Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.670
Αφήνω αυτό εδώ.
Σήμερα είναι η μέρα αφιερωμένη στις αρμονικές @thva :biggrin:

Overtones originating from other drivers (e.g., fundamental frequency = woofer, overtones = tweeter) arrive at different times. The attack of an instrument becomes imprecise. Spatiality and localization deteriorate. Phase problems occur, resulting in dips and peaks in the frequency response.

With time alignment (e.g., delay in the DSP or mechanical alignment): All frequency components of a signal (fundamental frequency + overtones) reach the ear synchronously. The impulse remains intact, resulting in a more natural sound. Improved spatiality and transparency. Reduced crossover interference.
Ναι το γνωρίζω. Κάνει και κάπου καλό το dsp. :D

Εγώ δεν το έχω ανάγκη. Φρoντίζω να έχω τόσο μεγάλο deacy time που αφού σβήσουν και φύγουν όλες οι ανώτερες αρμονικές και μείνει η funtamental τότε όλα τα άργανα αποκτούν την ίδια χροιά και το βιολί είναι ίδιο με το πιάνο. What ? What ?

Last edited:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.376
Το Hi Fi σας το ξέρω και το έχω ακούσει. Είναι μια μπούρδα και μισή. Χαρά σε όποιον δεν ανήκει σε αυτό. Και για αυτό ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται εκτός των άλλων.. Αυτά που λες τα λέγανε το 1980 ακόμη την ίδια ελπίδα , παραμύθια πουλάνε ; Δεν κουράστηκαν ;
Είναι αυτό ακριβώς, για το οποίο αξίζει το hi-fi μας, ότι η στασιμότητα και η παρακμή δεν το αντέχουν. Το άφησαν να φύγει μπροστά.

Reaction score
23.670
το HIFI ειναι αυτο .
ο hi-fi μας,
Απο ότι γνωρίζω το "HI - Fi" είναι ενας γενικός ορισμός που δεν έχει καμμία συγκεκριμένη έννοια η επιστημονικό ορισμό και δεν σηματοδοτεί τίποτε όταν χρησιμοποιείται. Είναι ένας εμπορικός ορισμός λάστιχο που ο κάθενας του φορτώνει ότι ιδιότηες και χαρακτηριστικά θέλει ανάλογα και την εποχή. Οπότε μπορείτε να εννοείται ότι θέλετε και εσείς και όλοι.

Στασιμότητα και παρακμή είναι να μην ξέρεις την ιστορία του και να νομίζεις ότι ξεκίνησε απο εκει που θεωρείς εσυ (μια συγκεκριμένη χρονολογία) και εξυπηρετεί και υπηρετεί το αφήγημα που θέλεις ... σβήνοντας, απορρίπτοντας , αδιαφορώντας ή διαστρεβλωνοντας πως έφτασε μέχρι εκει και γιατί. Οι λύσεις που θα δώσεις δεν θα είναι καλές και η όποια βελτίωση και πρόοδος αμφισβητήσημη. Τόσο για την ποιοτητα της όσο και για την μελλοντική μακροημέρευση της νέας σου πορείας.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.545
Απο ότι γνωρίζω το "HI - Fi" είναι ενας γενικός ορισμός που δεν έχει καμμία συγκεκριμένη έννοια η επιστημονικό ορισμό και δεν σηματοδοτεί τίποτε όταν χρησιμοποιείται. Είναι ένας εμπορικός ορισμός λάστιχο που ο κάθενας του φορτώνει ότι ιδιότηες και χαρακτηριστικά θέλει ανάλογα και την εποχή. Οπότε μπορείτε να εννοείται ότι θέλετε και εσείς και όλοι.
The definition of Hi-Fi, short for "high fidelity," refers to the high-quality reproduction of sound that is as faithful as possible to the original recording. This means the sound is clean, detailed, and has minimal distortion or unwanted noise.
Key characteristics of Hi-Fi audio include:
  • Minimal distortion and noise: The goal is to reproduce the sound without adding any hiss, hum, or other flaws that were not in the original recording.
  • Wide frequency response: Hi-Fi equipment can reproduce the full range of audible frequencies, from deep, low bass (around 20 Hz) to crisp, high treble (up to 20 kHz).
  • Instrument separation: A good Hi-Fi system can create an accurate "soundstage," allowing you to distinguish and locate individual instruments and vocalists in the recording.
  • Accurate tonal balance: The audio equipment does not over-emphasize or de-emphasize any part of the frequency range, resulting in a neutral and balanced sound.

Reaction score
23.670
Ωχ Χριστέ μου και Παναγία μου, δεν βγάζει κανείς άκρη με τους ανθρώπους του audio.

Ότι πείτε κύριοι , μη δίνετε σημασία στο τι λέω εγώ.

Reaction score
2.382
Ωχ Χριστέ μου και Παναγία μου, δεν βγάζει κανείς άκρη με τους ανθρώπους του audio.

Ότι πείτε κύριοι , μη δίνετε σημασία στο τι λέω εγώ.
Μου πηρε τα αυτια η παραμορφωση απο τις λαμπες

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.545
Σας δινω ενα παραδειγμα τι σημαινει ενας τεχνικος η σχεδιαστης να μην ξερει ιστορια

Βγαζει η Technics την σειρα SUC 800 U και τον ενισχυτη SEA900 S κατασκευαστηκαν το 1997
Ηχητικα κατα την ταπεινη μου αποψη ηταν ενα δραμα , ενα τελειως consumer προιον αλλα οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι ηταν πανεμορφα . Δραμα ηταν γιατι η σχεδιαση της εξοδου ανατεθηκε στην Philips, πρωτοφανες για Ιαπωνα να κανει συμφωνια με το διαολο αλλα η Technics εχει και στο παρελθον κανει τετοιες ταρζανιες .

Στον προενισχυτη ο επιλογεας εισοδων ειναι ηλεκτρονικος και τηλεχειριζομενος στημενος πανω στα TC 9163-9164 το οποιο πρωτο εμφανιστηκε γυρω στο 1990 και μεσα σε μια δεκαετια εφαγε και τρεις αναβαθμισεις γιατι ενω ηταν πρακτικο και τηλεχειριζομενο ηχητικα δεν ελεγε και πολλα πραγματα .
Το κακο ειναι οτι μια τετοια επιλογη κυριαρχει το τελικο αποτελεσμα γιατι αυτο θα ειναι ισο η χειροτερο με τον επιλογεα εισοδων εφοσον ολα τα σηματα περνανε απο εκει .

Γνωριζοντας η Technics οτι ο επιλογεας εισοδων τους δεν ελεγε εφιαξαν εκτος απο τις αλλες εισοδους και μια εισοδο premium η οποια περναει απο εξω απο τα TC και ειναι με ρελε .

σημαινει λοιπον οτι ενας σχεδιαστης δεν αρκει να παρει ενα σημερινο επιλογεα σε τσιπακι που ο κατασκευαστης υποσχεται κατω απο ιδανικες συνθηκες παπαδες και να τον θεωρησει δεδομενο , θα πρεπει να γνωριζει ιστορια πως το εκαναν οι αλλοι και γιατι και μετα να παρει τις αποφασεις του .

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.732
Αααα, για αυτό παίζει ντρμάς στο δωμάτιο μου και εγώ την ακούω σαν βιόλα ; Να σαι καλά βρε Ν.Κ. που μου το εξήγησες.
:smile::lol:
Για αυτό έκανα quote τον Κο Χρήστο μπας και γλυτώσω εγω να γράφω αλλά αυτός δεν ασχολείται και καλά κάνει. :D

Είπαμε δεν είναι ο μόνος λόγος. Επίσης άλλο η χροιά του κάθε οργάνου και άλλο ο τόνος της μουσικής που παράγει και η ποιότητα του. Το δεύτερο μέσα σε κάθε χώρο θα είναι διαφορετικό. Άρα έτσι θα επηρρεάσει και την χροιά του σε έναν βαθμό στα αυτιά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χροιά του είναι αυτό. Εγω πάντως την φωνή σου θα την γνωριζα και σε κλιμακοστάσιο εάν με φώναζες και στο φροντισμένο δωμάτιο σου. :D

Και αυτά όλα επηρρεάζουν που λες , και τα καλώδια και τα πάντα. Εσυ για παράδειγμα που το έχεις εκει μέσα τίγκα στα subs και στα χαμηλά και αυτά δρούνε σαν φίλτρο επειδή σου τσιρίζουν και λίγο οι υψηλές απο τον ενισχυτή σου :D και πρέπει να τις αντισταθμίσεις, το κλαρίνο του Κου Χρήστου θα ακουστεί παχύτερο. χα χα. Βεβαια μπορεί και λεπτότερο εάν καθίσεις αλλού. χα χα. Εάν δε , πας και σε καμιά γωνία θα το ακούσεις και εσυ βιόλα. χα χα. Εαν δε, στην συνθεση το βάζουν να παιζει με πιάνο πάλι θα το ακούσεις αλλιώς. Εάν το έχουν βάλει να παιζει με βιολιά συγχρονως είναι η καλύτερη ανάδειξη του. χα χα.
Τα φυσικα οργανα-εγχορδα πνευστα και κρουστα-δεν εχουν παραμορφωσεις;)
Παραμορφωσεις
αρχιζουν απο τα μικροφωνα τον χωρο οτι και αν ειναι αυτος τα καταγραφικα μηχανηματα τον ηχοληπτη ΝΑΙ μπορει σημερης να το κανει και αυτο;)
Η μουσικη αποτελειται απο τονους και ημιτονια πχ ντο ρε ειναι τονος ντο ρε διεση ειναι ημιτονιο
Αλλα υπαρχουν και τα μορια μεταξυ τονου και ημιτονιου λεγεται γλυσαντο γλυστριμα δηλαδης:smile:
ΟΙ μουσικοι μπορουν να το κανουν ανα πασα στιγμη δεν ειναι παραμορφωση;)
Του κουτρουλη ο γαμος γινεται με τα ηλεκτρικα οργανα
βαλε μεσα και κομπρεσορες και ολα πανε καλα οταν εχω κοντα μου εσενα απ λεει και το ασμα:gamer:
ειναι ολα ισοπεδωμενα δεν υπαρχει σιγα μετρια δυνατα πολυ δυνατα μια γραμμη ολουθε:gamer:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.732
Η λογική σου , σου φαίνεται ορθή (και θα ήταν) γιατί η αρχική υπόθεση που κάνεις περί του ότι είναι ή πρέπει να είναι μια αποδοση της πραγματικότητας ... είναι λανθασμένη. Ο σκοπός του audio δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και δεν πρέπει να είναι η πραγματικότητα (ετσι όπως είναι τώρα τα πράγματα) , το αντίθετο.
:thumbsdown: Το θεμα ειναι συνεχεις προσπαθειες να πιασουμε την πραγματικοτητα οσο ειναι δυνατον ;)

Reaction score
803
Για πολλοστή φορά:

.............................. Άλλο πράγμα τί νομίζετε εσείς. Δεν είμαστε όλοι σαν εσάς.

...................................................................................

Σας αρέσει - δε σας αρέσει.
👍👍👍👍👍👍👍

Reaction score
5.043
Αξιζει επισκεψης το νημα του Bhutia για τις χροιες.
Δυο σελιδες με ο,τι χρειαζεται να ξερεις για το θεμα.
Η κακοποιηση των χροιων ξεκινα βεβαια στην ηχοληψια, και συνεχιζεται
στην παραγωγη και την αναπαραγωγη απο κακες σχεδιασεις.
Το αποτελεσμα ειναι ολα τα οργανα ανεξαρτητα απο την φυση τους
να ακουγονται ομογενοποιημενα σαν να εχουν μπει στο μπλεντερ.
Οσο πιο διαφοροποιημενα ακουγονται τα οργανα στο αυτι τοσο καλυτερο το συστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april