Μαγεια στο απειρο!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ειμαστε απιστευτοι!
Ψαχνουμε, σκαλιζουμε, συζηταμε για να βρουμε νεους τιτλους που θα ικανοποιησουν την ακορεστη ορεξη μας για κατι διαφορετικο στον χωρο της εικονας.
Και προσπερναμε αυτο που ειναι ηδη μπροστα μας.
Μα τοσο κοντοφθαλμοι γιναμε?

Ας ειναι καλα οι κορες μου.
Εαν εχετε μικρα παιδια ξερετε ποσο τους αρεσει να βλεπουν την ιδια ταινια ξανα και ξανα, σε σημειο που μπορει να τρελανει καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια.
Η αγαπημενη τους ταινια τωρα τελευταια ειναι το "Κινουμενο Καστρο".
Μια animated Γιαπωνεζικη ταινια, ενα ποιημα αισθησεων σε τετοιο βαθμο που απορω πως την απολαμβανουν παιδια της ηλικιας τους.
Καθως ο υπολογιστης βρισκεται στον ιδιο χωρο με αυτον της παρακολουθησης ταινιων αρχισα σιγα σιγα να παρακολουθω αποσπασματικα την ταινια, καθε φορα που την εβλεπαν.Μετα την 3η φορα κολησα τοσο πολυ που δεν ειχα μυαλο για οτιδηποτε αλλο.Το συζητουσα και με τον zoglair την περασμενη εβδομαδα και του προτεινα να την δει.

Χθες τα λεγαμε με τον Ζερβ για το ιδιο θεμα.
Γυρισε και μου ειπε:"Μα, εγω της εβαλα 8"(για οσους δεν γνωριζουν 8 για τον Ζερβοπουλο= αριστη ταινια)

Προκειμενου λοιπον να σας κουρασω σας αφηνω να διαβασετε τι εγραψε ο καλος φιλος
http://www.cine.gr/film.asp?id=706573&page=4

Για οσους δεν την εχετε δει ακομα την προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ξεχαστε για λιγο περιπετειες, αισθηματικες κωμωδιες, ψυχολογικα θριλερ και γυριστε μερικες σελιδες προς τα πισω.
Τοτε που η εποχη της αθωωτητας συναντουσε την μαγεια.
Και δειτε το πολλες φορες.Σαν παιδι!
Ετσι κι αλλιως αν αφησετε την ταινια να κυριαρχησει επανω σας θα εχετε-εστω και προσωρινα-μεταμορφωθει σε ενα παιδι.
Κυριε Miyazaki μας κακομαθαινετε τοσο...:rei:

Reaction score
3
Για οσους δεν την εχετε δει ακομα την προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ξεχαστε για λιγο περιπετειες, αισθηματικες κωμωδιες, ψυχολογικα θριλερ και γυριστε μερικες σελιδες προς τα πισω.
Τοτε που η εποχη της αθωωτητας συναντουσε την μαγεια.
Και δειτε το πολλες φορες.Σαν παιδι!
Ετσι κι αλλιως αν αφησετε την ταινια να κυριαρχησει επανω σας θα εχετε-εστω και προσωρινα-μεταμορφωθει σε ενα παιδι.
Κυριε Miyazaki μας κακομαθαινετε τοσο...:rei:
Την έχω δει σε κινηματογράφο και DVD (ήταν από τις πρώτες ταινίες που νοίκιασα για να δω στην παχουλή μου SONY)
Πραγματικά μαγευτική.
Το παραμύθι μου άρεσε πολύ, αλλά το animation είναι εξαιρετικό.
Τη χάρηκα πολύ και ας μην έχω κόρες ακόμα.

Περιμένω εναγωνίως να δω τι (και εάν) σου απαντήσει ο φίλος σου ο Zoglair:happy_5:

Reaction score
60
:respect: Οντως αψογη ταινια !!! :respect:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ !!!

ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ !! ( ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ )

:respect: :respect:

Reaction score
5
"κυκλοφορεί" και σε HD :respect: :respect: :respect:

θα το δω σε... λίγο που θα το "παραλάβω" ;-)

Reaction score
14
εγώ παραλαμβάνω δυο τέυχη ενα με τον Ιαπωνέζικο ήχο και το άλλο είναι το πακετάκι με τον αγγλικό ήχο. Το θέμα είναι πώς τα κάνουμε ένα?

Reaction score
8
Απάντηση: Μαγεια στο απειρο!

Πραγματι ειναι απιστευτης ομορφιας
κινουμενα σχεδια & μαλλον απο τα καλυτερα που εχω δει στον
προβολεα αλλα νομιζω οτι την εχουμε αναφερει στα καλυτερα
κινουμενα σχεδια σε καποιο thread.
Επισης μπορειτε να δειτε το Ταξιδι στη Χωρα των Θαυματων του
2003 οπου κανει την παραγωγη & το σεναριο ο Hayao Miyazaki
& κερδισε Χρυση Αρκτο στο Φεστιβαλ Βερολινου 2002 καθως &
βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας οπως & το οσκαρ
καλυτερης ταινιας κινουμενων σχεδιων του 2003.
Τα σχεδια φτιαχνει & εδω ο μεγαλος Ιαπωνας σχεδιαστης & δεν
υπαρχουν λεξεις για να περιγραψει κανεις τις ονειρικες εικονες!!

Reaction score
6
Απάντηση: Μαγεια στο απειρο!

To ειχα δει πριν από μηνες χάρη της προτροπής του φιλου Nix.
Διαφορετικό animation σε σχεση με αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
Όχι μονο στο στυλ του που θυμίζει animation της δεκαετίας του ογδόντα σαν αυτά που επαιζε η κρατική τηλεόραση ( Καντυ Καντυ κ.α.), αλλα διαφορετικό και στο ύφος.
Ο Ανδρέας παραπάνω το χαρακτηρίζει ως ποίημα αισθήσεων και νομίζω πως δεν θα μπορούσε να πει περισσότερα με δυο λέξεις.

Reaction score
0
Μεγαλύτερη εντύπωση ακόμη και από το ίδιο το φιλμ, μου είχε κάνει η αντιμετώπιση των ίδιων των Γιαπωνέζων στο πρόσωπο του Miyazaki, που στην πατρίδα του λατρεύεται ως Θεότητα. Σε μια ειδική εκδήλωση της πρεσβείας της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου, προς τιμήν του μεγάλο δημιουργού, η φιγούρα του αντιμετωπιζόταν σαν κάτι το εξωπραγματικό, το άγιο. Άλλωστε είναι γνωστή η έφεση των απωανατολιτών, στο να θεοποιούν οποιονδήποτε επιτυγχάνει σπουδαία επιτεύγματα. Και δεν είναι λίγο το κατόρθωμα να σπας το μονοπώλιο της Δύσης – έστω και χρηματοδοτούμενος από αυτήν – στο μοναδικό φιλμικό genre (μαζί με το ντοκιμαντέρ) που μπορεί ακόμη να δείξει significant σημεία προόδου στα κινηματογραφικά δρώμενα.

Το ευτύχημα για εμάς, είναι πως ο βετεράνος Hayao, έχει φροντίσει να αφήσει πανάξιο διάδοχο, τον γιο του Goro, που γνώρισα στην περσινή Βενετσιάνικη Μόστρα με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του Gedo Senki - Tales from Earthsea, που θα κυκλοφορήσει σε ζώνη 3, σε περίπου 1 εβδομάδα.

http://www.dvdasian.com/cgi-bin/dvdasian/24788.html
http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/code-j/section-index/pid-1004715918/#other

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Το ευτύχημα για εμάς, είναι πως ο βετεράνος Hayao, έχει φροντίσει να αφήσει πανάξιο διάδοχο, τον γιο του Goro, που γνώρισα στην περσινή Βενετσιάνικη Μόστρα με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του Gedo Senki - Tales from Earthsea, που θα κυκλοφορήσει σε ζώνη 3, σε περίπου 1 εβδομάδα.

http://www.dvdasian.com/cgi-bin/dvdasian/24788.html
http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/code-j/section-index/pid-1004715918/#other
Το animation ειναι σχεδον το ιδιο απο αυτα που βλεπω στα links που μας εδωσες.
Kai DTS 6.1?
Καταστραφηκαμε!:crazy_1:
Για ετοιμασε παραγγελια για την αλλη εβδομαδα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στις φωτογραφιες προσεξατε τα ολοστρογγυλα ματια και τις ανασηκωμενες μυτες?
Παραξενο δεν ειναι που οι Ιαπωνες ανιμειτορς τα δειχνουν παντα ετσι?
Προφανως προβαλλουν αυτο που τους λειπει...

Reaction score
164
Το έχουμε ξανασυζητήσει για τα μάτια.
Δεν μπορούσαν να είναι μικρά και σχιστά. Είναι το κύριο μέσο έκφρασης των Manga. Μικρά μάτια έχουν μόνο οι κακοί χαρακτήρες. Επιπλέον, ο Tezuka, ένας από τους πρωτοπόρους των Manga, είχε επηρεαστεί από τα δυτικά καρτούν, που δεν είχαν κανένα λόγο να μην έχουν μεγάλα μάτια. :happy_8:

Reaction score
7
Το έχω ξαναπεί...Τα anime κρύβουν θησαυρούς τους οποίους οι περισσότεροι σνομπάρουν γιατί τα θεωρούν παιδικά...'Αμα θέλετε να δείτε πραγματάκια ψάξτε το Hellsing Ultimate...Σχέδιο,χαρακτήρες και background που είναι εκπληκτικα...

nzg

Reaction score
0
Απίστευτη ταινία (το κινούμενο κάστρο), όπως και η προηγούμενη: το ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων.

Reaction score
14
η ανηψιά μου μόλις αποφοίτησε απο το RSDI (Rhode Island School of Design) major in Film animation ζωγραφιστά στο χέρι με χρήση Maya, και είναι αστεράκι το μικρό!!!

Αμα δείτε την δουλειά που έκανε για να πάρει το πτυχίο της είναι απίθανη. Αν εχεις μεράκι και ταλέντο το animation είναι ενας τρομερός τρόπος έκφρασης για τον καλιτέχνη. Είμαι υπερήφανος που θα την δω να συμμετέχει σε παραγωγές του Hollywood αφού κεφαλοκυνηγοί την έχουν δεσμέυσει με συμβόλαιο για δουλειές σε film studio's.

H ταινία αυτή του ΜΙΥΑΖΑΚΙ είναι απίθανη, εκατσα και την είδα στα Ιαπωνέζικα με αγγλικούς υπότιτλους μιας και ο Αγγλικός ήχος ακόμα να μου έρθει... (φτου΄seeders) αλλά και έτσι ήταν ονειρο στον HD81 ειδικά σε 720p!!

Ανδρέα thanks για το tip!!!

Reaction score
14
Απίστευτη ταινία (το κινούμενο κάστρο), όπως και η προηγούμενη: το ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων.
καλορίζικος στο avsite, φίλε nzg

Reaction score
63
Επειδή το έχω συζητήσει με φίλο, πωρωμένο με τα manga, μου είπε πως οι Ιάπωνες δίνουν πολύ βάση στο συναίσθημα του χαρακτήρα. Με τα σχιστά μάτια ήταν αδύνατο να το πετύχεις. Γι' αυτό καθιερώθηκαν τα μεγάλα, όχι για να τονίσουν αυτό, που έλειπε σ' αυτούς, αλλά για να αποδώσουν πιο πειστικά την ψυχολογία και τα συναισθήματα του χαρακτήρα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.596
Members
38.719
Νεότερο μέλος
brokenexe