Λ.Ε.Α.

Reaction score
1.300
Το πήγες εκεί που ήθελες να το πας.

Ατυχές παράδειγμα, χαρακτηριστική νοοτροπία (- η δική σου, και άλλων).

Πάρε και like, να ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιοι είστε.

Τόσα ζώα με αυτοκίνητα, και αυτοί οι άνθρωποι που κάναν χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, στα πρόθυρα της απόγνωσης, πάλι καραγκιόζηδες....:rolleyes:

Με συγχωρείς εκ μέρους τους, που περπατούσαν και στην άκρη της Εθνικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι.

Οι λαθρομετανάστες μπήκαν σε μια χώρα όπου κανένας δεν φοβάται τίποτα, σε μια χώρα όπου οι γνωστοί καίνε λεωφορεία και κανένας δεν κάνει κάτι. Όπου οι πολίτες( η πλειοψηφία) λαδώνουν και κλέβουν και οι πολιτικοί απλά αναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη".

Βρίσκουν ευκαιρία λοιπόν οι λαθρομετανάστες ( που επιλογή τους είναι να έρθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι πρόσφυγες πάνε στην Τουρκία και γειτονικά τους κράτη όπου και υπάρχουν ομόθρησκοι πληθυσμοί) και κάνουν τα ίδια και χειρότερα με τους δικούς μας εγχώριους κανιβάλους του πολιτισμού.
Εκατοντάδες εκατομμύρια πάνε στους λαθρομετανάστες και οι Ευρωπαίοι θα μας στείλουν και άλλους.

Το πρόβλημα θα φανεί σε 15-25 χρόνια όπου όλοι όσοι θα έχουν εγκλωβιστεί θα έχουν ο καθένας από 5-7 παιδιά και πλέον θα είναι πλειοψηφία. Θα είναι πλειοψηφία τα πιστεύω τους η νοοτροπία τους, η σαρία τα κομμένα χέρια και ο όμορφος πολιτισμός τους.
Θα φτιάξουν νέους νόμους κτλ κτλ κτλ ....

Η λύση είναι μία ! ΠΑΙΔΕΙΑ, και εκπολιτισμός.
Αν όλα τα παιδιά των λαθρομεταναστών πάνε στο Ελληνικό σχολείο, μάθουν Ελληνικά, ιστορία, μαθηματικά κτλ τότε υπάρχει μια ελπίδα να συνεχιστεί το Ελληνικό στοιχείο ( έστω και στο περίπου) με την μορφή που το ξέρουμε σήμερα.

Εάν βέβαια θέλουν σήμερα να χωρίζουν τους Έλληνες σε "ποιοι είμαστε και ποιοι είσαστε" στο τέλος θα δούνε πως όλοι μας θα γίνουμε κάποιοι άλλοι....

Την καλημέρα μου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.944
Το πήγες εκεί που ήθελες να το πας.

Ατυχές παράδειγμα, χαρακτηριστική νοοτροπία (- η δική σου, και άλλων).

Πάρε και like, να ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιοι είστε.

Τόσα ζώα με αυτοκίνητα, και αυτοί οι άνθρωποι που κάναν χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, στα πρόθυρα της απόγνωσης, πάλι καραγκιόζηδες....:rolleyes:

Με συγχωρείς εκ μέρους τους, που περπατούσαν και στην άκρη της Εθνικής.
Το μήνυμα που έγραψα είναι σαφές.
Έχουμε πλήρη ασυδοσία, η οποία έχει μεταφερθεί και στους λαθρομετανάστες που ήρθαν εδώ και κάνουν κι αυτοί ότι θέλουν βλέποντας μια χώρα όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες, επειδή δεν εφαρμόζεται ο νόμος.
Το "εμείς" κι "εσείς" είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της διχόνοιας που έχουμε μεταξύ μας οι Έλληνες.
Εμείς είμαστε κατά των χιλιάδων που εισέβαλαν στην πατρίδα μας και εσείς είστε οι αλληλέγγυοι που τους υποστηρίζετε.
Προφανώς μερικοί δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει επειδή είναι μακρυά τους.
Από μακρυά όλα είναι εύκολα και κυρίως η κριτική μέσω πληκτρολογίου.
Αν θεωρείς σωστό να επιτίθενται σε ασθενοφόρα και στο πλήρωμά τους ενώ μεταφέρει ασθενή, τότε τι να πω.
Για μένα είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν τους δικαιολογώ επειδή έχουν πόλεμο στην πατρίδα τους.
Είμαι κατά των Ελλήνων που ασυδοτούν με πολλούς τρόπους παραβιάζοντας τους νόμους, πόσο μάλλον σε ξένους.

Είδες το βίντεο με την γυναίκα, κάτοικο του Calais της Γαλλίας, όπου εξιστορεί πως τους υποδέχθηκαν με συμπάθεια και τελικά δημιούργησαν συμμορίες και βρέθηκαν να είναι όμηροι και να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους;
Όταν θα φτάσουμε κι εμείς σε τέτοιο σημείο, και είμαστε πολύ κοντά, τότε να δω τι θα λέμε.
Επίσης είδες το βίντεο με τον πιτσιρικά που μπαίνει σε ξένη χώρα σαν πρόσφυγας και κάνει μπροστά στην κάμερα το σήμα με το χέρι στο λαιμό, σήμα κοψίματος του κεφαλιού;
Και ο ίδιος πιτσιρικάς σε άλλο βίντεο σε "δομές φιλοξενίας" κλαίει μπροστά στην κάμερα παριστάνοντας τον φουκαρά.
Αυτός ο πιτσιρικάς θα πάει σε σχολείο να συγχρωτίζεται με τα δικά μας παιδιά.
Αν αυτά δεν σου λένε τίποτα, εμένα μου λένε πολλά.

Reaction score
30.222
Μιχάλη προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν την έννοια του αυτονόητου.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Να σας πω μια ιστορία λοιπόν... Όταν ήμουν μικρός ( και άφραγκος, περίπου όπως τώρα, αλλά τότε δεν δούλευα και δεν μου τα έτρωγαν η εφορία και ο ΟΑΕΕ... ), ο father μου έδινε χαρτζηλίκι για να πάω για καφέ. Όπως καταλαβαίνω πια, επίτηδες μου έδινε λίγα σε σχέση με όσα έπαιρναν τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας ( βέβαια, περισσότερα απο μερικά που δεν έπαιρναν τίποτα... ). Και φαίνεται ότι το έκανε επίτηδες, επειδή παράλληλα μου έδινε ένα ποσό που έπρεπε να το είχα μαζί μου για ώρα ανάγκης και που δεν επιτρεπόταν να το χρησιμοποιήσω, έπρεπε μάλιστα να το επιστρέψω μόλις γύριζα στο σπίτι. Και το έκανα. Αυτό το ποσό απλά δεν υπήρχε για'μένα. Το έβλεπα, αλλά δεν το είχα. Φυσικά, όταν έβαλα μια φορά χέρι παρά την άδειά του, δεν μου φώναξε, δεν με χτύπησε ( σωματικά ), απλά μου εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή έκανα υπεξαίρεση του ποσού=απάτη. Με χτύπησε με τα λόγια. Με το καιρό, μου άφηνε το ποσό στο πορτοφόλι, δεν χρειαζόταν να το επιστρέψω αλλά εξακολουθούσα να μην είχα την άδεια να το φάω, παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Μόλις μεγάλωσα, όταν χτίζαμε το εξοχικό μας, με είχε στείλει να επιβλέπω και να πληρώνω τους μάστορες και προμηθευτές. Εν έτει 1999 σε ηλικία 21 ετών, είχα πρόσβαση σε κάτι εκατομμύρια δραχμές ( τότε ). Είχα τον "μισθό" μου για τα έξοδά μου και ενώ είχα πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, δεν τον ακουμπούσα. Ο πατέρας μου μάλιστα, ποτέ δεν απέκτησε πιστωτική ακόμα και ενώ τον χρύσωναν οι τράπεζες ( μιλάμε για την εποχή που και για να κλάσεις έπαιρνες δάνειο προκειμένου να αγοράσεις αποσμητικό χώρου ). Και πάντα έλεγε "ποτέ δεν θα απλώνεις τα χέρια σου πιο μακριά απο όσο φτάνουν". Όταν έκανα τα χαρτιά σε ηλικία 30 ετών για να βγάλω πιστωτική, χτυπιόταν να μη το κάνω. Με τα πολλά πολλά, όταν έφτασα στο σημείο να του δείξω πως τη χρησιμοποιώ σαν εργαλείο και σαν υποκατάστατο των μετρητών ( σπάνια έχω πάνω μου πάνω απο 20€, δεν μου χρειάζονται ), με παραδέχτηκε. Μάλιστα, με τα capital controls ένιωσα οικεία. Είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ τη κάρτα ακόμα και για 1€, ενώ παλιά με κοίταζαν σαν ufo στο super market. Τώρα πάω και για 0.50€ άμα λάχει. Όσα βάζω στη κάρτα όμως, τα βλέπω στο τραπεζικό μου λογαριασμό, αλλά δεν υπάρχουν, δεν είναι διαθέσιμα.

Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια, καταλαβαίνω ότι μου δίδαξε πειθαρχία. Έμαθα απο όλο αυτό να κατανοώ πότε κάτι μου είναι διαθέσιμο και πότε είναι πλασματικό. Στο θέμα της συζήτησής μας λοιπόν, διαθέσιμος είναι ο δρόμος, όλες οι λωρίδες του. Πλασματική είναι η ΛΕΑ. Είναι εκεί, αλλά δεν υπάρχει. Είναι κάτι σαν τα χρήματα που είχα στο πορτοφόλι και έπρεπε να δώσω στον πατέρα μου όταν επέστρεφα στο σπίτι. Μπορεί ο δρόμος μου να είναι μπλοκαρισμένος, αλλά δεν επιτρέπεται / δεν πρέπει να πάω στη ΛΕΑ. Όπως μπορεί να ήθελα να κεράσω ένα γκομενάκι, αλλά ενώ είχα το δεκαχίλιαρο, είχα φάει το χιλιάρικό μου. Αν ήθελα να φάω ένα σάντουιτς και δεν είχα λεφτά, θα το έκανα ΜΟΝΟ αν ο πατέρας μου μου έδινε την έγκριση. Φρόντιζα όμως κάνοντας το κουμάντο μου, να μη χρειαστεί να υπερβώ το budget. Φυσικά, αν μου τύχαινε κάτι σοβαρό, δεν χρειαζόταν καν να ρωτήσω. Όπως θα πατήσω στη ΛΕΑ σε ώρα ανάγκης Ή ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ όταν η έξοδός μου είναι μπροστά μου και ο δρόμος μου είναι μπλοκαρισμένος ( άσκοπο να κάθομαι στην ουρά για λίγα μέτρα και ενώ θέλω να βγω και όχι να παρακάμψω τους μπροστινούς μου για να ξαναμπώ στο δρόμο μου ) και ενώ θα είμαι σίγουρος ότι δεν θα ενοχλήσω κανένα.

Όλα λοιπόν είναι θέμα παιδείας. Ποιος ενδιαφέρεται για το σχολείο, τη σχολή οδήγησης, την αστυνόμευση και πάει λέγοντας. Εμείς πρέπει να δίνουμε στα παιδιά το καλό παράδειγμα και να δείχνουμε το σωστό δρόμο, εμείς πρέπει να τα διδάσκουμε και οι υπόλοιποι φορείς πρέπει απλά να τους κάνουν επανάληψη. Είναι στο χέρι όλων μας, η νέα γενιά να μάθει σωστά τα πράγματα ή όσο πιο σωστά μπορούμε να τους τα μάθουμε. Όταν μάθεις να σέβεσαι τον διπλανό σου και όταν κατανοείς γιατί δεν πρέπει να κάνεις κάτι ( εσωτερική πειθαρχία ), δεν χρειάζονται κανόνες και τιμωρία ( εξωτερική πειθαρχία ). Και σε τελική ανάλυση, η φύση μας έδωσε το μυαλό, όχι τους κανόνες. Εμείς φτιάξαμε τους κανόνες για όσους δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

Υ.Γ. Επίσης έμαθα και να μη τρώω παραπάνω απο όσα πραγματικά χρειάζομαι ή θέλω... Το ότι ειχα ένα χιλιάρικο, δεν σήμαινε ότι έπρεπε να το φάω όλο σε μια έξοδο. Όπως το ότι έχω τρεις λωρίδες στην εθνική, δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνω κατασκήνωση στην αριστερή, ενώ δεν τη χρειάζομαι. Αφήστε δε που η πιο ασφαλής είναι η μεσαία καθώς παρέχει μεγάλο περιθώριο για αντίδραση σε έκτακτη περίπτωση ( π.χ. αν σε χτυπήσει πλάγιος άνεμος ή σου σκάσει λάστιχο ). Αυτό για τους "τιμωρούς" των (πιο) γρήγορων... Και κάτι που έχω παρατηρήσει. Όσα supercars έχω δει στην Ελλάδα, συνήθως κινούνται στη μεσαία λωρίδα. Αυτό όταν πηγαίνουν με φυσιολογικές ταχύτητες. Οταν ανοίγουν, πάνε αριστερή. Ποτέ δεν έχω δει supercar να πηγαίνει ρελαντί στην αριστερή, όπως και δεν έχω δει να πηγαίνει "τάπες΄" στη μεσαία, πόσο μάλλον στη δεξιά. Επίσης, πόσοι απο εσάς έχετε δει επικίνδυνους ελιγμούς ( σφήνες ) με supercars? Μήπως το φιατάκι έχει καλύτερο κράτημα απο τη Lambo...? Μήπως ο οδηγός του φιατακίου έχει ανάγκη να αποδείξει κάτι ανυπαρκτο που ο οδηγός της Lambo απλά το έχει και το γνωρίζει...? Μήπως να σκεφτούμε όλοι μας για τα κόμπλεξ που κουβαλάμε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.246
Μιας και προχθές έκανα το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης του Ιαβέρη (με 30 χρόνια στο τιμόνι...) ας σας δώσω μερικά tips.

Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 τα τροχαία ατυχήματα.
3.500 νεκροί, 10.000 παραπληγικοί, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες κάθε χρόνο από τα τροχαία.
Το ~80% των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων γίνονται με ταχύτητα μικρότερη των 60 Km/h μέσα στην πόλη.
Υπό ιδανικές συνθήκες ένα αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 15 μέτρα (πάνω από 3 παρκαρισμένα αυτοκίνητα) μέχρι να ακινητοποιηθεί από τη στιγμή που ο οδηγός θα αντιληφθεί τον κίνδυνο και ενώ πηγαίνει με ταχύτητα 30 Km/h. Στα 60 Km/h αυτό γίνεται 25 μέτρα (6 παρκαρισμένα αυτοκίνητα).

Δεν θέλω να σας γράψω άλλα, θέλω όμως πάρα πολύ όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα (και τουλάχιστον όσοι με γνωρίζετε και ξέρετε ποιος είμαι και καταλαβαίνετε ότι δεν θα το έγραφα ποτέ για πλάκα) να βάλετε στόχο και να κάνετε δώρο στον εαυτό σας το σεμινάριο. Οσο πιο γρήγορα μπορέσετε με όσους ανθρώπους έχετε δίπλα σας και αγαπάτε και πιάνουν τιμόνιο στα χέρια σας.
Και εγώ στο παρελθόν έχω οδηγήσει στη ΛΕΑ, έχω οδηγήσει από ελάχιστα ως πολύ μεθυσμένος, έχω τρέξει μέσα στην πολη γιατί βιάζομαι για το ραντεβού μου, έχω τρέξει στον αυτοκινητόδρομο με απαγορευτικές ταχύτητες για οποιοδήποτε υποκειμενικό όριο.
Πολλά από τα προηγούμενα τα είχα κόψει και πριν το σεμινάριο που ανέφερα, απλά και μόνο λόγω "ωρίμανσης", όποτε βγω έξω θα πάρω ταξί, μέσα στην πόλη πάω σαν κότα και ας με βρίζουν οι κάφροι από πίσω και στην εθνική μέχρι 140.
Παρόλα αυτά είναι άλλο πράγμα να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα από μόνος σου και άλλο να στα πουν, να στα δείξουν, να τα κάνεις στην πίστα.
Συμφωνώ για την αξία του σεμιναρίου του Ιαβέρη.

Είναι μεγάλη συζήτηση πάντως ο οδηγικός πολιτισμός, η οδηγική παιδεία.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.050
Επειδη : Πειθαρχια τελος ζωη μαγικη.
Θα το ελεγα συνεση πιο ευστοχα..
FB_IMG_1439466672338.jpg

Δεν οδηγω, απο φοβο της πραγματικοτητας, βεβαια αυτο εχει δρομολογηθει να αλλαξει. Αλλα να ελπιζετε να την βγαλω καθαρη οταν γινει αυτο.
Δεν θελω να επεκταθω στην ετιμολογια παραπανω, απο προσωπικο παραδειγμα κ διαλογο πετυχαινουμε πολυ περισσοτερα στους γυρω μας κ στη συνεχεια αυτοι το μεταφερουν πιο εξω.
Υπομονη δε βλεπω να εχουμε.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.944
Πολύ σωστά όλα, αλλά παραβλέπετε κάτι.
Τον ανθρώπινο παράγοντα, τον άνθρωπο.
Οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, ποτέ δεν ήταν, πάντα θα υπάρχει ο μάγκας, ο νταής, ο αντιρρησίας των πάντων, ο ατίθασος.
Γι΄αυτούς λοιπόν υπάρχουν οι νόμοι.
Οι άλλοι μπορεί να έχουν την παιδεία, αλλά αρκεί ένας για να χαλάσει την μανέστρα.
Αρκεί ένας μαλ@κας για να φέρει την καταστροφή.
Και αυτό το βλέπουμε από μικρά παιδιά στα σχολεία μας.
Ο πιο μεγαλόσωμος πάντα κάνει τον μάγκα στους πιο αδύναμους.
Αν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα, τα άλλα τον κοροϊδεύουν.
Με κάθε ευκαιρία δείχνουμε τη φύση μας.
Δυστυχώς αυτή είναι η φύση μας.
Γι΄αυτό έχω πεισθεί ότι δεν αρκεί η παιδεία.

Εγώ απέκτησα παιδεία και δεν μπαίνω στην Λ.Ε.Α.
Ούτε παρκάρω με τρόπο που θα εμποδίσω άλλον.
Αν το κάνω διότι δεν γίνεται αλλιώς, αφήνω στο τζάμι ταμπελάκι με το τηλ. μου.
Το έχω τυπώσει με τον εκτυπωτή, με μεγάλα ευανάγνωστα νούμερα και το έχω κάνει πλαστικοποίηση.
Το έχω πάντα μέσα στο ντουλαπάκι και το βγάζω όποτε χρειαστεί.
Δεν θέλω να βρεθεί έστω κι ένας που θα με βρίσει, όπως βρίζω εγώ.

Κι όμως βλέπω τον άλλον που με κλείνει διπλοπαρκάροντας και δεν έχει κάποιο τηλ. στο τζάμι του.
Και πρέπει να αρχίσω να κορνάρω, που απαγορεύεται και δεν πρέπει, ή να πάρω σβάρνα τα μαγαζιά και να ρωτάω ποιανού μαλ@κα είναι το τάδε αυτοκίνητο.

Οπότε εφαρμογή του νόμου και αυστηρή τήρησή του και τιμωρία στους παραβάτες.
Απλά πράγματα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Μιχάλη, απο που πηγάζουν όλα αυτά που είπες; Απο την οικογένεια. Ο πιο μεγαλόσωμος κάνει τον μάγκα στον μικρόσωμο, επειδή μέσα του νιώθει μικρόσωμος και αυτό ξεκινάει απο την οικογένεια που ίσως δεν του δίνει πολλή σημασία ή του συμπεριφέρεται άσχημα ή απλά δεν του έχει μάθει να μην ασχολείται με τη καμπουρα του άλλου, παρά μόνο αν το κάνει για καλό ( βοήθεια ). Είναι ο ίδιος λόγος που αρκετοί νέοι μπλέκουν στα ναρκωτικά, επειδή δεν έχουν μάθει προτίστως να σέβονται τον εαυτό τους ( άρα στη συνέχεια και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο ). Και είναι αυτοί που όταν έκαναν τη πρώτη μαλακία, οι γονείς τους είπαν "παιδί είναι". Και συνέχισαν επειδή δεν είχαν διάθεση να ασχοληθούν μαζί του ( ή να παραδεχτούν ότι δεν έδρασαν άμεσα ). Προσπαθείς να ξεχωρίσεις και να δείξεις σπουδαίος όταν μέσα σου νιώθεις ότι δεν είσαι. Όταν το γνωρίζεις και δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, απλά δεν δίνεις σημασία.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Εννοείται πως απαιτείται η αυστηρή τήρηση του νόμου, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει. Αν δοθεί η απαραίτητη παιδεία απο τα πρώτα νεαρά χρόνια, τότε η μετέπειτα ζωή είναι περίπατος.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.050
Χουλιγκανισμος λεγεται απλα δεν εχει καλη πλευρα γιατι ο πρωτος εχει οριο( ως παιχνιδι/χρονικο οριο κ κσποιους κανονες) κ σαφως κ την καλη πλευρα του..
Γενικα φενεται οι παραβατες να μην εχουν παει "γηπεδο" ..κ οπου "γηπεδο" ... (βγαινει εκτως θεματως)^^

Reaction score
431
Για να μείνω στο κυρίως θέμα οι φίλοι μας οι βόριοι δεν τηρουν τους νόμους μονο για λόγους παιδίας αλλά τουλάχιστον οσον αφορα τον κοκ για λόγους φόβου και εξηγούμε.
Οδηγώ στον βορρά της σκωτίας στον Α90 με νοικιασμένο fordακι σε δρόμο με δυο λωρίδες (με κανονικη ΛΕΑ) και σε κάποια φάση ειμαι στην μεση 5 αυτοκινητων που προσπερνουν κονβοι νταλικών . Τρεχω "αναγκαστικα" οσο και οι μπροστα και οι πίσω ολοι με αποστασεις 30-40 μετρων.Ολα αυτα στην κανονικη γρηγορη λωριδα κυκλοφορίας. Μόλις τελειώνει η προσπέραση κανα χιλιομετρο μετα με σταμαν και με ρωταν στο πισω κάθισμα του περιπολικου 'Ξέρεις τι έκανες' απαντώ οτι και οι πισω μου και οι μπροστινοί μου. Η συνέχεια γνωστη Whatever you say κτλ .Στο δικαστηριο ( ξυλινο παναρχαιο κτιριο στην κοντονοτερη πόλη οπου οι δικαστες φορούσαν περούκες και οταν ακουστηκε το ονομάμου γυρισαν ολοι να με κοιταξουν) λοιπόν με ρωτάνe πως ζεις εδώ και με πόσο το μηνα .Με 600 το μήνα τους λέω. Η ετυμηγορία 2000 λίρες. Αμα θες ξανακάνε παράβαση. Πήγαινα με 130 το οριο ηταν 110 (μεγιστο εκει)
Έμαθα το μάθημα μου μετρούσα τις πένες για εναν ολοκληρο χρονο.

Y.Γ. I still smell the bacon from the patrol car.

Reaction score
431
Εδω sto elladistan

Εχω βρεθεί σε δεκάδες δικαστηρια οπου το πινακιο μομομελούς ηταν γεματο ελληνες αλβανους ρωσους βούλγαρους με κοινό κατηγορητήριο "οδήγηση χωρίς δίπλωμα", ερώτηση κλασική έβγαλες παιδί μου? αθώος.........
ή απάντηση δεν έβγαλα σε 2-3-4- ... βδομάδες βγάζω. εντάξει ξαναελα στο δισκαστηριο του χρονου (αναβολή)
Πείτε μου εσεις τωρα Τις πταιει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.944
H δικαιοσύνη φταίει φυσικά.
Δηλαδή αυτό που λέμε εδώ.
Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι ή εφαρμόζονται κατά βούληση και κατά περίπτωση.
Εδώ ξέρουμε γύφτους που τους πιάνουν συνεχώς για κλοπές και συνεχώς είναι έξω και συνεχίζουν να κλέβουν.
Το αποτέλεσμα είναι να παραιτούνται και οι αστυνομικοί, εφόσον βλέπουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να διακινδυνεύουν για να πιάσουν τον κλέφτη, τον έμπορο ναρκωτικών, ή τον όποιον άλλον παραβάτη, να τον προσάγουν και μετά να τον βλέπουν ξανά έξω.

Reaction score
1.469
Στην ελλαδα ειναι συχνο φαινομενο και το αλλο
Να εχει σειρήνα ανοιχτη ασθενοφόρο ιδιωτικο η εκαβ χωρις να εχει καλεστεί απο τον κεντρο απλα για να γλιτώσει κινηση
Ακομα και τα ιδιωτικα ασθενοφόρα πρέπει να εχουν αδεια απο το κεντρο εκαβ για να τον κανουν αυτο

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.944
Νομίζω ότι απέχουμε πολύ από το να μάθουμε να μην κλείνουμε την Λ.Ε.Α.
Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ακόμη, δεν το έχουμε εντρυφήσει το θέμα αυτό.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι για όσο ζω θα αξιωθώ να πάω π.χ. Χαλκιδική και να δω άδεια την Λ.Ε.Α. όταν έχει κίνηση.

Αλλά και από την άλλη, τόσα χρόνια, ένας δρόμος με τεράστια κυκλοφορία το καλοκαίρι και να μην μπορεί να γίνει λίγο της προκοπής.
Έχουν κάνει μερικά χιλιόμετρα με φαρδύ δρόμο και περνάς μέσα από χωριά με ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Ένα μόνο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork