Μετά την 8/2/2013 η Panasonic Viera δεν εντοπίζει τα κρατικά κανάλια (Multiplex 2)

Reaction score
0
Συσκευή: Panasonic Viera Tx-P46G30E

Η παραπάνω τηλεόραση έπαιζε άψογα όλα τα ψηφιακά κανάλια (DVB-T) τα οποία στο παρελθόν είχε εντοπίσει και απομνημονεύσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το Σαββατο 9/2/2013 για να προσθέσω κάποιους νέους σταθμούς έβαλα την τηλεόραση να κάνει νέα αναζήτηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρήκε τους πάντες εκτός από τους κρατικούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT-HD, δηλαδή όσους ανήκουν στο Multiplex 2 στο κανάλι 52). Περιέργως, σταθμοί που εκπέμπονται από την ΕΡΤ αλλά όχι στο Multiplex 2 (π.χ. ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ) εντοπίζονται και παίζουν κανονικά. Αλλεπάλληλες προσπάθειες με διαφορετικές ρυθμίσεις χώρας, ακόμα και με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν είχε αποτέλεσμα. Η τηλεόραση έχει το τελευταίο firmware (1.306). Όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί, ακόμα και οι καινούργιοι δίνουν τιμές σήματος και ποιότητας 100% πράγμα που διώχνει τις υποψίες από την κεραία και το καλώδιο.

Άλλες τηλεοράσεις με ή χωρίς εξωτερικούς αποκωδικοποιητές στην πολυκατοικία παίζουν κανονικά αλλά δεν δοκίμασα νέα αναζήτηση από φόβο μήπως χάσουν και αυτοί τους κρατικούς σταθμούς (γιατί μετά ποιός ακούει τους ιδιοκτήτες τους).

Το service της Panasonic με παραπέμπει στην ΕΡΤ. Από την άλλη μεριά, ο τεχνικός της ΕΡΤ παραδέχεται μεν πως υπήρξε πρόβλημα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 7-8/2/2013 αλλά ισχυρίζεται ότι αποκαταστάθηκε και εμμέσως πλην σαφώς με παραπέμπει στο service της Panasonic.

Επειδή περνάμε περίοδο κρίσης και οι σφαίρες και τα ηρεμιστικά κοστίζουν, μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.147
Re: Μετά την 8/2/2013 η Panasonic Viera δεν εντοπίζει τα κρατικά κανάλια (Multiplex 2

Απ' ότι θυμάμαι, την τελευταία φορά που είχα πρόβλημα είχα βάλει άλλη χώρα κι έφτιαξε. Αλλά δε θυμάμαι ποιά.

Reaction score
0
Re: Μετά την 8/2/2013 η Panasonic Viera δεν εντοπίζει τα κρατικά κανάλια (Multiplex 2

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Κάτι τέτοιο υπέθεσα και εγώ και δοκίμασα ήδη Αυστρία, Ισπανία (σε δύο παραλαγές, Ιβηρική χερσόνησο και Κανάρια Νησιά), Σλοβακία, Άλλες Χώρες (επιλογή "Others"), δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θυμάμαι αν στον κατάλογο είχε την Ζιμπάμπουε αλλά ακόμα και αυτοί θα είναι πιο μπροστά από τους δικούς μας...

Ίσως θα πρέπει να κάνω την ανάγκη φιλότιμο και να δοκιμάσω όλες τις χώρες μία-μία αν και εμπρός στην ανικανότητα/αδιαφορία των "τεχνικών" της ΕΡΤ φοβάμαι πως ακόμα και οι σχεδιαστές της Panasonic θα σήκωναν τα χέρια ψηλά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.147

Ιταλία ή Γερμανία νομίζω, αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου! :smile:

Reaction score
0

Θα τις δοκιμάσω. Τι έχω να χάσω;

loukyrantaplan

LG Hellas staff
Reaction score
13
Απάντηση: Μετά την 8/2/2013 η Panasonic Viera δεν εντοπίζει τα κρατικά κανάλια (Multi

Εχεις αποκλεισει την περιπτωση να εισαι στο οριο της διεγερσης (της αποκωδικοποιησης ή μη) ωστε με ενα απλο ενισχυτη γραμμης να κανεις την δουλεια σου?
Το οτι με αλλες τηλεορασεις(ή ιδιες) σε αλλα δωματια που εχουν κανονικη ληψη δεν αναιρει το παραπανω

Reaction score
786

Κατι εκαναν εκει στην ΕΡΤ και "τρελαναν" δεκτες απο αρκετες Sony και Panasonic. Εχουν αναφερθει ιδια περιστατικα σε αλλα φορουμ.
Δοκιμασε να κανεις χειροκινητη αναζητηση στην συχνοτητα 722 Mhz.

Ειχα το ιδιο προβλημα με μια Sony, ξαφνικα το βραδυ της Πεμπτης σταματησαν να παιζουν τα κρατικα (και μονο αυτα). Εκανα αυτοματη αναζητηση και ολως περιεργως τα αναγνωρισε και τα αποθηκευσε με νεα συχνοτητα, απ'οτι θυμαμαι καπου στα 690 Mhz! Εκει παρατηρηθηκε το φαινομενο να εχω το ονομα των καναλιων και το EPG τους, αλλα να μην εχω ουτε εικονα, ουτε ηχο και η TV να γραφει απουσια σηματος, επαναλαμβανω στα κρατικα και μονο.

Την επομενη μερα, μετα απο αρκετες αυτοματες σαρωσεις και αφου νομιζα πλεον οτι κατι επαθε η TV (μια που ενας δεκτης combo αλλα και δυο TV Samsung πανω στην ιδια κεραια επαιζαν κανονικα τα κρατικα) δοκιμασα χειροκινητη αναζητηση στα 722 Mhz και το προβλημα λυθηκε, τα κρατικα επανηλθαν κανονικα με εικονα και ηχο...

Reaction score
0

Χειροκίνητη σάρωση στα 722 MHz έκανα αρκετές φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσο για το όριο διέγερσης, δεν τίθεται τέτοιο θέμα όπως έδειξε το παρακάτω πείραμα:
Υποθέτοντας ότι μπορεί η κεντρική κεραία της πολυκατοικίας να έχει κάποιο πρόβλημα συνέδεσα μια εσωτερική κεραία της Philips (ξέρετε, αυτή με το πιατάκι και τις δύο αντένες) και ξανάκανα σάρωση. Περιέργως, μαζί με τους υπόλοιπους σταθμούς εντόπισε την ύπαρξη και των κρατικών (περιλαμβανομένου και του EPG) αλλά χωρίς εικόνα (μηνύματα τύπου "No Video" ή "Service not available"). Οι μετρήσεις signal έδειξαν ένα μέσο όρο 80-90% με αντίστοιχες τιμές quality για όλους πλην των κρατικών. Οι κρατικοί από την άλλη μεριά έδωσαν μεν 80-90% signal αλλά μόνο 10% quality. Αντικαθιστώντας την εσωτερική κεραία με αυτήν της πολυκατοικίας οι τιμές signal και quality καρφώθηκαν στο 100% για όλους τους σταθμούς εκτός των κρατικών που προτίμησαν να κρατήσουν το 10% του quality (παρ' όλο που και αυτών το signal ήταν 100%) σαν ένδειξη της ποιότητας των προγραμμάτων και υπηρεσιών της ΕΡΤ...

Reaction score
0

Έχει πειραματιστεί κανένας με το Service Menu της τηλεόρασης; Ίσως εκεί θα μπορούσε να βρίσκεται η λύση αλλά χωρίς FM (F@cking Manual) οι πειραματισμοί είναι επικίνδυνοι.

Reaction score
5.832
Απάντηση: Μετά την 8/2/2013 η Panasonic Viera δεν εντοπίζει τα κρατικά κανάλια (Multi

To προβλημα εχει παρουσιαστει εντονα απο τις 8/2 και μετα.
Παραπονα ακουω απο πολυ κοσμο που εχει εξωτερικους δεκτες και τηλεορασεις με ενσωματωμενο τον δεκτη,οτι οι δεκτες και οι τηλεορασεις μεσα στο ιδιο σπιτι,με την ιδια κεραια η μια να παιζει κανονικα τα κρατικα,και η αλλη να τα εχει χασει.

Μιλησα ο ιδιος με την ΕΡΤ και μου ειπαν να γινει αναζητηση χειροκινητη στο στο 52,αλλα τιποτα.....
Το προβλημα παραμενει.

Reaction score
0

Δοκίμασα μία-μία τις χώρες του καταλόγου που έχει η Panasonic περιλαμβανομένων και των υποπεριοχών (π.χ. Ιβηρική χερσόνησο, Κανάρια νησιά κτλ.) αλλά μάταια. Το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά μαθαίνω και από άλλους με συσκευές διαφορετικές από Sony ή Panasonic ότι αντιμετωπίζουν τα ίδια. Το τελευταίο που άκουσα ήταν για κάποια κάρτα-δέκτη που είχε προσθέσει ένας φίλος στον υπολογιστή του και που παρουσίασε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Πληρώνουμε την ΕΡΤ υποχρεωτικό χαράτσι (μέσω ΔΕΗ) και αυτοί δεν κάνουν τη δουλειά τους είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω τεμπελιάς, πιθανότατα λόγω και των δύο. Νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα - για να μην πω την υποχρέωση - να τους πιέσουμε να κάνουν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει από μόνοι τους. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν έστειλα το παρακάτω στην ΕΡΤ ([email protected]) με κοινοποίηση στο σχετικό Υπουργείο ([email protected]):

ΠΡΟΣ: ΕΡΤ

ΚΟΙΝ: Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Γειά σας,

Από το Σάββατο 9/2/2013 η αναζήτηση σταθμών που κάνει η τηλεόρασή μου εντοπίζει όλους τους γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΚΤΟΣ των κρατικών που ανήκουν στο Multiplex 2 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT-HD). Άλλοι σταθμοί που εκπέμπονται μέσω της ΕΡΤ (π.χ. ΡΙΚ, ΒΟΥΛΗ) εντοπίζονται κανονικά. Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με χειροκίνητη αναζήτηση στο κανάλι 52 ούτε με αλλαγή χώρας από το μενού της τηλεόρασης. Περιέργως, δέκτες οι οποίοι ήταν συντονισμένοι στους σταθμούς αυτούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT-HD) ΠΡΙΝ από την Παρασκευή 8/2/2013 συνεχίζουν να δείχνουν κανονικά το πρόγραμμα των σταθμών. Το πρόβλημα λοιπόν περιορίζεται στην αδυναμία εντοπισμού των τηλεοπτικών σταθμών ET1, NET, ET3, ERT-HD από την 8/2/2013 και έπειτα.

Το φαινόμενο παρουσιάζεται από την προαναφερθείσα ημερομηνία σε πλήθος συσκευών (π.χ. τηλεοράσεις Panasonic και Sony, εξωτερικούς δέκτες, καθώς και κάρτες υπολογιστών) και σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Δεν τίθεται θέμα σήματος καθώς όλοι οι σταθμοί δίνουν τιμές σήματος 100%, τουλάχιστον στη δική μου εγκατάσταση.

Σε προσπάθεια τηλεφωνικής επίλησης του προβλήματος και εγώ και γνωστοί μου λάβαμε την στερεότυπη απάντηση "Δοκιμάστε χειροκίνητη αναζήτηση στο κανάλι 52", πράγμα που όπως έγραψα και παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα. Σε περαιτέρω επικοινωνίες η απάντηση ήταν η προβλεπόμενη, "Δεν γνωρίζω, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της συσκευής σας".

Επειδή:

- Το πρόβλημα είναι φανερά στην πλευρά της ΕΡΤ (οι διάφορες συσκευές δεν συνωμότησαν μεταξύ τους ούτε έχουν τίποτα εναντίον των συγκεκριμένων σταθμών),

- Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τεχνικές γνώσεις ώστε να καταφέρουμε να παρακάμψουμε προβλήματα για να δούμε τα κανάλια που πληρώνουμε αδρά (μέσω ΔΕΗ),

- Η τηλεφωνική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος απέτυχε λόγω επιφανειακής αντιμετώπισης,

παρακαλώ κάντε με σοβαρή αναζήτηση της αιτίας του προβλήματος, φροντίστε για την ταχεία επίλησή του και ενημερώστε με για τα αποτελέσματα.

Μετά τιμής,

Δημήτρης Καραδήμος

Τηλ. 6944300052

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με την Terratec dual RC USB που έχω στο PC δεν υπάρχει πρόβλημα, στην φωτογραφία θα δεις τα ακριβή στοιχεία της NET όπως τα δείχνει ο DVBviewer.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τα παραπάνω στοιχεία. Δυστυχώς η τηλεόραση δεν παρέχει τέτοια πληροφόρηση και έτσι και αλλοιώς δεν ξέρω ποιά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιρρεάζουν την αναγνώριση του σταθμού κατά την αναζήτηση. Μπορείς μήπως να βοηθήσεις;

Εναλλακτικά, έχεις προγενέστερα αντίστοιχα στοιχεία για τη ΝΕΤ έτσι ώστε να δούμε αν έχει αλλάξει κάτι;

Και κάτι ακόμα: Έκανες πρόσφατη αναζήτηση ή ο δέκτης σου είχε ήδη βρει τους σταθμούς πριν από την 8/2/2013;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δυστυχώς δεν έχω προγενέστερα στοιχεία, τα στοιχεία της NET είναι από αναζήτηση που έκανα στις 12 ή 13 Φλεβάρη έπειτα από καθαρή εγκατάσταση Windows 8.
Αν είναι εύκολο επικοινώνησε με τεχνικό της Panasonic μήπως μπορούν να βγάλουν άκρη από τα logs που κρατά η τηλεόραση.

Reaction score
0

Τελικά τι έγινε?
Μας ενδιαφέρει η αντιμετώπιση ΕΡΤ/Panasonic

Reaction score
0

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η κοινοποίηση στο Υπουργείο αλλά Κυριακή έστειλα το μήνυμα στην ΕΡΤ, Δευτέρα με πήραν τηλέφωνο. Χτες (Τρίτη 19/2/2013) με ειδοποίησαν ότι έκαναν αναβάθμιση στο stream αλλά δεν είδα αποτέλεσμα. Σήμερα (Τετάρτη 20/2/2013) με ξαναπήραν από την ΕΡΤ για να έλθουν για μετρήσεις ενώ με πήραν και από την αντιπροσωπεία της Panasonic (Intertech) στους οποίους είχε μεταφερθεί η λανθασμένη πληροφορία ότι κάτι φταίει με την τηλεόρασή μου. Εξήγησα τα καθέκαστα και προώθησα στην Intertech το μήνυμα που είχα στείλει στην ΕΡΤ. Ο τεχνικός της Intertech μου είπε ότι η Panasonic ακολουθεί πολύ αυστηρά τις διεθνείς προδιαγραφές και ο,ποιαδήποτε απόκλιση από αυτές έχει επιπτώσεις, ενώ φτηνότερες συσκευές έχουν ανοχές για ευνόητους λόγους, πράγμα που συνάδει με τα γεγονότα. Μου είπε επίσης ότι είναι πιθανόν αντί για πολύ χαμηλό σήμα να υπερφορτώνουν το σήμα πράγμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με έναν επιλεκτικό μειωτήρα. Τέλος μου είπε ότι εφ' όσον έχω λήψη καναλιών σε χαμηλώτερη ΚΑΙ υψηλώτερη συχνότητα τότε δεν φταίει η κεραία μου. Προς το παρόν έχουμε μείνει στο ότι και η ΕΡΤ και η Intertech θα κάνουν κάποιες μετρήσεις και θα επανέλθουν. Πιθανόν μάλιστα να ξεκινήσουν και μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ τους.

Μέχρι στιγμής έχω επικοινωνήσει με τα εξής άτομα:
- ΕΡΤ Σταμέλος Γιώργος (210-6075603)
- ΕΡΤ Κόντος Γιάννης (210-6075589)
- ΕΡΤ Ανδρεάδης Δημήτρης (210-6075604)
- Intertech Αλεξίου Αλέξανδρος (210-9692488)

Σε αναμονή εξελίξεων λοιπόν. Θα ενημερώσω για κάθε νεώτερο.

Reaction score
0

Λοιπόν, νεώτερα:

Ήλθαν δύο τεχνικοί της ΕΡΤ και μέτρησαν το σήμα στην πολυκατοικία. Απεφάνθησαν ότι το σήμα είναι άκρως ικανοποιητικό (γύρω στα 68 dBμV) και ότι υπάρχει μια μικρή παραμόρφωση του ενισχυτή της κεντρικής κεραίας από υπεροδήγηση. Όπως είπαν, είναι πιθανό ο ενισχυτής να είχε ρυθμιστεί για αναλογικά κανάλια και να χρειάζεται χαμηλώτερη ρύθμιση για τα ψηφιακά.

Στην παρατήρηση μου για το ότι το φαινόμενο παρουσιάστηκε μετά την 8/2/2013 και μάλιστα σε αρκετούς δέκτες σε διάφορα μέρη της Αθήνας, δεν παραδέχτηκαν ότι άλλαξαν κάτι και άρα ότι το λάθος δεν είναι δικό τους. Στην ερώτηση "γιατί το φαινόμενο παρατηρείται στο κανάλι 52" είπαν ότι εφαρμόζουν διαμόρφωση QAM64 αντί της υποδεέστερης QAM16 (QAM = Quadrature Amplitude Modulation). Παρακάτω θα παραθέσω ένα απόσπασμα που ίσως δίνει την εξήγηση για το πρόβλημα. Στο μεταξύ όμως η σύσταση των τεχνικών της ΕΡΤ ήταν να απευθυνθώ στην Panasonic. Ο τεχνικός της Panasonic όπως ανέφερα στο προηγούμενο post υποσχέθηκε να κάνει τις δικές του μετρήσεις και να ξανατηλεφωνήσει με τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον τώρα μάθαμε τη διαφορά που έχουν οι σταθμοί του καναλιού 52 και έτσι περιορίζεται το πεδίο αναζήτησης.

Για τους τεχνικούς ανάμεσα μας παραθέτω το εξής απόσπασμα από το http://www.radio-electronics.com
(http://www.radio-electronics.com/in...on/8qam-16qam-32qam-64qam-128qam-256qam.php):
"[...]While it is possible to transmit more bits per symbol, if the energy of the constellation is to remain the same, the points on the constellation must be closer together and the transmission becomes more susceptible to noise. This results in a higher bit error rate than for the lower order QAM variants. In this way there is a balance between obtaining the higher data rates and maintaining an acceptable bit error rate for any radio communications system."
Δηλαδή - υποθέτω - ότι για να βελτιώσουν τον λόγο σήματος προς θόρυβο αυξάνουν το σήμα, πράγμα που υπεροδηγεί κάποιους ενισχυτές που με τη σειρά τους προσθέτουν τη δική τους παραμόρφωση αυξάνοντας τα λάθη στο σήμα που τελικά φτάνει στον δέκτη. Αν η ποιότητα του σήματος καθορίζεται από τον αριθμό λαθών ανά πακέτο ή ανά μονάδα χρόνου, αυτό εξηγεί και την τιμή που παρατήρησα (10% έναντι του 100% των υπολοίπων σταθμών).
Αν τώρα κάποιοι κατασκευαστές ορίζουν αυστηρότερες προδιαγραφές αποδεκτών λαθών - πάλι δική μου υπόθεση - ώστε να αποδώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στην εικόνα που αποκωδικοποιούν (για να αποφύγουν π.χ. τετραγωνάκια, παγώματα και λοιπές παρενοχλήσεις κατά τη θέαση) αυτό θα εξηγούσε και το γιατί κάποιες συσκευές καλών κατασκευαστών (π.χ. Panasonic, Sony) δεν λειτουργούν εκεί που κάποιων άλλων (π.χ. F&U, Funai) δεν πτοούνται.

Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα, αλλά αρχίζει να φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ.

Reaction score
0

Η Λύση:

Χρειάστηκε ένας εξασθενητής σήματος ανάμεσα στην κεραία και την τηλεόραση. Τους βρίσκει κανείς στα καλά περίπτερα για μερικά ευρώπουλα (Εγώ πήρα έναν ακριβό ρυθμιζόμενο της TELEVES από τον ΚΑΥΚΑ για 10 ευρά ακριβώς, που δίνει ρυθμιζόμενη εξασθένιση 1 - 25 dB). Τον τοποθέτησα και, χρησιμοποιώντας την επιλογή για την κατάσταση σήματος της τηλεόρασης, τον ρύθμισα στο σημείο που μεγιστοποίησε την ποιότητα (quality) για το κανάλι 52. Το σήμα φυσικά έπεσε ελαφρώς (γύρω στο 97%) αλλά τώρα πιάνω τους σταθμούς της ΕΡΤ. Το σήμα/ποιότητα των υπολοίπων σταθμών δεν επιρρεάστηκε, αλλά μη με ρωτήσετε γιατί. Όσο για την ποιότητα του σήματος της ΕΡΤ, μη φαντάζεστε ότι είναι τέλεια. Ενώ σε γενικές γραμμές αγγίζει το 100%, στιγμιαία κάνει κάποιες βουτιές στον πάτο σαν να έχει λόξυγκα. Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει στους υπόλοιπους σταθμούς.

Για την ιστορία, ο τεχνικός της Panasonic (Intersys) συμφώνησε με τη διάγνωση των τεχνικών της ΕΡΤ και πρότεινε τη χρήση ενός εξασθενητή, ρυθμιζόμενου κατά προτίμηση και έτσι τελικά προχώρησα στην αγορά. Προσπάθησα να βρω κάποιον εξασθενητή που να επιλέγω και τη συχνότητα αλλά δεν βρήκα κάτι. Εν πάσει περιπτώσει, αυτός που πήρα δούλεψε και μάλιστα χωρίς να επιρρεάσει τους υπόλοιπους σταθμούς. Τέλος καλό, όλα καλά, έτσι;

Όχι ακριβώς. Ενώ μεν το πρόβλημα μου λύθηκε, ήλθε στο φως ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που τείνει πλέον να γίνει το σήμα-κατατεθέν της Ελλάδας: Από τη μία ο καθένας αυθεραιτεί (για παράδειγμα, η ΕΡΤ προφανώς άλλαξε την ένταση του σήματος χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να φροντίσει για συμβατότητα με την DIGEA. Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη εξασθενητή που δεν ήταν απαραίτητος πριν από μερικές ημέρες. Όταν άρχισαν οι παρενέργειες η ΕΡΤ βεβαίως έκανε την πάπια.) και από την άλλη εμείς οι υπόλοιποι μέσα στο γενικώτερο κλίμα ωχαδερφισμού που περιμένουμε πάντα τον "άλλο" να βγάλει το φίδι από την τρύπα επιτρέπουμε στην κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται. Άραγε, έχει σκεφτεί κανένας μας ποιός είναι αυτός ο "άλλος" και για ποιό λόγο είναι υπεύθυνος να βρει λύση στα δικά μας προβλήματα;

Τελικά είμαστε άξιοι της τύχης μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.348
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent