Καινούργια Q-Acoustics ή μεταχειρισμένα Epos;

Reaction score
87
Θα ηθελα τη βοηθεια σας αγαπητοι. Θελω να παρω ενα ηχειο βασης για ενα μικρο χωρο και βρισκομαι σε διλλημα. Να προτιμησω τα Q-Acoustics 3020 καινουργια ή να τζογαρω με ενα ζευγαρι μεταχειρισμενα Epos ELS3 στα 180€ σε αριστη (λεει) κατασταση?
Τα Q-Acoustics σκεφτομαι να τα παρω απο Αγγλια που κατα καιρους βγαινουν αρκετα φθηνοτερα απο δω,οποτε οι τιμες ειναι με πολυ μικρη διαφορα.
Τα ηχεια θα συνδυαστουν με εναν Marantz 4400, ενα πικαπ Pro-Ject Essential II και θα κρεμαστουν στον τοιχο. Αν το αποφασισω αργοτερα, παιρνω και εναν προενισχυτη..
Φυσικα αν εχετε να προτεινετε κατι που μου διαφευγει, παρακαλω καντε το!

Reaction score
834
Και τα δύο ηχεία έχουν οπίσθια οπή για το bass reflex, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται απόσταση από τον πίσω τοίχο για να παίξουν σωστά. Αν το κρέμασμα στον τοίχο είναι μονόδρομος, θα συνιστούσα να βρεις κάποιο ηχείο με την οπή εμπρός.

Reaction score
431
Τα Epos ELS3 ειναι τα ηχεια με το μεγαλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση που εχω ακούσει. Φυσικα τα εχω ακόμη.

Θέλουν όμως αέρα απο πισω αν θελεις να τα κρεμάσεις σε τοιχο ψάξε άλλα, monitor audio bronze, castle κτλ με οπή στην μπάφλα εμπρος.

Reaction score
87
Ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις!Θα δω αν με παιρνει να κανω καπως αλλιως το setup αλλιως ηχεια με οπη στην μπαφλα μπροστα! Σε αυτην περιπτωση το διλημμα γινεται Monitor Audio Bronze καινουργια 2 ή Acoustic Energy 301 μτχ στα 300+.
Γενικα ποσο χωρο θελουν πισω οι αρχικες μου επιλογες?

Reaction score
7.089
epos φυσικα......τα εχω εδω και 14 χρονια και θα τα κρατησω μεχρι να βουλωσουν τα αυτια μου τελειως.Ειναι ηχειο που ενω ανηκει στη χαμηλη ,αντε μεσοχαμηλη κατηγορια τιμης, μπορει να αναδειξει τα συνοδα μηχανηματα.Τα εχω οδηγησει με ενισχυτη των 300 ευρω, αλλα και με ενισχυτη των 1200 ευρω (εννοεται δικα μου και με πολλες ωρες ακροασεων) και ο ηχος ηταν αισθητα διαφορετικος.Απορω γιατι μετα απο τοσα χρονια η epos δεν ξαναεβγαλε τοσο πετυχημενο ηχειο στην χαμηλη κατηγορια (ας ξαναβγαλουν το ιδιο εστω......το ηχειο ειναι κατι σαν συλλεκτικο,οσο και αν αυτο ακουγεται υπερβολικο).
Μπορει να εχει την οπη πισω,αλλα εχει μικρο βαθος (μολις 20 εκατοστα),οποτε μια βαση τοιχου με μεγαλο βραχιονα,αρα και αποσταση απο τον τοιχο,μπορει να ειναι οκ. Αποψη μου και συμβουλη μου,ακομα και στα 180 (αρκει οντως να ειναι σε αριστη κατασταση),μην τα χασεις.Παρτα και θα ειναι σα να κανεις μια μκρη επενδυση.

Reaction score
3.093
tanto,αν συνέχιζε να τα έχει στην παραγωγή και να παίζουν σαν ηχεία διπλάσιαςή τριπλάσιας τιμής,τι θα έκαναν οι άλλοι;
Υπάρχουν και μυστικές συμφωνίες,κάτι σαν το Σκοπιανό,για να είμαι και επίκαιρος

Reaction score
87
Απο βδομαδα θα εχω τα epos(λογικα). Μια καινουργια απορια γενναται. Ο ενισχυτης μου ειναι 8Ohm σε δικαναλη ρυθμιση και 4 σε quad. Τα ηχεια ειναι 4ohm. Τι να κανω και τι να περιμενω?? Υπαρχει περιπτωση να κανω ζημια με λαθος ρυθμιση? Ναι, ασχετος, I know...

Reaction score
87
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις συμβουλες! Τελικα πηρα ενα ζευγαρι Acoustic Energy 301 :) ,καθως λογω απουσιας εχασα 2 ζευγαρια EPOS απο 2 διαφορετικους πωλητες. Χωρις να εχω μετρο συγκρισης με αλλα ηχεια της προκοπης, ειμαι πααααρα πολυ ικανοποιημενος απο το ολο setup(προσθεσα και εναν προενισχυτη cambridge audio 551P)!

Reaction score
725
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις συμβουλες! Τελικα πηρα ενα ζευγαρι Acoustic Energy 301 :) ,καθως λογω απουσιας εχασα 2 ζευγαρια EPOS απο 2 διαφορετικους πωλητες. Χωρις να εχω μετρο συγκρισης με αλλα ηχεια της προκοπης, ειμαι πααααρα πολυ ικανοποιημενος απο το ολο setup(προσθεσα και εναν προενισχυτη cambridge audio 551P)!
Καλορίζικα!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis