Καίγονται χωριά στο Αίγιο και την Κεφαλονιά...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Στην πατρίδα μου το Αίγιο καίγονται ολόκληρα χωριά... το ίδιο και στην Κεφαλλονιά!

Αργά το απόγευμα έμαθα ότι παραλίγο να καεί και ένα τεράστιο πεύκο που το θυμάμαι από 5 χρονών παιδί στο κτήμα του θείου μου 30 μέτρα από το σπίτι...

Η κατάσταση είναι απελπιστική:

"Δραματική ημέρα η Τετάρτη, με περισσότερες από 200 πυρκαγιές να καίνε τη χώρα απ' άκρου εις άκρον. Στο χωριό Μαμουσιά του Αιγίου βρέθηκε απανθρακωμένος ένας 75χρονος. Σε Αχαΐα, Κεφαλλονιά και Καστοριά τα μεγαλύτερα μέτωπα. Κάηκαν σπίτια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και εννέα ελικόπτερα του στρατού επιστρατεύθηκαν για τον απεγκλωβισμό τους. Στο έλεος της φωτιάς παραδόθηκαν σπίτια στα Κουνινά Αιγίου και στην Κμπιτσάτατης Κεφαλλονιάς, όπου οι πυρκαγιές συνέχιζαν το βράδυ της Τετάρτης το καταστροφικό τους έργο. Σε γενική επιφυλακή τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο Αίγιο, η φωτιά έφθασε στο χωριό Πυργάκι, ενώ δόθηκε διαταγή εκκένωσης για τα Κουνινά, τα Μελίσσια, το Αχλάδι, το Μαυρίκι και την Πτέρη. Ένας 75χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος στο χωριό Μαμουσιά. Πρόκειται για τον Σ.Λ., ο οποίος, αν και κλήθηκε να εγκαταλείψει το χωριό του όταν πλησίαζε το πύρινο μέτωπο, επέλεξε να μείνει κοντά στο σπίτι του, για να προστατεύσει τα πρόβατά του.
Τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που είχαν σπεύσει στις περιοχές που απειλούνταν από τη μεγάλη πυρκαγιά προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε έξι ηλικιωμένους που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καπνού, ενώ ένα άλλο άτομο που τραυματίστηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Με απόφαση του Δήμου Αιγίου οργανώθηκε κέντρο υποδοχής πυροπαθών στο 1ο Λύκειο της πόλης.

Στο Πυργάκι και τα Μελίσσια εγκλωβισμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα Super Puma. Κάτοικοι των Μελισσίων που εγκλωβίστηκαν στο χωριό κατέφυγαν στο γήπεδο για να σωθούν.
Η πυρκαγιά έφθασε γύρω από τη Μονή Ταξιαρχών (Σ.Σ. χτίστηκε το 1600 μ.χ.), όπου είχαν εγκλωβιστεί δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννης Λούπης. Οι μοναχοί είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα από το μοναστήρι.
Η κυκλοφορία τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πάτρας, στο ύψος του Διακοπτού, διακόπηκε, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που κατέβηκε μέχρι το δρόμο.

Η διακοπή της κυκλοφορίας έγινε για να μην κινδυνέψουν διερχόμενοι οδηγοί, αλλά και για να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όσοι κινούνται προς Πάτρα και Ηλεία θα πηγαίνουν στον προορισμό τους μέσω Τρίπολης, ενώ για όσους κινούνται προς Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα η εκτροπή γίνεται μέσω Λειβαδιάς - Ιτέας - Ναυπάκτου.

Η πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά επεκτάθηκε και στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, στην περιοχή Σκάλα. Ο Δήμος Ελειού Πρόννων είχε κηρυχθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πυροσβέστες επιχειρούσαν με εναέρια και επίγεια μέσα να τιθασεύσουν τις φλόγες, που απειλούσαν τα χωριά Καπανδρίτι, Ξενόπουλο, Αγιος Γεώργιος, Αγία Ειρήνη, Κρεμμύδι και Μαρκόπουλο.
Ζώα και σπίτια κάηκαν, ενώ από τους καπνούς ένας πυροσβέστης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλλονιά κινδύνεψε και ένα αεροσκάφος Canadair που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης, όταν υπέστη απώλεια ισχύος στον ένα κινητήρα. Οι πιλότοι του ωστόσο κατάφεραν να το προσγειώσουν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Ελειού-Πρόννων του νομού Κεφαλλονιάς, οι Δήμοι Αιγαίου, Καλαβρύτων, Συμπολιτείας, Διακοπτού, καθώς και η κοινότητα Λεοντίου της Νομαρχίας Αχαΐας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω των πυρκαγιών."

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προχθες το πρωι ακουγα την πρωινη εκπομπη του "9,84" οπου και ειχαν καλεσμενο τον κ.Καρατζαφερη.
Ο προσκεκλημενος σε καποια στιγμη ειπε πως πριν λιγες ημερες ειχε ταξιδεψει για την Τουρκια.
Ενω το αεροπλανο διεσχιζε την χωρα μας μπορουσε να δει φωτιες σχεδον παντου σε σημειο που του θυμισε Μεγαλο Σαββατο, οταν οι πιστοι μαζευονται με τα κερια τους.
Στην Τουρκια, με το ιδιο κλιμα και ιδια περιπου Φυσικη κατασταση δεν ειδε ουτε μια φωτια...

Τα ομορφα χωρια, ομορφα καιγονται?

Reaction score
0
Ρε παιδιά απορία έχω. Σας φαίνονται φυσιολογικές τόσες πολλές πυρκαγιές? Σε τόσο μεγάλο βαθμό και σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη? Είμαι σχεδόν 45 χρονών και αυτό το πράγμα δε το θυμάμαι. Θυμάται κάποιος άλλος κάτι τέτοιο?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
"Το θάνατο δύο γυναικών στο Ανω Διακοπτό Αχαΐας επιβεβαίωσαν οι Αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης o διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ Σταύρος Πεντέας. Συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όσον αφορά την φωτιά, εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα στην ανατολική και κεντρική Αιγιάλεια σε μέτωπο 40χλμ, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την εκκένωση και άλλων χωριών.

Οι Αρχές έχουν ήδη εκπονήσει σχέδιο για την εκκένωση του νοσοκομείου Αιγίου, εφόσον η πυρκαγιά φθάσει κοντά σε αυτό. Σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Ωστόσο, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές μεταξύ Αιγίου, Διακοπτού και Καλαβρύτων.

Κλειστή παραμένει η νέα ΕΟ Πατρών-Κορίνθου από το 156ο έως το 172ο χιλιόμετρο. Αντίθετα, αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η κυκλοφορία στην παλαιά ΕΟ Πατρών-Κορίνθου.

Σύσκεψη για την κατάσταση στο νομό Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ζητήσει τη συμβολή Γερμανίας και Ρωσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στην Αχαΐα θα βρεθεί το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. "

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χρήστος Ακρατόπουλος;526222Σύσκεψη για την κατάσταση στο νομό Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ζητήσει τη συμβολή Γερμανίας και Ρωσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Στην Αχαΐα θα βρεθεί το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. "[/quote said:
Eε, μην εισαστε και αχαριστοι.
Βυρωνας και Γιωργακης στην Αχαια?
Τωρα μπορω να κοιμαμαι ησυχος...

Reaction score
14
τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο λιγότερο ανίκανος... κάτι που σε τελική είναι ντέρμπυ κορυφής...ή πάτου...!!!

Δεν ξέρω αν εχω και εγώ ξαναδεί τόσες πυρκαϊές ταυτόχρονα και ακόμα εχουμε εναν Αυγουστο να διανύσουμε, αλλά το σίογυρο είναι ότι πολλους εξυπηρετούν αυτές. Απο την μία η ανικανότητα, απο την άλλη ο ερασιτεχνισμός και απο την άλλη το ξεχαρβάλωμα σχεδών όλων των μηχανισμών με τοποθέτηση κομματόσκυλων στην θέση αλλου χρώματος κοπρόσκυλα... που ομως μετά απο 20 χρόνια είχαν μάθει τα στοιχειώδη.

Με στεναχωρεί διπλά το γεγονός οτι στηριζόμαστε σε ερασιτέχνες στρατιωτικούς να μας προστατευσουν την χώρα, όπως σε ερασιτέχνες αστυνόμους να μας αστυνομέυσουν, και σε ερασιτέχνες πυροσβέστες να προστατευσουν τον εθνικό και προσωπικό μας πλούτο.

Είμουν παρών σε μία κατάσβεση φωτιάς σε αποθήκη στον Πειραιά πρίν 2 μέρες, και εβλεπα αποτην αρχή που ήρθαν οι πυροσβέστες πόσο ανοργάνωτοι ήταν για κάτι που είναι ρουτίνα. Εχω δεί πυρόσβεση στην Αγγλία (Λονδίνο) στο διπλα κτηριο και αληθινα ηταν σαν να εβλεπα ταινία. Ολοι ηξεραν τι εκαναν, ειχαν crowd controller, ειχαν τον chief co-ordinator, εναν για να μιλάει με δημοσιογράφους και να κοντρολάρει τηλεοπτικά συνεργεία.

Στον Πειραιά ήταν μπάχαλο, απο αλλού τσιγγάνοι γύφτοι πρατρεχάμενοι, περαστικοί, παπαράτσι, Νερωντες, και κάπου ενας αρχιπυροσβέστης να δίνει πρόσταγμα.

Δεν τσουβαλιάζω αλλά ναι είναι πολλοί για τσουβάλι...!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το σπίτι στο κτήμα του θείου μου σώθηκε γιατί έτυχε να είναι εκεί εκείνη την ώρα πυροσβεστικό όχημα που γέμιζε νερό από το σπίτι...

Αλλιώς δεν είχε καμία ελπίδα...

Reaction score
0
Απάντηση: Καίγονται χωριά στο Αίγιο και την Κεφαλονιά...

Για τα μπάζα θάλεγα να μην πω Γ Τ Π Κ
(στο post του dream αναφερόμουν)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Κάηκε βέβαια το πατρικό σπίτι της θείας μου στον Αι-Γιάννη μαζί με πολλά ακόμα στο χωριό...

Δεν έμειναν σταφίδες και Ελιές ούτε για δείγμα σε όλη αυτή την περιοχή... η πλειοψηφία των κατοίκων εκεί είχαν ως μόνο εισόδημα αυτές τις καλλιέργειες.

Σε όλη την περιοχή στο κτήμα του θείου μου κάνουν βάρδιες οι κάτοικοι εφοδιασμένοι μόνο με λάστιχα...

Το Αίγιο καταστρέφεται για 2η φορά μετά τον σεισμό του 1995...

Για τις ευθύνες ας μιλήσουμε αργότερα. Είναι τεράστιες.

Reaction score
5
Είπαμε. Εκλογές έρχονται. Μου φαίνεται έχετε ξεχάσει τι γίνεται πριν τις εκλογές κάθε φορά.

Reaction score
0
α) Δήλωση κ. Καραμανλή μετά από συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, 13 Μαρτίου 2007

«Συντονίζουμε τις δράσεις μας με βάση το δίπτυχο «Έγκαιρη πρόληψη - Αποτελεσματική αντιμετώπιση». Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εφαρμόζει φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

β) Κοινή συνέντευξη κ. Π. Παυλόπουλου και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Φούρλα, 14 Μαρτίου 2007

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «…Έτσι, το τονίζω: Φέτος για πρώτη φορά, και ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης επειδή οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς, από τη μια πλευρά η Πολιτεία οργάνωσε την λήψη μέτρων, τον σχεδιασμό τους και την εκτέλεσή τους νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Και, εν πάση περιπτώσει, όλος ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας και η λήψη των σχετικών μέτρων πήγαν ένα μήνα νωρίτερα. Δηλαδή μέσα στο Μάρτιο και όχι τον Απρίλιο, όπως γινόταν συνήθως. Από πλευράς, λοιπόν, Πολιτείας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται οτι μια εβδομάδα πριν απο αυτές τις δηλώσεις είχαν αρχίσει τα οργανα με ΤΑ δομημενΑ ομολογΑ οποτε κατι έπρεπε να ειπωθεί μηπως και αλλαζε η ατζεντα...
Ετσι προέκυψαν οι παραπανω δηλώσεις....

Reaction score
0
Το σημείο κλειδί εδώ είναι το ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται. Το θέμα είναι το πόσο είναι διατεθειμένοι κάποιοι να τις κερδίσουν.
Το πρόβλημα δεν είανι θέμα ικανότητας. Σκεφτείτε κάτι απλό. Τις τελευταίες 2 μέρες 200 πυρκαγιές σε ΟΛΗ τη χώρα. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 10000 πυροσβέστες αντιστοιχούν 50 άτομα σε κάθε πυρκαγιά. Και έλα εσύ με όλη την ικανότητα σχεδιασμού και τη καλή διάθεση και μοίρασέ τους αυτούς σε όλη τη χώρα. Κρίνε τη σοβαρότητα και την έκταση που μπορεί να πάρει η καθεμία και αποφάσισε. Μόλις χτες το βράδυ δόθηκε διαταγή γιά ενισχύσεις από Αθήνα σε Αίγιο. Και τώρα πές μου. Αν ξεσπάσει μία πυρκαγιά στην Αθήνα τι κάνεις? Τους γυρνάς πίσω? Τους παίρνεις από που γιά να τους πας που? Εξαντλημένους εξαθλιωμένους πεινασμένους πυροσβέστες. Που γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα από δω κι από κει. Και πες μου τώρα ότι φταίει ο σχεδιασμός. Αποδειξέ το μου.
Δε ξέρω ρε παιδιά. Δε μαρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά πολύ οργανωμένα πράγματα βλέπω. Ξεσπάσαν όλες μαζί με τη μία σε πολλά μέρη και δεν έχουν σταματήσει εδώ και βδομάδες. Δε μου κάνει καθόλου φυσιολογικό αυτό. Και εκεί καταλήγω από κει που άρχισα. Δε ξέρω...
Και σημειωτέον επειδή και γω από το Αίγιο είμαι. Αυτά τα μέρη που καίγονται ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ. Μιλάμε γιά καλλιέργειες. Οπότε καταρρίπτεται η δικαιολογία των αυθαίρετων.

Reaction score
164
Δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση των εκλογών με το ότι η Ελλάδα καίγεται.
Ποιοί την καίνε και γιατί;
Οι πράσινοι για να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανοργάνωτη; Δεν νομίζω. Έχουν ένα σωρό άλλα πατήματα να το κάνουν. Έτσι και αλλιώς δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε τόσες πολλές φωτιές και είχαν παρουσιάσει την ίδια εικόνα.

Reaction score
0
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 10000 πυροσβέστες αντιστοιχούν 50 άτομα σε κάθε πυρκαγιά. Και έλα εσύ με όλη την ικανότητα σχεδιασμού και τη καλή διάθεση και μοίρασέ τους αυτούς σε όλη τη χώρα. Κρίνε τη σοβαρότητα και την έκταση που μπορεί να πάρει η καθεμία και αποφάσισε. Μόλις χτες το βράδυ δόθηκε διαταγή γιά ενισχύσεις από Αθήνα σε Αίγιο. Και τώρα πές μου. Αν ξεσπάσει μία πυρκαγιά στην Αθήνα τι κάνεις? Τους γυρνάς πίσω? Τους παίρνεις από που γιά να τους πας που?
Μα, φίλε μου, η λύση είναι απλή και εφαρμόστηκε με επιτυχία:

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

Reaction score
164
Μα, φίλε μου, η λύση είναι απλή και εφαρμόστηκε με επιτυχία:

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ
Λυπάμαι, αλλά δεν το κατάλαβα...
Τώρα έχουμε λιγότερους πυροσβέστες από παλιά; Τι γινόταν πριν μερικά χρόνια;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: Καίγονται χωριά στο Αίγιο και την Κεφαλονιά...

Για τις ευθύνες ας μιλήσουμε αργότερα. Είναι τεράστιες.
Κάποια στιγμή όμως Χρήστο θα πρέπει να δούμε τι φταίει και καίγονται σπίτια...

Ποιος δήμος έχει κάνει αντιπυρικές ζώνες στα όριά του ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο πυρκαγιάς;

Ωραία τα σπιτάκια μες το δάσος δίνουν ειδυλλιακό τοπίο αλλά ποιος σκέφτεται τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Καλοί οι 10.000 δασοπυροσβέστες αλλά με τι εκπαίδευση τους παίρνουν;

Ως κλασσικοί Ελληναράδες όλοι σκέφτονται "έλα μωρέ εδώ θα πιάσει φωτιά;"...

Στον στρατό ήμουνα επικεφαλής σε δασοπερίπολα στην Κρήτη και στην Ξάνθη. Ο πυροσβέστης που μας συνόδευε πάντα ήξερε όλα τα ξέφωτα για να την "πέφτει" και όλα τα καφενεία στα χωριά. Στο τέλος έναν τον παράτησα και πήγα μόνος μου περίπολο. Κακώς δεν τον κατήγγειλα βέβαια στην υπηρεσία του...

Υπάρχουν χώρες (π.χ. ΗΠΑ και Καναδάς) με πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πυρκαγιές. Έχουν εξειδικευμένους δασοπυροσβέστες - κομάντος όπου με ελικόπτερο πηγαίνουν σε χρόνο ρεκόρ στην εστία της πυρκαγιάς και την σβήνουν στην γέννεσή της. Η ανίχνευση γίνεται μέσω δορυφόρου και είναι σχεδόν άμεση...

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Καίγονται χωριά στο Αίγιο και την Κεφαλονιά...

Υπάρχουν χώρες (π.χ. ΗΠΑ και Καναδάς) με πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πυρκαγιές. Έχουν εξειδικευμένους δασοπυροσβέστες - κομάντος όπου με ελικόπτερο πηγαίνουν σε χρόνο ρεκόρ στην εστία της πυρκαγιάς και την σβήνουν στην γέννεσή της. Η ανίχνευση γίνεται μέσω δορυφόρου και είναι σχεδόν άμεση...
"Μπλατσάρα" ερχεσαι στα λόγια μου... 10,000 ερασιτέχνες = 1,000 Highly trained professionals! και βάλε τα μισθολόγια των 9000 που γλιτώνεις. Αλλά βλέπεις 10,000 οικογένειες που ταίζεις είναι μια εκλογική περιφέρεια μονη της...

Reaction score
0
Αντιγράφω απο το www.ydt.gr

Oμιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Αθήνα,12/6/2005
...Ομολογουμένως παραλάβαμε αξιόλογο και πολύ σημαντικό έργο. Παραλάβαμε τη σκυτάλη και προσπαθήσαμε να τρέξουμε όσο η φύση των πραγμάτων επέτρεπε, με σύνεση, συνέπεια, μετριοπάθεια και αποτελεσματικότητα. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που είχαμε απέναντί μας, όπως προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο διαρκές αίτημα των πολιτών για συνθήκες περισσότερης ασφάλειας στην καθημερινότητα. Κρατήσαμε το βασικό κορμό της πολιτικής που είχε χαραχθεί και την επεκτείναμε σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Εκμεταλλευτήκαμε την ολυμπιακή εμπειρία. Ανοίξαμε νέους δρόμους και κτίσαμε πάνω σε αυτήν, αξιοποιώντας όσο μπορούμε καλύτερα αυτά που κερδίσαμε όλη την περίοδο. Επεκτείναμε τις διεθνείς περιφερειακές συνεργασίες με τη σύσταση σχετικού φορέα και σήμερα είμαστε επίσημοι σύμβουλοι ασφαλείας ή συμμετέχουμε στο γκρουπ των συμβούλων ασφαλείας σε όλες τις χώρες που διοργανώνουν μεγάλου μεγέθους γεγονότα και διοργανώσεις.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σημαντικές παρεμβάσεις που είχαμε κατά νου να κάνουμε.
Επιτρέψτε μου να πω πως ήδη παράγονται τα θετικά αποτελέσματα, όπως παραδείγματος χάρη η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, που ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του κυρίου Πρωθυπουργού με εντυπωσιακά αποτελέσματα ήδη το πρώτο τετράμηνο της λειτουργίας της.
Στηριχθήκαμε στον πολύ σωστό νόμο για τη βία στα γήπεδα. Τον επεκτείναμε και μόλις προχθές ανακοινώσαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Και στα ζητήματα προσωπικού κάναμε προσπάθειες. Ανάμεσα στα άλλα να πω ότι έχει ρυθμιστεί το επίδομα επικινδυνότητας, του οποίου η πρώτη δόση θα καταβληθεί το Σεπτέμβριο, όπως και η επέκταση της πλασματικής συντάξιμης πενταετίας σε όλο το προσωπικό.
Ρυθμίστηκαν σειρά θεσμικών ζητημάτων ουσιαστικού χαρακτήρα, όπως το «πόθεν έσχες» για όλο το προσωπικό, ο Κώδικας Δεοντολογίας, ενώ ολοκληρώνεται το Πειθαρχικό Δίκαιο για τα Σώματα Ασφαλείας.
Δώσαμε βάρος στην εκπαίδευση, στην επιμόρφωση. Βάλαμε στο στόχαστρο τη γραφειοκρατία και μειώσαμε σημαντικά τα στάδια επαφής του πολίτη με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.
Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ελληνικής Αγροφυλακής, όπως επίσης και για το άνοιγμα της ΕΥΠ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Απομένουν, βεβαίως, πάρα πολλά να γίνουν. Θα προσπαθήσουμε για αυτά.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Καίγονται χωριά στο Αίγιο και την Κεφαλονιά...

10,000 ερασιτέχνες = 1,000 Highly trained professionals!
Η πείρα, η ικανότητα, η εξυπνάδα κα δεν είναι προσθετικά μεγέθη.
100 ηλίθιοι δεν κάνουν έναν έξυπνο.
100 Κλουζώ δεν κάνουν έναν Πουαρώ.
100 Οκκάδες δεν κάνουν έναν Ροναλντίνιο.

Το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να ισχύει αυτή η ισότητα είναι όσο αφορά το κόστος εκπαίδευσης.

Αλλά γενικά έχω παρατηρήσει ότι όλα αυτά τα θέματα τα βλέπουμε αφ' υψηλού: Ανίκανοι πυροσβέστες, επίορκοι αστυνομικοί, τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αμόρφωτοι δάσκαλοι.
Αλλά ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι ΔΥ, οι δάσκαλοι... Εμείς είμαστε που φοροδιαφεύγουμε σε κάθε ευκαιρία και φωνάζουμε γιατί δεν δίνουν λεφτά για αεροπλάνα. Εμείς κοιτάζουμε να λαδώσουμε μπας και γλυτώσουμε κανένα πρόστιμο. Εμείς θα αγοράσουμε το οικοπεδάκι ευκαιρία στο δάσος ή μέσα στη θάλασσα και θα χτίσουμε το αυθαίρετο. Εμείς θα προσλάβουμε και αλβανούς χωρίς ΙΚΑ για να χτίζουν...
Εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος, είμαστε μέλη της κοινωνίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.338
Members
38.545
Νεότερο μέλος
Dimisdsg_707