Ν
Νίκος Τεγόπουλος
Guest
Κωνσταντινε! Ω Κωνσταντινε!!!!!... τι χαρα!!!!! Ισως ειμαι ο πιο ευτυχισμενος επι της γης που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αναγνωριζεις την αξια της τροφοδοσιας των μηχ/των. Εως πριν απο λιγο...i had a dream, but i don't have now!!!!!!!!...μου επιτρεπεις να παραφρασω λιγο τα λογια ενος μεγαλου μαυρου ανδρος της Αμερικης της 10ετιας του '60. ( ελπιζω να ερμηνευσα σωστα τα γραφομενα σου , και να μην ευτυχω ....τσαμπα).Αγαπητέ μου Νίκο, όταν έγραφα εγώ ότι ακούγονται διαφορές στα καλώδια ρεύματος, ζούσε καταρχήν ο παπούς καραμανλής και αφετέρου κυκλοφορούσαν κασέτες του χάρρυ κλυν.
Αν επίσης προσέξεις τι έχω γράψει μέσα στο φόρουμ, δεν θα δεις πουθενά να υποστηρίζω ότι δεν ακούγονται διαφορές σε οτιδήποτε.
Απλώς, βρίσκω λύσεις στα θέματα αυτά, και δε συνεχίζω την γνωστή τράμπα εφ'όρου ζωής, η οποία δεν αποτελεί λύση.
Ταυτόχρονα, κατακρίνω σε υπέρτατο βαθμό (μέχρι φτυσίματος) τις πρακτικές ενασχόλησης με τέτοια θέματα, όταν δεν έχουν λυθεί άλλα, πολύ πιο σημαντικά (επαρκής οδήγηση, χώρος προβλεπόμενων χρόνων αντήχησης, μετρήσεις, δυναμική συμπίεση, ορθή ισοστάθμιση χώρου, σωστή τοποθέτηση ηχείων και σωστή διαχείρηση των ανακλάσεων, ενασχόληση με τα θετικά και αρνητικά του ρουμ γκέιν και των ιδιοσυντονισμών του χώρου, εξολόθρευση του παθητικού κρος και ενεργή πολυενίσχυση, σωστή απόκριση φάσης στο φάσμα, σωστό τάργκετ κέρβ στην απόκριση πλάτους στο φάσμα, χαμηλές ολικές παραμορφώσεις, κλπ κλπ κλπ.
Όλα τα άνωθεν αποτελούν ουσιαστικά πράγματα να ασχοληθεί κανείς για να βελτιώσει αισθητά το συνολικό αποτέλεσμα του ηχοσυστήματος χώρου. Όταν όλα αυτά τα κοιτάνε κάποιοι κάποιοι και σφυρίζουν αδιάφορα, ε, είναι έως και προκλητικό το να μου κουνάνε ένα καλώδιο ρεύματος στη μούρη... ε;
ε;
Σε οοοοολα τα υπολοιπα ΣΥΜΦΩΝΩ, με μια επιφυλαξη στο κεφαλαιο ΕΝΕΡΓΑ, και αυτο διοτι δεν εχω εμπειρια. Εις οτι με αφορα τωρα, σου γνωριζω οτι ηδη εχω ξεκινησει την δευθετηση χωρου συνολικου εμβαδου 27m2, και υψους 3,20 m. στο υπογειο του σπιτιου μου. Ο χωρος θα μετρηθει και θα γινουν οσα κρινονται απαραιτητα προκειμενου να μεταμορφωθει σε μια σωστη απο ολες τις αποψεις αιθουσα ακροασης.
Δεν ντρεπομαι να το πω: δε γνωριζα τη σπουδαιοτητα αυτης της παραμετρου οταν αγοραζα τα μηχ/τα μου, την εμαθα εδω, στο site, κυριως απο τα δικα σου κειμενα, αλλα και απο τα κειμενα αλλων αξιολογων φιλων που γνωριζουν. Σας ευχαριστω πολυ παιδια...