Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.358
Απ'όσο έχω υπόψιν η Αρχή Λειτουργίας κλωβού Faraday προϋποθέτει αγώγιμα υλικά κατά τρόπον ώστε να θωρακίζει επαρκώς από Η/Μ πεδία και τις επιδράσεεις των. Αν πάλι έχουν αναπτύξει υλικά ανάλογα των γνωστών Stealth για την ακτινοβολία των ραντάρ που ν'απορροφούν την Η/Μ ενέργεια μετατρέποντάς την σε θερμότητα τότε η άνοδος στη θερμοκρασία θ'αναμενόταν ν'αυξάνει την ωμική αντίσταση στους αγωγούς.:sneaky:

To έχω πει από παλαιότερη περίπτωση, να μην κοιταζόμαστε στον...καθρέπτη καθώς πληκτρολογούμε για να κάνουμε ανάρτηση.
Μισο λεπτο ....ασε τα καλωδια και ολα τα αλλα που συζηταμε παρε το απλα με γνωσεις φυσικης Β Γυμνασιου
Φιαχνω ενα σιδερενιο κουτι και βαζω μεσα ενα ραδιοφωνακι
θεωρητικα το ραδιοφωνο δεν θα μπορει να λαβει κανενα σημα
λες λοιπον οτι αν εγω στρωσω απο μεσα η απο εξω η και απο τις δυο πλευρες του σιδερενιου κουτιου ΠΧ ενα πλαστικο φιλμ ωστε ο κλωβος στην επιφανεια του παυει να λειτουργει ως αγωγιμο υλικο
θα χασει τις ιδιοτητες του και ξαφνικα το ραδιοφωνα θα αρχισει να λαμβανει σημα ?

που πηγες σχολειο ?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.358
δυο συρματα της επιλογης σας χαλκος ασημι η οτι αλλο αγαπατε δινουν σημα ενος CD σε εναν ενισχυτη
τρεχουν παραλληλα το ενα διπλα στο αλλο
Φυσικη Β Γυμνασιου λενε οτι θα δημιουργησεις εναν πυκνωτη και μια χωρητικοτητα αναμεσα στα δυο συρματα .

Αν εβαζες ενα μεταλλικο λαμακι σιδερενιο αναμεσα στα δυο συρματα το οποιο δεν ειναι πρακτικο και εχει και αλλες επιδρασεις η χωρητικοτητα αυτη θα επεφτε .
Ομως αυτο δεν ειναι πρακτικο να γινει προφανως θα ειναι δυσχρηστο γιατι για να λειτουργησει πρεπει το λαμακι αυτο να ειναι γειωμενο ωστε να μειωσει την χωρητικοτητα μεταξυ των αγωγων του σηματος αλλα και την νεα χωρητικοτητα που δημιουργηθει απο το μεταλλικο ελασμα, ενω ιδανικα θα επρεπε να περικλειει ενα μεγαλο μερος του αγωγου η δυνατον να καλυψει ολη του την επιφανεια

Στο consumer audio αυτο δεν μπορει να γινει γιατι αυτο που εμεις γνωριζουμε ως γειωση ενω η σωστη ονομασια ειναι Δυναμικο μηδεν οπου αν ζητησεις να παρεις "γειωση " απο εκει δημιουργεις αλλα προβληματα οπως Ground loop κλπ

ειναι απολυτα πιθανον να λειτουργουσε με διαφορικη γειωση floating η dedicated οπως θελει ο καθενας να το πει πλην ομως αυτο δεν ειναι πρακτικο και δεν μενει ο καθε ενας σε σπιτια με κηπους ετοιμους για τρυπημα και εξτρα γειωσεις .

απαραιτητη προυποθεση ειναι οι αγωγοι και το ελασμα να ειναι ηλεκτρικα απομονωνοι απο τους αγωγους που μεταφερουν το σημα .

Στην περιπτωση που συζηταμε οταν το μη αγωγιμο υλικο περικλειει τους αγωγους εχωντας τις διοτητες του κλωβου Φαρανταυ τοτε η χωρητικοτητα πεφτει σημαντικα , και εφοσον πλεον εχεις την δυνατοτητα να τα κανεις και ελαφρως twisted, οπου τελικα στο συνολο πετυχαινεις ενα εξαιρετικα αξιοποιησιμο αποτελεσμα χωρις περιπλοκες για τον απλο χρηστη.

συμπληρωστε οτι λογο της φυσεως τουυλικου δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα να εφαρμοστει κατ ευθειαν πανω σ ε γυμνο αγωγο εκμηδενιζοντας αποστασεις που σημαινει μακραν καλυτερη αποδοση απο οποιαδηποτε αλλη μεθοδο που θα μπορουσε ΠΧ ναχρησιμοποιησει ενα foil για να κανει το ιδιο αλλα εκει πρεπει οπως δηποτε να υπαρχιε και καποιο μονωτικο αναμεσα .

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.043
Μισο λεπτο ....ασε τα καλωδια και ολα τα αλλα που συζηταμε παρε το απλα με γνωσεις φυσικης Β Γυμνασιου
Φιαχνω ενα σιδερενιο κουτι και βαζω μεσα ενα ραδιοφωνακι
θεωρητικα το ραδιοφωνο δεν θα μπορει να λαβει κανενα σημα
λες λοιπον οτι αν εγω στρωσω απο μεσα η απο εξω η και απο τις δυο πλευρες του σιδερενιου κουτιου ΠΧ ενα πλαστικο φιλμ ωστε ο κλωβος στην επιφανεια του παυει να λειτουργει ως αγωγιμο υλικο
θα χασει τις ιδιοτητες του και ξαφνικα το ραδιοφωνα θα αρχισει να λαμβανει σημα ?

που πηγες σχολειο ?
Εκεί όπου οι καθηγητές δεν βωμολοχούσαν ούτε και ανταγωνίζονταν όσους μαθητές διατύπωναν απορίες ή αντιρρήσεις.:sneaky:

Oυδέποτε αμφισβητήθηκε από μέρους μου η Αρχή Λειτουργίας για τον ίδιο τον κλωβό. Δεν έχω όμως υπ'όψιν κάποιο ΄΄μαγικό΄΄ υλικό επίστρωσης για την επικαλούμενη θωράκιση που να εξουδετέρωνε ολότελα το χωρητικό στοιχείο ανάμεσα στην πρώτη και οποιονδήποτε αγωγό σήματος θα περικλειόταν από εκείνη. Μέθοδοι ταπείνωσης - χωρίς εκμηδένιση- της επίμαχης χωρητικής συνιστώσας θα ήταν η αύξηση της απόστασης μεταξύ των επιμέρους ΄΄οπλισμών΄΄ , εφαρμογή θωράκισης ευρισκόμενης σε δυναμικό μηδέν ή... ομοαξονική περιβολή ως προς τον περικλειόμενο αγωγό σήματος.:sneaky:
...
Σε αυτη την περιπτωση κανεις ενα βημα πισω και ρωτας αντι να εισαι ειρων και χλευαστικος και σε μενα και στους υπολοιπους που συμετεχουν και να αποκαλεις ενα νημα που συμμετεχει τοσος κοσμος χαβαλε .
...
Υποχρεώνομαι αποκλειστικά για το παρατιθέμενο χωρίο να θεωρήσω ότι πρέπει να μ'έχεις εκ παραδρομής μπερδέψει με άλλα μέλη αφού ουδέποτε ο ίδιος έκανα τέτοια πράγματα.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.358
Εκεί όπου οι καθηγητές δεν βωμολοχούσαν ούτε και ανταγωνίζονταν όσους μαθητές διατύπωναν απορίες ή αντιρρήσεις.:sneaky:

Oυδέποτε αμφισβητήθηκε από μέρους μου η Αρχή Λειτουργίας για τον ίδιο τον κλωβό. Δεν έχω όμως υπ'όψιν κάποιο ΄΄μαγικό΄΄ υλικό επίστρωσης για την επικαλούμενη θωράκιση που να εξουδετέρωνε ολότελα το χωρητικό στοιχείο ανάμεσα στην πρώτη και οποιονδήποτε αγωγό σήματος θα περικλειόταν από εκείνη. Μέθοδοι ταπείνωσης - χωρίς εκμηδένηση- της επίμαχης χωρητικής συνιστώσας θα ήταν η αύξηση της απόστασης μεταξύ των επιμέρους ΄΄οπλισμών΄΄ , εφαρμογή θωράκισης ευρισκόμενης σε δυναμικό μηδέν ή... ομοαξονική περιβολή ως προς τον περικλειόμενο αγωγό σήματος.:sneaky:
Δεν έχω όμως υπ'όψιν κάποιο ΄΄μαγικό΄΄ υλικό επίστρωσης
Σε αυτη την περιπτωση κανεις ενα βημα πισω και ρωτας αντι να εισαι ειρων και χλευαστικος και σε μενα και στους υπολοιπους που συμετεχουν και να αποκαλεις ενα νημα που συμμετεχει τοσος κοσμος χαβαλε .
Δεν ειναι κακο δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα, καινουργια πραγματα στον χωρο βγαινουν καθε μερα

να εξουδετέρωνε ολότελα το χωρητικό στοιχείο
Την λεξη ΟΛΟΤΕΛΑ δεν την εχω πει ποτε εγω εσυ την ειπες ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλησε για ολοτελα, ειπαμε οτι προσπαθουμε να την κατεβασουμε οσο γινεται πιο κατω. κατ εμε το Ολοτελα ειναι αδυνατον η πρακτικα μη εφαρμοσιμο .

αύξηση της απόστασης μεταξύ των επιμέρους ΄΄οπλισμών΄΄
Αυξηση της αποστασης στο audio δεν μπορει να γινει τα καλωδια θα γινουν κεραιες ΑΜ και αυξηση της αποστασης ενω στην θεωρια εχει λογικη, στην πραξη δεν μπορει να γινει και προσθετικα δεν μπορει κιολας να θωρακιστει.( ενα βυσμα RCA εχει ενα καρρο χωρητικοτητα απο μονο του αυτα που εχουν μεταλλικο καπακι δεκαδες φορες περισσοτερο )

ομοαξονική περιβολή ως προς τον περικλειόμενο αγωγό σήματος.
Ομοαξονικη περιβολη για να γινει στον αγωγο απο καποιας μορφης θωρακιση με στοχο την μειωση της χωρητικοτητας προυποθετει οτι θωρακιζεις με αυτο και τους δυο αγωγους του κυκλωματος και φυσικα πρεπει να τους μονωσεις και ηλεκτρικα αρα θα υπαρχει καποιο διηλεκτρικο μεταξυ του αγωγου και της θωρακισης
Αλλιως φτανεις σε αυτο που ειπε ο Κογιας οτι το ομοξανικο καλωδιο ειναι κλωβος φαρανταυ το οποιο καταλαβαινουμε οτι ειναι λαθος
Θωρακισμενο ειναι, κλωβος φαρανταυ δεν ειναι απο την στιγμη που δημιουργει χωρητικοτητα.
το ομοξονικο καλωδιο ειναι ακριβως το ιδιο καλωδιο με οποιοδηποτε αλλο απλα εχει διαφορετικη δομηση, και αρα λογο τςη χωρητικοτητας που δημιουργει , τελειως διαφορετικα χαρακτηριστικα απο καποιο αλλο που ειναι δομημενο αλλιως

Μαλιστα το ομοαξονικο ειναι κατα πολυ χειροτερο απο ενα twisted καλωδιο διοτι η χωρητικοτητα ειναι ευθεως αναλογη της επιφανειας και του ογκου των αγωγων .Τα ομοξανικα επικρατησανστο audio επειδη ειναι ασφαλη και δεν κινδυνευουν να βαλουν θορυβους Δεν ειναι η βελτιστη λυση

το τελευταιο σου συμπερασμα ειναι σωστο και καταληγει εκει εκι που καταληξα και εγω , Απλα ο τροπος αυτος ειναι εξαιρετικα απλος και η ξεμπλεκεις κατ ευθειαν απο διηλεκτρικα μονωτικα κλπ

Last edited:

Reaction score
9.921
Moi :)
Και έχω και καλώδια με ενσωματωμένους.
8-)
Βρήκα ένα σετ φθηνό γύρω στα 15ευρο να βάλω στα καλώδια μεταξύ προ και τελικού και στα ρεύματος, βασικά για το γαμωτο :biggrin:

Αντιλήφθηκες κάποια διαφορά?

Reaction score
3.705
Θα μας τρελαίνετε τελείως.
Με μέγιστη στάθμη του CD στα 2 volts RMS δεν χρειάζεται τίποτε, ούτε κλουβιά ούτε καναρίνια.
Κακώς σας παρασύρει ο πανάσχετος σε συζητήσεις που δεν έχουν απολύτως καμία σημασία σε line εξόδους υψηλής στάθμης σε μικρές αποστάσεις της τάξης του ενός μέτρου.
Το φέρνει από εδώ το φέρνει από εκεί και στο τέλος θα βγάλει το συμπέρασμα να χωρίσουμε τις γυναίκες μας επειδή είναι όλες που@άνες.

Πίσω στο δημοτικό για τα βασικά,, ή ακόμα καλύτερα στη φυλακή όπου μαθαίνει κανείς πράγματα χρήσιμα.

Reaction score
9.921
Θα μας τρελαίνετε τελείως.
Με μέγιστη στάθμη του CD στα 2 volts RMS δεν χρειάζεται τίποτε, ούτε κλουβιά ούτε καναρίνια.
Κακώς σας παρασύρει ο πανάσχετος σε συζητήσεις που δεν έχουν απολύτως καμία σημασία σε line εξόδους υψηλής στάθμης σε μικρές αποστάσεις της τάξης του ενός μέτρου.
Το φέρνει από εδώ το φέρνει από εκεί και στο τέλος θα βγάλει το συμπέρασμα να χωρίσουμε τις γυναίκες μας επειδή είναι όλες που@άνες.

Πίσω στο δημοτικό για τα βασικά,, ή ακόμα καλύτερα στη φυλακή όπου μαθαίνει κανείς πράγματα χρήσιμα.
Καλά δεν μιλάμε για κάνα σοβαρό πόσο. 16ευρο 28 "δαχτυλίδια" φερριτη.
Για τον χαβαλέ βασικά.
Φαντάζεσαι να μετρήσω και να δω 1dB διαφορά? :biggrin:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.358
Σαν ρεζουμε σε αυτη την συζητηση το νοημα που βγαινει ειναι οτι ο τελειος αγωγος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Σε ολες τις εφαρμογες πχ line level η Ηχειων θα υπαρχει καποια παραμετρος η οποια ειναι αρνητικη.

Συζητησαμε λιγο τι λεει η σημερινη τεχνολογια και τι εξελιξεις υπαρχουν στο θεμα οπου και εκει η καταληξη ειναι οτι τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα του καλωδιου σε καποιο σημειο καποιο θεμα θα δημιουργησουν και η αντιμετωπιση των προβληματων ειναι δυσκολη αλλα απλα πιο εφικτη αυτο τον καιρο .

Φυσικα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ολα τα καλωδια παιζουν μουσικουλες και το νημα αυτο στηθηκε και προσπαθησε να προσφερει σε αυτους που ψαχνουν το κατι παραπανω.

Νομιζω οτι μετα απο σχεδον 50 σελιδες αυτο που γραφτηκε Το καταλληλο καλωδιο για την καταλληλη δουλεια
Ηταν και το πιο χρησιμο που γραφτηκε μετα απο τοσα πολλα που ακουστηκαν .

λεω να μεινω σε αυτο

κατα τα αλλα επειδη μου φαγατε τα συκωτια καλωδια για δοκιμες δεν προλαβα να φιαξω ( ηχειων μονο για biwiring ) αλλα θα γινουν τις επομενες μερες και οποιος θελει θα ερθει να παρει και αν θελει γραφει την αποψη του εδω οταν ετοιμαστουν .

τελος αν καποιος εχει ενα ερωτημα και θελει να συζητησει και να ανταλλαξει τις αποψεις του ομορφα ειμαι διαθεσιμος
χαβαλεδες και χασομερηδες δεν θα απαντησω αλλο .

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.043
Καλά δεν μιλάμε για κάνα σοβαρό πόσο. 16ευρο 28 "δαχτυλίδια" φερριτη.
Για τον χαβαλέ βασικά.
Φαντάζεσαι να μετρήσω και να δω 1dB διαφορά? :biggrin:
Βάλε και τα 28 μαζί στο ίδιο interconnect...:lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.043
Αμήν θεέ μου Ορφέα

Λυχνίας σβεσθείσεις πάσα γυνή Λαΐς
Διογένης

Εγώ θα βάλω τγία στο πουλάνγκι μου μήπως διαρκέσει περισσότερο χρόνο ο δίσκος
Άμα ο δίσκος δεν είναι... σκληρός από φυσικού του κανένας δακτύλιος δεν αναμένεται να τον ΄΄σώσει΄΄... :lolsign:

Reaction score
2.897
Εχω βαλει γείωση στα παιδια και τα βαζω να κρατανε τα καλώδια όσο ακούω μουσική. Την κυρα την έχω βάλει να χτυπαει την πλατη του καναπε με το ρυθμο να εχω πιο ζωντανα μπασα.
Να τους βάλω φερύτες να παιζουν καλύτερα;

Reaction score
4.012
Βρήκα ένα σετ φθηνό γύρω στα 15ευρο να βάλω στα καλώδια μεταξύ προ και τελικού και στα ρεύματος, βασικά για το γαμωτο :biggrin:

Αντιλήφθηκες κάποια διαφορά?
Ησυχία ,τάξη και ασφάλεια. :king:

Reaction score
12.658
Μην κολλας σε τετοια πραγματα
Το πειραμα εγινε ως περιγραφτηκε σε μια προσπαθεια να εντοπισει διαφορα με επαναληψη της μετρησης 10 φορες στην καθε περιπτωση χωρις αν αγγιξει τιποτα καποιος παρα μονο να αλλαξει το ιντερκονεκτ
τα οποια λαθη ανακριβιες υαπρχουν στην μετρηση υπαρχουν και στις δυο περιπτωσεις και με το ενα καλωδιο και με το αλλο
Οποτε απο την στιγμη που εντοπιζεις διαφορα η συζητηση ξεκιναει να δουμε το γιατι
Ναι, αλλά αν το κινητό δεν ήταν σε σταθερή θέση, τότε δεν άλλαζαν μόνο τα καλώδια, αλλά και η όλη διαδικασία της μέτρησης. Και επειδή έχω πάρει ουκ ολίγες μετρήσεις με καλιμπραρισμένο μικρόφωνο πάνω σε τρίποδο και έχω δει στην οθόνη του υπολογιστή μου τί αλλαγή μπορεί να επέλθει με τη παραμικρή μετακίνηση του μικροφώνου, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, αν δεν είχες σταθερό το μικρόφωνο, δεν άκουσες αλλαγές απο καλώδιο.

Η σοφοτερη ολων ειναι αυτο που εγραψες τα καταλληλα καλωδια για την καθε περιπτωση
Ναι, μόνο που δεν έλεγε αυτό που περιγράφεις σε αυτό το νήμα, αλλά ασχολιόταν με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων. Interconnect=χαμηλή χωρητικότητα, speakers=χαμηλή αντίσταση. Δυστυχώς, με την ανανέωση της σελίδας τους, δεν έχουν συμπεριλάβει αυτόν τον οδηγό που δεν έλεγε και πολλά ως προς τις παρεχόμενες πληροφορίες, δεν χρύσωνε το χάπι ούτε χάιδευε αυτιά, αλλά αποκαθήλωνε θεαματικά και ξεκάθαρα την οντιοφιλομπούρδα.

Στην ενεργη πολυ ενισχυση τα πραγματα ειναι παρα πολυ διαφορετικα
Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν κροσσοβερ στα ηχεια η εμπεδηση που εχεις να διαχειριστεις ειναι πολυ διαφορετικη αρα εκει τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα .
Επισης σε σχεση με την καθετη διενισχυση το σημα που παει στους ενισχυτες ειναι και αυτο κροσσαρισμενο απο πριν και ετσι και οι ενισχυτες δουλευουν πολυ πιο ξεκουραστα
Ακριβώς. Άρα έρχεσαι στα λόγια μου. Η καλύτερη βελτίωση για ένα παθητικό ηχείο, είναι να πάψει να λειτουργει σαν παθητικό ηχείο. Και τότε, δεν χρειάζεται να ασχολείται κανείς με τα καλώδια, ακόμα και αν για χάρη λόγου δεχτούμε ότι κάνουν διαφορά στον ήχο.
Περιμένω σχόλιό σου σχετικά με το βίντεο που παρέθεσα όμως.

Κατα τα αλλα προφανως και εχεις χασει το ολο νοημα απο την συζητηση .
Αν ολες αυτες οι ενεργειες οδηγουν στον να παρεις 1db σταθμη ειναι αχρηστες και δεν βοηθανε κανενα μας
Οι ενεργειες γινονται για να παρεις περισσοτερη πληρφορια να μην χαθει ενεργεια εξω απο τα καλωδια και να μην εχουν τα καλωδια απωλειες ( σε πληροφορια οχι σε σταθμη ) απο τα ηλεκτρικα τους φαινομενα
Κοίτα, επειδή έχω κάνει κι εγώ τις δοκιμές μου ( τόσο με το αυτί όσο και με μικρόφωνο umik1 ), δεν κρίνω ότι χάνεται πληροφορία. Απλά φιμώνεται απο τις γειτονικές συχνότητες που μπορεί να υπερτερούν στο ακουστικό φάσμα ή γκαρίζουν κι αυτές έναντι των άλλων αν με τον οποιοδήποτε τρόπο αυξηθεί η έντασή τους. Άσε δε που ακόμα και παθητικά που έπαιζα τα ηχεία μου, όταν αποφάσισα να κάνω ένα unbiased test καλωδίων μεταξύ Kimber 8TC, Chord Carnival και Mogami 3082, πραγματικά δεν άκουσα καμία διαφορά. Δεν ήθελα όμως να ακούσω διαφορά, όπως τότε που δοκίμαζα τα 8TC για να τα αγοράσω. Καλά, εννοείται ότι απο τη στιγμή που άρχισα να παίζω ενεργά και να αλλάζω ρυθμίσεις κρος, το καλώδιο απλά βγήκε εντελώς εκτός της εξίσωσης.

Reaction score
29.977
Καλά, εννοείται ότι απο τη στιγμή που άρχισα να παίζω ενεργά και να αλλάζω ρυθμίσεις κρος, το καλώδιο απλά βγήκε εντελώς εκτός της εξίσωσης.
Μία από τα ίδια και εγώ.
Καλά εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει διαφορά σε καβλώδια ανεξάρτητα από ποιόν δρόμο εξυπηρετούν .
Δέκα χρόνια σχεδόν που τα έχω ενεργά, κάποιες φορές ασχολήθηκα με καλώδια , στον εκάστοτε δρόμο , στην αρχή ήταν τετράδρομα, δεν άκουσα καμία διαφορά. Δανείστηκα, αγόρασα, δοκίμασα διάφορα, αλλά διαφορά δεν άκουσα.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.551
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72