Μετάβαση από ΟΤΕ σε HOL και κωδικοί πρόσβασης...

Reaction score
2
Καλημέρα..

Θα ήθελα να κάνω μια γρήγορη ερώτηση για να βγώ από την απορία...

Έκανα επιτέλους το μεγάλο βήμα και από ΟΤΕ+CONNX πήγα HOL+double play.
Χθές ήταν να ενεργοποιηθεί η γραμμή κλπ και με είχαν προϊδοποιήσει για διακοπή
τηλεφώνου για λίγη ώρα και μέσω μυνήματος στο κινητό μου είχαν πει παλιότερα
οτι θα μου στέλναν κάποιους κωδικούς.

Γύρισα από τη δουλειά...με ενημέρωσαν οι δικοί μου οτι όντως κόπηκε κάποια στιγμή
το τηλέφωνο-νετ και μετά όλα πάλι οκ.

Άνοιξα υπολογιστή..ακόμα είχα το παλιό ρούτερ πάνω του ΟΤΕ...και είχα νετ. Έκανα tracert και είδα οτι "έβγαινα" μέσω HOL προς τα έξω. Πήρα τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη και μου είπαν οτι όντως είχε ενεργοποιηθεί. Τους εξήγησα οτι το ρούτερ δε το άλλαξα..δεν έβαλα το δικό τους και μου είπαν δεν πειράζει. Ούτε κωδικούς θα χρειαστώ ούτε τπτ. Για καλό και για κακό εγω έβαλα μετά της HOL το router και πάλι έπαιξε. Μέσα στο μενού όσο και αν έψαξα δε βρήκα να κανω νεα σύνδεση..να βάλω username/pass όπως έιχα πχ [email protected] κλπ. Πως στο καλό συνδέεται;;; Έτσι για να μου φύγει η απορία...έχω αλλάξει τόσους ISP πάντα έπρεπε να αλλάζω κωδικούς..:114:

Reaction score
0
Απάντηση: Μετάβαση από ΟΤΕ σε HOL και κωδικοί πρόσβασης...

Οταν εβαλα HOL 6mbps επαιζα με το παλιο router. Η συνδεση υπαρχε κανονικα αλλα στα 24 mbps επειδη δεν ειχα βαλει username ωστε να κλειδωσω στα 6 mbps ητς συνδεσης μου. Το ρουτερ μου δουλευε σαν admin της hol χωρις να υπαρχει προβλημα για σχεδον τρεις μηνες (παντα στα 24). Αργοτερα μου το κλειδωσαν και χρειαστηκε να βαλω τα δικα μου στοιχεια. Νομιζω και στην δικια σου περιπτωση το router τρεχει σαν default και φυσικα εχεις ιντερνετ. Αν καποια στιγμη θελησης να βαλεις το δικο username ολα οκ θα παιξεις επιτοπου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082

Η διεύθυνση του πρώτου κόμβου που σου δίνει η tracert είναι η διεύθυνση τοπικού δικτύου που έχει ο router. Άνοιξε έναν web browser και στο πλαίσιο διευθύνσεων πληκτρολόγησε αυτή τη διεύθυνση, (που θα είναι κάτι σαν 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 ή κάτι τέτοιο), και πάτα Enter. Μ' αυτόν τον τρόπο θα έλθεις σε επαφή με το web interface του router, και το πιθανότερο είναι πως θα σου ζητηθεί ταυτοποίηση εισόδου (username και password). Τα στοιχεία εισόδου συνήθως αναγράφονται στον πάτο του router, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα είναι της μορφής username: Admin, password: Admin ή κάτι τέτοιο. Μπαίνοντας στο περιβάλλον ρύθμισης του router, αυτό διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, οπότε πρέπει να ψάξεις για να βρεις τη σελίδα όπου μπορείς να περνάς τα στοιχεία εισόδου στο Internet. Ο δεσμός αυτός θα αναγράφεται ως Broadband, ADSL ή κάτι ανάλογο. Στον router της HOL, μάλλον ο δεσμός που ψάχνεις θα αναφέρεται ως Status.

Reaction score
2
Το θεμα ειναι οτι δε χρειαστηκε να τα κανω ολα αυτα οπως εκανα παντα.εχω αλλαξει 3 ρουτερ...εχω σεταρει αλλα ποσα σε φιλους. Αυτη τη φορα επαιζαν και τα 2 χωρις να ακουμπησω τπτ,γιαυτο το εκανα θεμα.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Στην ON που έχω, συνδέομαι χωρίς να έχω βάλει user και pass, λογικά κάνουν το authentication από το νούμερο της γραμμής ή τον αριθμό του βρόγχου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924