Νέος και άπειρος.

NBA

Reaction score
0
Για σας είμαι νέος στο φόρουμ μετά από 1 χρόνο φοιτητής και συμβίωση με ένα golf αποφάσισα να του βάλω ένα ηχοσύστημα.
έχω πάνω μία πηγή από τα lidl και ηχεία πίσω στην ταζίερα.
Σκέφτομαι να αλλάξω την πηγή και να βάλλω έναν ενισχυτή με γούφερ και αν μου μηνούν λεφτά να βάλω και έναν 4 κάναλο για τα ηχεία του αμαξιού.
Βασικά με ενδιαφέρει να ακούω εγώ μουσική και όχι αυτοί που είναι έξω. Έχω γύρω στα 400-500Ε
Ευχαριστώ, Βαγγέλης.

Reaction score
41
Απάντηση: Νέος και άπειρος.

Βαγγέλη, καλώς ήρθες στο AVsite. :107:

Πες μας ποια γενιά Golf έχεις. ΜΚΙΙΙ, ΜΚIV?
Για να ξέρουμε την διάταξη και τον τύπο ηχείων που μπορείς να αγοράσεις....

Προσωπικά θα ξεκινούσα από το μηδέν. Και αφού κατά 99% θα μπορείς να βάλεις 16.5cm woofer στις μπροστινές πόρτες, θα μπορέσεις σιγά σιγά να φθάσεις σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς να ξεφύγεις πολύ από το ποσό που σκέφτεσαι...

Τι εννοώ μηδέν?
Θα ξήλωνα την πηγή που έχεις (από το Lidl) γιατί καλύτερα να το κάνεις στην αρχή παρά να ψάχνεσαι επί μήνες για το τι φταίει και να παιδεύεσαι....
Βάλε ένα σχετικά βασικό μοντέλο της Pioneer, με 2 εξόδους προενίσχυσης (για να οδηγήσεις κάποια στιγμή και ένα sub) και μέσο κόστος 150€
Πχ η DEH-4200SD είναι μια τιμιότατη λύση που έχει τις απαραίτητες εξόδους προενίσχυσης για οποιαδήποτε ανάγκη σου στο μέλλον και έχει και είσοδο USB & SD για να παίξεις ό,τι θέλεις από το PC σου μέσα σε flash USB ή κάρτες SD χωρίς να καις δισκάκια....

Αναλόγως το μοντέλο/γενιά Golf θα βρούμε ένα αξιόλογο αλλά οικονομικό σετ ηχείων για τις εμπρός πόρτες.
Πιθανότατα 16.5άρι, διαιρούμενο (το woofer στις πόρτες και το tweeter ψηλά στις πόρτες) που θα σου στρώσει τη μουσική σκηνή εμπρός, θα ακούσεις επιτέλους υψηλές συχνότητες (που τώρα δεν μπορείς να ακούσεις σε καμία περίπτωση) και αν βοηθήσει λίγο και η πόρτα θα πάρεις και μεσαίες συχνότητες και λίγες χαμηλές.

Τρίτο βήμα είναι η αποσύνδεση των πίσω ηχείων που αποκλείεται να σου βελτιώσουν κάτι στον ήχο. Σε τελική ανάλυση αυτό το ελέγχουμε αλλά να ξέρεις πως τελικά θα τα αποσυνδέσεις τα πίσω ηχεία (για πολλούς λόγους). Αλήθεις, τι ηχεία έχεις πίσω? Στρογγυλά, οβάλ, διάσταση?

Μέχρι ώρας, δεν έχουμε ξεφύγει από τα 300€
Έχουμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, έτη φωτός μπροστά σε σχέση με ό,τι έχεις τώρα και είμαστε σε αναμονή για το επόμενο άλμα.

Συμβουλή....
Βάζεις τα παραπάνω, ακούς για λίγο διάστημα, αναλόγως το πόσο θα αντέχεις στις επιθέσεις του μικρόβιου που ξύπνησες μέσα σου (μικρόβιο καλού ήχου στο αυτοκίνητο).
Άλλωστε έχεις ήδη ρέστα σε σχέση με αυτά που σκέφτεσαι να ξοδέψεις....

Κρατάς τα 150-200€ ώστε να τα διπλασιάσεις σχεδόν.
Δηλαδή, με ήδη τοποθετημένα πηγή και εμπρός ηχεία, να έχεις στα χέρια σου άλλα 400€ περίπου.
Μην βιαστείς....
Θα ακούς ήδη πολύ καλύτερα μουσική και όταν αρχίσεις να την βαριέσαι και θα θέλεις να περάσεις στο επόμενο βήμα (και έχεις τα χρήματα) προχωράς στο τελευταίο βήμα:
4κάναλος ενισχυτής, νορμάλ κόστους και ένα 10άρι ή 12άρι sub σε κλειστή καμπίνα.
Τα 2 κανάλια θα οδηγήσουν τα εμπρός ηχεία στις πόρτες, τα άλλα 2 θα τα γεφυρώσεις για να οδηγήσουν το 12" sub στο χώρο αποσκευών.

Μετά από αυτό το βήμα έχεις πετάξει ηχητικά σε περιοχές που αποκλείεται να έχεις ακούσει μέχρι σήμερα στο αυτοκίνητό σου.
Ομοιογενές σύστημα, με άριστο ήχο σε όλο το συχνοτικό φάσμα και πολύ λογικό κόστος χωρίς να μπεις στη διαδικασία βάλε βγάλε, άλλαξε, στρώσε κλπ....

NBA

Reaction score
0

το 4 είναι μοντέλο του 2005, Τα ηχεία τα έχει βάλει το παιδί από το οποίο το πήρα, στα πίσω καθίσματα τα έχει ακυρώσει και έχει τοποθετήσει οβαλ στην ταζιερα 150Wat sony πρέπει να είναι τα οβάλ.

NBA

Reaction score
0

Σήμερα παρήγγειλα το DEH-4200SD και πήρα και μια SD κάρτα 2 GB.
τι πάχος πρέπει να έχει το καλώδιο τον ηχείων, πειράζει αν είναι μαύρο-κόκκινο και όχι διαφανές?

Reaction score
41

Βαγγέλη μπράβο!!!!
Δεν περίμενα να είσαι τόσο γρήγορος!! :107:

Από που είσαι?
Αθήνα?

NBA

Reaction score
0

Μένω πτολεμαίδα, θα περιμένω 2-3 μέρες για να έρθει.
τι καλώδια να αγοράσω για τα ηχεία?

Reaction score
41

Θα κάνεις μόνος την εγκατάσταση?

Απλό καλώδιο χρειάζεσαι.
Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικά και ζήτησε καλώδια για ηχεία αυτοκινήτου.
Καλό είναι να έχει πάνω τους κάποια ένδειξη +- για να μπορέσεις να βρεις εύκολα πολικότητα στην φάση της σύνδεσης.

Μην πάρεις τα φθηνότερα μαύρα-κόκκινα.
Πάρε λίγο καλύτερα, ημιδιάφανα, 2Χ2mm, που συνήθως στο ένα από τα 2 κολλημένα καλώδια έχουν μαύρη ρίγα για να ξεχωρίζεις το + από το -

Reaction score
41

Ηχεία?
Μπορείς σε οικονομικό σετ να παίξεις με Conchord C6 (χοντρικά στα 110€, λογικά λιγότερα)

Αν ανέβεις λίγο παραπάνω δες τα πολύ καλά Peerless CD1739 (χοντρικά στα 185€, λογικά λιγότερα)

Τα παραπάνω 2 σετ εισάγονται από την Ellicon

Αντίστοιχη κατηγορία τιμής?
Δες και τα Focal Access 165 A1 (στα 150€)

αλλά και τα Pioneer TS-E170Ci (στα 180€)

Reaction score
41

Για τα Conchord & Peerless μπορείς να διαβάσεις πλήρεις δοκιμές στο πολύ καλό caraudiotest:

http://www.caraudiotest.gr/

το οποίο αναμένουμε σε λίγο καιρό πλήρως ανανεωμένο :107:

NBA

Reaction score
0

Αν επιλέξω τα Pioneer - TS-E170Ci θα είναι καλή επιλογή?
Καλώδια διάφανα έψαξα δεν βρήκα άρα θα τα παραγγείλω και αυτά από το ίντερνετ.
Ναι την εγκατάστασή μόνος θα την κάνω.
άρα και ένα 4κάναλο τώρα και τα υπόλοιπά μετά από κάνα 2 μηνο να μαζέψουμε και μερικά ευρό.
αυτός καλός είναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.659148 ή MAC AUDIO βγάζει καλούς ενισχυτές?
θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια...

Reaction score
1.269
Καλησπέρα Βαγγέλη,η προσωπική μου άποψη είναι η εξής:

Επειδή είναι πολύ μεγάλη η ανηφόρα του car audio και θα πρέπει να δώσεις λεφτά ή και να χάσεις δοκιμάζοντας μηχανήματα-μάρκες και όλοι περνάνε απο αυτό το στάδιο θα σε συμβούλευα να γνωρίσεις άτομα με το σχετικό χόμπι είτε εδώ είτε και σε ποιο ειδικά σάϊτ για car audio (με 1 click θα βρεις αρκετά),να πας σε συναντήσεις και να δεις απο κοντά τι παίζει γιατί στο ορκίζομαι θα στρυφογυρίζουν 500 μάρκες στο κεφάλι σου και θα τρελαθείς για το αν έκανες σωστή αγορά,αν σε εκμεταλλεύτηκε ο καθένας κτλ κτλ..
Αλλιώς σε κόβω να ρωτάς δεξιά και αριστερά για 2 χρόνια σίγουρα.
Nice to talk..

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Οι επιλογές που σου έδωσε ο Γιάννης Δημητρόπουλος είναι πολύ καλές και οικονομικά προσιτές.

NBA

Reaction score
0

Σήμερα ήρθε η πηγή και τώρα ψάχνω να βρώ από που θα πάρω τα ηχεία.

Reaction score
41

Προσωπικά θα πήγαινα μάλλον στα Peerless αλλά δεν ξέρω αν θα τα βρεις μέσω net....

Ψάξε και ως κωδικούς:
830513,841939,MKT 3,3
δηλ. woofer, tweeter & πυκνωτή αντίστοιχα....

Reaction score
0

για τα Pioneer TSE170, έχω να πω πως έχω μείνει άφωνος με το τι ρεύμα τραβάνε... πολύ καλές μεσαίες αλλα η αλήθεια είναι πως το tweeteraki ξυρίζει και σε χαμηλές εντάσεις, ίσως να ενοχλεί...

Reaction score
1.844

για τα Pioneer TSE170, έχω να πω πως έχω μείνει άφωνος με το τι ρεύμα τραβάνε ...
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα τα προτιμούσα αν ήμουν ο NBA, γιατί δεν βλέπω να παίρνει άμεσα ενισχυτή. Οπότε, τα Pioneer πάνω στις εξόδους της πηγής μάλλον θα τον στενοχωρήσουν.

Επίσης στο μέλλον θεωρώ απαραίτητη τη μόνωση της πόρτας με Dynamat ή κάτι αντίστοιχο. Η βελτίωση του ήχου θα είναι εντυπωσιακή. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.107
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo