Μεταδόσεις ΕΡΤ σε 16:9

Reaction score
3
Δεν ξέρω αν σε αυτή τη κατηγορία πρέπει να βάλω το ερώτημα μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής:
Χτες το βράδυ (10 περίπου) η ΕΤ3 έδειχνε κάποιο ντοκυμαντέρ, προφανώς σε 16:9 (το λογότυπο ήταν μέσα στο κάδρο της εικόνας). Έχω μια μικρή LCD της Roadstar (16:9). Όταν την έβαζα σε θέση 16:9 μου το έδειχνε παραμορφωμένο, αντίθετα όταν την έβαζα σε 4:3 ή 16:9 cropped το έδειχνε με σωστή αναλογία.
Τι συμβαίνει; Η τηλεόρασή μου φταίει; ή η ΕΡΤ δεν ξέρει να μεταδώσει σε 16:9;

Reaction score
786
Στην δικη μου παντως (Sony CRT wide) οταν δειχνει η ΕΤ3 16:9 γινεται αυτοματα zoom (μεσω του teletext νομιζω παιρνει καποιο flag) και δειχνει σωστα. Το σημα αυτο που στελνει η ET3 δεν ειναι 16:9 αναμορφικο αλλα 4:3 letterbox, οποτε ειναι λογικο να σου παραμορφωνει .

Reaction score
14
believe it or not, απο όλα τα ελληνικά κανάλια το μόνο που εχει υποδομή και μπορεί να μεταδώσει PAL plus είναι το ΕΤ3.

Reaction score
786
Για να ειμαι περισσοτερο ακριβης, η ΕΤ3 δεν χρησιμοποιει απλο 4:3 letterbox αλλα το συστημα PAL Plus - η εγκατασταση του οποιου χρηματοδοτηθηκε πριν καποια χρονια απο την Ευρωπαϊκη Ενωση.

Πληροφοριες για το PAL Plus φυσικα στην Wikipedia

EDIT: Γιαννη με προλαβες στο νημα!

Reaction score
3
Re: Μεταδόσεις ΕΡΤ σε 16:9

Άρα, η δικιά μου ΤV δεν διαθέτει αυτό το flag, οπότε δεν μπορώ να δω σε θέση 16:9.
ΑΡΑ:
Οποια TV δεν μπορεί να δεχθεί PAL Plus, δεν μπορεί να δειξει σε θέση 16:9.
Μόνο αν το κανάλι εκπέμπει σε 16:9 αναμορφικό (όπως στο DVD) τότε η TV θα δείξει σε θέση 16:9. Έτσι δεν είναι;

Reaction score
164
dream_GR said:
believe it or not, απο όλα τα ελληνικά κανάλια το μόνο που εχει υποδομή και μπορεί να μεταδώσει PAL plus είναι το ΕΤ3.
Αν σου πω ότι όλα τα κανάλια αγόρασαν τα μηχανήματα με την επιδότηση και δεν τα χρησιμοποίησαν; :roll:
Η ΕΕ τα είχε βρει με τις κατασκευάστριες εταιρίες τηλεοράσεων ώστε να προωθηθεί το Pal Plus και να αναγκαστούν οι καταναλωτές να αγοράσουν τις πανάκριβες 16:9. Αλλά δεν τους έκατσε... ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301