Με τι τρόπο ξυρίζεστε;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.939
Θ' αλλάξεις γνώμη όταν δοκιμάσεις αυτή:

Gillette Fusion Proglide 5 Power Ξυριστική Μηχανή & 1 Ανταλλακτική Λεπίδα
Μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά το κακό είναι ότι επειδή με ενθουσίασαν τα Mach3 Turbo πήρα τόσα πολλά που έχω για 7 - 8 χρόνια ξυριστικά.
Αφρούς, ξυραφάκια, after shave, εξαπτέρυγα κ.λ.π. παραφερνάλια.
Δεν υπερβάλω, ίσως να με βγάλουν και παραπάνω χρόνια.
Όταν παίρνω κάτι που μ΄ αρέσει, το παίρνω σε ποσότητα μια κι έξω.

Reaction score
459
Εγώ με ότι κι αν έχω ξυριστεί εκτός από μηχανή ζιλετ έχω κοπεί. Πάντα ζιλετ. Τώρα έχω την τελευταία proglide. Πολύ καλό ξύρισμα χωρίς κοψίματα και διαρκεί. Βέβαια δε ξυρίζομαι πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα

Reaction score
180
Merkur 34c εξαιρετικη ηπια και αποδοτικη μηχανη για καθημερινο ξυρισμα,και οχι μονο.
Την δουλευω με Perma Sharp λεπιδες.
Ξεκινησα με τη Μερκουρ 34c, στη συνεχεια πηρα τη Μerkur Futur (ρυθμιζομενη/σφαχτης) και λιγο αργοτερα τη Muchle R41 (καλη μηχανη οταν εχεις καλη προετοιμασια), δοκιμασα για 15 ξυρισματα σαβετα (πολλα κοψιματα και ερεθισμους με οτι ξυραφακι και να δοκιμασα, επικινδυνη) και για 2-3 χρονια τελευταια με φαλτσετα (φανταστικο ξυρισμα, αρκει να εχεις την τεχνικη και το ακονισμα που απαιτειται).

Κατεληξα στην πρωτη, Merkur 34c, την οποια και αγορασα αλλες 2 φορες για να την εχω και στο εξωτερικο και στην ελλαδα, πολη και χωριο. Το ξυρισμα εγινε απολαυση, αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Παντως εχω μια ερωτηση, ετσι απο περιεργεια, επειδη εχω να χρησιμοπησω πλαστικο ξυραφακι χρονια...., με ενα περασμα, μια κατεβασια που λεμε πχ στο μαγουλο, το καθαριζουν απο γενια ας πουμε 3-4 ημερων η θελει επαναλαμβανομενες μικριες κινησεις ?

Reaction score
8.178
Βουλώνει μάνι μάνι. Με μια και μόνη κατεβασιά, ούτε τα γένια της προηγούμενης ημέρας δεν παίρνεις που λέει ο λόγος.

Reaction score
5.933
Δοκίμασα πάνω από 6 τύπους ξυραφάκια και 4 σαπούνια, preshave κλπ εδώ και 2 χρονια.
Πρώτο πέρασμα με τη φορά, δεύτερο καθετα, τρίτο κόντρα. Δεν υπήρξε μέρα να μην κοπεί κάτι. Δεν λέμε για στιγμές υπερεκτιμησης δυνατοτήτων όπου μπορουσα να κάνω καλό κόψιμο, μιλάμε για στιγμές με ηρεμία και υπομονή, οι μικρές ατέλειες της επιδερμίδας συνήθως ματωνανε.

Κάποια στιγμή είχα πάει ταξίδι και πηρα μόνο σαπούνια πινέλο, βρήκα ενα ξυραφάκι πλαστικό στο ξενοδοχείο ολα καλά.
Πήρα για δοκιμή μια 8αδα 5απλα Gillette τούρμπο μαχ 24 τετραγωνική ρίζα του 2 δια 4 κλπ βάζω σαπούνι , οτι και να έκανα δεν μπορούσα να ματωσω με τίποτα.

Τώρα περι βάθους ξυρίσματος, ας υποθέσουμε οτι δεν είναι τοοοσο βαθύ οτι έχει διαφορά.
Πρακτικά είναι τι να έχω ξυριστεί μόλις τώρα τι πριν μια ώρα, μεχρι εκεί.

Περί αντοχής, δοκίμασα να κρατήσω το 5πλο παραπάνω από το διάστημα εβδομάδας που και καλά θέλει αλλαγή. Τρίχες, τα κρατάω πάνω από μήνα πλέον.

Χρόνος ξυρίσματος; ο μισός εύκολα.
Τη μεγάλη διαφορά κάνει το σαπούνι. Σε σχέση με αφρούς τζελ σουπερμάρκετ είναι χαώδης η διαφορά.

Τι θέλει ενα κοπτικό για να δουλέψει σωστά;
Σωστή γωνία, το πλαστικό έχει σχεδόν πάντα σωστή γωνία οτι και να κάνεις, το ασφαλείας εξαρτάται από τον χειριστή.
Σωστή λίπανση, αφρός-σαπούνι.

Τι δεν κανει καλά το πλαστικό; ξυρίσμα μετά από 2+ μέρες, και δεν πατάει σωστά και φθείρεται πιο γρήγορα λεπίδα και στήριξη.
Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το μέγεθος, το πλαστικό μπορεί να κόψει με σωστή γωνία σχεδόν από τα 3χιλ , το ασφαλείας με την ολόκληρη λεπίδα πολύ πιο δύσκολα.

Όπως βολεύεται ο καθένας, πάντως τα ακριβά 5λεπιδα χάνουν ποιοτικά έναντι των ασφαλείας κυρίως (αν οχι αποκλειστικά) επειδή συνδυάζονται με αφρούς του σουπερμάρκετ.

Αυτό που δεν μπήκα στην διαδικασία να δοκιμάσω είναι η παραδοσιακή φαλτσετα, οχι αυτή με τα ανταλλακτικά, η κανονική που την ακονιζεις.
Εκτός από το κόστος που για να ειναι σοβαρό κράμα με τέλειο ακόνισμα που θα διαρκέσει καιρό θες πάνω από 200ευρω , θεωρώ οτι χρειάζεται υπερβολικά πολύ περισσότερη προσοχή και χρόνο.
Κοντρα δεν κανω ποτε. Δυο με τρια χερια με την φορα τις τριχας αναλογα τα γενια το πολυ.
Ειδικα στον λαιμο που ειχα το θεμα με τους ερεθισμους,απλα τεντωνω το δερμα. Οσο για της μηχανες,και τις λεπιδες περασαν παααρα πολλες απο τα χερια μου.
Μηχανες που κρατησα και κατασταλαξα Merkur 500,Merkur 34,Muhle R41.
Λεπιδες Astra πρασινες της παλιες,ευτυχως εκανα αποθεμα αρκετο,και Perma sharp.
Φαλτσετα μια φορα χρησιμοποιησα και εγινε η μαχη του Δραμαλη.....πολυ αιμα χυθηκε.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.347
Μετά από 5 χρόνια περίπου ξυρίστηκα σήμερα το πρωί (είχε προηγηθεί το κόψιμο και ξύρισμα της γενειάδας την προηγούμενη Τετάρτη στο κομμωτήριο).
Ξυραφάκι Gillette Fusion5 Power (με τη δόνηση δλδ) Proglide, gel gillette.

Ομολογώ ότι ένα άγχος το είχα μετά από τόσα χρόνια και είχα διαβάσει και εδώ μέσα τα σχετικά.
Το ξύρισμα πήγε καλύτερα από ποτέ. Νομίζω ότι έβαλα παραπάνω gel από ότι έβαζα παλιά, είχε γίνει ένας πολύ πυκνός αφρός στο πρόσωπο και η μηχανή όπως κατέβαινε άφηνε πίσω της αφρό, δηλαδή δεν καθάριζε τελείως το δέρμα από τον αφρό. Αφού στην αρχή πίστευα ότι δεν θα ξύριζε καθώς την οδηγούσα και πάρα πολύ απαλά λόγω του φόβου του κοψίματος. Πλύσιμο των ξυραφιών κάτω από ζεστό νερό κάθε 3-4 περάσματα.

Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Μια χαρά κόπηκαν τα γένια (4 ημερών περίπου) και για "παρθένα" επιδερμίδα ούτε ένα κόψιμο. Εκανα στο τέλος και μερικά περάσματα κάθετα και κόντρα, πάλι πολύ απαλή οδήγηση με τον αφρό που είχε μείνει ήδη στο πρόσωπο. Ξύρισμα τέλειο θα έλεγα.

Καταλήγω σε δύο συμπεράσματα.
Στον καθένα είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα ακόμα και για τον ίδιο συνδυασμό εργαλείων και συνθηκών οπότε μην περιμένετε να έχετε την ίδια εμπειρία με τους άλλους. Δοκιμάστε και δείτε τι συμβαίνει σε σας. Δεν υπάρχει μία και μοναδική τεχνική που ταιριάζει σε όλους.
Αν θα έδινα μια συμβουλή είναι ελαφρό πάτημα του ξυραφιού πάνω στο δέρμα. Πολύ ελαφρύ, αφήστε το ξυράφι να γλυστράει μόνο του σε παχύ στρώμα αφρού. Σε μένα δούλεψε με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Reaction score
339
Πριν από λίγα χρόνια επανήλθα στο ΠΞ. Στην αρχή έγινα ερυθρόδερμος!
Σιγά σθγά έμαθα για τη γωνία που πρέπει να κρατώ την μηχανή, για το πέρασμα που πρέπει να κάνω τόσο όσο αντέχει το δέρμα μου. Τραβάει το δέρμα, απομακρύνω τη μηχανή και συνεχίζω. Για ένα ξύρισμα ήθελα μισάωρο. Το απολάμβανα βέβαια.Τώρα θέλω 3-4 λεπτά. Τρεις κινήσεις προς τα κάτω, πάει το μισό πρόσωπο. Γυρίζω πλευρά τη μηχανή και κάνω το άλλο μισό. Μετά ομοίως την κόντρα και ....τέλος!
Για να κοπώ πρέπει να κάνω αίτηση ή μαλακία.
Έχω δύο razorock (normal & slant) και μία Qsave (ιμιτασιόν). Πλέον μόνο με την slant όπως περιέγραψα παραπάνω. Χρησιμοποιώ το κόκκινο Proraso, πινέλο semogue (χοίρου) και μετά βάζω Alum Stick και μπάλσαμ Proraso.
Νομίζω τελικά είναι θέμα εξοικείωσης. Η ενασχόλησή μου με savette απέβη άκαρπη και δεν ξανασχολήθηκα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.857
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou