Κλασικο προβλημα για τα δυο πισω ηχεια με τα καλωδια

Reaction score
0
Εχω το κλασικο προβλημα για τα δυο πισω ηχεια με τα καλωδια. Σκεφτομαι να τα μετατρεψω σε ασυρματα με το link revolution XI. Τι λετε για αυτο? Λυση 2η. Κατεργώ τα υπάρχων ηχεια και πέρνω αλλά 2-3 ηχεια μπροστα που μετατρεπουν τον ηχο σε 5.1. Νομιζω έχει βγαλει και η Υαmaha με Ενα! ηχειο που λειτουργει ως 5.1.
Λειτουργουν αυτά πραγματι ή απλα έτσι τα λενε. Πως ειναι δυνατον να ακους τα souround εφέ των πισω ηχειων όταν αυτά ειναι μπροστα? Οποιος εχει τετοιο συστημα να μου πει τις εμπειρίες του. Ποιος απο τους 2παραπάνω τροπους ειναι πιο αποτελεσματικός. (η λυση 2 ειναι και η ακριβοτερη).
Thanks

Reaction score
14
Φίλος αγόρασε το YAMAHA το YSP-1000 (S)
https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/nakas%5Fgr/Show_Product.htm?Pnt=M,4,840,0,55554

Ψηφιακός ενισχυτής HOME CINEMA, με ενσωματωμένα 42 μεγάφωνα, DOLBY DIGITAL EX, DOLBY PROLOGIC II, DTS.Το παραπάνω σύστημα λύνει το πρόβλημα των καλωδιώσεων, αφού με την μέθοδο των ανακλάσεων καλύπτει πλήρες τις ανάγκες ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου, χωρις την χρηση πισω ηχειων.

https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/Brochures/ysp1000.pdf]https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/Brochures/ysp1000.pdf]https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/Brochures/ysp1000.pdf

επίσης υπάρχει και το μικρό αδελφάκι του

το YSP-800 (S)

https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/nakas%5Fgr/Show_Product.htm?Pnt=M,4,840,0,55297

Ψηφιακός ενισχυτής HOME CINEMA, με ενσωματωμένα 23 μεγάφωνα, DOLBY DIGITAL EX, DOLBY PROLOGIC II, DTS.Το παραπάνω σύστημα λύνει το πρόβλημα των καλωδιώσεων, αφού με την μέθοδο των ανακλάσεων καλύπτει πλήρες τις ανάγκες ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου, χωρις την χρηση πισω ηχειων.

https://nireas.nakas.gr/Ecom%5FNakas/Brochures/ysp800.pdf

το ένα είναι καλό για 42" Tv και το άλλο για 32-37" φλάτ πάνελ plasma/lcd

το μεγάλο παίζει καλά αλλά η κατέυθνση του ήχου είναι ασαφέστατη, αν και πάλι για "ένα" ηχείο τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Reaction score
0
Καλα ολα αυτα που γραφεις αν και τα ήξερα αλλα τα λογια σου με φαινοντε ως διαφημιση. Κατ αρχην μακρια απο Ν?Κα...φαρμακειο!. Κατα δευτερον θελω να μου πει καποιος που έχει ήδη τετοιο συσρημα κατα ποσο αποδοτικο ειναι.Αν δεν εχεις τοιχο πισω τι γινεται??? Τελος, μηπως συμφερει να τα κανω ασυρματα με το link revolution XI.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω θα ελεγα να ξεχασεις τα ηχεια αυτα.
Σηκωσε αναστημα στην συζηγο δειξε πυγμη και περασε ενα μικρο καναλακι στο πατωμα για να μην φαινονται τα καλωδια του surround :p
Οσο και καλα να ειναι τα ηχεια αυτα της yamaha που απο ενα ηχειο ακους 5.1 ο ηχος ειναι οπως πολυ σωστα ειπε ο dream gr (προφητικο ονομα μετα την νικη της Ελλαδας στο μπασκετ με την Αμερικη :lol: Λες και το ειχε δει ονειρο. Dream Greece! Μετα βεβαια εγινε Σιντριμ team :lol: με την Ισπανια) ασαφεστατος !!!
Κοιτα για φτηνα surround ... Η λυση ειναι μονοδρομος δυστυχως.

Reaction score
14
nkoumo said:
Καλα ολα αυτα που γραφεις αν και τα ήξερα αλλα τα λογια σου με φαινοντε ως διαφημιση. Κατ αρχην μακρια απο Ν?Κα...φαρμακειο!. Κατα δευτερον θελω να μου πει καποιος που έχει ήδη τετοιο συσρημα κατα ποσο αποδοτικο ειναι.Αν δεν εχεις τοιχο πισω τι γινεται??? Τελος, μηπως συμφερει να τα κανω ασυρματα με το link revolution XI.
εδώ μέσα nkoumo διαφήμιση δεν θα δείς σχεδόν ποτέ όυτε απο τους επαγγελματίες...!!! Αυτό για να μην παρεξηγούμαστε.

Ρώτησες για ενα ηχείο που τυγχάνει να εχει ο κουμπάρος μου. Σου απάντησα με λίγα λόγια τις εντυπώσεις μου. Σου έβαλα και μερικα χαρακτηριστικά μήπως και δεν τα γνώριζες... παραπάνω γνώση δεν βλάπτει...!!

Τώρα να σου πώ παραπάνω για το ηχείο αυτό. Είναι ασχημο και όμορφο μαζί!

1) Ασχημο γιατί είναι 1.05μ πλάτος και στην ουσία τρώει πολύ χώρο.
2) Ομορφο γιατί εχει πολλά μικρά ηχειάκια με κατευθντικότητα
3) Ομορφο γιατί σου τα προσφέρει όλα σε ένα, και ενισχυτή και κονέκτορες και ενα είδος σαράουντ.

4) το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πρεπει να πάει ψηλά πάνω απο την οθόνη, πρέπει το δωμάτιο να είναι καθαρά τετράγωνο και σε γωνία δίπλα σε τζάκι π.χ. δεν λειτουργεί καλά, και το βασικότερο για τα δικά μου αυτιά, ο ήχος ερχόταν απο όπου ήθελε. Εβαλα να πάιξει έργο που γούσταρα και το ξέρω καλά και ο ήχος ήταν ότι άλλο θές απο πραγματικό surround. Ασαφής και το χειρότερο καθόλου απο πίσω δεν εννοιωθες την παραγματική του κατέυθυνση. 1000 Ευρώ για ένα τέτοιο μαραφέτι δεν θα τα έδινα ποτέ!!!

Να βάλεις 2 ασύρματα πίσω, αν και πάλι θές πρίζες ρευματος και απο καλώδια δεν γλιτώνεις και πολλά...! Ασε που δουλέυουν στα 2.4Ghz που θα ακούσεις πολλά μέσα απο αυτά... καμμιά γειτόνισα, κανένα φούρνο μικροκυμάτων κλπ κλπ

Καλώδιο, κανάλι και άγιος ο θεός!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Με καλωδια. ΜΙΑ φορα θα τα βαλεις. Ο χωρος σου πως ειναι;
E... Μην το λες !!! :lol: Εγω εχω κανει 300 αλλαγες στο χωρο μου εως τωρα! :lol:
Εφυγε η τραπεζαρια απο το σαλονι !!! Ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε ωε οε οε οε οε οε οε οε οε ο εο ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

I am free from the TRAPEZARIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
297
HomeCinema-Maniac said:
Σηκωσε αναστημα στην συζηγο δειξε πυγμη και περασε ενα μικρο καναλακι στο πατωμα για να μην φαινονται τα καλωδια του surround :p
Η τεχνική είναι η εξής. Κάνεις τις αλλαγές και ανακοινώνεις με αποφασιστικό ύφος: "ΑΝ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ, ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ!" :p :lol:

Reaction score
14
RDoherty said:
HomeCinema-Maniac said:
Η τεχνική είναι η εξής. Κάνεις τις αλλαγές και ανακοινώνεις με αποφασιστικό ύφος: "ΑΝ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ, ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ!" :p :lol:

Σημαντική προυπόθεση.
Το σπίτι να είναι δικό σου.

Αλλιώς... :lol: :lol: :lol: (κοινώς...έρε γλέντιααααα)

Reaction score
14
RDoherty said:
Θες να πεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός σώγαμπρου είναι τα ... πίσω κανάλια? :lol:

Ναι...αυτά της εκτόξευσης! :p :lol:

Reaction score
0
Γιατί δεν δοκιμάζεις να τα περάσεις (τα καλώδια, όχι τα ηχεία) μέσα από χαλκοσωλήνες που θα τοποθετηθούν στο ταβάνι?
Είναι πολύ εντυπωσιακό.

Reaction score
14
Echo said:
Γιατί δεν δοκιμάζεις να τα περάσεις (τα καλώδια, όχι τα ηχεία) μέσα από χαλκοσωλήνες που θα τοποθετηθούν στο ταβάνι?
Είναι πολύ εντυπωσιακό.

Πάρα πολύ έξυπνο! :o :o :shock:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! :D

Reaction score
297
Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι ... :idea: Αν έβαζε τα "πίσω" ηχεία στο πλάι/μπροστά και ανέστρεφε την πολικότητά τους?

Reaction score
14
Χμμμ....μπα.
Μπροστά με ανάποδες πολικότητες....δεν βλέπω πως θα μπορούσε να κάνει κάτι.

Στο πλάι είναι μια χαρά η τοποθέτηση.
Ότι εφέ είναι να δημιουργηθεί δημιουργείται κάλλιστα με την χρήση χρονοκαθυστερήσεων.
Επίσης στο 5/7 channel stereo πάλι αναπτύσεται πληρως η "σκηνή" χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Δεν βλέπω κανέναν λόγο πέρα από το "πολιτικά σωστό" τα ηχεία να βρίσκονται πραγματικά "πίσω".
Ούτως ή άλλως ένας οικιακός χώρος .... :wink:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.699
Υπάρχει και η λύση που έχω ακολουθήσει εγώ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Στήνω τα πίσω ηχεία μόνο όταν τα χρειάζομαι πχ για κάποια ταινία και μετά τα αποσύρω σε μέρος που δεν είναι ορατά. Δεν είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος, αλλά βαριέμαι να περνάω καλώδια στους τοίχους και να τα ακούω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan