Μετά Την Αγορά!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Ωραία...
Μάζεψες μερικά χρήματα με αιματηρές οικονομίες , έβαλες και μερικές δόσεις και επιτέλους αγόρασες το σύστημα που επιθυμούσες...

Μετά την αγορά όμως τι κάνεις??? Φωνάζεις αυτόν που σου τα πούλησε να σου κάνει την εγκατάσταση??? Φωνάζει; κάποιον φίλο που ξέρει (ή λέει ότι ξέρει)??? Απλά συνδέεις τα καλώδια κι εντάξει, ή την ψάχνεις λίγο παραπάνω την υπόθεση???

Το λέω αυτό γιατί τις ημέρες των γιορτών σε επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών είδα σημεία και τέρατα...

α) Πανάκριβα monitor ηχεία στημένα πάνω στην βιβλιοθήκη (ύψος 2m !!!)

β) ακριβούτσικα ηχεία-δορυφόροι home cinema τοποθετημένα και τα πέντε κάτω από την tv !!!

γ) πικάπ με την κεφαλή πρόχειρα βιδωμένη στο headshell !!!

δ) σε σύστημα Hifi ηχεία βάσης τοποθετημένα στο πάτωμα και από επάνω τους ένα δεύτερο ζεύγος ηχείων βάσης !!!

ε) και το κλασσικό τα περισσότερα συνδεδεμένα με καλώδιο της πλάκας (1-2 με καλώδιο τηλεφώνου!!!)

τελικά μάλλον οι περισσότεροι είτε δεν έχουν διαβάσει ένα δύο βασικά πράγματα, είτε είναι κουφοί, είτε αυτοί που τους τα πούλησαν και τα έστησαν θέλουν ξύλο...

Reaction score
41
Ας γίνουν μέλη στο AVsite και ας αρχίσουν τις ερωτήσεις!!
Ποτέ /κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος....... :roll:
Χώρια που σίγουρα μαθαίνεις ρωτώντας!!

Σπύρο ωραίο θέμα πάντως ξεκίνησες!
Έχω δει και εγώ πολλά "κουλά"
Ηχεία τέρμα πάνω σε βιβλιοθήκες (στα 2.5 μέτρα!!! :shock: ), συστήματα 5.1 με τα ηχεία στον "γάμο του Καραγκιόζη", για να μην μπω σε θέματα ρυθμίσεων (τηλεοράσεις με το contrast στο τέρμα, ενισχυτές με treble το τέρμα κ.ο.κ.)

Σκέψου όμως και πόσοι ψωνίζουν απλά για να μπουν στο μάτι του γείτονα..... :?
Ή άλλους "περιοδικάκηδες"
Ή άλλους που ψωνίζουν με βάση ποιο είναι το ακριβότερο............

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..... :wink:

Reaction score
650
Θα ήθελα να χωρίσουμε τους αγοραστές σε κατηγορίες: δηλ.
α) απλός καταναλωτής
β) απλός χομπίστας
γ) απλός ακροατής
δ) "μηχανάκιας"
ε) μουσικόφιλος
στ) ψαγμένος χομπίστας

Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες αλλά ας ξεκινήσουμε μ' αυτές.
Συμφωνώ ότι κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος. Το πόσα και πως θα τα μάθει όμως είναι προσωπικό θέμα του καθενός.
Ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο καθένας βλέπουμε διάφορα.

Θα κατακρίνω όμως αυτόν που φασιστικά προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του σαν την πιο σωστή, τον ψεύτη που παραμυθιάζει τον κόσμο είτε για πλάκα, είτε για προσωπικό του όφελος. Τους "δήθεν" γκουρού κι όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το χόμπυ του καθενός μας για να κερδοσκοπούν μην παρέχοντας σωστές υπηρεσίες στον πελάτη που πλήρωσε!

Reaction score
41
Θα κατακρίνω όμως αυτόν που φασιστικά προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του σαν την πιο σωστή, τον ψεύτη που παραμυθιάζει τον κόσμο είτε για πλάκα, είτε για προσωπικό του όφελος. Τους "δήθεν" γκουρού κι όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το χόμπυ του καθενός μας για να κερδοσκοπούν μην παρέχοντας σωστές υπηρεσίες στον πελάτη που πλήρωσε!
Σωστά το θέτεις Γιάννη.
Οι περισσότεροι όμως από εμάς έχουμε ένα συμαντικό πλεονέκτημα.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να είμαστε ΠΙΟ αντικειμενικοί για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ κερδίζουμε από τις συμβουλές που δίνουμε.
Όσους φίλους έχω προτρέψει να επιλέξουν κάτι (ή αντίστοιχα να απορρίψουν κάτι άλλο....) το έχω κάνει από ενδιαφέρον (ή λόγω της επαφής που έχω με κάποιους τομείς λόγω των hobbies που έχω)
ΧΩΡΙΣ όμως να έχω βάλει ούτε δεκάρα τσακιστή!!!
Γι αυτό άλλωστε και δεν το έχω παίξει γκουρού ποτέ!! (το πολύ-πολύ να φάω καμοιά τυρόπιτα.....κουρού!! :mrgreen: :mrgreen: )

Συμφωνώ επίσης και με την κατηγοριοποίηση των........ενδιαφερομένων!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
οι δήθεν γκουρού του χώρου όμως χρειάζονται και οπαδούς...

Αυτό πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής.

Όσες γνώσεις κι αν έχει ο "γκουρού" δεν πρέπει να τον αφήσεις να σε κάνει οπαδό. Γιατί μετά το έχασες το παιχνίδι...

Reaction score
7
Ξεχάσατε τους πωλητές, ειδικά των αλυσίδων, που πρώτοι το παίζουν ειδήμονες και αποπροσανατολίζουν (συμβουλεύουν) τον κόσμο. Το τι ακούς (είτε εσκεμμένα είτε απο αμάθεια) δεν περιγράφεται.

Reaction score
1.124
Σε μερικα πολυκαταστηματα ρωτουσα καμια φορα για πλακα και οταν μου απαντουσαν μου επεφταν τα μαλλια.Οποτε για να μην μεινω απο μαλλια σταματησα να ρωταω :wink: [/img]

Reaction score
5
Σε μερικα πολυκαταστηματα ρωτουσα καμια φορα για πλακα και οταν μου απαντουσαν μου επεφταν τα μαλλια.Οποτε για να μην μεινω απο μαλλια σταματησα να ρωταω :wink:
To εκανα και το κανω ακομα, απλα για να δω τι παιζει... χωρις να αναφερω την ιδιοτητα μου... πολυ λιγοι εχουν γνωση, αλλα και τα rx/ να πουν την αποψη τους, οτι η ψ TV παιζει χαλια... Αλλοι παλι ειναι ασχετοι (και δεν ειναι κακο), αλλα και παλι πολυ λιγοι εχουν τα rx/ να σου το πουν οτι δεν ξερουν... Και αλλοι ειναι και μωγα τους πωλητες :lol: :evil: .
Οχι σαν εμενα που τους το ελεγα στην ψυχρα...
''Εγω θα επαιρνα και θα σου προτεινα το x φορητο CDplayer'',
''Ναι, αλλα ειναι ακριβο... :cry: '',
''Αν θες παρε το φτηνο, αλλα μην ερθεις μετα και μου πεις οτι σου χαλασε...''

Reaction score
5
Ωραία...
Μάζεψες μερικά χρήματα με αιματηρές οικονομίες , έβαλες και μερικές δόσεις και επιτέλους αγόρασες το σύστημα που επιθυμούσες...

Μετά την αγορά όμως τι κάνεις???
Φωνάζεις αυτόν που σου τα πούλησε να σου κάνει την εγκατάσταση???
Φωνάζεις κάποιον φίλο που ξέρει (ή λέει ότι ξέρει)???
Απλά συνδέεις τα καλώδια κι εντάξει, ή την ψάχνεις λίγο παραπάνω την υπόθεση???

Το λέω αυτό γιατί τις ημέρες των γιορτών σε επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών είδα σημεία και τέρατα...

α) Πανάκριβα monitor ηχεία στημένα πάνω στην βιβλιοθήκη (ύψος 2m !!!)

β) ακριβούτσικα ηχεία-δορυφόροι home cinema τοποθετημένα και τα πέντε κάτω από την tv !!!

γ) πικάπ με την κεφαλή πρόχειρα βιδωμένη στο headshell !!!

δ) σε σύστημα Hifi ηχεία βάσης τοποθετημένα στο πάτωμα και από επάνω τους ένα δεύτερο ζεύγος ηχείων βάσης !!!

ε) και το κλασσικό τα περισσότερα συνδεδεμένα με καλώδιο της πλάκας (1-2 με καλώδιο τηλεφώνου!!!)

τελικά μάλλον οι περισσότεροι είτε δεν έχουν διαβάσει ένα δύο βασικά πράγματα, είτε είναι κουφοί, είτε αυτοί που τους τα πούλησαν και τα έστησαν θέλουν ξύλο...

Λοιπον... (αλλο η συνδεση των μηχανηματων και αλλο η σωστη ηχητικα χωροταξικη εγκατασταση τους)

Φωνάζεις αυτόν που σου τα πούλησε να σου κάνει την εγκατάσταση???
Δεν ειναι υποχρεωμενος να ερθει να σου τα συνδεσει.
Δεν ειναι υποχρεωμενος να ερθει να σου τα συνδεσει τσαμπα.
Δε σημαινει οτι θα ξερει να σου τα κανει και σωστα.

Φωνάζεις κάποιον φίλο που ξέρει (ή λέει ότι ξέρει)???
Η πιο κοινη (τσαμπα) λυση. Καποιες φορες πιανει... :?

Απλά συνδέεις τα καλώδια κι εντάξει, ή την ψάχνεις λίγο παραπάνω την υπόθεση???
Οσο για την συνδεση των καλωδιων τωρα πια οι συσκευες εχουν σχεδιακια, διαφορετικα χρωματα στα καλωδια κλπ, οποτε η απλη συνδεση ειναι κατι ευκολο για τον αδαη χρηστη (ασχετα που καποιοι -πολλοι- ειναι πολυ ασχετοι).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Δεν μπορώ να μην το βάλω όμως και λίγο από την ανάποδη...

Αν δεν υπήρχαν οι εν λόγω καταναλωτές δεν θα πουλούσαν οι αλυσίδες προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Δεν θα υπήρχαν ψευτογκουρού αφού ψευτογκουρούδες θα είμασταν μπόλικοι....
Το πράγμα δηλαδή είναι αλληλένδετο. Ο πωλητάκος του αλυσιδά θα είχε υποχρεωθεί να γνωρίζει περισσότερα αν εγώ τον είχα σαν πρώτη πηγή γνώσης και δεν πήγαινα απλά με ένα part number να πάρω τιμή. Και ούτως ή άλλως να μην συγχέουμε τα πράγματα. Ο ρόλος του πολυκαταστήματος είναι η καλύτερη τιμή και όχι η καλύτερη εξυπηρέτηση ή οι σωστές συμβουλές.
Και άντε οι συσκευές για τις οποίες μιλάμε, είναι θέλουμε δεν θέλουμε, consumer συσκευές εδώ και μερικές δεκαετίες. Να σας πω ένα παράδειγμα από τον δικό μου χώρο, την πληροφορική. Τα PC προσπαθούν ακόμα να γίνουν consumer συσκευές και φυσικά δεν το καταφέρνουν αφού οι παράγοντες είναι πολλοί και δύσκολα καταναοεί ο καταναλωτής την ύπαρξη υπηρεσιών και γνώσης σε ένα προϊόν που το "απαιτεί" πλέον ο μαθητής των 13 ετών...
Ξέρετε ποιά ήταν η λύση? Ο ηλεκτρικατζής να δει εμπορικά το PC σαν ένα ψυγείο. Έρχεσαι το πέρνεις στην καλύτερη τιμή, φεύγεις και δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις - σε αγαπάω και υποφέρεις.... Για ρωτήστε κανέναν εκεί κάτω στην Στουρνάρα τι έχει πάθεί από το carfour...

Όπως κι εδώ λοιπόν, έτσι και στα δικά μας, θα επιβιώσουν αυτοί που βρήκαν τι ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει η καλύτερη τιμή. Και επειδή δεν νομίζω να έχουν βρει το μυστικό και πολλοί, οι υπόλοιποι θα σβήσουν.

Μην ρίχνουμε όμως το φταίξιμο στα μαγαζιά γιατί εγώ που έχω μια επιχείρηση στη γωνία έχω και 4 υπαλλήλους ενώ ο ηλεκτρικατζής έχει 500.
Το φταίξιμο είναι στον καταναλωτή και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με τα του ήχου και εικόνας, τα πρώτα τους βήματα τα έκαναν από κάποιον ηλεκτρικατζή και μάλιστα με δόσεις. Τώρα είναι φυσικό να λέμε "ά τον στόκο, μετρά τα ηχεία με το watt" και κάποιοι άλλοι να είναι στη θέση μας.....

Reaction score
5
Περιπτωση δικια μου...

Παιρνει τηλ ενας πελατης στην παλια μου δουλεια και λεει οτι εχει αγορασει εναν ενισχυτη δικο μας, τον οποιο τον ειχε συνδεσει αλλα θα ηθελε να παει καποιος να τον δει αν ειναι ΟΚ κλπ... Του λεω οτι θα πρεπει να πληρωσει τον τεχνικο που θα ερθει, και λεει ΟΚ (για ενα οχι μικρο ποσο, αλλα στα λεφτα δεν κανω παζαρια).
Παω που λετε και βλεπω...
Σε ενα χωρο 2x3 (+/-50εκ) TV, καναπε, ενισχυτη, CD, DVD, CD2... και 7 ηχεια (2 δαπεδου και 5 βασης/ραφιου παλια και καινουρια μαζι, με αλλες ευαισθησιες μεταξυ τους ). Ολα συνδεμμενα στον ενισχυτη.

Code:
|------rack----------TV----------|
|              FS-FR|
|                |
|                 
|      τραπεζακι      
|                 
|                |
|FS-FL  |----καναπες---|    |
|--------------------------------|
Δειτε που ειχε τα Frond ηχεια (FS-FL/FR), το δεξι σωστα και το αριστερο σωστα αλλα πισω. Ηταν καποια Crystal audio δαπεδου. Τα ειχε με διπλοκαλωδιωση ( οι 2 Α-speaker εξοδοι του ενισχυτη στο δεξι και του B-Speaker στο αριστερο) με ακριβα καλωδια. Τα υπολοιπα ηχεια τα ειχε επανω στο συνθετο στη σειρα. Το κεντρικο στη μεση και τα... περιφεριακα στα δεξια και αριστερα του.

Το χαος...

Του λεω οτι δεν ειναι σωστα ετσι τοποθετημενα και μου λεει οτι δεν εχει αλλο χωρο να τα βαλει.
Τουλαχιστο το αριστερο βαλε το μπροστα του ειπα...
Λιοιπον του τα ξεσυνδεω ολα, αφαιρω διπλοκαλωδιωσεις και του τα συνδεω παλι (ολα) αφου τα ηθελε... Αν και του ελεγα οτι δεν ειναι σωστα ετσι, οτι καποια ειτε ειναι συνδεμμενα ειτε οχι δεν ακουγονται λογω ευαισθησιας...
Τελικα ετσι του αρεσε, ετσι του τα εκανα. Ο πελατης εχει παντα δικιο (= οταν πληρωνει του τα κανεις οπως του αρεσει).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Καλά έκανες και του πήρες λεφτά. Πρέπει να μάθουν να πληρώνουν υπηρεσίες. Καλά έκανες επίσης που του είπες πόσο λάθος είναι αυτό που κι εσύ του έστησες. Αν δεν το καταλαβαίνει είναι στόκος....

Reaction score
41
Γιώργο το ζήτημα όμως θα μπορούσε να πάει και ακόμα πιο μακρυά.
Εξηγώ.........

Κάποια στιγμή, ο εν λόγω "στόκος" ζητά από κάποιον άλλο να πάει σπίτι του (κάποιον που το παίζει.....γκουρού. Φίλο του/γείτονά του κ.ο.κ.)
Καλώς ή κακώς, ο "γκουρού" μπορεί να γνωρίζει τα 3-4 βασικά πραγματάκια για το στήσιμο.
Και ρωτάει λοιπόν τον "στόκο" ποιός του τα έστησε τόσο χάλια.........
Ο "στόκος" λοιπόν, για να μην γίνει ξεφτίλα θα "ξεχάσει" να του πει ότι τον είχες ενημερώσει για το λάθος στήσιμο.........
Οπότε, το όνομά σου θα συνδεθεί λάθος, και μάλλον δυσφήμιση μου φθάνει στα αυτιά μου. :(

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό το rx/ του Γιώργου είναι απίστευτης έμπνευσης!!

Εγώ έχω δει το εκπληκτικό τα πίσω μικροσκοπικά ηχεία να είναι κρυμένα μεταξύ καναπέ και τοίχου και ο ήχος τους στόχευε κατευθείαν ΚΑΤΩ από τον καναπέ.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραπονιέται ο ιδιοκτήτης ότι δεν ακούει εφέ!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
λοιπόν "τεχνικός" πολυκαταστήματος δεν ήξερε το τι είναι η ευαισθησία ενός ηχείου!!! Ο ίδιος συμβούλευε γνωστό σε παρέα το τι ηχεία και ενισχυτή να αγοράσει για να παίζουν δυνατά!!!

Reaction score
23.674
καλα να παθουν οι καταναλωτες που πανε και αγοραζουν απο τα ηλεκτρομαγαζα. στον πρωην χωρο μου (car stereo) εχω δει ενα σωρο ...ιες.
περαν του οτι οταν αγοραζαν απο ηλεκτρομαγαζα και κανα carrefour επαιρναν οτι ...ια μπορουσαν να βρουν, επιπλεον οταν επαιραν και κατι περιοπης το επαιρναν πιο ακριβα απο μια μεση τιμη που θα εβρισκε κανεις στα ειδικα καταστηματα. μετα φυσικα πληρωναν και μια υπεροχη εγκατασταση και βεβαια οταν τους εδειχνες τι μπορουσαν αλλο να παρουν σε αυτα τα λεφτα μονο που δεν εκλαιγαν. το γελιο το μεγαλο ηταν οταν αγοραζαν και ενισχυτες οπου οι συνδιασμοι που εκαναν ηταν απιστευτοι.
ειπαμε εκαστος στο ειδος του. αμα παλι θετε σωνει και καλα πολυκαταστημα η σουπερμαρκετ καλα να παθετε.

Reaction score
41
λοιπόν "τεχνικός" πολυκαταστήματος δεν ήξερε το τι είναι η ευαισθησία ενός ηχείου!!! Ο ίδιος συμβούλευε γνωστό σε παρέα το τι ηχεία και ενισχυτή να αγοράσει για να παίζουν δυνατά!!!
Μάλλον και η ευαισθησία του "αφεντικού" ήταν πιθανότατα μικρή για να μην καταλαβαίνει τι παίζεται και να μην στέλνει τον "τεχνικό" σπιτάκι του για.......τσαι!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
το καλύτερο ήταν ότι εγώ προσπαθούσα να του μιλήσω για την ευαισθησία των ηχείων και αυτός μου έλεγε για την προστασία του ενισχυτή (σου λέει δεν μπορεί και τα δύο σε "σια" τελειώνουν, άρα θα είναι σχετικά)

Το άσχημο είναι ότι αυτό το παλικάρι αναλαμβάνει να συνδέσει τα μηχανήματα που αγοράζουν οι δύσμοιροι πελάτες του καταστήματος!!!

Φαντάζομαι πως η φάση του ρεύματος θα πρέπει να είναι άγνωστη λέξη γι'αυτόν, όπως και το τι είναι θετικό και τι αρνητικό στα ηχεία, κλπ κλπ κλπ.

Δεν με πειράζει ότι δεν ήξερε (πολλοί έτσι κι αλλιώς , ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, αγνοούμε αρκετά) αλλα το ότι πήγε κι αυτός να το παίξει ειδήμων...

ΥΓ τον φαντάζομαι να προσπαθεί να στήσει κανένα προτζέκτορα χαχαχα...

Reaction score
0
Συγνώμη κιόλας αλλά με αναγκάζετε να κάνω το συνήγορο του διαβόλου:

Με 600 και 700 ευρώ το μήνα ... και πολλά ξέρουν! Καθίστε εσείς να ξεροσταλιάζετε όρθιοι από το πρωι ως το βράδι και να έρχεται ο κάθε παπάρας να ζητάει τα απίστευτα κάθε φορά και αν αντέξετε πάνω από μήνα, τότε τα ξαναλέμε!

Το φταίξιμο ανήκει παντελώς στους ιδιοκτήτες των αλυσίδων που εκτός από αδαείς είναι και φραγκοkillers...

Reaction score
5
Γιώργο το ζήτημα όμως θα μπορούσε να πάει και ακόμα πιο μακρυά.
Εξηγώ.........

Κάποια στιγμή, ο εν λόγω "στόκος" ζητά από κάποιον άλλο να πάει σπίτι του (κάποιον που το παίζει.....γκουρού. Φίλο του/γείτονά του κ.ο.κ.)
Καλώς ή κακώς, ο "γκουρού" μπορεί να γνωρίζει τα 3-4 βασικά πραγματάκια για το στήσιμο.
Και ρωτάει λοιπόν τον "στόκο" ποιός του τα έστησε τόσο χάλια.........
Ο "στόκος" λοιπόν, για να μην γίνει ξεφτίλα θα "ξεχάσει" να του πει ότι τον είχες ενημερώσει για το λάθος στήσιμο.........
Οπότε, το όνομά σου θα συνδεθεί λάθος, και μάλλον δυσφήμιση μου φθάνει στα αυτιά μου. :(
To μονο που ηξερε για εμενα ηταν το ονομα (οχι επιθετο), το τηλ της (παλιας πλεον) δουλειας και το οτι εμενα ''πολυ'' μακρυα του...
Προσεχουμε για να εχουμε... :wink:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon