Κουφό κι όμως γίνεται;

Reaction score
3
Είμαι κάτοχος ενός ενισχυτή Arcam A8. Μέχρι σήμερα, τον θεωρούσα καλό μηχάνημα δεδομένου της παλαιότητάς του. Καθώς όμως πειραματιζόμουνα για να ακούσω πόσα παράσιτα βγάζει, με τέρμα την ένταση του ήχου με την είσοδο από τον Η/Υ(καρφί από την κάρτα ήχου και είσοδο σε RCA - ΤΑPE IN), χωρίς να παίζει μουσική ο Η/Υ, άκουσα στο βάθος σε πολύ χαμηλή ένταση το ραδιόφωνο! Το ραδιόφωνο (που ήταν ανοιχτό) εννοείται είναι συνδεδεμένο σε RCA - RADIO, άλλη είσοδος. Έστριψα τον επιλογέα σε άλλη είσοδο AUX και το άκουσα επίσης και αυτή τη φορά μάλλιστα αισθητά πιο δυνατά, προερχόμενος βέβαια ο ήχος από το βάθος. Τέλος παρατήρησα ότι η είσοδος AUX είναι η διπλανή του RADIO, ενώ η TAPE IN (που ακούγεται πιο χαμηλά) είναι πιο απομακρυσμένη από του RADIO. Tι συμβαίνει; είναι δηλωτικό της ποιότητας του ενισχυτή ή κάτι άλλο;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082
Απάντηση: Κουφό κι όμως γίνεται;

Το φαινόμενο δεν είναι κουφό, είναι φυσιολογικό και γνωστό ως cross-talk. Δεν έχεις πρόβλημα, αυτό συμβαίνει σε όλους (σχεδόν) τους ενισχυτές.

Y

Yiannis_B

Guest

Οπου και να στριψω τον επιλογεα εισοδων, ακουω την Νατασα να μου τα χωνει, αυτο ειναι φυσιολογικο και γνωστο ως cross-talk.

Σε υψηλες εντασεις τα πραγματα βελτιωνονται, αλλα που και που, ακουω ενα ΓΚΟΥΠ,, και ειναι η πορτα που κλεινει πισω της η Νατασα φευγοντας. :roflmao:

(ειναι το φαινομενο close-port, συγγενες με το cross-talk, αλλα ετσι και το ακουσεις μια φορα, μετα ο ενισχυτης στρωνει).

Reaction score
512

Καλημερα καλησπερα καληνυχτα
Θα ηθελα την παρατηρηση μου στο νο1 πληρεστατος στο νο2 απαιχτος και στο νο3 ανεκδοτο. Βγαλε ακρη
Με το συμπαθιο ελπιζω να μην παρεξηξηθω, μια απλη διαπιστωση..:punish:
Καλη συνεχεια.

Reaction score
512

Αυτο ειναι τεχνολογια και αμεσωτητα και αγορα φοβερο θεμα μπραβο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ολα γινονται - συμβαινει και εις ημας, ολες οι εισοδοι να παιζουν το ιδιο! Το περιεργο; οχι παντα - μονον αμα "πανε" το ασμα!

Reaction score
3

Δεδομένης της απάντησης του κ. Κόγια θέλω να πω την γνώμη μου περί υψηλής πιστότητας. Αν και αδαής μέχρι στιγμής επί του θέματος, εφόσον το σύστημα μου χαμηλής αξίας και οι γνώσεις μου προκύπτουν από το εντατικό διάβασμα στο συγκεκριμένο forum θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Συγκεκριμένα, διερωτώμαι πως γίνεται να αναζητούμε την τελειότητα σε διάφορα παρελκόμενα (καλώδια, rack, κλπ.), όταν (συνήθως) όλοι οι ενισχυτές παρουσιάζουν εγγενή προβλήματα τύπου cross—talk; Επίσης μήπως είναι άλλο πράγμα το κυνήγι του τέλειου ήχου και άλλο η μουσική απόλαυση; Μήπως η ηδονή που αποφέρει ένα ηχοσύστημα κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι η ματαιοδοξία του κατόχου του και τελικά το ζητούμενο είναι ένα φθηνό ηχοσύστημα και ατελείωτες ώρες μουσικής απόλαυσης;

Y

Yiannis_B

Guest

Επίσης μήπως είναι άλλο πράγμα το κυνήγι του τέλειου ήχου και άλλο η μουσική απόλαυση;
Η απόλαυση της μουσικής είναι υποκειμενική διεργασία, σε αντίθεση με το κυνήγι του τέλειου ηχου, όπως το εννοείς, που μπορεί να είναι και αντικειμενική / επιστημονική διεργασία (εκτός από υποκειμενική).

Μήπως η ηδονή που αποφέρει ένα ηχοσύστημα κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι η ματαιοδοξία του κατόχου του και τελικά το ζητούμενο είναι ένα φθηνό ηχοσύστημα και ατελείωτες ώρες μουσικής απόλαυσης;
Αυτό η άποψη προφανώς δεν έχει επιχειρηματολογία.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δεδομένης της απάντησης του κ. Κόγια θέλω να πω την γνώμη μου περί υψηλής πιστότητας. Αν και αδαής μέχρι στιγμής επί του θέματος, εφόσον το σύστημα μου χαμηλής αξίας και οι γνώσεις μου προκύπτουν από το εντατικό διάβασμα στο συγκεκριμένο forum θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Συγκεκριμένα, διερωτώμαι πως γίνεται να αναζητούμε την τελειότητα σε διάφορα παρελκόμενα (καλώδια, rack, κλπ.), όταν (συνήθως) όλοι οι ενισχυτές παρουσιάζουν εγγενή προβλήματα τύπου cross—talk; Επίσης μήπως είναι άλλο πράγμα το κυνήγι του τέλειου ήχου και άλλο η μουσική απόλαυση; Μήπως η ηδονή που αποφέρει ένα ηχοσύστημα κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι η ματαιοδοξία του κατόχου του και τελικά το ζητούμενο είναι ένα φθηνό ηχοσύστημα και ατελείωτες ώρες μουσικής απόλαυσης;
Aσφαλως και ισχυει, κατα ενα μερος, αυτο που λες περι ματαιοδοξιας - ιδιαιτερα σε οσους επιδεικνυουν μηχανηματα και οχι δισκοθηκη (οποιουδηποτε γουστου). Απο την αλλη ομως, φανταζεσαι να ακους π.χ. συμφωνικη μουσικη με ενα φθηνο (σχετικο κι αυτο το "φθηνο") συστημα; Απλα, δεν θα ακους οσο το δυνατον πλησιεστερα προς το ιδεατο (=την ζωντανη εκτελεση), αλλα αυτο που θα σου δινει το "φθηνο" - που πορρω απεχει απο το πρωτοτυπο. Δεν ειναι αυτοσκοπος το ακριβο μηχανημα, αλλα μεσον - κι οσοι το καταλαβαινουν ή θα γλυτωσουν χρηματα εξ αρχης ή θα πληρωσουν και θα μαθουν!
Α, κι αυτο που λες: " (συνήθως) όλοι οι ενισχυτές παρουσιάζουν εγγενή προβλήματα τύπου cross—talk" δεν ισχυει με τιποτα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.297
Νεότερο μέλος
Monarchix