Νέο και καλύτερο

Reaction score
0
Καλησπέρα

Πριν 3-4 μήνες είχα αγοράσει τον Denon 3808 όπου και τον σύνδεσα με τα ηχεία που έχω L&R-Jamo C8, Center-jamo 100, Sub-Jamo SW505E και για περιφερειακά κάτι sony (3δρομα). όλα ωραία.... AΛΛΑ την οδήγηση την ένταση(στη μέση την ένταση στον Sony είναι σχεδόν όλη η ένταση του Denon) και την καθαρότητα που έχει ο παλιός μου Sony STR-DB925 δεν συγκρίνετε..... η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν μήπως έφταιγε ότι ο Denon δεν πέφτει στα 4ohm που πέφτει ο Sony (γιατί τα Jamo τα L&R είναι 4 ohm) αλλα μου φαίνεται λίγο χαζό αυτό (θέμα τροφοδοτικού δεν παίζει γιατί ο Sony έχει 270watt ενώ ο Denon 550watt).... μετά από την απογοήτευση που έφαγα σκέφτομαι για νέο ενισχυτή που θα είναι αντάξιος του Sony και καλύτερος αν γίνεται μέσα σε λογικά πλαίσια τιμής και αν γίνεται να υποστηρίζει 2 η και περισσότερα sub όπως ο Sony. Τον ενισχυτή τον χρησιμοποιώ και για ταινίες αλλα και ελαφρώς περισσότερο για μουσική... Επίσης σκέφτομαι και για νέα ηχεία πάλι ανταξεια των παλιών και καλλίτερα σε λογικά πλαίσια τιμής εκτος των περιφερειακών. Τώρα έχω 5.1 και θέλω 7.1 όπου για περιφερειακά έχω ήδη 4 Energy c500

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά..... :)

Reaction score
0
Σας φαίνεται περίεργο ε ότι παίζει καλύτερα ο παλιός SONY:121:..... και εμενα μου φαίνεται παράξενο και έχω μπερδευτή στο τι πρέπει να πάρω για να έχω έστω αντίστοιχα αποτελέσματα με τον SONY σε καινούργιο ενισχυτή:117:

Τα L&R ηχεία συγκεκριμένα είναι τα Jamo (C)lassic 8

Reaction score
0
για να μπω στην ιστορία των τελικών η θα πρέπει να πάρω έναν πολυκάναλο που θα μου κοστίσει πανάκριβα η τρεις 2καναλους..... κάτι που πάλι κοστίζει πολλά.... δεν ξέρω έχω μπερδευτή πως γίνετε ένας ενισχυτής 10αιτίας+ να παίζει πολύ καλύτερα από έναν από τους τελευταίους σχετικά

Reaction score
1
αυτο που λες χωρις να ακουσω του 2 ενυσχιτες μου φαινεται λιγο ανακριβες και λεγω λιγο λογο διαφορετικης ηλικιας. Η αληθεια ειναι οτι οταν ακουσα παλαιοτερα 1 DENON 3800 και ενα yamaha 640 η 650 δεν θυμαμε σε αμεση αντιπαραθεση και με τελικο και χωρις τελικο ο γιαμαχα ηταν αισθητα ποιο καθαρος που ο κατοχος του 3800 μεσα σε 1 βδομαδα τον αλλαξε με γιαμαχα.σου προτινω να δοκιμασεις να ακουσεις γιαμαχα και H/K

Reaction score
0
Χαίρετε.

Θα πρότεινα και εγώ να ακούσεις Harman Kardon, και συγκεκριμένα τον AVR 355 που έχει παραπάνω ισχύ.

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε μου Γιάννη
απ'ότι διαβάζω στα manuals των 2 ενισχυτών ο Denon μπορεί να αποδώσει:
130W σε κάθε κανάλι στα 8Ω σε όλο το ακουστικό φάσμα,οπότε και στα 4Ω θα βγάζει περισσότερα από 130W.
Ο Sony μπορεί να αποδώσει:100W σε κάθε κανάλι στα 4Ω και μόνο στο 1khz
οπότε στα 8Ω θα βγάζει λιγότερα από 100W και σε όλο το ακουστικό φάσμα ακόμα λιγότερα.
Όπως λοιπόν εύκολα καταλαβαίνεις,η υπεροχή του Denon σε ισχύ είναι δεδομένη.Εξάλλου η διαφορά φαίνεται και από τα τροφοδοτικά των δύο ενισχυτών:270W του Sony,550W του Denon.
Μήπως δεν τον έχεις ψάξει όσο θα έπρεπε?Γιατί οι νέοι ενισχυτές έχουν πολλά πραγματάκια με τα οποία μπορείς να παίξεις.Αυτόματη ισσοστάθμιση έχεις κάνει?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Kαταρχήν τα watt που αναφέρονται στο manual δεν είναι RMS,οπότε δεν ξέρουμε(εκτός και αν υπάρχει μέτρηση κατα rms)ποιά είναι όντως τα watt αυτών.Επίσης πως είναι δυνατόν με 550 watt τροφοδοτικό να παραδιδει 7x130=910 watt???!!
Nα υποθέσω πως ο ενισχυτής έχει σεταριστεί σωστά?
Επίσης μήπως στον sony είχατε πειράξει τα db που δίνει σαν επιπλέον δυναμική περιοχή(κατά το σετάρισμα των ηχείων)?

Reaction score
0
Στον Denon είχα κάνει την ισοστάθμιση με το μικρόφωνο... αλλα και πάλι τα ίδια... και τα db πείραξα.. είδα μικρή διαφορα στην ένταση αλλα και πάλη..... όσον αφορά τον sony δεν είχα ανεβάσει καθόλου τα db στα ηχεία ήταν όλα στο 0... σε αντίθεση με τον denon που όπως προείπα ήταν ανεβασμένα....

OffTopic
όσων αφορά τα ηχεία τώρα έχετε κάτι να μου προτείνεται που να είναι ελαφρώς καλύτερα από τα Jamo Classic 8? (sorry για το offtopic αν είναι φτιάχνω καινούργιο topic στο αντίστοιχο thread)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν χρειάζεται να φτιάξεται νέο τόπικ.
Δυστηχώς δεν είμαι και πολύ του home cinema,δεν έχω ακούσει ποτέ τα ηχεία σας οπότε περιμένετε από κάποιον άλλον καλύτερες προτάσεις.Αυτά που έχω ακούσει και με εντυπωσίασαν είναι τα της atlantic technology.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Νέο και καλύτερο

Φιλε Γιαννη, ειχα για 2-3 χρονια τον DENON 4306 ο οποιος ειχε στο θεμα της εντασης ηχου τα ιδια χαρακτηριστικα με τον δικο σου. Οταν το ποτενσιομετρο της εντασης πλησιαζε το 70% περιπου ηταν αδυνατο ν ακουσεις, θα εσπαζαν τα παντα. Γκαζια αυτοι οι ενισχυτες εχουν παρα πολλα. Το ζητημα ειιναι γιατι σε σενα δεν βγαινουν. Ειμαι σιγουρος οτι κατι θα εκανες χωρις να θελεις η καποιο γενικα προβλημα εχει το συγκεκριμενο κομματι. Επειδη το μηχανημα προφανως ειναι ακομη στην εγγυηση, ισως θα επρεπε να παρεις στην ΚΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ και να ζητουσες να το δει το μηχανημα σου καποιος τεχνικος. Προσωπικα ημουν πολυ ευχαριστημενος απο την τεχνικη υποστηριξη της εν λογω εταιριας αν και μενω Θεσ/νικη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef