Κριτήρια για αγορές

Reaction score
650
Ποια είναι τα κριτήριά μας όταν πρόκειται να προβούμε στην αγορά των συσκευών?

1.Ηχητική ποιότητα?
2.Εμφάνιση?
3.Ποιότητα κατασκευής?
4.Value for money?
5.Αξιοπιστία?
6.Το "όνομα" της εταιρείας?

για να δούμε τις απόψεις σας!

Reaction score
0
Πολυ ευστοχο (και παντα επικαιρο) θεμα! Νομιζω πως η ηχητικη ποιοτητα (1) ειναι το σημαντικοτερο. Απο κει και περα νομιζω οτι βασικο ρολο παιζει το ''ονομα'' της εταιριας (6) το οποιο θα εξασφαλιζει κατα ενα μεγαλο ποσοστο την ποιοτητα κατασκευης (3) και την αξιοπιστια της συσκευης(5).Το ''value 4 money'' (4) καθοριζεται απο τα 1,6,3 και 5, οταν θα εχουμε ξεκαθαρισει στο μυαλο μας ολα τα υπολοιπα. Τελος, η εμφανιςη (2) δεν νομιζω οτι παιζει σχεδον καθολου ρολο στην αγορα ...ΕΚΤΟΣ αν στην τελικη αποφαση για την αποκτηση η οχι της συσκευης εχει πολυ μεγαλη βαρυτητα, αυτο που σε ενα περιοδικο του χωρου αναφερεται ως W.A.F. (Wife Acceptance Factor)... wink: Τοτε μαλλον το 2 θα καθορισει σε μεγαλο βαθμο την αγορα :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Για εμένα  τον σημαντικοτερο ρόλο σε μια....οποιαδήποτε αγορά παίζει ξεκάθαρα πλέον το 4.

Value for money ή αλλιώς προσφερόμενη αξία για προσφερόμενα χρήματα.

Για εμένα λοιπόν ο όρος value περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες "συνθήκες" σε σχέση με την δική μου λογική αντίληψη γύρω από την αξία του χρήματος.

Η "ποιότητα του ήχου" ή  "η εμφάνιση"..."μάρκα" και τα ρέστα δεν θα μπορέσουν ποτέ να εξισορροπήσουν λογικά την ενδεχόμενη δαπάνη του προυπολογισμού της NASA....την αλλαγή ενός σπιτιού ...για να ακούγεται καλύτερα λέει....ή την ψυχική οδύνη ενός διαζυγίου...   :p  :wink:

Καλώς ή κακώς προσωπικό πιστεύω έιναι το ... "ο άνθρωπος κατέβηκε στην γη για να νέμεται τα αγαθά της και όχι να γίνεται σκλάβος αυτών"

Μέσα από αυτή τη ματιά επ' ουδενί δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το...-με άλλα λόγια- ...ζυγισμένο... και να δώσω σημασία σε "μάρκες", "εμφανίσεις" , υποκειμενικότατες ηχητικές ποιότητες κλπ. ...ανεξαρτήτως ανταλλάγματος.

Reaction score
0
Δεν διαφωνω στο γεγονος οτι το ''value for money' ειναι πολυ σημαντικο', ομως τι ειναι αυτο που καθοριζει το αν τα χρηματα που χρειαζονται για την αποκτηση μιας συσκευης ειναι πολλα ,λογικα η λιγα για αυτο που κρινουμε οτι αξιζει?...Αν δεν παιζει και τοσο καλα (για τα αυτια σου) η αν εχει φθηνα υλικα επανω θα το παρεις επειδη ειναι "λογικη" η τιμη του?...Αν για παραδειγμα (λιγο τραβηγμενο) εβγαζε η KRELL ολοκληρωμενο στα 400-700 ευρω ,τον ακουγες και σου ακουγοταν πανω κατω ιδιος με εναν πχ MARANTZ η DENON στα ιδια χρηματα,δεδομενης της φημης της KRELL,δεν θα διαλεγες Αμερικανο?...("ονομα").Ισως τελικα αναλογα με τον προυπολογισμο που εχουμε πριν απο καθε αγορα,τα κριτηρια να αλλαζουν σειρα προτεραιοτητας :|

Reaction score
0
Θα έλεγα το 1 και μετά το 3
Το 2 δεν με ενδιαφέρει καθόλου και το 6 απλά είναι ένας παράγωντας για την αξιοπιστία ενός προϊόντος...
Το 4 το θεωρώ λίγο ομιχλόδες...
Value 4 money σε σχέση με τι?
Αν μιλάμε για ποιότητα κατασκευής ΟΚ
Αν μιλάμε για ευκολίες, με αφήνουν αδιάφορο.
Αν μιλάμε για ηχητική ποιότητα, μα αυτό δε θα αγοράσω; Στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω αυτό που θεωρώ καλύτερο ηχητικά!!! :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Δύσκολο ερώτημα.
Το λογικό και το σωστό είναι να τα εξετάζουμε όλα και κυρίως με την σκοπιά που το βλέπει ο preve.
Δυστυχώς εγώ είμαι πολύ κακός αγοραστής. Στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει τίποτα από το πόσο κοστίζει και αν παίζει καλά. Δηλαδή το μόνο που ψάχνω είναι το value for money χωρίς όμως να κοιτάω ποιότητα κατασκευής, μεταπωλητική αξία, μάρκα κλπ κλπ.

Προτιμώ να έχω κάτι που παίζει αξιόλογα, δεν το ξέρει κανείς και το έχω κρυμένο πίσω από τον καναπέ γιατί είναι κακάσχημο, παρά να τα χώσω για να λέω ότι πήρα...
Γενικώς δεν πετάω πράγματα, δεν πουλάω παλιές συσκευές εύκολα και φυσικά πριν αγοράσω κάτι διαβάζω και ακούω πολύ. Ούτως ή άλλως δεν αλλάζω συχνά συσκευές...

Reaction score
650
Για μένα πρώτα έρχεται η ηχητική ποιότητα, έπειτα η ποιότητα κατασκευής - αξιοπιστία μετά η εμφάνιση και τέλος το value for money. Το "όνομα" δεν με επηρεάζει.
Πάντως αν δεν μ' αρέσει εμφανισιακά (ευτυχώς είναι λίγα αυτά που δεν μ' αρέσουν) δεν θα το αγόραζα. Θα έψαχνα για κάτι άλλο που να παιζει το ίδιο καλά να έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής - αξιοπιστία κι ας κόστιζε περισσότερο.
Επειδή δεν αλλάζω συχνά συσκευές το ψάχνω αρκετά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Πάντως αν δεν μ' αρέσει εμφανισιακά (ευτυχώς είναι λίγα αυτά που δεν μ' αρέσουν) δεν θα το αγόραζα. Θα έψαχνα για κάτι άλλο που να παιζει το ίδιο καλά να έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής - αξιοπιστία κι ας κόστιζε περισσότερο.
Εκεί βασίζονται και οι εταιρίες και το έχουν ρίξει περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση και λιγότερο στο τι έχει μέσα το μηχάνημα, και ακόμα λιγότερο στο πως ακούγετε...

Κι επειδή, καλώς ή κακώς, υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη του WAF πάνω από κάθε αγορά, τα "μουράτα" μηχανήματα προσφέρουν πλέον μόνο ντιζάιν...

Reaction score
650
Δε διαφωνώ. Σαφώς και δεν προκρίνω την εμφάνιση σε βάρος της ηχητικής ποιότητας. Είναι όμως και κάποιες συσκευές κακάσχημες και δεν βλέπονται. Μπορεί να παιζουν πάρα πολύ καλά αλλάδεν θα τις έβαζα στο σπίτι μου.
Εμείς σαν υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να επιλέγουμε τις συσκευές που και καλά ακούγονται και είναι αποδεκτές αισθητικά.

Reaction score
5
Θα έλεγα και εγώ τα 6 αλλά με μια επιφύλαξη προς το Value for money.

Είμαστε σε θέση με μια πρόχειρη ακρόαση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Πάντως αν αναφερόμαστε μόνο σε εξαιρετικά hi... end συσκευές, το 4 δεν πρέπει να έχει σοβαρή θέση στη λίστα μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι από ένα σημείο και μετά οι ηχητικές διαφορές είναι δυσανάλογες της διαφοράς κόστους.
Βεβαίως υπό ιδανικές συνθήκες ήτοι με ιδανικά πορτοφόλια...

Reaction score
1
Νομίζω οτι το 4 συναρτάται από τα 1 και 3 (τα πιο σημαντικά, σίγουρα), αν και τελικά είναι εντελώς υποκειμενικό. Για κάποιον τα 10.000 € για μια συσκευή μπορεί ν'αποτελούν "ευκαιρία", ενώ για κάποιους άλλους (τους περισσότερους μάλλον), ένα εντελώς εξωφρενικό ποσό.
Το 2 είναι σημαντικό όταν μιλάμε για ηχεία. Εγώ τ'ομολογώ, δύσκολα θα' βαζα στο σαλόνι μου, δίπλα σε καλά έπιπλα, κάτι άσχημο (και όχι μόνο λόγω WAF).

Reaction score
1.132
Πρωτα θα ελεγα οτι ακουω,μετα βλεπω τιμουλα και ποιοτητα κατασκευης και μετα αν αυτο που τα αυτια μου λενε να αγορασω συμφωνουν με τα ματια μου.

Reaction score
3
Πρώτο και κυριώτερο ο ήχος,κατόπιν η εμφάνιση μαζί με την ποιότητα κατασκευής,τελευταίο αφήνω το value for money,όμως φροντίζω "ανάλογα με το πάπλωμα να απλώνω τα πόδια μου",όπως λέει και η παροιμία,κάνοντας υπομονή και μαζεύοντας γνώση και χρήματα,για να πάρω τελικά αυτό που θέλω μία και καλή,γιά να το κρατήσω όσο γίνετε περισσότερο,με απώτερο σκοπό, όσα χρόνια θα το έχω, να με ευχαριστεί. :D

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic