Μercedes - Αξίζουν τα λεφτά τους;;

Reaction score
5
Είπαμε Αντώνη...από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά τα σκ @ τεψαν...το παραδέχεται και το management της εταιρείας, δεν το λέω εγώ...

Reaction score
5
Σημειώστε λάθος!! Mercedes 190 E μοντέλο του 84!!

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμα και τα σημερινά μοντέλα είναι και θα αποδειχθεί ότι είναι αξιόπιστα στο πέρασμα του χρόνου.

Ποτέ δεν είχαν την φήμη για τα αυτοκίνητα με τις λιγότερες βλάβες η μικροπροβλήματα όπως κανένα άλλο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο!

Η διάκριση για τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα προβλήματα πάντα άνηκε στους γιαπωνέζους και ιδιαίτερα στην TOYTA! Βλέπε Lexus!

Reaction score
5
Έχω επίσης και το 124 200 Ε αγορασμένο το 92 αν δεν κάνω λάθος, αυτό αποδείχτηκε πολύ πιο αξιόπιστο όσον αφορά τα μικροπροβλήματα!

Δεν μου κάνει καρδιά να δώσω κανένα από τα δύο για κάποιο νέο μοντέλο για καθαρά συναισθηματικούς λόγους! Αν είναι να πάω για κάποιο νέο μοντέλο θα κρατήσω και τα δύο! Ειδικά τώρα που η τιμές στα καινούργια και μεταχειρισμένα έπεσαν τόσο πρέπει να τα κρατάς για μια ζωή η να τα αλλάζεις στα 3 χρόνια!

Reaction score
41
Ωραία η 190E. Ακόμα πιο εντυπωσιακή η 190E 2.5.
Φυσικά και ήταν αξιόπιστο αμάξι αυτό.
Μην ξεχνάτε στο πρόσφατο παρελθόν έτρεχε στα Acropolis με τις πάντες.
Κάτι σημαίνει αυτό.

VG

Reaction score
0
Tου πατερα μου παντως δεν αξιζε τα λεφτα της,μπουκωσε ενα μπεκ και πηγε για ρεκτιφιε...
Μαλιστα η αντιπροσωπεια δεν μιλησε καν για κακη ποιοτητα βενζινης και λοιπες φαιδρες παπαριες που λενε τα συνεργεια...

Reaction score
5
Αξιοπιστία μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα ακόμα και το after sales service! Κάπου στο 92 έπαθε βλάβη το αυτόματο κιβώτιο της 190 Ε όταν το αυτοκίνητο ήταν 8 χρονών! Η εδώ αντιπροσωπεία μετά από δική μου απαίτηση έκανε claim στην μαμά εταιρία και το αυτοκίνητο επισκευάσθηκε και δεν πλήρωσα μία! Αξιώσεις για αποζημίωση για πολύ μικρότερες βλάβες από την εταιρία έγιναν θυμάμαι πολλές φορές! Μια άλλη περίπτωση που θυμάμαι είναι η δωρεάν αλλαγή της καδένας που έγινε στην μηχανή από μονή σε διπλή, και εδω η μαμά εταιρία πλήρωσε όλα τα έξοδα.

Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τα φτηνά ανταλλάχτηκα που δεν είναι μονοπώλιο μόνο της αντιπροσωπείας ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, Αξιοπιστία!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.795
Η μεγάλη παρακμή της Mercedes ξεκίνησε από τότε που αυξήθηκε η παραγωγή της, λόγω αυξημένης ζήτησης.
Οι προσπάθειες της εταιρείας να γίνει πιο "φιλολαϊκή" με πιο ανταγωνιστικές τιμές και περισσότερα "μικρά" μοντέλα έπιασε τόπο. Αλλά ταυτόχρονα η εξάπλωση των εργοστασίων σε περισσότερες χώρες (Τουρκία, Ουγγαρία κλπ), επέφερε αμέλειες στον ποιοτικό και τεχνικό έλεγχο.
Μια Mercedes E200 του 1996 που υπάρχει στην οικογένεια, δεν έβγαλε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Η νέα E200 που έχει φίλος δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να μην έχει παρουσιαστεί...
Έγώ ήμουν κάτοχος της SLK200 του 2000, αγορασμένο από την αντιπροσωπεία. Η εγγύηση ήταν ένας!!! χρόνος. Στους 14 μήνες (18000 χιλιόμετρα) χάλασε το compressor και μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω 900.000 δρχ για αλλαγή. Φυσικά μετά από τις κατάλληλες "θρησκευτικές ευχές" και τηλέφωνο στη Γερμανία μου το άλλαξαν δωρεάν. Είχα και άλλα μικροπροβλήματα μέχρι που πίστεψα ότι είχα τύχει σε προβληματικό αυτοκίνητο.
Το 2004 έφερα το νέο SLK200 από τη Γερμανία (καινούργιο κι αυτό) γιατί η εδώ αντιπροσωπεία μου έδινε χρόνο παράδοσης 10 μήνες! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν όλα άψογα. Μέχρι που άρχισε κι αυτό τα δικά του. Αλλαγή του κλιματιστικού στα 15000 χλμ, αισθητήρας αυτόματου φωτισμού, διακόπτης φώτων κλπ. Μικροπροβλήματα τα περισσότερα, αλλά πολλά στον αριθμό ώστε να γίνονται εκνευριστικά. Ευτυχώς η εγγύηση είναι πια δύο χρόνια. Κάτι είναι κι αυτό!

Reaction score
14
Ύστερα σου λένε για τα Fiat και τα Alfa Romeo...... :(

Παίδες το παν είναι να αποδεχθεί ο κόσμος ό τα αυτοκίνητα είναι βιομηχανικά προιόντα.
Και ως τέτοια...σπάνε.
Ότι μάρκα και αν είναι. Τι Mercedes και πράσινα άλογα...
Όσο μεγαλύτερη παραγωγή τόσο περισσότερες ζημιές.
Όσο προβληματικός ισολογισμός τόσο φθηνότερα κόστη...συνεπώς χειρότερα αυτοκίνητα.

Πχ λέω τώρα ... με 45000ε, Μercedes δεν παίρνεις κάτι (ιδιαίτερο), με τα ίδια χρήματα όμως
αγοράζεις ένα Mitsubishi EVO , οικογενειακότατο, και σε μεταφέρει στο προορισμό σου
με περισσότερη ασφάλεια. Βέβαια του λείπει η πολυτέλεια.....
Με αυτά αγοράζω 2 οικοπεδάκια πρώτη μούρη στη Φολέγανδρο....και άσε τους άλλους να αγοράζουν Mercedes.... :p 8)

Reaction score
14
RDoherty said:
Ή εξοπλίζεις το σύστημά σου με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑ καλώδια.

Χμμμμ ....Hiend ...περίφραξη! :shock:
Γιατί όχι;
Με Nordost Valhala όμως...ούτε 15 μέτρα δεν "κλείνω".... :p :p 8)

Reaction score
298
Σκέψου όμως πώς θα σφυράει ο αέρας ανάμεσα στα καλώδια, με πόσο αρμονικό πλούτο, με τι εξαίσιες χροιές, με τι ψηλαφητή εικόνα. Θα βγαίνεις στο χέρσο και θα ακούς ΜΟΥΣΙΚΗ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθεί κάποιος L@L@KAS να τα θεωρήσει "ηχητικό γλυπτό" και να χρυσοπληρώσει την περίφραξη για να την στήσει στο προαύλιο του μεγάρου Μουσικής. Έτσι θα γίνεις και πλούσιος και ένδοξος (καλλιτέχνης).

Reaction score
14
RDoherty said:
Έτσι θα γίνεις και πλούσιος και ένδοξος (καλλιτέχνης).
Για να μείνουμε σε αυτήν την εικόνα...παρακαλώ. :lol: :lol: 8)

Reaction score
0
xfader said:
Το 2004 έφερα το νέο SLK200 από τη Γερμανία (καινούργιο κι αυτό) γιατί η εδώ αντιπροσωπεία μου έδινε χρόνο παράδοσης 10 μήνες! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν όλα άψογα. Μέχρι που άρχισε κι αυτό τα δικά του. Αλλαγή του κλιματιστικού στα 15000 χλμ, αισθητήρας αυτόματου φωτισμού, διακόπτης φώτων κλπ. Μικροπροβλήματα τα περισσότερα, αλλά πολλά στον αριθμό ώστε να γίνονται εκνευριστικά. Ευτυχώς η εγγύηση είναι πια δύο χρόνια. Κάτι είναι κι αυτό!
Μαλλον έπεσες στην περίπτωση φίλε μου.
Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τα τελευταία slk.
Είναι και αυτά 2004 μοντέλα από τα πρωτα που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω της αντιπροσωπίας.
Και τα δύο αμάξια που ξέρω είναι τερατα αξιοπιστίας μεχρι στιγμής.
Το ένα το εχει "θειος" με μαμα αναρτηση και είναι υποδειγματικό και απροβληματιστο.
Το αλλο το εχει πιτσιρικάς "κάφρος" με αναρτηση Carlsson και 18αρες AMG ο οποίος απενεργοποιεί ESP μέσω dyno mode και αλλωνίζει τις πλατείες με τους κόφτες.
Μαλιστα σε μια επίδοξη προσπάθεια καβάλησε ένα πεζόδρόμιο και από το "κραου" έσκασε μόνο το λάστιχο.
Η AMG δεν έπαθε τίποτα .
Ένα καινούριο ελαστικό,μια ευθυγράμμιση και το αμάξι γύρισε στους γνώριμους ρυθμούς του. 8)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.795
ΚΩΣΤΗΣ147 said:
Μαλλον έπεσες στην περίπτωση φίλε μου.
Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τα τελευταία slk.
Είναι και αυτά 2004 μοντέλα από τα πρωτα που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω της αντιπροσωπίας.
Και τα δύο αμάξια που ξέρω είναι τερατα αξιοπιστίας μεχρι στιγμής.
Το ένα το εχει "θειος" με μαμα αναρτηση και είναι υποδειγματικό και απροβληματιστο.
Το αλλο το εχει πιτσιρικάς "κάφρος" με αναρτηση Carlsson και 18αρες AMG ο οποίος απενεργοποιεί ESP μέσω dyno mode και αλλωνίζει τις πλατείες με τους κόφτες.
Μαλιστα σε μια επίδοξη προσπάθεια καβάλησε ένα πεζόδρόμιο και από το "κραου" έσκασε μόνο το λάστιχο.
Η AMG δεν έπαθε τίποτα .
Ένα καινούριο ελαστικό,μια ευθυγράμμιση και το αμάξι γύρισε στους γνώριμους ρυθμούς του. 8)
Αγαπητέ Κωστή, μακάρι να ήταν μόνο το δικό μου. Έχω φίλο μέσα στο συνεργείο του Λαϊνόπουλου και μεγάλο "μαντρά" στα βόρεια προάστια και μου λένε για τις ζημιές των νέων SLK.
Δεν είπα ότι όλες χαλάνε και είναι για πέταμα, ποσοστιαία μιλάω πάντα. Αν το ποσοστό σε τέτοια αυτοκίνητα γίνει διψήφιο τότε πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Ούτε θέλω να θάψω το αυτοκίνητό μου... :) γκρινιάζω γιατί επέλεξα Mercedes για να σταματήσω να ασχολούμαι με τα συνεργεία και τα γκάζια μιας και πάντα είχα αμάξια που τα "σκάλιζα" για να βγάλω και το τελευταίο άλογο στο δρόμο. Τελικά είμαι στο συνεργείο πιο συχνά, αλλά για άλλους λόγους.
Κι ότι το μοντέλο του 2004 είναι πιο αξιόπιστο από το προηγούμενο, ναι είναι, αλλά τα προβληματάκια του τα έχει.
Όσο για τον "φίλο" που έσκασε στο πεζοδρόμιο, συμφωνώ μαζί σου. Δε λέω ότι δεν είναι ανθεκτικά αυτοκίνητα. Ατέλειες έχουν.
Κι εγώ έχω ανάρτηση Carlsson, με 18άρες Brabus και προσφέρω και θέαμα αν έχω όρεξη (γιατί είμαι και μεγάλος πια...) 8)

Reaction score
5
RDoherty said:
Σκέψου όμως πώς θα σφυράει ο αέρας ανάμεσα στα καλώδια, με πόσο αρμονικό πλούτο, με τι εξαίσιες χροιές, με τι ψηλαφητή εικόνα. Θα βγαίνεις στο χέρσο και θα ακούς ΜΟΥΣΙΚΗ.
Βλέπω Reginald ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν κάνεις στην Hiend, μόνο απ'έξω...σε είχα για πιο θαρραλέο...

Reaction score
0
xfader said:
Αγαπητέ Κωστή, μακάρι να ήταν μόνο το δικό μου. Έχω φίλο μέσα στο συνεργείο του Λαϊνόπουλου και μεγάλο "μαντρά" στα βόρεια προάστια και μου λένε για τις ζημιές των νέων SLK.
Δεν είπα ότι όλες χαλάνε και είναι για πέταμα, ποσοστιαία μιλάω πάντα. Αν το ποσοστό σε τέτοια αυτοκίνητα γίνει διψήφιο τότε πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Φίλε xfader δεν γνωρίζω τι ακούγεται γενικά σε μαντρες κτλ.
Εγώ ξέρω δυο ίδια αυτοκίνητα που είναι αψογα.
Και όταν λέω ξέρω, εννόω ότι είμαι συνοδηγός και οδηγος,συχνά αυτά τα 2 χρόνια(όχι όμως ιδιοκτητης).
Εσύ σαν ιδιοκτήτης θα έχεις έναν παραπάνω λόγο σίγουρα και θα ακούς και κατι παραπάνω όταν πας για σερβις.
Τώρα εαν όντως σε μια τετοια κατηγορία υπάρχει διψήφιο ποσοστό κρουσμάτων τότε αυτο κάτι υποδεικνύει...

Reaction score
298
ak1s, μπορεί ίσως να μου καταλογίσει κανείς πολλά: η δειλία δεν είναι ένα απ' αυτά 8)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
RDoherty said:

Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθεί κάποιος L@L@KAS να τα θεωρήσει "ηχητικό γλυπτό" και να χρυσοπληρώσει την περίφραξη για να την στήσει στο προαύλιο του μεγάρου Μουσικής. Έτσι θα γίνεις και πλούσιος και ένδοξος (καλλιτέχνης).
Πω πω λυσσα με τα καλωδια :shock: :shock: :shock: :shock:

Reaction score
14
Who Can It Be Now? - Men at Work

Who can it be knocking at my door?
Go 'way, don't come 'round here no more.
Can't you see that it's late at night?
I'm very tired, and I'm not feeling right.
All I wish is to be alone;
Stay away, don't you invade my home.
Best off if you hang outside,
Don't come in - I'll only run and hide.

CHORUS:
Who can it be now?
Who can it be now?
Who can it be now?
Who can it be now?

Who can it be knocking at my door?
Make no sound, tip-toe across the floor.
If he hears, he'll knock all day,
I'll be trapped, and here I'll have to stay.

I've done no harm, I keep to myself;
There's nothing wrong with my state of mental health.
I like it here with my childhood friend;
Here they come, those feelings again!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.879
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain