Καλωδιο (DVI or HDMI) me 1 IN se 2 OUT

Reaction score
0
Γεια σας

Καποιος παλιοτερα ειχε γραψει οτι ειχε βρει ενα καλωδιο τετοιο (ή DVI ή HDMI ) που απο την μια μερια ειχε ενα βυσμα και απο την αλλη μερια ειχε 2 απο τα ιδια. Δηλαδη με αυτον τον τροπο το συνδεεσ απο την μια μερια και μοιραζεσ σημα σε 2 συσκευες

Το ειχε δει κανεις να γραψει καποιο λινκ??
Ευχαριστω...

ΥΓ βασικα θελω απο την εξοδο της καρτας γραφικων μου DVI na dvsv shma ή σε προβολεα ή σε ΤΙ-ΒΙ. Χωρις να μπαινωβγαζω καλωδια

Reaction score
50
Γιατί δεν παίρνεις καλύτερα ένα switch; Θα μου πεις έτσι χρειάζεσαι τρία καλώδια, ένα για input και δύο για output. Παρόλαυτά το θεωρώ πιο "καθαρή" λύση. Το μόνο, ας πούμε, πλεονέκτημα του καλωδίου που λες εσύ είναι ότι θα έχεις σήμα ταυτόχρονα σε δυο συσκευές (ενώ με το switch πρέπει να διαλέγεις). Θέλεις όμως κάτι τέτοιο; Μη σου πω ότι μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα. Θυμάμαι σε κάποιο συγκριτικό ο Ανδρέας που έχει μια αντίστοιχη συσκευή (διακλαδωτή ή κάτι τέτοιο) για να στέλνει το ίδιο σήμα σε δυο συσκευές (χρειαζόταν για άμεση αντιπαράθεση προβολέων) είχε κάποια προβλήματα με πολλά DVD (λόγω HDCP νομίζω), οπότε δεν ξέρω αν το καλώδιο που λες έχει αντίστοιχα προβλήματα. Ενώ με το switch μ' ένα διακόπτη αλλάζεις συσκευή και αυτό είναι (τώρα βέβαια δε γνωρίζω αν υπάρχουν προβλήματα και με switches). Επίσης, αν για κάποιο λόγο θες ταυτόχρονα σήμα και στις δυο εξόδους, ίσως υπάρχει switch που το κάνει κι αυτό, αλλά δεν το γνωρίζω. Πάντως το θεωρώ πιο "καθαρή" λύση όπως ανέφερα και πιο πάνω γιατί μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις τα καλώδιά σου και μετά. Ενώ το καλώδιο που λες ίσως να μην είναι τόσο εύχρηστο για μελλοντικές χρήσεις, ίσως να είναι πιο ευπαθές κτλ.

Reaction score
0
Δεν με ενδιαφερει η ταυτοχρονη θεαση και απο τα 2 . Με ενδιαφερει μονο να ειναι μια φτηνη λυση (που αποτι θυμαμαι ηταν φτηνο) τωρα switch ua einai ή το καλωδιο . Εχετε κατι συγκεκριμενο?

Reaction score
5
Δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο επειδη προκειται για ψηφιακο σημα. Και το λεω αυτο επειδη ακομα και αν εχω σβηστο τον προβολεα, αλλα συνδεμενο, η καρτα γραφικων τον "βλεπει", οπότε δε μπορω να σκεφτω πως θα "βλεπει" 2 συσκευες...

Reaction score
164
Ωραίος! :)
Τα είχα βρει και στο ebay, αλλά είχαν εξαφανιστεί. Σε επικοινωνία με τον πωλητή μου είχε πει ότι είναι απλά, μηχανικά και δεν έχουν πρόβλημα με HDCP κτλ, μιας και δουλεύουν σαν να βάζεις-βγάζεις καλώδια με το χέρι.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
unforgiven said:
Ωραίος! :)
Τα είχα βρει και στο ebay, αλλά είχαν εξαφανιστεί. Σε επικοινωνία με τον πωλητή μου είχε πει ότι είναι απλά, μηχανικά και δεν έχουν πρόβλημα με HDCP κτλ, μιας και δουλεύουν σαν να βάζεις-βγάζεις καλώδια με το χέρι.
Για μικρά καλώδια κάνει μόνο... για μεγάλα καλώδια μπορεί να μην παίζει...

Reaction score
164
Ποιά καλώδια θεωρούνται "μεγάλα";
Τα καλώδια της εισόδου θα είναι το πολύ 1 μέτρο, το εξόδου 10μετρο. Λες να παίζει;
Έχεις κάποιο link να μη σε ζαλίζω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan