Νέος Ενισχυτής Για Ηχεια Από Έτοιμο Σετ

Reaction score
0
Χαιρετώ το forum.Πρώτη φορά γράφω κατι αν και έχω διαβάσει τα περισσότερα όσον αφορά τα home cinema.Το πρόβλημά μου λοιπόν ειναι το εξής: Έχω στην κατοχή μου κάποια ηχεία από ένα παλιό έτοιμο σύστημα της Sony.Ο ενισχυτής έχει χαλάσει και έτσι εχουν μείνει σκέτα τα ηχεία(μπορώ να τον φτιάξω αλλά προτιμώ έναν καινούριο με πιο πολλές εισόδους και εξόδους).Αυτη τη στιγμή μπορώ να διαθέσω πολύ λίγα χρήματα (μέχρι 300-350 ευρώ).Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ενισχυτή σε αυτήν την τιμή που να μπορεί να δουλέψει αξιοπρεπώς με τα ηχεία μου?Οι απαιτήσεις μου ειναι περιορισμένες.Τα ηχεία έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Speaker System : Full Range Bass Reflex Magn Shielded
Speaker Unit :65 mm cone type
Rated Impedance :3 Ohms

Το Subwoofef αντι για 65 mm λέει 160 mm cone type

Reaction score
164
Απάντηση: Νέος Ενισχυτής Για Ηχεια Από Έτοιμο Σετ

Καλωσήλθες στην παρέα μας. :107:
Δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις έναν τόσο ακριβό ενισχυτή, για τα ηχεία από το σετ.
Θα σε συμβούλευα, αν δεν έχεις σκοπό σε δεύτερη φάση να αντικαταστήσεις τα ηχεία σύντομα, α δώσεις κάτι παρά πάνω, κοντά στα 500€ αγοράζοντας έναν φτηνό Yamaha και ένα set της Koda ή τα Magnat Monitor 990.
Το subwoofer που έχεις είναι ενεργό; Δηλαδή έχει ενισχυτή μέσα του; Θα το καταλάβεις από το ότι έχει ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος.

Reaction score
0

Φίλε unforgiven ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλα μαλλον δεν κατάλαβες ακριβώς το νόημα του post μου.Και λιγότερα από αυτά τα χρήματα θα δώσω.Έκει είναι το όριο ώστε να βρώ κατι να δουλέψει αξιόπιστα χωρίς να κινδυνεύω από κανένα μπουμ.
Το subwoofer μου ΔΕΝ είναι ενεργό.
Ψάχνω για ενισχυτές της κατηγορίας του yamaha 363 ή του Sony 520 που να μπορούν να συνεργαστούν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά με τα ηχεία μου τα οποία τώρα δεν έχω τη δυνατότητα να αντικαταστήσω και προς το παρόν τα έχω και κάθονται.

Reaction score
1
Η αντίσταση των ηχείων, 3 ohm, θεωρείται χαμηλή και ίσως ενεργοποιήσει το κύκλωμα προστασίας του ενισχυτή σου. Αν έχεις 4 ηχεία, ίσως θα ήταν καλύτερα να συνδέσεις σε σειρά ανά δυο, δηλαδή δύο σε κάθε κανάλι, με τον ενισχυτή σου.

Ασφαλώς ενισχυτές της τάξης των Sony STR-DG520/720/820 είναι χαμηλής κατηγορίας. Όπως επίσης και οι Yamaha RX-V363/463. Γενικά όμως οι Yamaha έχουν καλύτερη φήμη. Δες και άλλες μάρκες, όπως π.χ. Denon AVR-1509 ή Marantz SR4002.

To subwoofer, αφού είναι παθητικό, προφανώς δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, καθώς οι AV ενισχυτές συνδέονται με ενεργά subwoofers.

Reaction score
0

τα ηχεια Wharfedale Diamond 9.2 ταιριαζουν με Denon AVR-1509 ή Marantz SR4002???

Reaction score
1
Στον δικό μου STR-DG300 παίζουν χωρίς πρόβλημα. Είναι "κάπως" απαιτητικά σε ισχύ, λόγω χαμηλής ευαισθησίας, 86db (η οποία είναι μετρημένη και ως 8Ω φορτίο, με 2,83volt αντί για 2,45 που θα έπρεπε), άλλα όχι ιδιαίτερα απαιτητικά σε ρεύματα, αφού πέφτουν λίγο χαμηλότερα από τα 5Ω σε αντίσταση και μόνο γύρω στα 200Hz και πάνω από τα 10kHz.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent