Καλώδια ρεύματος για γραμμή απο τον πίνακα

Reaction score
1.530
Εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον το επετειακό lorad που πλεον είναι επαργυρος χαλκός και όχι επικασσιτερωμενος. Στην περιπτωση μου λόγω ευκαμψίας μπορεί και να περαστεί απο το υφισταμενο δίκτυο σωλήνων.
Απο την αλλη έχει αρπάξει πολύ σε τιμή. Αν είδα καλά στην έκθεση είναι 22 ευρώ το μέτρο. Αρχικη βεβαια αλλα... Και θέλω και καμια 12αρια μετρα.
Λογικά θα έχει καλύτερη θωράκιση σε σχέση με το τύπου olflex απο το Δημουλά και είναι κάτι που ψιλοχρειαζομαι καθώς έχουν περαστεί παράλληλα και καλώδια data και hdmi.
Και ναι. Κι εγώ ακούω διάφορες. Αρκετά αισθητές.
Όχι οτι θα επιλύσουν προβλήματα του χώρου τα καλώδια αλλα θα αλλάξουν τον τροπο παρουσίασης του μουσικού δρωμενου.
Παντα πάντως το βράδυ το σύστημα θα παιζει καλυτερα. Και πιο ήσυχα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.080
Εγω έβαλα μια απευθείας γραμμή απο τον πίνακα στα ενισχυτικά, όχι για να ακούσω διαφορές, αλλα γιατι οταν άνοιγαν ολα μαζί απο το master-slave ( 2 ncore+sub), μια στις τρεις έπεφτε η ασφάλεια :roflmao::roflmao::roflmao: (πιο χοντρό καλώδιο, πείτε διάμετρο -δεν θυμάμαι, αλλα όχι χαιεντάδικη) .

Το ενδιαφέρον ειναι πως άκουσα και διαφορές. Συγκεκριμένα:

Πριν το απευθείας καλωδιο, είχα κανα δυο φορές το μήνα την αίσθηση πως κατι δεν παει καλά, ειχα "γρέζι" όχι μι-κρο-σκο-πι-κό αλλα χοντρό. Να τέτοιο

IMG_3651.JPG

:D

Σοβαρά. Το ειχα γραψει και εδώ (και με στείλατε για ψυχανάλυση). Σχετιζόταν άραγε με τη χρήση άλλων συσκευών στο σπίτι; με την ποιότητα κατασκευής του παλιού Rotel;

Απο τότε που έβαλα το αποκλειστικό καλώδιο, λιγες μερες μετα την αγορά των ncore, το "γρέζι" (γουστάρω έκφραση, θα την χρησιμοποιώ συνέχεια :dance2:) εξαφανίστηκε.

Παρατήρησα και άλλες διαφορές, οι οποίες όμως ίσως είναι και αυθυποβολή. Ισως και όχι.

Last edited:

Reaction score
659
Το "τι του ταιριάζει του καθενός", μήπως το εννοείς ως "τι ταιριάζει στην τσέπη του καθενός";

Διότι, απ'οτι καταλαβαίνω, αυτό που βασικά λες, είναι ότι τα καλώδια ρεύματος πρέπει να είναι ακριβά.

Δηλαδή, για όλα τα λεφτά, καλώδια ρεύματος.
Αυτά μου "ταιριάζουν";

Είναι ταξικό λοιπόν το όλο θέμα;
Σα την Πόρσε;
όχι ταξικό...απλά τοξικό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.959
το σύστημα ειναι στημένο σε άδειους τοιχους και μάρμαρο στο πάτωμα χωρίς ίχνος αποροφησης.Εδωσε 900ε μου είπε και ακούει διαφορές, εγω 3 ώρες που έκατσα μονο ανακλάσεις άκουγα έφυγα με τα αυτιά μου να κουδουνίζουν. Το σύστημα ήταν ακριβό πάνω απο 50Κ.Πως ακούνε τις διαφορές δεν ξέρω!
Ακούν (νιώθουν) τη διαφορά στην τσέπη, αφού αυτή είναι κατά 900€ ..ελαφρύτερη. :p

T

Tadakis

Guest
Είναι ταξικό λοιπόν το όλο θέμα;
Σα την Πόρσε;
Μα το όλο πράγμα (πες το hobby) είναι ταξικό. Στα καλώδια κόλλησες?

Πόσες φορές έχεις ακούσει φτηνά, ταπεινά, λαικά συστήματα να παίζουν (πολύ) καλύτερα από πανάκριβα και οι ιδιοκτήτες (και των δύο τάξεων) να παλεύουν με αναβαθμίσεις ενώ στην ουσία να κυνηγούν την ουρά τους? Ο γραφών συμπεριλαμβάνεται βεβαίως - βεβαίως.

Reaction score
428
Αν δεν βάλετε κολόνα μην περιμένετε καμία ακουστική διαφορά! 8-)

http://gizmodo.com/obsessed-audiophiles-in-japan-are-installing-their-own-1785291714
(Επειδή στο γραφείο που δουλεύω εχουμε ιδιωτικό μετασχηματιστή μέσης τάσης μήπως να στήσουμε κανα τεστ να δούμε διαφορές απο αγνό τριφασικό ρεύμα χωρίς άλλο φορτίο? Γιατι να τις ακούσουμε δεν το πιστεύω.Ο μετασχηματιστής είναι γειωμένος σούπερ και ειναι και θωρακισμένος!)
Ξεχασα να πω οτι έχουμε και κολώνες δικές μας πολλές! οχι μια! δικιας μας κατασκευής οχι σαν αυτές που εχει η ΔΕΗ που ξεπλύθηκαν για δεκα χρονια σε μάντρες. Και ζουπιγμένες βαθιά στο έδαφος.
[DOUBLEPOST=1491251703][/DOUBLEPOST]Επίσης ξεχασα να πω καλως έγραψες στον Tyler το παρον νημα πρεπει να ειναι συγκλονιστικό για καταφερουμε να σε ξεσηκώσουμε.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
.....και να ηθελε καποιος χριστιανος, ο οποιος καποιος, να αρθρωσει εστω μια αποψη, εμπειρια, γνωση.. μια φραση τελος παντων, πως να το τολμησει; Οι γνωστοι και μη εξαιρετεοι θα τον κονιορτοποιησουν με μπαραζ πυροβολικου ολων των τυπων και διαμετρηματων που διαθετει το ελληνικο οπλοστασιο!

Αντε να δουμε, θα υπαρξουν ηρωες; !

Reaction score
3.237
(Επειδή στο γραφείο που δουλεύω εχουμε ιδιωτικό μετασχηματιστή μέσης τάσης μήπως να στήσουμε κανα τεστ να δούμε διαφορές απο αγνό τριφασικό ρεύμα χωρίς άλλο φορτίο? Γιατι να τις ακούσουμε δεν το πιστεύω.Ο μετασχηματιστής είναι γειωμένος σούπερ και ειναι και θωρακισμένος!)
Ξεχασα να πω οτι έχουμε και κολώνες δικές μας πολλές! οχι μια! δικιας μας κατασκευής οχι σαν αυτές που εχει η ΔΕΗ που ξεπλύθηκαν για δεκα χρονια σε μάντρες. Και ζουπιγμένες βαθιά στο έδαφος.
[DOUBLEPOST=1491251703][/DOUBLEPOST]Επίσης ξεχασα να πω καλως έγραψες στον Tyler το παρον νημα πρεπει να ειναι συγκλονιστικό για καταφερουμε να σε ξεσηκώσουμε.

Να το κάνεις βέβαια! Έχεις τέτοιο ρεύμα, αγνό,παρθένο και δεν θα το εκμεταλλευτείς;

Το έκανα και εγώ πριν πέντε- έξι χρόνια με τόσα που διάβαζα αριστερά δεξιά!
Τι να σας πω... σοκ! Τρεις μέρες νόμιζα ότι τα ηχεία αιωρούνταν.
Ο Γαίτς έγινε Ινγλέσιας! Τέτοια πρίμα βελούδινα και τέτοιο γλυκό χαμηλό δεν είχα ξανακούσει!
Μετά τις τρεις μέρες;Έκλαιγα για τις τέσσερις ώρες που χαράμισα για να περάσω το καλώδιο στους τοίχους.Πέρυσι όμως κατάλαβα τι είχα κάνει λάθος τότε. Αν είχα βάλει και εγώ μια κολόνα στο δρόμο σίγουρα θα είχα άλλη γνώμη τώρα. :cool:

Reaction score
659
Να το κάνεις βέβαια! Έχεις τέτοιο ρεύμα, αγνό,παρθένο και δεν θα το εκμεταλλευτείς;

Το έκανα και εγώ πριν πέντε- έξι χρόνια με τόσα που διάβαζα αριστερά δεξιά!
Τι να σας πω... σοκ! Τρεις μέρες νόμιζα ότι τα ηχεία αιωρούνταν.
Ο Γαίτς έγινε Ινγλέσιας! Τέτοια πρίμα βελούδινα και τέτοιο γλυκό χαμηλό δεν είχα ξανακούσει!
Μετά τις τρεις μέρες;Έκλαιγα για τις τέσσερις ώρες που χαράμισα για να περάσω το καλώδιο στους τοίχους.Πέρυσι όμως κατάλαβα τι είχα κάνει λάθος τότε. Αν είχα βάλει και εγώ μια κολόνα στο δρόμο σίγουρα θα είχα άλλη γνώμη τώρα. :cool:
Ξύλινη κολόνα θέλει για να γλυκάνουν οι χροιές και να μαλακώσει το γρέζι

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Όσον αφορά τις δεκαοχτούρες, επιβεβαιώνω και επαυξάνω! :o Το τι τράβηξα να τις ξεφορτωθώ :hunter: δεν περιγράφεται...:focus:
Τελικά με μια Fletcher-Munson 60άρα έγιναν καπνός... Μη σας πώ εξαφανίστηκε κι ο κόκκος! :):superman:
400px-Lindos4.svg.png

Reaction score
274
Καθολου ταξικο αντιθετως ο καθενας κινειται οικονομικα ως εκει που μπορει,και λυσεις υπαρχουν για ολα τα βαλαντια,και το ταιριασμα εχει να κανει καθαρα με το ματσαρισμα του συστηματος.Πως σας ηρθε η ιδεα για ταξικη διαφορα.Στην αρχη του θεματος αναφερα οτι ειναι λαθος να εχουν ακριβα καλωδια σε ενισχυτη, πηγες, και το πιο σημαντικο του πολυπριζου να ειναι το πιο φθηνο πιστευοντας οτι κανει θαυματα επειδη ειναι γραμμη κατευθειαν απο τον πινακα.Σαν να εχουμε παρει ενα πικαπ των 2000 ευρω και του βαζουμε κεφαλη των 30 ευρω,νομιζω ειμαι σαφης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john