα ηχεία καθώς έχω διαβάσει πολλά reviews και πολλοί τις έχουν δοκιμάσει με τα ηχεία που θέλω να αγοράσω. Το θέμα μου εμένα είναι ποια από τις 3 να διαλέξω. Θέλω η κάρτα ήχου να ταιριάζει σε αυτά τα ηχεία τα οποία έχω επιλέξει, και να είναι για μουσική κυρίως παρά ταινίες/gaming. Έχω διαβάσει reviews και στις 3 κάρτες ήχου που ανέφερα, και πολλοί λένε ότι κάνουν και για μουσική, και αρκετοί τις έχουν δοκιμάσει με τα Logitech Z906 και λένε ότι ανεβάζει πολύ την ποιότητα και την ένταση. Απλά αφού έχω σκοπό να δώσω 100-150€ σε κάρτα ήχου, και έχω καταλήξει σε αυτές τις 3 που ανέφερα στο πάνω μήνυμα, θέλω να με βοηθήσει κάποιος που ξέρει ποια θα ταιριάζει καλύτερα με τα Logitech Z906 τα οποία θα παίζουν κυρίως μουσική, αλλά και ταινίες/games. Π.χ. είδα στα specs ότι η Creative Sound Blaster X4/X3 έχει Hi-Res 32-bit/192kHz και 115db, ενώ η G6 έχει Hi-Res 32-bit/384kHz και 130db, εκεί κερδίζει η G6 προφανώς, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει μόνο αυτό για να την επιλέξω, γι'αυτο ρώτησα εδώ να μου πει κάποιος που ξέρει. Ξέρω σίγουρα ότι και οι τρεις κάνουν για τα Logitech Z906, ή έστω ότι έχουν δοκιμαστεί με αυτά τα ηχεία και δουλεύουν απίστευτα, αλλά δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη για μουσική κυρίως σε αυτά τα ηχεία.

Reaction score
11.733
Εγώ προτείνω την Creative Sound Blaster X4, γιατί έχει και διακριτές εξόδους για κάθε ηχείο, για περισσότερη ευελιξία στο μέλλον.

Reaction score
0
Καλημέρα Πέτρο. Αυτό με τις εξόδους για μπροστά/πίσω/sub το είδα και εγώ, αλλά πως θα συνδεθούν ξεχωριστά τα ηχεία εκεί δεν κατάλαβα να πω την αλήθεια...

Reaction score
5.624
Στο πλαινο του subwoofer εχει ξεχωριστες εισοδους για ολα τα καναλια αυτο εννοει ο Πέτρος,οποτε εκει θα ενωσεις την καρτα ηχου.

Reaction score
0
Οκευ ναι κατάλαβα, μάλιστα θα χρησιμοποιήσω και καλώδιο της Crystal Audio 340 κλώνων, που είναι αρκετά καλύτερο από το καλώδιο που έχει μέσα στη συσκευασία η Logitech, και πολλοί είπαν ότι με το συγκεκριμένο καλώδιο είδανε αισθητή διαφορά, και δεν είναι και ακριβό, 4€ τα 15μ. Αυτό που ανέφερα πριν για τις κάρτες ότι η Χ4/Χ3 έχουν Hi-Res 32-bit/192kHz και 115db ενώ η G6 Hi-Res 32-bit/384kHz και 130db ισχύει μόνο για ακουστικά; ή και για ηχεία; Επειδή υπάρχει αρκετή διαφορά στα db, λογικά θα είναι πιο δυνατή σε ένταση...Να πω την αλήθεια έκλεινα προς G6, αλλά αν κάποιος ξέρει από κάρτες και τις συγκρίνει και τις 3, και δει ότι κάποια άλλη είναι καλύτερη για μουσική σε αυτά τα ηχεία εννοείται θα τον ακούσω!

Reaction score
5.624
Διαφορετικη προταση,αφου θελεις μουσικη γιατι δεν αγοραζεις μια focusrite scarlett μαζι με δυο τεμαχια απο αυτα τα presonus e7 Xt .Δεν εχουν σχεση τα ηχεια υπολογιστη με ηχο κανονικο,εντυπωσιακα ναι αλλα σε εναν δικο τους κοσμο.

Reaction score
0
Το είχα σκεφτεί για αυτοενισχυόμενα, δεν θέλω τόσο μεγάλα σε μέγεθος, τα Logitech είναι πολύ μικρά, συν ότι θα βιδωθούν στο τοίχο με βάσεις, επίσης θέλω και sub, και το sub της Logitech είναι κτήνος, και θέλω ο ήχος να έρχεται από μπροστά και πίσω, άρα θέλω 4.1 που έτσι θα παίζουν και τα Logitech, για να γεμίζει ωραία το δωμάτιο. Έχω καταλήξει στα Logitech, αυτό δεν αλλάζει, απλά θέλω να αγοράσω μία από τις 3 κάρτες ήχου. Τα Logitech τα έχω ακούσει, τα έχει ένας φίλος, έχουν ήχο κρύσταλλο και δεν μπορείς να ακούσεις πάνω από το 60-70% της έντασής τους, όχι λόγω παραμόρφωσης, αλλά γιατί θα κουφαθείς, και στο 100% της έντασης παίζουν πολύ καθαρά, άρα σκέφτομαι ότι αφού θα χρησιμοποιήσω άλλο καλώδιο για την σύνδεση των δορυφόρων, συν την κάρτα ήχου με οπτική ίνα, θα απογειωθούν!

Reaction score
0
Αποκλείεται να μην κάνει τίποτα η κάρτα γιατί αρχικά στις αξιολογήσεις της κάρτας, άτομα που έχουν αυτά τα ηχεία, και πήρανε την κάρτα ήχου, και αναφέρουν ότι τα σύνδεσαν με οπτική ίνα, είπαν ότι ανεβάζει πολύ την ποιότητα και την ένταση, άρα η κάρτα δεν είναι απλά για να συνδεθούν με οπτική ίνα, αλλά και για επεξεργασία του ήχου μέσω της κάρτας. Επίσης, υπάρχει πρόγραμμα της Creative για τον υπολογιστή, όπου από εκεί γίνονται όλες οι ρυθμίσεις, το θέμα είναι ποια από τις τρεις κάρτες είναι η καλύτερη για μουσική, για τα ηχεία που ανέφερα, ώστε να προχωρήσω σε αγορά της κάρτας, εγώ προσωπικά σαν "άσχετος", σύγκρινα και τις τρεις κάρτες στο site της Creative, και κατέληξα στην G6, αλλά θέλω να μου το επιβεβαιώσει και κάποιος που γνωρίζει από κάρτες ήχου! Η χρήση της όπως είπα θα είναι κυρίως για μουσική αλλά και για ταινίες και gaming που και που. Επίσης πάνω στην κάρτα ήχου, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα gaming ακουστικά που έχω, όταν θα παίζω παιχνίδια, άρα η κάρτα στην ουσία δεν θα είναι απλά για να συνδέσω τα ηχεία με οπτική ίνα και να έχω καλύτερο ήχο, αλλά πιο πολύ με νοιάζει για να έχω καλύτερο ήχο στα ηχεία όταν θα ακούω μουσική.

Reaction score
2.206
Καθόλου δεν αποκλείεται. Μπορεί προηγουμένως να άκουγαν από την onboard αναλογική θύρα της μητρικής.

Reaction score
0
Πάντως πιστεύω ότι και με οπτική ίνα να συνδεθεί στην κάρτα, πάλι μπορεί να γίνει επεξεργασία του ήχου, εφόσον υπάρχει και πρόγραμμα για τον υπολογιστή της κάρτας

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489