Μια έξυπνη ιδέα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.475

Τις προάλλες που βρέθηκα στην επίδειξη της Exclusive Audio στη Λάρισα, υπήρχε διαθέσιμο αυτό το καρτελάκι της Musical Fidelity, που με πολύ πρακτικό τρόπο δίνει το μέτρο της μέγιστης στάθμης που μπορεί να επιτύχει ένα ηχείο σε συνάρτηση με την ισχύ του ενισχυτή. Αν σας φέρει ο δρόμος εκεί στην Αθήνα, πάτε μια βόλτα από την Exclusive και πάρτε ένα. Δεν είναι ακριβές, και ούτε φτιάχτηκε για τέτοιο, αλλά δίνει μια ιδέα, αίροντας και το μύθο που –ίσως ακόμα και σήμερα- συνδέει την υψηλή ισχύ των ηχείων με την υψηλή στάθμη.

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αααα πολύ καλό και το ηλεκτρονικό version. Αλλά εντελώς άχρηστο. Η κλίμακα σταματάει, αιφνιδίως και αναίτια θα έλεγα, στα 1000 ψωροβάτ. :happy_8:

...

Reaction score
14
μετά τα 1000watt εφυγες απο το highend και πάς σε τοστιέρα, aircondition, θερμοφόρα, καμμιά ηλεκτρική κουβέρτα και ίσως και κανένα παλαιό αερόθρμο...

Reaction score
70
Μήπως τα λέει λάθος ή εγώ τα ξέρω λάθος?Τα 125 watt απότι ξέρω δίνουν 110db στο μέτρο σε ηχείο με 89 db.Αυτό λέει 103.Ποιο είναι το σωστό???Μήπως μιλάει για απόσταση 3-3.5 μέτρα από τα ηχεία και όχι στο 1 μέτρο???

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Μια έξυπνη ιδέα

Μήπως τα λέει λάθος ή εγώ τα ξέρω λάθος?Τα 125 watt απότι ξέρω δίνουν 110db στο μέτρο σε ηχείο με 89 db.Αυτό λέει 103.Ποιο είναι το σωστό???Μήπως μιλάει για απόσταση 3-3.5 μέτρα από τα ηχεία και όχι στο 1 μέτρο???
λεει απο θεση ακροασης

Reaction score
262
επισης δεν αναφερεται σε τιμες κατω των 50 watt αφηνοντας εξω τους πραγματικους χαιενταδες. :smoking:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam