Μουσική από 2.1

Reaction score
4
Θα αγοράζατε ένα σύστημα 2.1 για να ακούτε μουσική ;

Αυτά που έχω ακούσει είναι απλά και δεν μπορώ να έχω άποψη.

Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι κάποιες ευκολίες σε σχέση με το 'κλασσικό' σύστημα. (τοποθέτηση-ενεργά ηχεία).

Reaction score
50
Για να καταλάβω, ποια είναι η ευκολία που εννοείς ότι σου παρέχει το 2.1 σύστημα σε σχέση με κάποιο κλασικό (φαντάζομαι 2.0);

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Μουσική από 2.1

Απ οτι καταλαβαινω ,μιλα για την ελλειψη ενισχυτη και το μικρο μεγεθος των ηχειων.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Θα αγοράζατε ένα σύστημα 2.1 για να ακούτε μουσική ;
Φυσικά και θα αγοράζαμε. Εγώ άλλωστε με 2.1 ακούω. Αναλόγως όμως των αναγκών σου αλλά και του επιθυμητού επιπέδου στο οποίο θέλεις να φτάσεις, η τοποθέτηση και η ρύθμιση του .1 γίνεται όλο και δυσκολότερη. Σε ένα μικρό σύστημα με περιορισμούς χώρου που δεν σου επιτρέπουν την τοποθέτηση μεγάλων full range ηχείων, η λύση του 2.1 με δορυφόρους και sub είναι η ενδεδειγμένη. Με λίγη προσοχή στο στήσιμο μπορείς να πάρεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων των ηχείων.

...

Reaction score
4

Προτάσεις υπάρχουν πολλές και σκέφτομαι ένα συνδιασμό της ίδιας εταιρείας, όπως αυτό π.χ.

+

Ή κάτι τέτοιο με περισσότερες ακόμα ευκολίες (dac)

+

Υπάρχουν πλέον από τις περισσότερες εταιρείες sub που συνοδευουν τα ενεργά ηχεία.

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ένα πρόβλημα με την "στερεοφωνική εικόνα' και στο 'δέσιμο' (ηχητικά) των δορυφόρων με το sub......
Είναι έτσι ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Μουσική από 2.1

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ένα πρόβλημα με την "στερεοφωνική εικόνα' και στο 'δέσιμο' (ηχητικά) των δορυφόρων με το sub......
Είναι έτσι ;
Όχι απαραίτητα. Ειδικά αν πάρεις κάποιο από τα σετ που αναφέρεις, οι συχνότητες αποκοπής θα είναι αυτές που πρέπει για να δένει το γλυκό. Όλο το ζόρι μετά είναι στην τοποθέτηση.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Όσο πιο ψηλά είναι η αποκοπή τόσο δυσκολότερα είναι τα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση, η ιδανική θέση είναι ακριβώς στη μέση, ανάμεσα στα δύο ηχεία, στον ίδιο ακριβώς οριζόντιο άξονα, με το γούφερ και ενδεχομένως την όποια οπή ανάκλασης να σε βλέπει. Όσο πιο χαμηλά γίνεται η αποκοπή τόσο μικρότερος είναι ο συμβιβασμός της τοποθέτησης μιας και οι πολύ χαμηλές συχνότητες δεν είναι κατευθυντικές.

...

Reaction score
0

Και εγώ με 2.1 ακούω και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό οχι ότι έχουν πρόβλημα στις χαμηλές τα ηχεία μου αλλά ήθελα το κάτι παραπάνω!!!

Attachments

Reaction score
7.004
Η τοποθετηση των συσκευων στο πατωμα διπλα στο υπογουφερ ειναι οτι χειροτερο θα μπορουσες να κανεις.Επειγοντως ενα ρακ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Η τοποθετηση των συσκευων στο πατωμα διπλα στο υπογουφερ ειναι οτι χειροτερο θα μπορουσες να κανεις.Επειγοντως ενα ρακ.
Γιατί τι θα πάθουν?

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam