Μια απάντηση με νόημα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480

Πρόκειται για απόσπασμα συνέντευξης που παρεχώρησε άτομο του χώρου, σε άλλο άτομο του χώρου –δεν έχει σημασία ποιοι είναι, αλλά τι λέει ο απαντών. Ειδικά, αυτή η επισήμανσή του περί balance στην απόκριση συχνότητας έχει πολύ ενδιαφέρον. Λέτε να οφείλεται σε αυτό, ότι κάποιοι προτιμούν τα ηχεία full range, (των οποίων τα πρίμα είναι προδήλως υποβαθμισμένα, όπως και τα μπάσα); Διότι, αν ακούς με κλασικά ηχεία μέσα σε έναν χώρο τέτοιο, ή/και με ηχεία τέτοια, που δεν κατεβαίνουν κάτω από τα 50Hz, τι να την κάνεις την απόκριση πάνω από τα 10KHz; Το έχετε δοκιμάσει, να ακούσετε πρόγραμμα με κομμένα τα πρίμα πάνω από τα 10KHz;

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Το έχετε δοκιμάσει, να ακούσετε πρόγραμμα με κομμένα τα πρίμα πάνω από τα 10KHz;
Ναι, βέβαια.
Ο τύπος έχει δίκιο. Για κάποιον λόγο, που εξηγεί η ψυχοακουστική αλλά και η ευαισθησία του ανθρώπινου αυτιού (που ως γνωστόν δεν είναι ίδια σε ολόκληρο το ακουστό φάσμα), τα μειωμένα πρίμα εκλαμβάνονται ως αύξηση στην ένταση των χαμηλών συχνοτήτων. Προσωπικά νομίζω ότι ένα ηχείο του οποίου η απόκριση δεν ξεπερνά τους 50-60 κύκλους, θα ακούγεται ισορροπημένο μόνον αν υπάρχει roll off και ψηλά. Αν από την άλλη μεριά, έχει δυνατότητα να φτάνει πολύ ψηλά, τότε θα βγεί στην επιφάνεια ευκολότερα το πρόβλημα των χαμηλών.

Την ισορροπία αυτή, συνήθως ακούω διάφορους να την μεταφράζουν ως "ωραία μεσαία περιοχή", εξ ου και η προτίμηση σε full range στην οποία αναφέρεσαι. Νομίζω δε, ότι σε πολύ προσεκτικές ακροάσεις ενός τέτοιου ηχείου, πρώτα θα αντιληφθούμε την έλλειψη χαμηλού, ενώ θα αργήσουμε πολύ περισσότερο να αντιληφθούμε την έλλειψη υψηλών.

...

Reaction score
0
Λιγο εκτός του κεντρικού θέματος αλλά οχι τελείως εκτός και εγω απο την πειρα μου εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι το πιο σημαντικό σε καθε μέσο αναπαραγγής ειναι η ισορροπία γιαυτό και ειχα υποστιρίξει οτι "η παιδική ασθένεια του χαι εντ ειναι η επιλεκτική εμφαση σε επι μέρους στοιχεία" όπως για παραδειγμα εχει το ασήμι στα καλώδια έμφαση στην ανάδειξη και ανάλυση των υψηλών συχνοτήτων. Η ισοροπια ειναι που εχω εκτιμήσει περισσότερο στα tripath και με αυτή την ενοια τα θεωρω μεγάλη επανάσταση. Αυτή η αμεση και πρωτογενής ισορροπία που αποπνέουν εχει πολύ πιστότητα . Δεν υπάρχει εντ μόνο δρμόμος αλλα ο δρόμος εχει πολλές λακουβες με σφυρίχτρες και κουδουνάκια .........

Reaction score
13

Πρόκειται για απόσπασμα συνέντευξης που παρεχώρησε άτομο του χώρου, σε άλλο άτομο του χώρου –δεν έχει σημασία ποιοι είναι, αλλά τι λέει ο απαντών. Ειδικά, αυτή η επισήμανσή του περί balance στην απόκριση συχνότητας έχει πολύ ενδιαφέρον. Λέτε να οφείλεται σε αυτό, ότι κάποιοι προτιμούν τα ηχεία full range, (των οποίων τα πρίμα είναι προδήλως υποβαθμισμένα, όπως και τα μπάσα); Διότι, αν ακούς με κλασικά ηχεία μέσα σε έναν χώρο τέτοιο, ή/και με ηχεία τέτοια, που δεν κατεβαίνουν κάτω από τα 50Hz, τι να την κάνεις την απόκριση πάνω από τα 10KHz; Το έχετε δοκιμάσει, να ακούσετε πρόγραμμα με κομμένα τα πρίμα πάνω από τα 10KHz;
Τοσες δεκαετιες που ο κοσμος ακουγε Μουσικη απο το Ραδιοφωνο των Μεσαιων λες να μην αφησαν καταγραμμενες μνημες ?

Εγω να ρωτησω το αλλο. Εχεις ακουσει τραγουδια της πατριδας σου, οντας ξενιτεμενος, απο Ραδιοφωνο στα Βραχεα κυματα ?
Πιστοτητα μεχρι δακρυων !

Παρεπιπτοντως, ποιο ειναι εκεινο το Full range μεγαφωνο που θα βγαλει τους 10 ΚΗz σε κανονικα επιπεδα ?

Reaction score
1.685
Τοσες δεκαετιες που ο κοσμος ακουγε Μουσικη απο το Ραδιοφωνο των Μεσαιων λες να μην αφησαν καταγραμμενες μνημες ?

Εγω να ρωτησω το αλλο. Εχεις ακουσει τραγουδια της πατριδας σου, οντας ξενιτεμενος, απο Ραδιοφωνο στα Βραχεα κυματα ?
Πιστοτητα μεχρι δακρυων !

Παρεπιπτοντως, ποιο ειναι εκεινο το Full range μεγαφωνο που θα βγαλει τους 10 ΚΗz σε κανονικα επιπεδα ?
Θα συμφωνησω τα μεγιστα.!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS