Μία βοήθεια για λάστιχα!

Reaction score
53
Πριν δυο χρόνια περίπου άλλαξα λάστιχα στο Focus της γυναικας μου, και έβαλα κατω απο πρόταση του λαστιχά, τα Pirelli.
Παρ'ολα αυτά, μετά απο ένα χρόνο η γυναικα μου μου παραπονεθηκε πως "γλιστράνε".
Χθες με την βροχή στην ανηφορική (αρκετά) ράμπα μας, το αυτοκίνητο γλίστραγε σαν τρελλό και δυσκολα ανέβαινε!!!
Επικοινωνησα με τον λαστιχά και μου ειπε πως επρεπε ήδη να ειχα αλλάξει μπρος - πισω δυο φορές κλπ.!!
Ομως κατι δεν μου πηγαινε καλά απο την αρχή στο λάστιχο αυτό!
Η γνώμη σας ποιά ειναι???

Reaction score
1.864
Απάντηση: Μία βοήθεια για λάστιχα!

ασχέτως μάρκας, οι περισσότεροι λαστιχάδες πουλάνε ότι τους συμφέρει ή ότι...έχουν.

Υπάρχει το σωστό λάστιχο για κάθε αυτοκίνητο, σε όλες τις μάρκες...

Ένας δείκτης ταχύτητας παραπάνω και...δεν έχουμε λάστιχα!

Reaction score
4.620

Επισης σημαντικο ειναι ποσα χιλιομεττρα καναμε με τα λαστιχα. Λιγο πολυ 30-35 χιλιαδες χιλιομετρα βγαζουν. Μπορει να τα κανεις σε 3 χρονια, μπορει σε 6 μηνες.

Reaction score
51

Πριν δυο χρόνια περίπου άλλαξα λάστιχα στο Focus της γυναικας μου, και έβαλα κατω απο πρόταση του λαστιχά, τα Pirelli.
Παρ'ολα αυτά, μετά απο ένα χρόνο η γυναικα μου μου παραπονεθηκε πως "γλιστράνε".
Χθες με την βροχή στην ανηφορική (αρκετά) ράμπα μας, το αυτοκίνητο γλίστραγε σαν τρελλό και δυσκολα ανέβαινε!!!
Επικοινωνησα με τον λαστιχά και μου ειπε πως επρεπε ήδη να ειχα αλλάξει μπρος - πισω δυο φορές κλπ.!!
Ομως κατι δεν μου πηγαινε καλά απο την αρχή στο λάστιχο αυτό!
Η γνώμη σας ποιά ειναι???

Γιώργο, πες μας ποιο focus έχετε.
Χρονιά θέλω και cc (1400, 1600 κοκ) και αν είχες πληρώσει extra ζαντολάστιχα.
Επίσης δες στο αυτοκίνητο τι διάσταση φοράει: πλήρη στοιχεία, δηλαδή τον συνδυασμό πχ 205/55 R16 H ή 195/60 R15 H
Σημαντικότατος ο δείκτης ταχύτητας που ακολουθεί το R15 ή R16.
Στην περίπτωσή σας θα είναι είτε Η (καλώς) είτε V.
Και αφού κοιτάς τα λάστιχα κάπου θα γράφει Pirelli και δίπλα το μοντέλο (πχ P5, P6, P7)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.784

Πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει τα λάστιχα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

βασικα δεν ειναι μονο τα πιο πανω, αλλα και ο ηλιος και η ακινησια, θανατωνουν αργα το λαστιχο.
Σωστη πιεση (ζωτικο) το να τα φερεις μπρος πισω καλο ειναι μετα ευθυγραμισεως το αναγνωσμα , για μεγιστα αποτελεσματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

γενικα τα λαστιχα ειναι μεγαλο θεμα ......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion