Μουσικά Θέματα - Δίσκοι, Ηχογραφήσεις Αναφοράς...

Reaction score
650
Μιας και το θέμα των ηχογραφήσεων δείχνει να ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς, σε αυτό το thread θα ξεκινήσουμε όλοι μας να γράφουμε, οποιοδήποτε CD - βινύλιο θεωρούμε ότι είναι έργο αναφοράς. Το κριτήριο είναι προφανώς περισσότερο η ηχητική απόδοση του μουσικού θέματος στο μέσο το οποίο αναφέρουμε, και όχι το ίδιο το θέμα. Σκοπός είναι τελικά να δημιουργηθεί μια database με βινύλια και CD αναφοράς.

Να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουμε άποψη τρόπου ηχογράφησης και τεχνικών στοιχείων του θέματος στο οποίο θα αναφερθούμε, αλλά απλά να αναφέρουμε τον δίσκο - CD ο οποίος κατά την άποψή μας ξεχωρίζει στην δισκοθήκη μας. Εννοείται ότι εφόσον αυτό που θέλουμε να γράψουμε αφορά μουσική, μπορεί να είναι και άλλο format εκτός των αναφερθέντων δηλαδή DVD-Audio ή SACD.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
ΟΚ
Ξεκινάω βάζοντας τον παρακάτω δίσκο. Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρετική δουλειά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Jazz at the Pawnshop

Jazz at the Pawnshop

Ίσως η καλύτερη live ηχογράφηση που έχω ακούσει. Αμεσότητα, καθαρότητα και το πραγματικό συναίσθημα ενός live σε μικρό χώρο (το Pawnshop είναι ένα jazz club στην Στοκχόλμη). Έχει κυκλοφορήσει σε LP από την Proprius και σε CD από διάφορες εταιρίες (με την άδεια της Proprius).

Για όσους ενδιαφέρονται. Το LP απ' ότι γνωρίζω, δεν κυκλοφορεί πλέον, ενώ κυκλοφορούν δύο διαφορετικές εκδόσεις του CD (μονό με τις μισές ηχογραφήσεις και διπλό). Προτιμήστε σαφώς το διπλό CD (το οποίο είναι CD-SACD) από την First Impression Music. Τα περιεχόμενα του διπλού CD:

Disc 1

1. Limehouse Blues (9:40 )
2. I'm Confessin' (8:06)
3. High Life (7:13)
4. Struttin' with Some Barbecue (6:39)
5. Jeep's Blue (6:49)
6. Stuffy (7:04)

Disc 2

1. Lady Be Good (9:18)
2. Here is That Rainy Day (5:24)
3. Barbados (8:10)
4. How High the Moon (6:15)
5. Take Five (6:54)
6. Everything Happens to Me (5:15)

Το μονό περιέχει μόνο 9 τραγούδια (δεν περιέχονται το 4 από το πρώτο CD και τα 2,4 από το δεύτερο)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Massive Attack -- Mezzanine
Aν θέλετε να φέρετε την ανάρτηση του woofer σας, στα όριά της......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Μια ελληνική δουλειά για την οποία οι ηχολήπτες λένε τα καλύτερα.

Το συγκρότημα λέγεται Mode Plagal και η μουσική είναι ένα κράμα δημοτικών σκοπών, τζαζ και σόουλ..!

Reaction score
650

"Ochimini"
Francisco Aguabella | Cubop

Track Listing: Ochimini; Funky Cha; Love for Sale; Nuestra Era; OBA; Tumbaito; Guajira Candela; Makin' Whoopie; Te Olvide.

πολύ καλή δουλεια το ανωτέρω CD. Εξαιρετική αληθοφάνεια στα όργανα με πολύ καλό διαχωρισμό τους και σε επίπεδα άλλο πιο μπροστά, άλλο πιο πίσω. Κατά τη γνώμη μου από τα καλύτερα.
Δεν είναι ανάγκη νομίζω πάντα να ψάχνουμε τα δισκάκια επίδειξης ή τα αναφερόμενα στα περιοδικά μόνο ως audiophile κόπιες, αλλά να ακούμε και άλλα του εμπορίου γιατί νομίζω ότι ο μουσικόφιλος δεν πρέπει να έχει παρωπίδες.

Reaction score
650

WILL - O - THE WISP "Ceremony of innocence"

'Ενα ελληνικό progressive group με πολύ καλό ήχο και πολύ καλές παραγωγές.
Το έχω σε βινύλιο (180g παρακαλώ) και θεωρώ ότι είναι καταπληκτικό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524

Η επανέκδοση του συγκεκριμένου album το 2003 σε υβριδικό CD-SACD νομίζω ότι είναι υπεράνω κριτικής, όπως και να την ακούσετε. Λαμβάνοντας υπόψη το παλιό CD (anniversary edition του 1992) είναι αυτό που λέμε μέρα με νύχτα.
Μαζί με την εν λόγω έκδοση το 2003, ξαναβγήκε και το βυνίλιο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524

- ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ
- ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
- ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
- GREEK SONGO
- ΠΑΡΑΠΟΝΟ
- FAMILY OF NINE ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
- FAMILY OF NINE FUNKY NINE
- ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙ
- ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΧΑΡΕΜΙ
- ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΑΣΗ
- ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Το συγκρότημα είναι Ελληνικό και παίζει κρουστά. Εκπληκτική μουσική και από τα δυσκολότερα test χαμηλών συχνοτήτων για ηχείο που έχω ακούσει, σε μια πραγματικά κορυφαία ηχογράφηση.

Reaction score
650

Track list:
1. Clandestino
2. Desaparecido
3. Bongo Bong
4. Je Ne T'Aime Plus
5. Mentira...
6. Lagrimas De Oro
7. Mama Call
8. Luna Y Sol
----------------
9. Por El Suelo
10. Welcome To Tijuana
11. Dia Luna...Dia Pena
12. Malegria
13. La Vie A 2
14. Minha Galera
15. La Despedida
16. El Viento
Η έκδοση σε βινύλιο βέβαια . Νομίζω ότι είναι πολύ καλή και προσεγμένη . Ακούγεται πολύ καλά.

Reaction score
0
Να ρωτήσω: τα "Jazz at the Pawnshop" και "Ochimini" μπορώ να τα βρω σε μαγαζιά στην Αθήνα ή πρέπει να τα παραγγείλω από Internet (μπορείτε να μου πείτε site);

Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
To "Jazz at the Pawnshop" δεν πιστεύω να δυσκολευτείς να το βρεις, μιας που είναι "γνωστό" στon χώρο. Έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα υπάρχουν μαγαζια με audiophile ηχογραφήματα.

Reaction score
650
Να ρωτήσω: τα "Jazz at the Pawnshop" και "Ochimini" μπορώ να τα βρω σε μαγαζιά στην Αθήνα ή πρέπει να τα παραγγείλω από Internet (μπορείτε να μου πείτε site);

Ευχαριστώ.
Εύκολα μπορείς να τα βρεις . Ρώτα στα κεντρικά δισκοπωλεία. Το "Ochimini" από το Μετρόπολις.

Reaction score
1

Η επανέκδοση του συγκεκριμένου album το 2003 σε υβριδικό CD-SACD νομίζω ότι είναι υπεράνω κριτικής, όπως και να την ακούσετε. Λαμβάνοντας υπόψη το παλιό CD (anniversary edition του 1992) είναι αυτό που λέμε μέρα με νύχτα.
Μαζί με την εν λόγω έκδοση το 2003, ξαναβγήκε και το βυνίλιο...
Τυγχάνω κάτοχος περίπου 15 εκδόσεων (CD, SACD και LP) του Dark Side of the Moon.
H έκδοση SACD είναι μαζί με το CD της Mobile Fidelity (μακράν) οι καλύτερες ψηφιακές εκδόσεις του album.

Reaction score
650

CALEXICO - Hot Rail
Σε βινύλιο 180g από City Slang (Γερμανικής εκτύπωσης)

El Picador
Ballad Of Cable Hogue
Ritual Road Map
Fade
Untitled III
Sonic Wind
Muleta
Mid-Town
Service And Repair
Untitled II
Drenched
16 Track Scratch
Tres Avisos
Hot Rail

Reaction score
650

Queen - Rocks

Tracks

No. Name
1 We Will Rock You
2 Tie Your Mother Down
3 I Want It All
4 Seven Seas Of Rhye
5 I Can't Live With You - (1997 Retake)
6 Hammer To Fall
7 Stone Cold Crazy
8 Now I'm Here
9 Fat Bottomed Girls
10 Keep Yourself Alive
11 Tear It Up
12 One Vision
13 Sheer Heart Attack
14 I'm In Love With My Car
15 Put Out The Fire
16 Headlong
17 It's Late
18 No-One But You (Only The Good Die Young)

Μια συλλογή με τα καλύτερα ροκ κομμάτια των Queen. Σε διπλό βυνύλιο 180g.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Βαγγέλη δες στο saxon music store.
Πάρτους ένα τηλ στο 2310-500362.
- Αυτός πρέπει να το έχει... είναι ο πρώτος δίσκος τους. Νομίζω έχει και e-shop ο παίχτης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM