Καλωδίωση & κεφαλή για AKAI AP-100

Reaction score
76
Καλησπέρα σας! Έχω το συγκεκριμένο πικάπ και σκέφτομαι να του αλλάξω την καλωδίωση του βραχίονα διότι δεν παίζει το δεξί του κανάλι..
Επι της ευκαιρίας θα αλλάξω και την κεφαλή του..Να βάλω μια της προκοπής..Σκέφτομαι για την Αudio Technica AT120E..

Το πικάπ είναι αυτό:
http://www.vinylengine.com/library/akai/ap-100.shtml

Είχα αγοράσει το Pro-ject Debut III και το πούλησα , διότι θεώρησα πολύ ψεύτικη την κατασκευή του.
Πιστεύω οτι το Akai με αυτές τις αλλαγές θα είναι αξιοπρεπέστατο..

Ποιά ειναι η γνώμη σας??

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τον Yamaha A-S1000 και ηχεία τα Monitor Audio RX8.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κ

κιμωνhifi

Guest
Ασφαλώς και θα είναι καλύτερο μετά τις αλλαγές. Τα καλώδια είναι ενσωματωμένα, σωστά; (ήχου & ρεύματος)

Κ

κιμωνhifi

Guest
Ποια ακριβώς έκδοση έχεις; του ρεύματος είναι "μαμά" αποσπώμενο;

Κ

κιμωνhifi

Guest
Αν του ρεύματος είναι το παλιό βάλε ένα νέο, απλό, μόνο για αξιοπιστία στο χρόνο. Η κεφαλή είναι ok, καλές ακροάσεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλησπέρα σας! Έχω το συγκεκριμένο πικάπ και σκέφτομαι να του αλλάξω την καλωδίωση του βραχίονα διότι δεν παίζει το δεξί του κανάλι..
Επι της ευκαιρίας θα αλλάξω και την κεφαλή του..Να βάλω μια της προκοπής..Σκέφτομαι για την Αudio Technica AT120E..
Εισαι σιγουρος οτι φταινε τα εσωτερικα καλωδια και δεν εχεις ηχο στο ενα καναλι?Καποτε φταινε τα αποσπωμενα καλωδιακια του κελυφους ακομη και η ιδια η κεφαλη σε σπανιοτερες περιπτωσεις.Σιγουρεψου μην μπαινεις στην φασαρια ανακαλωδιωσης αδικα.Η ΑΤ120Ε ειναι πολυ καλη κεφαλη και "παραδοσιακα" τις ΑΤ τις εβαζε η ΑΚΑΙ στα πικαπ της.

Reaction score
76
Ναι είναι σίγουρα τα εσωτερικά..Αλλά όπως και να έχει θα ήθελα να τα αλλάξω όλα αφού θα μπω στη διαδικασία για service..

Reaction score
1.173
Εγώ θα άλλαζα και ένα κέλυφος πρώτα.

Τα περισσότερα γιαπωνέζικα πικαπ που έχω ανοίξει να δω - επισκευάσω, τα καλώδια ύστερα από τόσα χρόνια ήταν σαν καινούργια.

Εάν δεν βρεις πραγματικά πρόβλημα στα καλώδια μην τα αλλάξεις.

Reaction score
782
Χθές που έστησα το Technics MK2 με μία Ortofon δέν μου έπαιζε το ένα κανάλι. Έβγαλα και έβαλα ξανά την κεφαλή και έπαιξε πλέον και στα δύο κανάλια ο ήχος.

Δέν είχε κάτσει καλά η κεφαλή. Στο SL-1200 μπαίνει μέσα στον βραχίονα και μετά βιδώνει για να σταθεροποιηθεί.

Δέν ξέρω άν είναι και εσένα το ίδιο..

Reaction score
76
Χθές που έστησα το Technics MK2 με μία Ortofon δέν μου έπαιζε το ένα κανάλι. Έβγαλα και έβαλα ξανά την κεφαλή και έπαιξε πλέον και στα δύο κανάλια ο ήχος.

Δέν είχε κάτσει καλά η κεφαλή. Στο SL-1200 μπαίνει μέσα στον βραχίονα και μετά βιδώνει για να σταθεροποιηθεί.

Δέν ξέρω άν είναι και εσένα το ίδιο..
Ακριβώς έτσι είναι και η δική μου..Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές χωρίς επιτυχία..Το πικάπ έχει ήδη σταλεί για service..Αλλαγή καλωδιώσεων και κεφαλή τελικά θα μπεί η Ortofon 2m Red..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.125
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam